Şimdi Ara

millete iki tane broadwell işlemci için h97/z97 anakartlar aldırdınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • intel açıklamayı yaptı.masaüstü için sadece iki tane broadwell işlemci çıkacak.ön bellekleri azaltılmış i7 ve i5. ayrıca i5 işlemcide ht bile yok. broadwelle geçersin sistem ileriye dönük olur ayağına insanları yanlış yönlendirdiniz.soruyorum size i5-2500 veya 3570 kullanırken 4690'a geçen var mı? veya geçipte fark gören var mı? on numara b85 h87 z87 anakartlar var.fiyatları uygun. yazık vallahi yazık.

    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=100551

    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/gigabyte-ga-h97-d3h-h97-lga-1150-ddr3-1600mhz-anakart.aspx

    mesela bana şu iki anakart arasında performans anlamında nasıl bir fark var anlatın. oyun için sistem toplayan birisine ne gibi bir artısı var birisi anlatsın.







  • ben 1366 soket anakart için daha yeni i7 990x işlemci aldım. 600 liraya iyi iş yaptığımı düşünüyorum. Bi 3-4 yıl daha giderim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    ben 1366 soket anakart için daha yeni i7 990x işlemci aldım. 600 liraya iyi iş yaptığımı düşünüyorum. Bi 3-4 yıl daha giderim.

    990x nasıl performans olarak?overclock performansı iyi mi? Ve hangi anakartı kullanıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spellfore103 kullanıcısına yanıt
    İntelin açıklaması yok vr zone'un haberi var sadece diğer sitelere de yayılan.

    Doğru çıkarsa da yılbaşından önce örneğin z97-a 415 lira civarı falandı.Gidip z87 karta 300 lira vereceğime z97 alırdım.Şimdi fiyatlar arttı fark da attı o yuzden ona bişey demiyorum ama yılbaşından önce mantıksız değildi.

    İntel için de aptallık olur mevcut hasweller bile 3-4 sene rahat göturur birden skylake'e sıçramak amd cpu pazarında durmuşken bana mantıksız geliyor.
  • osmanenes3 O kullanıcısına yanıt
    i7960 haşat etmeseydim dener karşılaştırmalı skor verirdim. ama genel olarak ocli 960 bana fazla fazla yeterken 6 çekirdek 990 kim bilir nası olacak.
  • İnsanların verdiği sistem tavsiyesine gözün kapalı atlayıp hiçbir araştırma yapmadan,değerlendirmeden gidip alıyorsan o zaten senin hatan kimse kimsenin kafasına silah dayamıyor illa benim tavsiyeme uyacaksın diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B4ris B kullanıcısına yanıt
    yahu millet zaten sistem toplamasını bilmediği için geliyor buraya bilenlerden tavsiye istiyor.Bilmeyen adam neyin araştırmasını yapacak.
  • Broadwell daha iyi olsa bile haswellden geçmek için bir neden yok ama bu h97 veya z97 anakart alınmaz anlamına gelmiyor. 1500 lira bütçesi olan adama tabiki bu anakartlar önerilmez ama 3-4 bine sistem toplayan birine broadwell işe yaramıyor eski nesil anakart al denmez çünkü bu anakartlar sadece broadwelle geçmek için alınmıyor.

    2 anakart arasındaki gördüğüm farkları söylim.

    -h97 de m.2 ve sata express desteği var
    -h97 de 6 tane sata3, diğerinde 4 tane
    -h97 de 6 tane usb 3 diğerinde 4 tane
    -h97 de ses kartı alc1150

    Bunlar görünen farklar. Daha başka teknik farklılıklar da vardır illaki. Aralarındaki fiyat farkı ise 55 lira. Ben alacak olsam broadweele geçmeyi hiç düşünmesem bile 55 lira farkı verip h97 olanı alırdım. Ayrıca ilerde satmaya çalışsan h97 olanını çok daha kolay satarsın.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    bak ben çok basit bir soru sormuşum.bu iki anakart arasında oyunlarda ne gibi bir fark olur diye.çok basit soru.bir artısı var mı? eğer bir cevabın varsa soruma cevap ver.herkes oyun için sistem toplamıyor eyyamları yapmayın sakın.sorduğum soruya cevabın var mı,yok mu
  • 2500k ile yola devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1366 sokete gecicem ben de. Guncellik cebe zarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım oyunlarda ne gibi bir fark bekliyorsunki sen? Daha fazla fps vermesini falan mı? Anakartın oyuna direk etkisi yoktur ama oyunda kullandığın parçalara etkisi vardır. Yukarda yazmışım daha iyi ses kartı var diye bunun sana oyunlardaki seslerde faydası olur. Eğer ilerde sata3 sınırını aşan hızlı bir ssd alırsan onunda yükleme sürelerinde faydasını görürsün. Bir anakarttan oyun konusunda daha fazlasını bekleyemezsin zaten. Ayrıca insanlar oyun için sistem toplamış bile olsa bunlarla sırf oyun oynanmıyor, başka işler de yapılıyor.
  • hayat oyundan mı ibaret?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spellfore103

    bak ben çok basit bir soru sormuşum.bu iki anakart arasında oyunlarda ne gibi bir fark olur diye.çok basit soru.bir artısı var mı? eğer bir cevabın varsa soruma cevap ver.herkes oyun için sistem toplamıyor eyyamları yapmayın sakın.sorduğum soruya cevabın var mı,yok mu

    Anakart oyunlarda farklılık yaratmıyor.Ama sizin mantığınızla h81 chipset dışında hiç bir chipsetin alınmaması gerek.Bu mantıkla sizin attığınız b85 de gereksiz diyebiliriz(ki atmışsınız ama fiyatı uygun filan da değil).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.