Şimdi Ara

Millenicom' a geçiş (TT Fiberden Geçiş Yapıldı/ Süreci Anlattım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Düzenleme:

    14 aralık Cumartesi günü Millenicom aboneliğim tarafından internetim aktif oldu, süreci geçiş yapacaklara referans olması açısından kısaca anlatmak gerekirse.

    13 Kasım'da 35mbitlik paketimin taahhüt ü bitiyordu. bana önerilen fiyat 2 yıl taahhütlü 114,99 TL idi telekom tarafından.

    13 Kasım Çarşamba günü Türk Telekom fiberden Millenicom a geçiş için Alper beyin kendi konusunda belirttiği gibi internet sitesi üzerinden başvurdum. (burada önemli bir nokta var, site üzerinden başvuruda Referans kodunu giremiyorsunuz, son aşamaya kadar geldim referans kısmını bekliyorum yok, başvuru sonrası müşteri hizmetlerine sorduğumda aboneliğimi iptal edip sıfırdan telefon ile başvurmam gerektiğini belirtti aklınızda bulunsun.

    15 Kasım Cuma günü görevli eve geldi ve gerekli evrakları imzaladık, kimliğin de fotoğrafını çekip direk sisteme yükleyeceğini belirtti. 2 iş günü içerisinde muhtemelen hallolur dedi.

    18 Kasım Pazartesi günü sabahı Millenicom tarafından sesli onay için arandım ve onay verdim. Buraya kadar herşey hızlı ve güzeldi.

    22 Kasım Cuma günü hala bir gelişme olmadığından dolayı, millenicom Donanımhaber hesabına Ö.M gönderdim. Çok geçmeden Millenicom tarafından arandım,
    xDSL numaramı ve Telefon numaramı doğru girmeme rağmen sistem beni Yalın olarak geçirmeye çalışmış fakat telefonlu abone olarak geçmem gerekiyormuş, Ceylan hanım başvurumun yeniden alındığını ve takipte kalacağını belirtti. Hemen o gün evrakları imzaladığımız görevli telefondan aradı ve sorunu sordu, ben de sistemsel hatayı anlattım ve o zaman ben evrakları tekrardan gönderiyorum dedi ben de onayladım ve o gün evrakları gönderdi.

    25 Kasım Pazartesi günü Telefonumun geçişi gerçekleşti ve telefonuma Millenicom online işlemlere giriş için bilgilerim geldi fakat internetimin geçişi hala tamamlanmamıştı.

    2 Aralık Pazartesi gününe kadar bekledikten sonra, Donanımhaber üzerinden Alper Beye özel mesaj gönderdim, kendisi hemen millenicom hesabını konuşmaya ekledi ve 10 dakika içerisinde Millenicom tarafından arandım. Sorun;

    Sistemin "bu kullanıcı adı kullanımda" diye bir hata veriyormuş. Türk Telekom kaynaklı bir sorunmuş, gerekirse iş birliği yapabileceğimi, Türk Telekoma gitmem gerekirse gidebileceğimi, her geçen gün taahhütsüz fiyattan faturam kabardığı için acele ettiğimi söyledim. Fakat benim yapabileceğim bir şey olmadığını işlemlerin hızlandırılması için gerekli aksiyonların alındığı belirtildi.

    5 Aralık idi yanlış hatırlamıyorsam Türk Telekom beni aradı ve bana 35mbit 2 yıl taahhüt 114.99 liradan teklif sundu, pahalı bulduğumu ayrıca taahhüt vermeyi düşünmediğimi (taahhütsüz fiyatım 130-140 lira bu arada) belirttim ve teşekkür edip kapattım, daha sonra el mahkum beklemeye başladım.

    14 ARALIK CUMARTESİ Saat 19:56 da birden internetim koptu ve SMS geldi geçiş tamamlandığına dair, modem kendini resetledi ve otomatik olarak millenicom a geçişim tamamlandı.
    Bakalım 1 aylık bedava internet kampanyası 14 Aralıktan itibaren mi 25 kasımdan itibaren mi başlayacak en azından zararımı o şekilde karşılarım.

    DENEYİMLERİM:

    Öyle aşırı rekabetçi bir oyuncu değilim, ama en büyük korkum ping ve packet loss'du. Hız olarak hiçbir sorunum yok özellikle download dalgalanmadan 33-34 lerde geliyor, indirme hızı olarak da aynı. Upload speedtest te telekomdan daha fazla.

    Speedtest'de 5-8 arası olan ping değerim, 20-40 civarlarına gelmiş durumda.

    Oynadığım oyun olarak Rainbow Six Siege oyununda 30-60 arası ping alırken 50-80 kıvamlarına geldi ama oynanışta aşırı farkettirmiyor, yada ben farketmiyorum bilemem.

    Sonuç olarak geçiş süreci sancılı da olsa şuanda çok memnunum verilen hizmetten, bozulmadan devam etmesi ümidi ile.

    ARTILAR:
    - Paket detaylarını, ekstra ücretleri vs. alt metin geçmeden direk size söylüyorlar. Modemin ekstra 9 lira ekleneceği vs.
    - Müşteri hizmetlerini ben başarılı buldum, şimdiden sonra daha net gösterir elbette ancak bağlantı aşamasında aksiyonlar en azından sisteme girişler çok hızlıydı.
    - Özellikle forumdan Alper bey ve millenicom teknik destek hesabı çok ilgililer, saat farketmeksizin dönüş sağlıyorlar.

    EKSİLER:
    - Geçiş süresi uzun fakat belirtildiği gibi Türk Telekom kaynaklı bir sorun, ben biraz erken başvurabilirdim.
    - Fakat bana göre en büyük eksiği Whatsapp destek hattı. Gerçekten diğer destek kanallarının yanında sanki bu firmanın değilmiş gibi duruyor. 1 Paragraf madde madde yazı yazıp soru soruyorsunuz, 40-50 dakika sonra verilen cevap: "Abonelik işlemleriniz devam etmektedir, iyi günler." Oysa ki aynı gün telefonla arandığımda yapılan detaylı açıklama gayet makul.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Merhabalar,

    3 Yıllık Türk Telekom fiber kullanıcısıyım.

    bina yeni olduğu için binada sadece Türk Telekom fiber altyapısı var, 64 dairelik 2 binalı bir site, sanırım daireye kadar fiber var.

    35mbit 75 Lira ödüyordum ve 13 Kasım'da Taahhüdüm bitiyor, bana önerilen yeni fiyat 120 Lira, 80 liraya da 12 mbit önerdiler ben kabul etmedim.
    Netspeed ile Millenicom arasında kaldım ve Forumda desteği olması packet loss sorunlarının Netspeed e göre daha az görülmesi vs sebeplerden Millenicom u tercih ettim ve bugün başvuracağım muhtemelen.

    Sormak istediklerim var.

    1- 30 Gün ücretsiz kampanyası her yeni üyeye mi mevcut?

    2- Eğer her yeni üyeye mevcut ise ben arkadaşımın referans koduyla abone olduğumda ne oluyor? 2. Ay da mı ücretsiz oluyor?

    3- En merak ettiğim nokta, Türk Telekomdan bana verilen zorunlu bir modem vardı, bu modemi geri vereceğim ama interneti kendim kapatmayacağım için geçiş yapılacağı için ne zaman teslime götürmem gerekir müdürlüğe?

    4- Fatura kesilmeden önce güncel tutar 120 TL yazıyordu normalde bu ayki faturam 70 lira, oldu ki kasımın sonuna kadar geçiş yapılamadı, Türk Telekom kullanmaya devam ettim, 120 Liradan ekstra bir ücret çıkar mı?

    5- Geçiş yapıldığında millenicom' un aktivasyon ücreti alınıyor mu?

    6- Başvuru yaptıktan sonra imza atmak için kapıya geliyor sanırım görevliler, modem o esnada mı geliyor yoksa daha sonra kargo ile falan mı?

    Millenicem 35Mbitlik tarifeyi almayı planlıyorum, modem dahil 89 Lira oluyor sanırım, bunun rakibi Netspeed 89 Liraya 50mbit veriyor fakat dediğim sebeplerden dolayı hız olarak zaten 30-33 civarları geleceğini düşünüyorum 35 alırsam bana yetiyor, önemli olan ping ve packet loss.

    Vodafone veya Türk Telekom tercih etmeme sebebim, Tabiki fiyat ve daha önemlisi 2 yıl taahhüt bağlamayacak olmam, 6-7 ay sonra evden çıkacağım, hattı dondurup eğer daha sonra açacak durumum olmaz ise rahatça kapatabilmeyi istiyorum o yüzden Millenicom.
    Alper bey özellikle sizden değerli bilgilerinizi rica ediyorum.

    Teşekkürler iyi forumlar.

    Edit: ne alaka bilmiyorum fakat, telefon hattı olmamasına rağmen hattıma telefon numarası ve alo paket de tanımlanmış, Alper beybir konuda bu numarayı da mutlaka belirtin demişti.

    Son sorum da bu olsun; Telefon hattı da geçişolduktan sonra ekstra bir ücret çıkar mı? geçer geçmez yalına dönüştürebilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3DneBandim -- 20 Aralık 2019; 21:2:30 >







  • Merhaba, millenicom kullanıcısı olarak sorularınızı cevaplamaya çalışayım.

    1) Evet. İster referans kodu ile ister kodsuz şekilde üye olursanız olun 1 ay ücretsiz. Referans kodu ile olursanız aynı zamanda kodu kullandığınız kişinin de ücretsiz oluyor. İsterseniz kodu iletebilirim.

    2) Arkadaşın referans kodu ile olursanız arkadaşınız da 1 ay ücretsiz kullanmış oluyor. Size fazladan 1 ay ücretsiz olmuyor.

    3) Modemi götürmenize gerek yok. Geçiş için millenicom'a başvuru yapacaksınız. Geçiş işleminde internetiniz dahi kesilmeyecek. Modem götürmenize de gerek yok.

    4) Taahhütsüz fiyattan ücretlendirilirsiniz. Taahhütsüz olarak fiyatları ne seviyede bilmiyorum. Ancak ben Türk Telekom'dan geçiş için başvurdum. 3 gün sürdü. Yeni bağlantı için 2 farklı adrese daha başvurdum birisi VDSL diğeri fiber olarak. Yeni bağlantılar da 2 gün sürdü. Ve tüm ayın ücretini ödemezsiniz. 5 gün sürdü diyelim. 5 günün ücretini ödersiniz Türk Telekom'a. O da 50₺'yi geçmez diye düşünüyorum.

    5) Millenicom'da aktivasyon ücreti yok yanlış bilmiyorsam. Netspeed ve Oris telekom gibi diğer sağlayıcılarda var ancak Millenicom'da yok. Geçiş yaptığım hattımda ek ücret ödememiştim ben. Diğer 2 yeni bağlanan hattımda ise kurulum ücreti vardı 120₺.

    6) Geçiş yaptığınız için modeminiz hiç sökülmeyecek, yeni modem gelmeyecek, internetiniz kesilmeyecek.

    Üyeliğimin birisinde telefon hattı da var ve 35Mbps paket. İki türlü de 80₺ oluyor. Telefonsuz alırsanız yalın hat ücreti ile birlikte 80₺, telefonlu alırsanız internet ücreti 70₺, telefon ücreti 10₺ yine 80₺. VDSL paketlerde modem ücreti olmadığı için telefon+internete 80₺ ödemekteyim.




  • Teşekkürler hocam cevaplarınız için.

    Modem olayını şu yüzden sormuştum, Türk Telekom ilk bağlantıyı yaparken modemin fiber dolayısı ile zorunlu olduğunu belirtmişti, faturamda modem taksit ücreti vs göremedim. Evraklarımı indirmek istiyorum fakat sistem hata veriyor.

    Benim Türk telekomdan o zaman anladığım interneti kapatırken modemi teslim etmem gerektiğiydi. O tarz bir cümle kurmuşlardı. Yoksa kapatmayıp geçiş yaptığım için teslim etmem gerekmiyor o kısmı Millenicom mu hallediyor?

    Beni ara dan numaramı bıraktım milleniye fakat arayan olmadı o yüzden buradan soruyorum bunları.

    Bu arada özelden referans kodunuzu alabilir miyim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3DneBandim kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.

    Türk Telekom modem ücretini 1 yıldır alıyor. Eski taahhütünüz varsa eğer eskiden fiberde modem ücretsizdi. Aboneye geliyor, kapanış durumunda geri alınıyordu. Artık modemi kiralık hale getirdiler. Bu yüzden 1 yıl ve öncesine ait bir taahhütünüz varsa eğer modem ücreti görememeniz normal. Yeni taahhütlerde de ücretin içerisinde kabul ediliyor Türk Telekom tarafından.

    Teslim etme gibi bir durum olmuyor. Taşıma yapacağınız için modem sizde kalacak. Geçiş işlemi merkezden yapılıyor. Eve ekip dahi gelmiyor. Modem de sizde kalıyor ve millenicom'a kira parası vermeye başlıyorsunuz.

    Evet kapatırken vermeniz gerekiyor. TT, Milleni, Netspeed vs fark etmez hangisini iptal ederseniz edin fiber tarifede modemi Türk Telekom'a iade etmeniz gerekiyor. Geçiş işlemlerinde ise kapatıp açmanıza dahi gerek yok.

    Tavsiyem, müşteri hizmetleri ile hiç muhattap olmayın. Forumdaki millenicom hesabına PM atın, onlar sizi ararlar.. Bir sorun olduğunda da yine millenicom hesabına yazın, 1-2 gün içerisinde çözülmezse de Alper Bey'e PM atın. Bu şekilde daha iyi destek alıp sorunlarınızı daha hızlı çözdürebilirsiniz.




  • 3DneBandim kullanıcısına yanıt
    Değerli müşterimiz HHsungur hepsini çok güzel cevaplamış :) cevaplar geçerlidir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. Ben de vodafone ile olan kontratımın bitmesi sonucunda millenicoma geçmeyi düşünüyorum. İnternet sitesini incelediğimde 35 mbpslik paketin bana uygun olduğunu gördüm ancak eski bağlantım adsl bağlantısı idi. Yeni bağlantı vdsl veya fiber olacak haliyle modem ihtiyacım olacak. Bu durumda modemi millenicom aracılığıyla mı alıyoruz (bedelsiz veya kiralama olarak) yoksa benim mi almam gerekiyor? Modemi kiralıyorsak faturaya yansıyan aylık bedeli kaç lira?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Judgement13 J kullanıcısına yanıt
    Vdsl olursa ister kendiniz alın ister onlardan taksitle alın. Fark etmez.

    Fiberde onların verdiği modemi kullanmak zorundasın. Kiralama bedeli 10 tl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzenleme eklendi, bu süreçte benim gibi geçiş yapacaklar var ise bilgilendirme olsun amaçlı biraz uzun yazdım kusura bakmayın.
  • 3DneBandim kullanıcısına yanıt
    Geçiş işlemlerini bile yapamadılar malasef herkeste farklı süreçler olabiliyor buna dikkat etmek lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba.Akşam saatlerinde hız değerleriniz nasıl tarifenizin sunduğu hızı stabil olarak alabilir musunuz ek olarak ping değerleri ne durumda.Oristen geçiş yapmayı düşünüyorum bende TTnet 100 mbit fiber altyapı mevcut. Son olarak modem olarak ne veriyorlar.
  • boras06 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, benim paketim 35mbps lik, altyapı 100e kadar desrekliyor. Genelde 33-34 geliyor hız olarak, sadece pazar günü akşam 20:00 civarlarında hızım bir ara 25-26 civarlarına düştü onun harici 1 hafta oldu henüz düşüş yaşamadım. Şimdilik.

    Ping olarak hız testlerinde 5-7 olan pingim 15-30 arası değişiyor. Oyunlarda ise genelde 5-20 ekleniyor üzerine fakat her zaman değil. 40 ping ile R6s oynadığım oldu. Hatta bazen yurtdışı çıkış hızlarım Turk Telekomdan bile iyi vaziyette oluyor. (netflix vb.)

    Fakat şöyle de bir durum var, şu anda CGN havuzunda değilim muhtemelen o yüzden bu kadar iyi. Asıl o havuza düşersem o zaman bakmak lazım çünkü gerçek sıkıntı o zaman başlıyor sanırım.

    Modem olarak Tplink Archer c5v vardı geçen yıl Turk Telekom dan gelen. Geçiş yaptığım için onu kullanmaya devam ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3DneBandim kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    CGN olup olmadığınız ping performansına etki etmez endişe etmeyin.
    Bazen TT’nin bazen bizim daha düşük ping sağlamamız omurga altyapısındaki farkımız. Bizim omurga Turkcell, TüRk Telekom’un malum kendisi.

    Oynadığınız oyun sunucusuna kim yakınsa orada daha iyi ping olur. Bazen biz bazen Telekom daha iyi sonuç verir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler detaylı bilgilendirme için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alper bey
    Bir kaç oldu geçiş yapalı.Farklı bir konuda yazmıştım araştırılacağını söylemiştiniz. Bugun aranacaktım ancak aranmadım sadece mesaj ile sorun hakkında video ve tracert testi talep edilmiş.Bu tracert testi tam olarak nasıl yapılır paylaşır mısınız?


    İlgili mesajım

    ''Dün itibari ile geçiş yapmış bulunmaktayım. Geçiş süreci gayet kolaydı.Herhangi bir ücret ödemeden oris telekomdan 100 mb prestij pakete geçtim.Buraya kadar herşey güzel ama garip bir sorun var. Hız testlerinde, oyun ping sürelerinde hiç bi sorun yok vaat edilen hız geliyor.Ama garip olan ise internet sayfalarının, youtube netflix de videoların ilk açılış ve ileri geri sarma süreleri aşırı derece yavaşladı.Aynı şekilde telefonlarımızdan internete girdiğimizde video vs. açtığımızda aynı yavaşlık var. Hız 100 mbit ama genel olarak sörf hızı diyeyim nerdeyse 4 5 mbit gibi. Yine bi o kadar şaşırtan ise Oris Telekomda indirme hızı 5 6 lara düştüğünde bile bu bahsi geçen internet sayfaları geçiş hızı,youtube netflix hepsi sorunsuz fiber hızı dedirtiyordu.Anlam veremedm.Modem de aynı modem. Varmı böyle birşey yaşayan. Hanım bile dedi bu nasıl internet eski internete dön diye.''

    Düzenleme: Bugun müşteri hizmetleri aradı ve sorunlarım konusunda yardımcı oldu. Yapmış olduğu düzenleme ile bahsettiğim sayfa yükleme sorunları düzeldi.Umarım tekrarlamaz.İletişim ve yardımseverlik konusunda gayet tatmin edici milenicom.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boras06 -- 1 Ocak 2020; 19:42:1 >




  • boras06 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,


    Komuta Erişmek için sırası ile windows’ta Başlat > Çalıştır > CMD yazıyoruz. Gelen dos ekranının da komutu;

    “Tracertwww.abc.com” (abc örnek olarak yazılmıştır. Test edilecek web sitesi yazılmalıdır) şeklinde komut yazacaksınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3DneBandim kullanıcısına yanıt
    Tracert testi yapar mısınız ve konum neresi.

    Başlat - Cmd yazıp açın - tracert google.com entere basın sonucu buraya yazın veya resim atım.

    Vie.valve.net
    213.183.63.91
    217.12.202.7

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turktelekomdan millenicoma geçtim önceden 12 mbps alıyordum üniversiteyi sehirdisinda okudugum için önemsemiyordum ama üniversite bitince millenicoma geçiş yaptım. Millenicoma rahat bir şekilde geçtim sorun olmadı ama iki gün önce ttden fatura geldi 188 lira diye. Aradik konustuk 120 liranin tivibu kutusunun ucreti olduğunu soylediler ve ben de tivibuyu iptal edeli bir yildan fazla olduğunu ve kutuyu da iade ettiğimi söyledim. O zaman bana bu durumu ilinizdeki merkeze iletin dediler. Neyse annemin adina olduğu için ve ben de çalıştığimdan dolayi annem gitmiş konuşmuş. Orada da bambaşka bir yalan uydurup onun tivibu parasi değil modemin parası olduğunu söylemişler. Yahu bu modem fiber modem değil ki kiralık olsun. Kaldı ki biz 2+2 yil taahhutlu odeme yaptik içinde modem paralari kesilmedi mi o kadar. Millenicoma gecmeden önce sorduğumda modem sizde kalir siz odemis oluyorsunuz 2 yilda denmisti. Yardımcı olun arkadaşlar bu sorunu yasayan var mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cessitr C kullanıcısına yanıt

    THH ne başvurmanızı öneririm. 2015 Yılında Turk Telekom abonesiydim ADSL. 2 yıllık sözleşmem bittiğinde direk gidip müdürlükten kapattım. Sonrasında Turknet bağlattım sıfırdan VDSL. Hala zamanında Turk Telekomdan aldığım Zyxel modemi kullanmaktayım. Modem sizin olmalı yüksek ihtimal, tabi sözleşmeye bir bakmak gerek.

  • millenicom pişmanlıktır. 3 haftadır internet sorunumu çözemediler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.