Şimdi Ara

Mikrobik Ve Mikrobik Olmayan Göz Sulanmasının Tedavileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mikrobik Ve Mikrobik Olmayan Göz Sulanmasının Tedavileri

    Kaynak: https://top25sarikantaron.blogspot.com/2019/04/goz-sulanmasinin-bitkisel-tedavisi.html


    Göz Sulanması

    Özellikle kışın ve ilkbaharda sabahları işe gitmek için dışarıya çıktığımda gözlerimde yaşarmalar oluyordu. Aslında sebebin sabah soğuğu olduğunu fark etmiştim. Bir tür soğuk alerjisi gibi bir şeydi.

    Zaman geçtikçe gözlerimdeki yaşarmalar iyice arttı. Öyle ki gözlerimi sildiğim kağıt mendilimde kuru yer kalmıyordu. Biraz düşününce babamın da gözlerinin yaşardığını hatırladım. Demek ki babamdan bana geçen genetik bir rahatsızlıktı bu.

    Yine birçok rahatsızlığımda olduğu gibi bu sorunumu da sarı kantaron çayıyla çözdüm. İlk kullandığımda 3 yıl kadar yaşarma olmadı. Ama sonra yine tekrarladı. Alerjik olunca tedavisi de zor oluyor. Yaşardığı dönemlerde yine aynı tedaviyi uyguladım. 

    Eğer sebepli (mikrobik, alerjik) ya da sebepsiz bir göz yaşarmanız varsa siz de aşağıdaki kürü uygulayabilirsiniz. 



    Dikkat:

    -Tedaviniz için önce doktora gidin.

    -Şifalı bitkiler ve yağlar doktorunuzun verdiği ilaçlarla etkileşime girerek tedavinizi olumsuz etkileyebilir.

    -Uygulayacağınız bitkisel ya da alternatif tedaviler hususunda mutlaka doktorunuzu bilgilendirin.

    -Buradaki bitkisel tedaviler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu tedavilerden birini uygulamak tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

     

    1- Mikrobik Göz Sulanmasının Sarı Kantaronla Tedavisi

     Bir bardak suyu kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. İçine iki çay kaşığı sarı kantaron otu koyun ve 10 dakika demleyin. Suyu süzün ve kendiliğinden ılınmasını bekleyin. (İçine su katmayın.)

    Daha sonra bu suyla gözlerinizi yıkayın ya da bir damlalıkla her göze 2-3 damla damlatın. Yıkarken gözlerinizi kapatmayın. Bu kürü 2-3 gün arayla 6-7 kez uygulayın. Daha ilk uygulamadan sonra etkisini görmeye başlayacaksınız. 

    Sarı kantaronun damarları büzme özelliği vardır. Eğer farklı bir göz rahatsızlığınız varsa, doktorunuza danışmadan bu tedaviyi uygulamanız sakıncalı olabilir.

     

    2- Mikrobik Olmayan Göz Sulanmasının Sodyum Bikarbonatla Tedavisi

    Daha çok genetik olan bu tür göz sulanmasını sodyum bikarbonatla (İngiliz karbonatı) tedavi edebilirsiniz. Sodyum bikarbonat bildiğiniz karbonatın saf ve katkısız halidir. Ben ve kardeşim de ailevi olan göz sulanmamızı sodyum bikarbonatla tedavi ettik. Ama tedavideki ilk yılımız olduğu için her yıl bu tedaviyi tekrarlamak gerekir mi henüz bilmiyorum. Cevabını gelecek yıl yazarım. 

    Eczanelerden ya da aktarlardan kolayca bulabileceğiniz sodyum bikarbonat (İngiliz karbonatı) toz ve çay poşeti şeklinde satılmaktadır. 1 çay kaşığı toz sodyum bikarbonatı (ya da 1 çay poşeti sodyum bikarbonatı)1 litre suya katıp birkaç dakika çalkalayın ve gün içinde birer su bardağı içerek tüketin. Bu kürü her gün yeniden hazırlayarak 20 gün devam ettirin. Şiddetli göz sulanmalarında 10 gün ara verdikten sonra 20 günlük bir kür daha uygulamak gerekebilir. 

    Tansiyonu yükseltebileceği için yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar dikkatli kullanmalıdırlar. Bunun haricinde bilinen bir yan etkisi yoktur.


    Kaynak: https://top25sarikantaron.blogspot.com/2019/04/goz-sulanmasinin-bitkisel-tedavisi.html








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.