Şimdi Ara

Migren'i Olanlar !! Avmigran Kullanan Var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
61.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Migren'i Olanlar !! Avmigran Kullanan Var mı ?


    Öldürüyor beni bu hastalık, hastalık olup olmadığı da tartışılır da neyse, önce sağ gözüm çift görmeye başlıyor, bir noktaya bakıyorsam baktığım bölgenin sağ ve sol tarafını bulanık görüyorum. Daha sonra göz düzeliyor ve yüzde yavaş yavaş ekşime oluyor gözler kısılıyor ve lanet olası ağrı başlıyor.
    Ağrı başladıktan sonra kaç defa acile gittim iki tane ağrı kesici iğne yapıyorlar kesinlikle en ufak etkisi olmuyor eve geliyorum ağrı kesici hap kullanıyorum zerre kadar yarar sağlamıyor ta ki 3-4 saat o ağrıyı çektikten sonra istifa edene kadar.
    O andan itibaren baş ağrısı kesiliyor ve şiddetli ağrıdan sonra yaşanan ferahlığı hiçbirşeye değişmem

    Tabi 2 gün boyunca ani hareket yapamıyorsunuz, eğilince sanki ensenizden itiyorlarmış hissi veriyor.
    Toktur bey bana AVmigran diye bir hap verdi.
    Ağrı başlayınca kesilene kadar aralıklarla 1 günde 4 tane kullanabilirmişim. Henüz deneme fırsatım olmadı, hapı aldıktan sonra kesinlikle araba kullanma dedi, dikkat dağınıklığına neden olabiliyormuş ?

    Şimdi ben hapı kullanmaya korkuyorum nasıl bir dikkat dağınıklığı bu bilgisi olan var mı ?







  • Kullandım fakat pek bir işe yaradığı söylenemez.

    Migren bandı da kullandım baya da pahalı kutusu 15 lira 3 tane var içinde.Fakat sadece soğutuyor başını.Buzla aynı görevde resmen.

    Bunlar pek etki etmiyor.

    En etkili çözüm karanlık bir yerde baş sıkı sarılı şekilde uyumak.
  • Ben bi kere başım ağrıdığında ilaç bulamamıştım avamigran attım ağzıma 2 dkda geçirdi, migreni bilemicem. :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 21

    Kullandım fakat pek bir işe yaradığı söylenemez.

    Migren bandı da kullandım baya da pahalı kutusu 15 lira 3 tane var içinde.Fakat sadece soğutuyor başını.Buzla aynı görevde resmen.

    Bunlar pek etki etmiyor.

    En etkili çözüm karanlık bir yerde baş sıkı sarılı şekilde uyumak.


    Bunu hiç denemedim, herkes işe yaradığını söylüyor. Sessiz ve karanlık bir oda olmalıymış. Neyse bir daha ki nöbette denerim bunu
  • abi bu migren dediğiniz nedir ?
    1 aydır uyandığımda akşama kadar beynimde bi basınç,ağrı,yorgunluk,uyuma hissi var.. 12 1 gibi kalkıyorum fazla uyumadan diye oluyor diye düşünüyodum. geçende 6 saat uyudum yine aynı olay.. nedir bu
  • Ailemde bir çok kişide migren var ve bugüne kadar bir çok defa başım ağrımasına rağmen sadece bir defa migren ile karşılaştım. Gerçekten çok rahatsız edici bir durum. Sabah kalktığımda herşey normaldi, dışarı çıktım ve dışarının çok parlak olduğunu farkettim. Önemsemedim, 15 dakika sonra bir gözüm görmemeye başladı. Üzerinden 20 dakika geçti ve normale döndü. Tabi normale dönmesiyle birlikte hayatımda hiç yaşamadığım kadar şiddetli bir baş ağrısı başladı. Uyuyana kadar geçmedi, ertesi gün herşey normaldi ancak hassasiyet devam ediyordu. Kafamı biraz hızlı oynatsam baş ağrısı başlayacak gibiydi.
  • arveles'te etkilidir
  • Hiçbiri işe yaramıyor kullanmadığım migren hapı kalmadı.
    Tek çözümü keyif almak. Beyin endorfin salgıladığında ağrıyı bastırıyor.
    Çok acılı bir şey yiyip içtiğinizde de bastırıyor bir nebze ama ağzım alıştığından beri o da etki etmiyor.
    Ağrının etkenini yok etmek imkansız sadece ağrıyı bir başka ağrı ile veya keyif ile örtebiliyorum.
    Böyle giderse esrara başlayacam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arrayta

    abi bu migren dediğiniz nedir ?
    1 aydır uyandığımda akşama kadar beynimde bi basınç,ağrı,yorgunluk,uyuma hissi var.. 12 1 gibi kalkıyorum fazla uyumadan diye oluyor diye düşünüyodum. geçende 6 saat uyudum yine aynı olay.. nedir bu


    Bunun migren olduğunu sanmam yani inşallah öyle değildir. Uykusuzluktan yada uyku düzeninin bozmaktan kaynaklanıyor olabilir. Tavsiyem uykuyu düzene bindirin mesela 12'de yatıyorsunuz her sabah 8'de kalkın uykunuz olsa bile kalkın. Birkaç gün böyle devam ederseniz düzelir diye düşünüyorum.
  • Uzun yıllardır migren rahatsızlığım var ancak doktorarın tavsiyeleri ve tedavileri ile bu rahatsızlığımı kontrol altına alabildiğimi düşünüyorum.
    Ağrım çok az ise ya da başlayacağını fark ediyorsam, çok az etkili (minoset,parol gibi) ilaçlardan alıyorum. Az ağrı ile gece yatana kadar idare etmiş oluyorum ve sabah kalktığımda geçmiş oluyor.
    Ağrım çok ise ya da şiddetli geldiğini hissediyorsam Avmigren alıyorum. 1 saat içinde etkisini göstermeye başlıyor ve rahatlama hissi veriyor.
    Yalnız Avmigrenin her defasında aynı etkiyi göstermediğini söylemem lazım.
    Eğer ağrım az ise neredeyse ilaç aldığımı hiç fark etmiyorum ama ağrı atak olma seviyesine geldi ise ilacın etkisi de farklı oluyor. Uyuma isteği,halsizlik hissi,eklem yerlerin uyuşukluk,konuşmama isteği,konuşmada bozukluk,cümle kurmada zorluk,dikkat dağınıklığı...
    İlaç kullanmamak için çok direndim ama gittiğim her doktor bunun hata olduğunu,migren hastalarını ilaçsız kaliteli bir yaşam sürmesinin imkansız olduğunu söyledi.
    Özellikle her migren hastasının kullanacağı ilaç farklı olabileceğini,her ilacın kişilerde farklı etkilere sebep verebileciğini,kesinlikle dr kontrolünde deneme yoluyla kendinize uygun ilacı bulmanız gerektiğini söylüyorlar.
    Son olarak,yurt dışındaki bir migren atağımdan sonra doktorun söylediği şu söz hayat mottom haline geldi"migrenle uyursan,sabah migren ile uyanırsın!" Bu yüzden kendinize uygun olan ilacı bulmanız için dokotorunuz ile konuşun...




  • Anlattıklarının aynısını bende yaşıyorum.

    Çocukken başımı sıkıca sarar karanlık sessiz bir ortamda uyumaya çalışırdım. uyuyup uyandıktan sonra ki rahatlama hissi seninde dediğin gibi çok iyi gelirdi. Ama uyuyana kadar neler çektiğimi bir ben bilirim.

    Benim doktorum Apranax diye bi ilaç önermişti. atak geleceğini hissettiğin an da bir tane iç, atak gelirse 2.yi de iç demişti. öyle de yapıyoruz biraz olsun rahatlatıyor. yanımda her zaman bir kaç tane bu ilaçtan bulundururum. tavsiye ederim.
  • Kusura bakmayın konuyu hortlatiyorum ama bunun devlet hastanesinde tedavisi varmı komple kurtulmak için gerçekten çok kötü bi durum yaşamayan bilmez acısını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altuns A kullanıcısına yanıt
    Google'dan aratabilirsiniz. Benim bildigim botoks tedavisi var ve ayni zamanda bazi antidepresanlarda migrene iyi geliyor.
    Detayli bilgi icin link birakiyorum;
    https://www.ntv.com.tr/saglik/migren-tedavi-edilebilir-bir-hastaliktir,Y2mX_skn5UGT1t6NB0oB4Q

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.