Şimdi Ara

Microsoft yeni Windows 10 Pil Optimizasyon özelliğini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft yeni Windows 10 Pil Optimizasyon özelliğini duyurdu
    Pil ömrü günümüzde teknolojik cihazlarla etkileşimimizin önemli bir parçası durumunda ve Microsoft, herkesin bilgisayarlarını kullanma biçimine özel olarak uyarlanmış bir deneyim sunmak istiyor. Bu nedenle şirket Creators Update güncellemesi için planlanan bir başka özellikle ilgili denemeler yapmaya başladı. Microsoft, kullanıcıların pil ömrünü veya performansı artırmak için güç seçeneklerini hızlı bir şekilde ayarlamalarına izin verecek yeni bir Windows 10 özelliği test ediyor.
     
    Windows 10 yapı 15014'le başlayan test süreci kapsamında bazı bilgisayarların görev çubuğundaki güç panosuna, güç modunu daha doğru ayarlamayı sağlayan yeni bir kaydıraç gelmiş durumda. Daha önce güç modunu değiştirmek isteyen kullanıcılar bunu klasik şekilde Denetim Masası'na giderek yapmak zorundaydılar. Ancak Microsoft bu kaydıraç ile her şeyi daha kolay hale getirmeye çalışıyor.
     
    Windows Insider programının başında bulunan Dona Sarkar, nihai hedeflerinin kullanıcılara cihazlarını farklı senaryolara göre hızlıca ayarlama olanağı vermek olduğunu söyledi. Microsoft, bu yeni özelliklerin tümünü Windows 10 Creators Update güncellemesinin bir parçası olarak Nisan ayında sunacak. Fakat bunları daha erken denemek isterseniz, Windows Insider kullanıcısı olarak kaydolabilir ve tüm yeni özelliklere Nisan ayından önce erişebilirsiniz.
     







  • Windows 10 eski Windows akışkanlıklarından kurtulduğu zaman güzel bir hal alacak. Tez zamanda o eski denetim masasından kurtulması dileğiyle ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows geri bildirime kaç defa yazdım güç planını hızlı bir şekilde bildirim alanından ayarlayabilelim diye. Nihayet.

  • Denetim Masası'nın komple kaldırılmasını ben de isterim fakat eski ve artık yerine oturmuş sistem parçalarını aniden kesip atmak pek kolay olmasa gerek. O yüzden yavaş yavaş Windows Update vb. gibi özellikleri Denetim Masası'ndan çıkarıp -ya da kopyasını alıp- yeni arayüze ekliyorlar. Yani dikkat edilirse birden kesip atmak zor olduğundan parça parça yok ediyorlar eski arayüzü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bkaakco

    Denetim Masası'nın komple kaldırılmasını ben de isterim fakat eski ve artık yerine oturmuş sistem parçalarını aniden kesip atmak pek kolay olmasa gerek. O yüzden yavaş yavaş Windows Update vb. gibi özellikleri Denetim Masası'ndan çıkarıp -ya da kopyasını alıp- yeni arayüze ekliyorlar. Yani dikkat edilirse birden kesip atmak zor olduğundan parça parça yok ediyorlar eski arayüzü.

    Benim anlamadığım denetim masasını öldürmeden tamamen yeni arayüze neden geçirmedikleri. Siz geliştiriciydiniz galiba bir nedeni var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekibin başındaki Dona Sarkar gelmeden önceki Gabe Aul denetim masasini kaldırmak istediklerini söylemişti. Çünkü hem Ayarlar hem de Denetim masası olması kodları 2 defa tekrarlamak gerektiğini bunun da sistemi yordugunu söylemişti. Büyük ihtimal Project Neon ile kalkar gibi geliyor bana. 2017 sonbaharda.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eAkman

    Windows geri bildirime kaç defa yazdım güç planını hızlı bir şekilde bildirim alanından ayarlayabilelim diye. Nihayet.

    Bizde Türkçe Cortana gelsin diye yazdık ama...
  • işe yarar bir işe el atmışlar sonunda
  • Yavaş yavaş denetim masasını yok ediyorlar gibi. Mantıklı bir hareket. Tek seferde çok şey değişince millet beğenmiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Damenda

    quote:

    Orijinalden alıntı: eAkman

    Windows geri bildirime kaç defa yazdım güç planını hızlı bir şekilde bildirim alanından ayarlayabilelim diye. Nihayet.

    Bizde Türkçe Cortana gelsin diye yazdık ama...

    PC için mi yazdınız geri bildirimi yoksa Lumia 535 için mi hocam?
  • Bu oyun modu,pil optimizasyonu vb. yeni Win10 özelliklerini görünce aklıma mobil cihazlar için yazılmış oyun modu,ram temizleyici,battery doctor tarzı saçma uygulamalar geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir zahmet artık çalışabilir düzgün bir sistem yapsınlar
  • w10 bir dönüm noktası olabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-Militarist E kullanıcısına yanıt
    Uygulama UWP olduğunda fark ediyor mu hocam?
  • Infinitum kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen dediğim nedenden ötürü. Kullanıcıların büyük çoğunluğu halen Windows 7 kullanmakta, denetim masasının tamamen kaldırılması bu tür eski sistemlerden geçen kullanıcıları zora sokacaktır. (Şu anki hali ile bile insanlara oldukça farklı geliyor, bir de denetim masası olmasaydı neler olurdu kim bilir :) ) Ayrıca yazılımsal zorlukların da olması muhtemel. Denetim masası, Windows'un çok önemli bir parçası ve oldukça fazla ayar, kısayol içeriyor. Dolayısıyla bu derece kapsamlı bir parçayı kaldırmak zaman ve emek isteyen bir iş. Tüm bunlardan dolayı denetim masasını tek seferde kaldırmak ve eş zamanlı olarak yeni arayüze geçmek yerine yavaş yavaş kaldırmayı ve geçiş yapmayı tercih etmiş olmaları çok normal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 21 Ocak 2017; 23:57:2 >
  • Win+x sonra da b ye basınca yine ayarlanabiliyordu. Denetim masasına gerek yok ama bu daha hızlı olacak o da kesin. Çünkü slider, dropdownlist e göre daha hızlı aksiyon sağlar belli seçenekler içinde.

  • w. 10 yeni uygulamalara etkili hızlı çözümler sunmasının yanında pil ömrünü de düşünmüş olacak ki bu da az zamanda çok iş imkanı sunuyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.