Şimdi Ara

Microsoft, Windows 11'de WiFi 7 desteğini test etmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Windows 11'de WiFi 7 desteğini test etmeye başladı
    Microsoft, yeni yayınlanan Windows 11 Insider Preview Build 26063 sürümünün Wi-Fi 7 donanımlarını desteklediğini duyurdu. Bu destek, 2024'ün sonlarına doğru yayınlanacak Microsoft'un bir sonraki büyük işletim sistemi güncellemesiyle (Windows 11 24H2) tüm kullanıcılara ulaşacak.



    Ayrıca Bkz.Windows 11 yeniden başlatılmadan güncellenecek



    IEEE 802.11be Son Derece Yüksek Verimlilik olarak da bilinen WiFi 7, Wi-Fi 6E’ye göre çok daha yüksek hızları yanı sıra daha iyi verimlilik, gecikme, güvenlik ve güç sunuyor. WiFi 6E’den 4 kata kadar daha yüksek hızlar sunan multi gigabit hızları getiriyor. Daha düşük gecikme süresiyle oyun ve görüntülü aramalar daha hızlı, daha performanslı ve daha iyi yanıt verme hızıyla gerçekleşiyor.



    Windows 11 sürüm 24H2, Windows 11’in bir sonraki büyük güncellemesi. Intel Ultra ve Qualcomm Snapdragon X Elite çiplerdeki yeni nesil NPU’ya bağlı yeni yapay zeka özellikleri, platform geliştirmeleri ve bir dizi iyileştirmeyle geliyor.




    Kaynak:https://www.windowscentral.com/software-apps/windows-11/microsoft-brings-wi-fi-7-support-to-windows-11-with-latest-preview-build-coming-to-everyone-later-this-year
    Kaynak:https://blogs.windows.com/windows-insider/2024/02/22/announcing-windows-11-insider-preview-build-26063-canary-channel/







  • E tamam da bende zaten şu an WiFi 7 çip var...? Windows 11 22635.3209

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Entegre sürücü desteği denilmekte. Elbette geçen yılın satışa başlanan Intel in kendi driverları ile kullanıyorsunuz

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Intel'in kendi ürününü başka kimin sürücüsü ile kullanacaktım ki? İlginç bir açıklama oldu. Yani şimdi Microsoft, Intel'in ürettiği kablosuz adaptöre kendisi mi sürücü geliştiriyor, nedir?


    Ha şunu kastettiyseniz ayrı:


    "Intel'in websitesinden ekstra sürücü indirmeden (ki ben öyle yaptım, çünkü Windows otomatik yüklemiyor sürücüyü, e haliyle böyle olunca internete de bağlanılamıyor) direkt olarak Windows kurulduktan sonra otomatik sürücü kurulacak."

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Wifi 7 Intel olduğunu yüksek ihtimalle tahmin ettim sadece Microsoft, Windows 11'de WiFi 7 desteğini test etmeye başladı . Bilirsiniz Wifi7 veya 6 63 5 5 3 filan bunları sadece Intel üretmiyor da :) .


    Windows Güncelleme Kataloğuna Windows 23H2 23h1 vs girmişse evet şuanki 24H2 olmayan ( 24H1 de dahil :) ) Windows 11 lere hatta Windows 10 lara da yüklenebilir ve o zaman haberdeki Wifi7 desteği sadece 24h2 lerde olmadığı da anlaşılır . Merak ettim bakar mısınız var mı şurada :) :



    Microsoft Edge ile girin ve başka tarayıcılarla da uyumlu değil aman dikkat ..


    Microsoft Update Kataloğu


    Intel in sitesinde Windows 7 lere kadar gidiyor sanırım Wifi 7 ler hariç mi ne



    Intel® Wi-Fi 7 BE200



    Evet var kendim az önce fark ettim :))



    İşte :


    Microsoft Update Kataloğu





  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Evet, bendeki ürün de BE200... ama sürücüleri entegre değil, yani Windows ilk kurulumda kablosuz sürücüleri otomatik yüklemiyor, dolayısıyla internet de yok. Başka bir bilgisayardan/telefondan sürücüyü Intel'in sitesinden indirip PC'ye transfer edip kurmak gerekiyor.


    Herhalde bu haberde geçen konu bu sürücülerin Windows'a entegre edilmesi?

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Evet entegre edilmesi olsa gerek. Windows Update veya Katalogtan indirme sonrası fasıllar. Neticede entegre olması aslında konfordur.



    Şu da var driver entegre etmenin birçok yolu vardır . Bunları bilen dert etmez halihazırda yapar Microsoft, Windows 11'de WiFi 7 desteğini test etmeye başladı 

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Evet, yükleme medyasına gömebilirim, doğru... Windows'u yüklerken otomatik onu da yüklesin. Fakat pek de bir farkı yok açıkçası Windows kurulduktan sonra ayrı bir exe dosyası olarak yüklemekten.


    Kaldı ki, ben sık sık uupdump üzerinden yeni Windows sürümlerini çekerim. Hem her seferinde sürücüyü gömmek gerekiyor hem de zaten windows kurulduğu zaman ayrı exe dosyası olarak çalıştırıyorum, mantıksız yani.


    Gönül ister ki Microsoft Windows içerisine yedirsin şu sürücüyü de, ayrı bir dosya ile uğraşmayalım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.