Şimdi Ara

Microsoft'un 2023'te kaldırdığı Windows 11 özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft'un 2023'te kaldırdığı Windows 11 özellikleri
    Dünya genelinde 400 milyon Windows 11 kullanıcısının olduğu söyleniyor. 2025’te ücretsiz desteğin kesileceği Windows 10’u kullanan 1.4 milyar kullanıcı var. Her iki işletim sistemi de sürekli güncelleniyor. Güncellemeler, yeni özellikler, performans iyileştirmeleri, hata düzeltmeleri, bazen hatalar getiriyor. Microsoft, 2023 sonrasında Windows 11’den bazı özellikleri kaldırmayı planlıyor. İşte Windows 11’de artık olmayacak özellikler:



    Ayrıca Bkz.Microsoft'un Windows 10 kararı çevre felaketine yol açabilir!



    Wordpad



    Microsoft'un 2023'te kaldırdığı Windows 11 özellikleri
    1995’te Windows 95 ile hayatımıza giren zengin metin düzenleyicisi WordPad, en son Windows 8 için güncellendi. Microsoft, o zamandan bu yana uygulamayı görmezden geliyor. Şirket, bu yılın başlarında Eylül ayında WordPad’in artık güncellenmeyeceğini, Windows’un gelecekteki bir sürümünde kaldırılacağını ve kullanıcıların .rtf ve .doc gibi zengin metin belgeleri için Word'e geçiş yapmaları gerektiğini duyurdu. Net bir tarih paylaşılmasa da Wordpad’in 2024 sonlarına doğru kullanımdan kaldırılacağı tahmin ediliyor.



    Posta ve Takvim



    Microsoft'un 2023'te kaldırdığı Windows 11 özellikleri
    Posta ve Takvim uygulamaları yerini Outlook alacak. Bu uygulamalar şu anda çalışıyor olsa da Microsoft, pop-up göstererek kullanıcıları Outlook’a geçmeye zorluyor. Microsoft’un açıklamasına göre, 2024’te çıkacak Windows 11 cihazları varsayılan e-posta uygulaması olarak Windows için yeni Outlook uygulamasıyla gelecek ancak geçiş yapmak istemeyen kullanıcılar 2024 sonuna kadar Microsoft Store’dan Windows Posta ve Takvim uygulamasını indirip kullanabilecek.



    Windows İpuçları



    Microsoft'un 2023'te kaldırdığı Windows 11 özellikleri
    Windows ipuçları, en yeni Windows özelliklerini öğrenmenin kolay bir yolunu sunuyor. Ancak, ipuçlarını öğrenme gereği duymayan kullanıcıların sayısı çok daha fazla olacak ki Microsoft, Windows 11’in gelecek bir sürümünde ipuçları uygulamasının kaldırılacağını duyurdu. İpuçları yerini kullanıcının aradığı bilgiye hızlı bir şekilde erişebileceği, gerekirse destek birimiyle iletişime geçebileceği Yardım Alın uygulamasına bırakacak.



    Windows Konuşma Tanıma



    Windows Konuşma Tanıma, 2006’da Windows Vista ile tanıtılmıştı. Microsoft, bu aracın artık desteklenmeyeceğini duyurdu. Windows 11'de halihazırda mevcut olan ve Microsoft’a göre daha doğru sonuçlar veren Sesli Erişim özelliğinin yerini alacak. Bu uygulama Windows 10’a bulunmuyor. Konuşma Tanıma aracı Windows 10’da ne kadar süre daha kullanılacak, yeni uygulama güncellemeyle gelecek mi bilinmiyor.



    Cortana



    Microsoft'un 2023'te kaldırdığı Windows 11 özellikleri
    Microsoft, bu yılın başlarında sesli asistan Cortana'yı sonlandıracağını duyurdu. İlk olarak 2014 yılında Windows Phone 8.1’de gördüğümüz dijital sesli asistan,, kısa bir süre sonra Windows 10'a geldi ve hatta Microsoft Office gibi bazı uygulamalara entegre edildi. Ancak Microsoft, Windows 11 ile birlikte Cortana'yı görev çubuğundan kaldırma kararı aldı ve ayrı bir uygulama olarak kullanıma sundu. Türkçe dil desteği sunmamasıyla ülkemizde zaten neredeyse hiç ilgi görmedi.









  • başlık kaldırılan özellikler
    "içerik, 2024'de kaldırmayı planlıyor"

  • Cortana ilk çıktığı dönemde Siri'den ve Google Asistan'dan yetenekliydi.

  • İşletim sisteminde market varken bu ıvır zıvıra hiç gerek yok bence. İhtiyacı olan marketten indirir, kullanır. Daha silinmesi gereken tonla program var, çoğunun sistemi şişirmekten başka bir işlevi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 26 Aralık 2023; 15:04:17 >
  • yeni özellik diye tanıtıp sonra güncelleme ile kaldırıyorlar

  • Microsoft yapay zekaya odaklandı. Copilot işletim sistemine entegre olacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lyc kullanıcısına yanıt
    Klasik DH editörleri işte...

  • asla windows 11' e geçmeyeceğim...!!! Winsows 10 en iyisi... ve neden win 11' de çoğu işlemciler için destek kaldırıldı ki...??? evet işlemcide güvenlik açığı var doğru ama bu kadar insanı maddi zorbalığa itemezsiniz...!!! AMA AMAÇ GÜVENLİK DEĞİL...!!! PERFORMANS OLARAK GAYET YETERLİ GEÇMİŞTEKİ İŞLEMCİLERİ TİCARİ DÖNGÜ İÇİN SİSTEMATİK YASAK GETİRMEK...!!!

    mesela bende x79 huananzhi anakart ve e5-2697 v2 işlemci var 24 çekrdekli ve 30 mb ön bellek var... 64 gb 1867 mhz ram var ve 256 bit gtx 770 4 gb erkan kartı var. 500 gb ssd +1 tb hdd + 250 gb hdd var... bütün yazılımları oldukça iyi çalıştırıyor. bi ara yandex tarayıcıda 1500 adet sekme açtım ve aylarca öyle kullandım banamısın demedi yağ gibi seri ve hızlıydı... 3D görselleştirmede hiç sorun çıkartmadan çok seri çalışıyordu. oldukça ağır ve çok parçacıklı 3DS max dosyaları açıkken aynı anda twinmotion ve photoshop ve corel draw ve 1500 sekme açık yandex açıkken gerçekten hızlı...

    Rabbim nasib eyler ise yine xeon v4 2699 serisi çift işlemcili ve 128 gb ram ve rtx ekran kartlı bir sistem toplayacağın İnşallah önümüzdeki sene... windows 11 isterse desteklemesin umurumda değil... ben gene windoed 10 kuracağım..





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.