Şimdi Ara

Microsoft'tan önemli adım: Denetim Masası tarih oluyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
2.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EuphoriA

    Windows 10 Çin Kerhanesi Edition koymalılar ismini bence. X'Bok's zımbırtıları, Minecraft bilmemne hedehödöleri, ışıl ışıl janjanlı kutular, "bu gün MS çalışanlarının kulaklarını hangi akrabaları üzerinden çınlatmak istersin?" diye soran cortona, sistem kaynaklarının içine eden telemetry, telepati, teletabi filan iş amaçlı kullanılan bilgisayarlarda çok anlamlı. Hatta yetmez Office çok sade mesela. Excel açılırken ekranda kıçından ateş eden ejderha filan çok çok anlamlı olurdu.

    Çin Keranesi Editio asodspaojdSADŞLKQWDQW::EWQE:WQ:WQEFW



    Kaliteli espriler çıkıyor bugün forumdan...

    ÇİN KERANESİ!




  • Win 10 iyi hoş dedikte ayarlar ve denetim masasına işleri bölüştürmüşler gibi biri olmadan diğeri olmayacak gibi. Mesela az önce telefonumdan bluetooth üzerinden internet paylaşmak istedim ne saçmalıksa ayarlar üzerinden telefonla eşleştirdim denetim masasından aygıtlar ve yazıcılardan paylaşılan interneti alabildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ens.aslan -- 17 Ocak 2018; 20:7:15 >
  • Hocam boşver. Bu arkadaşlar alışkanlıklardan kopmak istemiyorlar. 2007 de Steve Jobs sadece ekrandan oluşan iPhone'u çıkardığında bu ekip onu da yerden yere vurmuştur. Şimdi tuşlu telefon yok neredeyse.

    Ben microsoft'un doğru yolda olduğuna inanıyorum.

    20 sene evvel de "Linux geleceğin sistemi" dediler. 20 sene geçti Windows hala domine ediyor :)
  • Windows 7 kullanıyorum hala windows 10 gördüğümde kurduğumda lanet okuyorum. Windows 7 kadar sade kolay kullanışlı herşeyi elinin altında olan hemde stabil çalışan öyle güncelleme falan gerekmeyen özel ayar yapmayada gerek olmayan çokta güzel bir sistem. Windows 7 den sonra çıkarttıkları herşey gözümde çöp. Herkesin kendi tercihi sonuçta ama ben win 7 den sonrasını beğenmedim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KALEMLİK100


    quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Tabi canım, hiç şaşırmadım. Neyinize sizin denetim masası falan diyorlardır. Biz sizin yerinize ne lazım ne değil karar veririz. Fazla ayarları kurcalamayın. Microsofta yakışır bir davranış. Zira kendileri feedbackleri dinleme konusunda en sonlarda gelen bir şirket. İnternet dünyasına bela gibi "internet explorer/edge" sundular. Kaldırmıyorlarda. Bıraksalar, web dünyası 10 yıl daha atacak. Stackoverflow'un database'inin yarısı her tarayıcıda tamam ama "lanet internet explorer da bozuk gözüküyor, internet explorer bu kodları da anlayamıyor" larla dolu.

    Win 8 çıkardılar, millet başlat tuşu nerede dedi. İstedikleri kadar istesinler geri koymayacağımız, kararımız kesin diye açıklama yaptılar yahu. Hangi firma bu kadar kullanıcısı ile inatlaşır. Ha sonra sive sive koydular. Win10'a geçireceğiz diye nasıl inatlaştılar. Her gün uyarı çıkardılar. Yok kardeşim istemiyorum dedik, inadına, her gün her gün. Bir çok firma verilerini bakmadıkları anda uyarı penceresi açılması, burada kabul tuşuna basılmamasına rağmen otomatik inadına win 10 a yükseltme işlemi gerçekleşmesi sonucunda bir ton verilerini kaybettiler. Hatta davalar açıldı. Bunun üzerine son bir ay kala şaka gibi çok ısrar ettik, artık istenmiyorsa uyarı çıkartmayacağız dediler.

    Win 95'ten beri kullanırım. 93'ü kullanmadım, ms-dos kullandım onun öncesinde uzun bir süre. Bence Xp gayet iyidi. Zorunluluktan Win 7'ye geçtim. O da fena değil. Ha illaki zorunda bırakacaklardır Win 10 içinde. Hiç bir uygulama çalışamaz hale gelecektir gelecekte. O zamana kadar Win 7 devam. Ha keşke linux dışında sağlam bir alternatif çıksa, o zaman windows'un sonunun internet explorer gibi olacağından adım gibi eminim, ama rakip çıkması çok zor.

    Hocam bence Linux zaten sağlam ve kullanışlı bir alternatif. Ayrıca Linux dağıtımları eskisi kadar zor değil. Bence Linux'un sorunu Microsoft. Çünkü bilgisayarların çoğunluğu Windows ile ön yüklü geliyor. Kullanıcı da Windows'a alışmış oluyor ve Windows'ta kalıyor. Pek iyi bir durum değil bu.
    Dediğiniz gibi rakip çıkması bundan sonra zor. Tek ümit olarak Google'ın yeni çıkaracağı Fuchsia OS kaldı:
    https://www.chip.com.tr/haber/google-fuchsia-osyi-test-ediyor_73609.html
    Ben şahsen Google'a güveniyorum ama ne kadar başarılı olur, bilinmez. Chrome OS'da başarılı olamamıştı çünkü. Tekel bir pazara girmek zor oluyor. Bunu Windows Phone'da görmüştük. En son Microsoft pes etmişti.

    Valla yalan olmasın, linux'a en son bakalı en az 15 sene olmuştur. Muhtemelen epey gelişmiştir. Dediğiniz gibi öncelikle alışmışlıkları değiştirmek zor oluyor. Her iş için ezbere bildiğiniz ayrı bir program var. Bunların çoğu linuxta yok ya da farklı bir program olarak var. Öncelikle onları öğrenip, alışmak gerekli. Zaten o işi aşabilenlerin çoğu çok daha modüler yapısından ötürü linux ile gayet mutlu.

    Katılıyorum, bende yaparsa ancak Google yapar diyorum, ama çok zor bir piyasa. Artı ne kadar cezbedici bir piyasa olduğu da tartışılır. Bir çok farklı bölgeden müşterilerimin web sitelerinin istatistiklerine bakıyorum. Mobil'den girişler hemen hemen hepsinde %70-%80 civarlarına çıktı. Pc'den girişler ciddi oranda düştü. Telefon donanımları ciddi güçlendi. Bu durumda ben bir firma olsam, elinde mobil os piyasasını mı pc os piyasasını mı tutmak istersin deseler düşünmeden mobil os derdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pUnduli

    Geleneksel Microsoft'a gömme ve Linux ile Google'ı övme şenlikleri başladığına göre asayiş berkemal.

    Adamlar Fluent Design desin, Cshell desin, UWP desin, One Core desin ama yok; Windows 7 yi boyayıp verseler onlardan iyisi yok. Sonuçta iOS ta Android te 80lerden kalma ikon arabirimi bayılarak kullanan adamların ne beklentisi olmalı ki Microsoft'tan?

    Linux desen bir kamyon distro, kimin ne olduğu meçhul, tarih öncesi bilgisayarınız varsa tabii ki performans olarak iyi LXDE falan kurun kullanın. Google'a gelince Google dünyanın en sinsi IT firması olarak alabileceği her metrik veriyi acımasızca sömürür, bugün telemetriye laf edenlerin çoğu Google yarın herşeyi sömürünce akıllanır belki.

    Windows 10'u desktop olarak kullanmak istiyorsanız bütün appleri kaldırırsınız, hatta mutlu Windows 7 ortamı istiyorsanız Update i Defender i kapatırsınız güzelce kullanırsınız. Hatta iyice tembelleştiyseniz win+Q ile "masaüstü simgeleri" falan yazın tema ayarlarına götürür sizi.

    Edge e gelince, benim işime gelmeyen şekilde Windows Update ile bağlantılı olsa da Microsoft Edge aynı Firefox ve Chrome gibi "evergreen" bir tarayıcıdır, Chakra motoru da gayet standart compliant tır. Beylik eleştirileri bir tarafa bırakıp gitmek istedikleri noktaya baksanız iyi edersiniz, sizin kullandığınız uygulamaları çalıştıran eski Windowslar varsa 300 sene daha kullanabilirsiniz tabii ki.



    Hocam, ben bu Windows 7 durumuna karşıyım. Tutturuyorlar bir Windows 7. Microsoft, desteği kesince eninde sonunda Windows 10'a geçecekler. Ancak benim anlamadığım nokta ise Windows Update'ye gelen güncellemeler, güvenlik açıklarının kapatılmasını sağlıyor. Oysa iOS kullanıcıları, Android kullanıcılarına karşı güncelleme desteğinin iyi olmasını bahsederek övünüyor. Bu önemli bir nokta. Bizim millet ise güncellemeleri kapatmaya çalışıyor. Burada bir zıtlık var.
    Linux hakkında "bir kamyon distro" demişsiniz. Zaten Linux'u Linux kılan o. Rekabet ve çeşitlilik.
    @Spider_hip
    Hocam, standart bir kullanıcıysanız ve kullandığınız özel programlar yoksa kullanabilirsiniz. Windows'un yanına da kurulabiliyor zaten. Eğer dual boot yaparsanız Windows kullanıp Linux'ta çalışmayan programları çalıştırabilirsiniz.
    Mozilla Firefox, Google Chrome, VLC Player, LibreOffice, GParted, Thunderbird, GIMP, Clementine gibi yazılımlar burada mevcut. Oyun oynamadığım için oyun konusunda bir şey diyemeyeceğim.
    Linux kullanıp kullanmamak alışkanlık meselesi. Ben genellikle Linux kullanıyorum ki zaten yeni bir kullanıcıyım. Artık yeni Linux kullanıcılarını fazla zorlamayacak dağıtımlar da çıktı Linux Mint gibi.
    Haber doğru gibi:https://www.pcmag.com/news/358227/google-gets-fuchsia-os-running-on-pixelbooks
    PCMag'da da var çünkü. Umarım bu işletim sistemini Pixelbook'lara getirir ama gelse bile Türkiye'ye gelmesi geç olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 17 Ocak 2018; 21:33:31 >




  • Şirketi keçiler yönetiyor herhalde bu ne inattır be kardeşim :D

  • win 7 kullanıyorum kolay kolayda değişmeyi düşünmüyorum.windows artık şu pc işletim sistemlerine tablet muamelesi çekmekten vazgeçsin.bu pc tablet değil.telefon tablet pc hepsini tek bir sistem gibi yapmaya çalışıyo ama can sıkıcı olmaya başladılar.win10 un böyle cins bir sistem olması zaten tablet işletim sistemi gibi bişeyi gerçek bilgisayar kullanıcılarına dayatması oldu.birde şu logoları posta pulu gibi 2 renkli yapmayı akıl edeni bir bulsam.16milyon renk tonlama yapan ekran icat ediyosun logon 2 renk ozaman 16 milyon tonlama nediye var.androidlerdede windowslardada okadar sadeleştirmeyi sevmiyorum

  • son zamanlarda microsoftun yaptığı en iyi iki iş, kullanıcının işini daha da fazla nasıl zorlaşırırız ve dış görünüşü nasıl yanar dönerli yaparız yaparız
    ha bir de kullanıcı verilerine sardılar
  • eskisi daha güzel,Ağ özelliklerine girip DNS tanımlaması yapabiliyoduk en kolayından.metro bilmemnesinden ayarlar da ordan oraya uğraş dur

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pUnduli

    Windows 10 daki sorun, Enterprise versiyonu haricinde otomatik güncellemeleri ve telemetriyi kapatma şansı olmaması, Enterprise versiyonun ise adı üzerinde büyük şirket olmadıkça kullanılamaması.

    Bu durumda ya kopya Enterprise kullanmak lazım ( ki elimde iki yasal lisans varken anlamı yok ) ya da güncellemeleri kapatıp telemetriyi de bir şekilde engellediğimi ummak. Windows 10 ile ilgili kullanıcı şikayetlerinin hatırı sayılır bir yüzdesi "işimin ortasında güncelleme yaptı, güncelleme yaparken internet gitti, güncelledi bilgisayar infilak etti" şeklinde, güncellemeyi kapatın boşverin öyle kalsın demiyorum zaten; isteyen arada açar günceller, isteyen Microsoft Update Catalog sitesinden elle günceller isteyende benim gibi kümülatif update çıktıkta indirir günceller. Eğer Windows 7/8 deki gibi isteğe bağlı ve istediğini seçmece olsa güncelleme zaten kapatmam.

    Linux'a gelince, distro çokluğu teoride kaliteyi getirmesi gerekirken aşırı dağınık yapısı yüzünden tam tersi bir sonuca varıyor, Linux ile MacOS arasında ki en bariz farkta desktop environmentın tek elden çıkması. Linux'a serverda hiçbir lafım yok, kendim zaten Debian kullanıyorum. Ama konu desktop a gelince, bir tane üzerinde ciddi çalışılmış öyle sadece open source, kardeşlik, dünya barışı gibi amaçları olmayan düzgün bir arabirim lazım. O zamana kadar Linux desktop kullanmanın faydası benim için çekilen zahmete değecek duruma gelmeyecek.

    Sonuçta standart son kullanıcının uzun süre pratikte bedava dağıtılan Windows 10 lisanslarını saymazsak, tek ödeyeceği rakam Windows lisansı, onun dışında Windows eşleniğini bulamayacağı bir uygulama yok gibi birşey. Ha Linuxta güzelce LibreOffice kullanıp Windowsta Microsoft Office fiyatından yakınan varsa o başka konu.



    Linux'un en büyük avantajlarından birisi de öyle kronik güncelleme sorunları yaşatmaması. Paket yöneticisinden istediğinde kurarsın, paşalar gibi kullanırsın. Hatta güncellemeleri yüklemek için şifre ister.
    Zaten LibreOffice'ın Windows sürümü var. O yüzden sıkıntı yok.
    Son kullanıcı şaşırıyor onca dağıtım olmasından dolayı. Haklıdır da. Debian'ın sitesine giriyorsun, çağ dışı bir tasarım var. ISO arıyorsun, nerede neyi bulacağını şaşırıyorsun. En son pes etmedim, yarım saat kendime uygun ISO'yu bulmakla uğraştım. Sistemi de kurdum. Çok kaliteli bir iş çıkarmışlar. Bu bir gerçek bence.




  • Yenilik isteyip yenilik yapılınca kazan kaldırıyorlar ahahaha çelişkiye bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft'un MacOS özentiliği eninde sonunda Windows'un özgün kimliğini yok edecek.
  • Düz tasarım düşmanlarını yeneceğiz! Başta Microsoft'un önderliğinde...
  • rwo kullanıcısına yanıt
    Microsoft uzun zamandır Windows'u PC, telefon, tablet, Xbox, hololens üzerinde çalışan tek bir işletim sistemi haline getiriyor ve bu amacını yıllardır da söylüyor. Windows 7 arayüzü PC dışında hiç bir sistemde kullanılmaya elverişli değil. Bundan memnun değilseniz macOS veya Linux distrolarına geçmenizi tavsiye ederim.

  • Infinitum kullanıcısına yanıt
    Shift Tuşuna basılı tutunca Standby Hibernate oluyordu. Shifti bırakınca tekrardan standby oluyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir gece ansızın komple kaldırsınlar çok zor değil sanki ????

  • Yenilik diye yaptıkları her iş son kullanıcının başına bela oluyor. En son başlat menüsünü kaldırmışlardı; ne oldu koşarak geri geldi. Microsoft un sözlüğünde yenilik, var olanı berbat edip karmaşa yaratarak yeni algısı oluşturmak anlamında kullanılıyor.

  • Çok büyük hata olur, umarım yapmazlar.
  • 4. millenium faciası son pencerelerdi yenisi olmayacak heralde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imhotep_of_grudge -- 18 Ocak 2018; 0:59:36 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.