Şimdi Ara

Microsoft'dan güzel dolandırıcılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,


    Yakın zamanda xbox game pass ultimate almak amacıyla yeni bir outlook hesabı oluşturdum, içine kart bilgisi tanımladım ve telefon ile microsoft satıştan 36 aylık xbox live gold+ultimate game pass satın aldım.


    Sonra bir şekilde şifresini unuttum hesabın. Microsoft'a eriştiğim her kanaldan, ister live chat olsun, ister telefonla destek hattı olsun (bana bankadan chargeback tavsiye ettiler, yuh), ister otomatik online destek olsun hepsi beni aptal bir recovery formuna yönlendirdi linki şöyle:


    https://account.live.com/password/reset


    Şimdi bu link'de hesapla ilgili bir takım sorular var:


    Ad soyad, doğum tarihi, hesapta kullanılan servisler, hesapta satın alınan servisler, gönderilmiş epostaların başlıkları, daha önce kullanılmış şifreler, kart bilgisine dair son dört hane ad soyad ve son kullanım tarihi.


    Bir defa hesap yeni dolayısı ile hesaptan gönderilmiş hiç bir eposta ve haliyle eski bir şifre yok. Zaten 30dk önce açılmış bir hesap. Hesabı açarken zorunlu olarak benden ikincil bir teyit bilgisi de istenmedi cep tel olsun, ikinci bir mail olsun vb.


    Bu formu eldeki bilgilerle kaç kere doldurmama rağmen hiç bir zaman kabul edilmedi.



    PEKİ güzel kardeşim ben bana sattığını iddia ettiğin hizmetlere erişemezken, benim ben olduğumu teyit edecek mekanizmaların taş devrinden kalmış iken, maili açarken ikincil bir teyit bilgisi almazsan, üstelik kartımdan da bir güze üyelik ücretini çatırrr çatırr çekmeye devam edeceksen bunun adı dolandırıcılığın daniskası değil de nedir?


    Özel destek hattı gibi uygulamalarını da sonlandırmış Microsoft, otomatik dandirik bir formdan fazlası yok elinizde. Böyle zamanlarda Microsoft'un ne kadar büyük bir mafya ve tekel olduğunu tüm çıplaklığıyla hissediyorsunuz.


    Microsoft'la temas kuracağınız, herhangi bir ürününü kullanacağınız zaman çok çok çok iyi düşünün.








  • İlgili hesaptaki hizmetler hangi kredi kartı numarası ile alındığına bakıp o kişinin kimliğini rahatlıkla tesbit edebilir. Sizden de kredi kartı sahibi olduğunuzu ispatlayan kimlik,... vs bir şey isteyip işi halletmesi lazım. Resmen rezillik!!!


    Madem çözüm olarak bankadan chargeback tavsiye ediyorlar. Siz de durumu bankaya anlatın. Microsoft'un yardımcı olmadıklarını çözüm olarak chargeback tavsiye ettiklerini açıkça söyleyin. Banka parayı geri alsın. Yapacak bir şey yok. Böyle başa böyle traş...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.