Şimdi Ara

Micron, dünyanın ilk LPCAMM2 bellek çözümünü tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Micron, dünyanın ilk LPCAMM2 bellek çözümünü tanıttı
    Micron, yüksek performans, düşük güç tüketimi ve nispeten yüksek kapasiteyi bir araya getiren sektörün ilk standart LPCAMM2 belleklerini duyurdu. LPDDR5X bellek tabanlı yeni bellekler hem dizüstü hem de masaüstü bilgisayarlar için tasarlanırken, en az birkaç yıl boyunca geleneksel SODIMM'lerle birlikte kullanılacaklar.



    Dizüstü bilgisayarlar için devrimsel bir standart



    Temelde masaüstü RAM modüllerinin küçültülmüş bir formu olan SODIMM standardı neredeyse 25 yaşın girmiş durumda ve dizüstü bilgisayar RAM’leri hızla yaklaşan bir hız ve kapasite duvarıyla karşı karşıya. Daha ince makinelere olan taleple birlikte dizüstü bilgisayar üreticileri de LPDDR RAM'i doğrudan anakartlara lehimlemeye ya da Apple Silicon gibi mobil SoC'lere dahil etmeye başladılar ki her ikisi de yükseltmeleri imkansız hale getiriyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için CAMM2 bellek standardı CAMM2 standardı kabul edilmişti. Micron ise CES 2024 kapsamında LPDDR5X kullanan LPCAMM2 RAM modüllerini sergiledi.



    Micron, LPDDR5X RAM'li modüllerinin (16GB/32GB/64GB) iki adet SODIMM bellekten yüzde 64 daha az yer kapladığını, yüzde 61 daha az güç kullandığını ve PCMark 10 temel iş yüklerinde yüzde 71 daha hızlı olduğunu iddia ediyor. Micron, LPCAMM2 modüllerini iki DDR5 SODIMM'den önemli ölçüde daha küçük hale getirmek için birden fazla LPDDR5X bellek cihazını dikey olarak entegre ediyor ve böylece esasen gelişmiş paketleme teknolojisini kullanıyor. Örneğin, 64 GB LPCAMM2 modülleri dört adet 8-Hi LPDDR5X paketini kullanıyor. Bu arada bellekler 9.600 MT/s'ye kadar veri aktarım hızlarını destekliyor.



    Ayrıca Bkz.Lenovo'nun yeni dizüstü bilgisayarı Windows ve Android'i tek cihazda birleştiriyor



    JEDEC'e göre CAMM2 standardı hem ana akım makineler için DDR5'i hem de daha geniş bir dizüstü bilgisayar yelpazesi ve belirli sunucu pazarı segmentleri için LPDDR5 ve 5X'i destekliyor. Ancak LPDDR dizüstü bilgisayarlarda daha yaygın çünkü yüksek hızlı veri aktarımı sunarken düşük güç seviyelerinde çalışabiliyorlar.



    Micron, dünyanın ilk LPCAMM2 bellek çözümünü tanıttı
    Hız ve güç avantajlarına ek olarak, CAMM2 modülleri tüketiciler ve BT çalışanları için RAM yükseltmeleri ve onarılabilirliği için kapıları yeniden açıyor. Dolayısıyla lehimli veya yongaya entegreli RAM’lerden kurtulmak mümkün olacak. Tek dezavantaj ise bu bellekleri değiştirmek için birkaç vida ile uğraşmak gerekecek. Ancak cihazın ömrünü uzatmak için bu oldukça kabul edilebilir bir şey - ve eğlenceli de.



    Ek olarak Lenovo, bazı dizüstü bilgisayarlarında Micron'un LPCAMM2 bellek modüllerini kullanan ilk şirketlerden biri olacak, ancak standardın yaygınlaşması biraz zaman alacak. Şimdilik, LPCAMM2 bellek modülleri yalnızca Micron'dan temin edilebilecek, ancak Samsung da dahil olmak üzere diğer şirketler de LPCAMM modüllerini hazırlıyor (Samsung geçtiğimiz aylarda LPCAMM belleklerini duyurmuştu). Micron’un müşteri odaklı markası Crucial bu bellekleri satışa çıkaracak.




    Kaynak:https://wccftech.com/micron-lpcamm2-memory-lpddr5x-boosts-laptops-up-to-64-gb-9-6-gbps-compact-form-factor/
    Kaynak:https://www.tomshardware.com/pc-components/ddr5/micron-unveils-lpcamm2-bringing-lpddr5x-to-smaller-form-factor-memory-modules







  • Bu Dell'in geliştirdiği teknoloji değil mi? Ne ara 2. versiyonu çıktı da CAMM2 oldu?

  • Anakarta lehimli ram var diye apple a neler neler dedik. Asıl mesele hacim küçültmekmiş..

    Affet bizi apple, şimdi cüzdanlarımızı küçültmeye devam edebilirsin.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Evet, Dell'in teknolojisi. Geçtiğimiz aylarda JEDEC tarafından bazı değişikliklerden geçerek standart olarak kabul edilmiş ve CAMM2 olarak adlandırılmıştı.

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    Apple M serisi işlemcili bilgisayarlarda RAM, işlemci içine entegre edilmiş. Anakarta lehimli dediğiniz Apple bilgisayar hangisi?

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen depolama ile karıştırdınız ram "M" işlemciye entegre

  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

    Hea, demek ki Dell'inkine CAMM1 dediler, JEDEC benimseyip standart haline getirince de CAMM2 oldu.

  • Yanlış yazmışım ^^

  • 18A CPU + CAMM2 RAM geçiş için güzel bir platform olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • güzel gelişmeler.

  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

    M işlemcilerden önce ramin anakarta lehimli olduğu Macbooklar vardı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 11 Ocak 2024; 1:23:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9600 MT/s'de gecikme süreleri ne alemde acep?

  • Hız konusunda masaüstü ramlerden bir farkı olmayacaksa ve ya daha hızlı olacaksa sorun yok. Ama RAM kapasitesini arttırmak istersem ne yapacağım? Eskisini çöpe mi atacağım? Yoksa ayrı bir yuva daha olacak mı? Ayrı yuva eski RAM'le tam uyumlu çalışabilecek mi?

    Bunlar bence önemli konular.
    SODIMM'de ne yapılabiliyorsa bu yeni teknolojide de en az yapılabilmeli.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Lpddr5'e göre çok bir farkının olamadığını söylüyorlar.

  • Crucial ya. Dünyanın en iyi bellek markası. 2007 veya 2006'larda falan Crucial Ballistics Tracer LED ler ile ne rekorlar kırmıştım.
    Zaten Division By MICRON. Micron'un olan bir şey kötü olabilir mi.
    Şu anki PC'me GSkill almıştım. 3600 MHz de CAS 18 de bile çalışmıyordu.
    Yine Ballistix aldım. Şu an o var. Bios'dan tek ayarda 3600. Hem de CAS16...

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    6 yıl önce MSI anakartıma Corsair bellek almıştım. Desteklenen modüller arasında yer almasına rağmen mavi ekran hatası almaktaydım. Crucial'a geçiş yaptığımdan beri çiçek gibi çalışıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.