Şimdi Ara

Michelin Energy Saver mı Nokian H mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
10.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Energy saver için aldığım fiyat 200 tl nokian h için aldığım fiyat 165tl.Aracımdaki lastik michelin primacy'di.Pek memnun kalmadım yol tutuşu ve ses problemi var belki de çok eskidiğinden dolayıda olabilir.Aradığım özellikler sessiz olması ve yola daha iyi tutunması.Sessiz olması da yol tutuşu kadar önmeli.Sizce hangisini almalıyım.Michelin aradaki 140tl fiyatı hak eder mi? kullanlar varsa tecrübesini alabilir miyim?



  • Aracınızın üzerindeki lastikler imal tarihi kaçtı kaç yıl kullandınız?
  • Aldığımda beri aynı.Aracım 2006 model 45.000km'de biliyorum birazda bununda etkisi var ama aldığımdan beri ses sorunu var.
  • Nokian H kullanıyorum 3 yıl oldu alalı. Aslında çok memnundum 2 ay önce sürekli hava kaçıran lastiğim için lastikçiye gittim aynı yere iki kere vida girmiş yama tutmuyor dediler. Mecbur gidip yeni bir lastik aldım. 1 ay öncede araç yalpalamaya başladı yavaş giderken. Lastiği aldığım yere gittim lastiğin içindeki ipler kopmuş kanalların içinde derin yarıklar ve çatlaklar oluşmuş. Mecbur 135 TL daha verip 1 tane daha lastik aldım. Şimdi pisikolojik mi bilmiyorum ama diğer iki lastikte güven vermiyor. 1-2 ay içinde onlarıda değiştiricem. Tek tek değiştirmek zorunda kalınca mecburen Nokian aldım yine. Ömrü az geldi 3 yılda lastiklerim kullanım dışı kaldı. Lastiği aldığım bayi Nokianı çok övüyor kendi Mercedesinde bile Nokian kullanıyor gördüm. Ama fiyatların yüksekliği yüzünden bayiliği bırakacağını söyledi. Önceki lastiklerim Michelindi. Nokian daha konforlu ama ömrü kısa. Getzin amortisörleri çok sert olduğu için mecbur yumuşak lastik kullanıyorum ama ömrü kısa yumuşak lastiklerin. Sebebi Türkiye yolları aslında İstanbul gibi şehirde yollar çok kötü. Tüsekler çukurlar lastiğin ömrünü kısaltıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1270393
    Michelin aradaki 140tl fiyatı hak eder mi?

    Michelin ederde, Michelin Energy Saver etmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1270393

    Energy saver için aldığım fiyat 200 tl nokian h için aldığım fiyat 165tl.Aracımdaki lastik michelin primacy'di.Pek memnun kalmadım yol tutuşu ve ses problemi var belki de çok eskidiğinden dolayıda olabilir.Aradığım özellikler sessiz olması ve yola daha iyi tutunması.Sessiz olması da yol tutuşu kadar önmeli.Sizce hangisini almalıyım.Michelin aradaki 140tl fiyatı hak eder mi? kullanlar varsa tecrübesini alabilir miyim?

    Hem konforlu ve sessiz(yumuşak lastiklerin en önemli özelliği) hem de yol tutuşu iyi(sert lastiklerin özelliği) bir lastik bulmanız zor olur.İkisinin birinden biraz feragat etmeniz gerekebilir.
  • Bridgestone turanza için de 190 tl fiyat aldım.Arabayla üç senedir 120km/hnin üstüne çıkmadım.Hiç bir zamanda ani manevralar yapma Benim için performansdan çok güvenlik ve konfor daha önemli.Bu yüzden ki lastiklerin hala dişlerivar ama yanakları çatlak.
  • Michelin lastiklerinde yakıt tasarrufu,yuvarlanma direnci düşük olduğu için co2 emisyonlarını düşürüyor.
  • nokian yuvarlanma direnci hariç diğer konularda ,michelin den üstündür.
    ıslakta ,kuruda,diğer disiplinlerde,nokian daha iyidir.
    yaklaşık 50.000 km dir nokian H kullanıyorum.bir problem yok.
  • energy saver ın sessizlik konusunda çok iyi olduğunu söyleyebilirim.yada benim aracım ses almıyorda olabilir
  • Bizim Corsa'da Michelin Energy Saver var sessiz ve konforlu bana yol tutuşuda gayet başarılı geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllarca focusda energy saver kullandım, ıslak zemin performansı çok iyi değildi. turanza iyi lastik ama çok ses yapıyor hele 1-2 yıl sonra. bu durumda nokian kalıyor ama başka önerilere açığım derseniz continental, dunlop, efficient grip (goodyear)ya da falken gibi marka/modellere bakın derim. ben jazzdaki bridgestonları falkenlerle değiştirdim 6 ay önce ve memnunum genel itibariyla.
  • Sonunda karar verdim.190tl'ye michelin aldım.Bir önceki lastiğime göre daha yumuşak buldum.O kadar eski lastik olmasına rağmen onun yol tutuşuyla energy saver aynı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1270393

    Sonunda karar verdim.190tl'ye michelin aldım.Bir önceki lastiğime göre daha yumuşak buldum.O kadar eski lastik olmasına rağmen onun yol tutuşuyla energy saver aynı.

    Hayırlı olsun, kötü tercih.
  • Hayirli olsun marka olarak cok guzel bir tercih tebrik ederim.keske energy saver almasaydiniz , primacy hp 3 alsaydiniz.ayrica primacy hp , energy saverdan cok daha iyi lastiktir.size iyi gelmesinin sebebi sifir lastikle 5 -6 senelik lastigin arasinda ki farktir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 27 Nisan 2012; 16:39:29 >
  • Otostart Lastik'ten can alıcı bir kampanya daha

    Kargo ile 4 lastik alana anında tam 100 TL indirim.

    Kampanya stoklarla sınırlı. Son tarih 15 Mayıs. Kaçırmayın.

    http://otostart.com/lastik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

    Hayirli olsun marka olarak cok guzel bir tercih tebrik ederim.keske energy saver almasaydiniz , primacy hp 3 alsaydiniz.ayrica primacy hp , energy saverdan cok daha iyi lastiktir.size iyi gelmesinin sebebi sifir lastikle 5 -6 senelik lastigin arasinda ki farktir

    Aracımın üstündekiler michelin primacy'di.Memnun kalmadım.
  • Hocam Michelin Energy Saver adı üstünde ekonomi için tasarlanmış bir lastik. Yüksek performans, yol tutuş falan istiyorsanız Michelin Pilot serisi lastiklere bakmalısınız diyecektim ki Energy Saver almışsınız bile.
  • Evet herkes yakıt tasarrufu için daha çok energy saver'ı tavsiye edince aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1270393

    quote:

    Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

    Hayirli olsun marka olarak cok guzel bir tercih tebrik ederim.keske energy saver almasaydiniz , primacy hp 3 alsaydiniz.ayrica primacy hp , energy saverdan cok daha iyi lastiktir.size iyi gelmesinin sebebi sifir lastikle 5 -6 senelik lastigin arasinda ki farktir

    Aracımın üstündekiler michelin primacy'di.Memnun kalmadım.

    Anladm hocam.tekrar hayirli olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.