Şimdi Ara

metalurji mühendisliği? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
18.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sevgili gençler
    Metalurji ve malzeme mühendisliği ilgili alanları konusu şunlardır
    Hertürlü metal veya metal dışı malzeme cevherlerinin toprak altı veya toprak üzerinde elde edildikten sora ;çeşitli zenginleştirme işlemlerine tabi tutulması,bu cevherlerden çeşitli fiziksel ve kimyasal işlemlerle mamul veya yarımamul malzemelrin üretilmesi veya; mamul veya yarı mamul malzemelerden çok farklı yöntemlerle her türlü sanayi koluna yönelik nihai veya ara mamul üretilmesi operasyonlarını kapsamaktadır.
    Örnek En yaygın Metalurji müh İstihdam sahası Demir çelik işletmeleridir.Demir çelik işletmeleri demir cevherini ısı yardımı ile ham demir ve pik demiri haline getirirler.her ikiside ara üründür.Pik demirleri sfero ve pik döküm işleri için hmdemir ise her türlü çelik üretimi için kullanılır.
    Mesela bakır Bakırın cevheri zenginleştirildikten sonra ergitir ve kimyasal olarak saflaştırılır.

    Yukarıdaki iki örnek çok çok kısa yazılmıştır .

    ayrıca toz metalurjisi ve seramik teknolojisi ile günümüz teknolojisinde birbirinden çok farklı sektörlere hizmet etmektedir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: No_Time

    Yıldızın en ünlü bölümü bilgisayardır

    yıldızın en ünlü bölümü inşaattır bikerem :P
  • metalurji mühendisliği malzeme bilimidir malzemenin kristal yapılarını kısaca iç yapılarını bilirler malzeme hakkında b.ku çıkana kadar şey ogrenirler fakat türkiyede çok iş imkanı yok aslında var da değeri bilinmiyor bizim sınıfta iş bulamadığı için çift anadal yapan ve makine mühendisliği okuyan bi arkadaş var hocalarda diyo iyi yapmışsın bu aralar metalurjide iş yok diye ben makine okuyorum yanlış anlama burda kendi bolumumu ovme maksadında değilim sadece hocalarımızdan ve çevremden gorduğumu soyleyeceğim .. tüm mihendisliklerin temeli makine mühendisliği insaat mühendisliği bile bana gore makinenin bi altdalı çünkü onlar bile cm ile çalışırken biz mm ile çalışıyoruz makine insası yapıyoruz üstelik makine mühendisi eğer iyi gelişmiş biriyse kesinlikle işsiz kalmaz tuzla tersanesinde hala 13000 kalifiye mühendis aranıyor ağırlıklı olarak mak. müh. her fabrikada neredeyse bi makine mühendisi bulunuyor çünkü sanayi devrimi insanlara makine kullanma olanağı verdi e her işin makine ile yapıldığı bi dünyada kim mak. mühendisine ihtiyaç duymazki ben sahsen endüstrininde gereksiz olduğunu düşünüyorum çünkü onlarında tek yaptığı yüzeysel mühendislik gormek ve ağırlıklı olarak işletme okumak yani işletmecilik ogreniyolar neredeyse sadece .. bu ülkede yapılacak en iyi meslek makine ve mekatronik mühendisliğidir bence mekatronik de aslında çok iyi değil güzel para alırlar ama ülkemizde kıymeti bilinmiyor genellikle bakımcı oluyorlar ama tatilleri olmuyor ah su ülke mekatronikçilerin kıymetini bilse neler olacak ama işte nato kafa nato mermer...


    @stigmata

    aklın varsa makine oku işler dışardan gozuktuğu gibi değil bugun türkiyenin en büyük fabrikalarından ford otosanda makineci/metalurji oranına bakarsan inan bu iddanda vazgeçersin metalurji çok bilinmediği için karizma gozukuyor insana fakat işin aslı bu değil aksine makineciler metalurjistlerden çok iş buluyor çünkü her fabrikada bi makine var ama her fabrikada bi dokum atolyesi yok;)



    @john lennon
    ben arkadaşa katılmıyorum iş olanakları o kadar da geniş değil bu sadece okumanın verdiği bi gaz diyelim gerçekleri yansıtmıyor soylenenler bugune kadar 3 arkadaşım bu kriz doneminde herkes iş buldu biz ortada kaldık diye askere gitti erkenden(metalurjist 3üde)

    bu arada soruna geliyim bende kou mak.müh 3. sınıftayım fakülte olarak mühendislik fakültesi barakalardan oluşuyor ama gelecek sene umuttepeye taşınacakmış sanırım oyle dediler ama biz yinede tecrübeli takımı olarak bu hikayeye inanmıyoruz onun dışında kocaeli tam bir sanayi kent canın çok sıkılabilir ama benim işim eğitim diyorsan sunları diyeyim: kocaeli üniversitesi ytü ve itü destekli bir üniversite makine bolumu ytü tarafından kurulmuş ve ogrencilerine verdiği eğitim bakımından ytüden daha iyi durudma çünkü ytü'de bizdeki kadar çok laboratuvar yok malesef.. eğitim olarak gerçekten iyi hocalar var hepsi türkiyede onemli işlerde bulunmuş profesorler kimisi tübitakta kimisi yine türkiyenin onde gelen arge kurumlarında gorev yapmış kişiler var...tek sorun dinamik hocası ferda goksin kendisini seven neredeyse yoktur hakkıdna sınav kağıtlarını sıranın üstüne atıyor masanın üzerinde kalan kağıtlar geçiyor diye iddalar bile var sebebini ise çok kısa bi anektotla ozetliyim:

    Ferda Goksin: evet sin0=1i de yazdık şimdi çözüme ge..
    ögrenci: hocam ozur dilerim ama sin0 nasıl 1 oluyor 0 olması gerek
    FD: evladım kes sesini sen matematikten diferansiyel denklemler gordunmu ?
    Ö: evet hocam geçen sene gordum
    FD: geçtinmi peki?bana pek geçmiş gibi gozukmuyosun
    Ö: evet hocam hemde ikisini de A ile verdim
    FD: sus otur yerine bizim matematikle işimiz yok bizim matematikle işimiz yok sin0=1 sin0=1

    ...

    yorum yok sanırım derdimi anladın:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cliff -Lee- Burton -- 3 Ocak 2009; 16:22:46 >




  • Merhaba..Ben Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme mühendisliği okuyorum.Elimden geldiğince yardımcı olabilirim.Öncelikle sunu belirtmek isterim ki bölümümüz sadece Metalurji Mühendisliği değil,Metalurji ve Malzeme mühendisliğidir.Metalurji türkiyede malzemeye göre daha çok gelişmiştir.Demir-çelik sektörü özellikle patlama noktasındadır.
    @Cliff -Lee- Burton : Unutmaki o makina mühendislerinin çalıstığı makinalarda bir malzeme ve bunları yapmak metalurji ve malzeme mühendislerinin işi.Etrafınıza bi bakın isterseniz.Hangi sey metal değil?.Şunu gayet iyi bilin ki tüm mühendislerin bize ihtiyacı vardır çünkü çalıstıkları hersey bir malzemedir.İş olanakları konusunda hiçbi zaman düşünmeyin derim aklınıza gelmeyecek kadar geniştir.Ancak söyle bişe var ki metalurjide uzmanlasmak isteyenler biraz daha ağır sartlarda çalısırlar tabe kazandıkları ücrette daha dolgundur.Malzeme ise metalurji kadar ağır sartlarda değildir ancak kazanacağınız para kendinizi ne kadar geliştireceğinize bağlı.İngilizce özellikle malzemede çok çok önemli.
    Unutmayın ki microsoft un sahibide bir malzeme mühendisidir.Türkiyede bu kadar yaygın olmamasının nedeni böyle bi mühendisliğin gereksinimi bizim insanımız geç anlamıstır ve yeni kurulmustur.Suan bizim yapmamız gereken işleri makina mühendisleri yapmakta.Sunuda söylemek isterim ki o Ford fabrikalarında vs makina mühendisinin daha fazla olması doğaldır elbette ama makina mühendislerinin yaptıkları işleri malzeme mühendislerinin yapması gerekmektedir.Ancak bu bölüm türkiyede yeni yeni oturuyor.Zamanla dahada oturucak.

    TÜBİTAK ın geleceğin mesleği olarak gösterdiği 3 meslekten biridir.bilgilerinize.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cliff -Lee- Burton

    metalurji mühendisliği malzeme bilimidir malzemenin kristal yapılarını kısaca iç yapılarını bilirler malzeme hakkında b.ku çıkana kadar şey ogrenirler fakat türkiyede çok iş imkanı yok aslında var da değeri bilinmiyor bizim sınıfta iş bulamadığı için çift anadal yapan ve makine mühendisliği okuyan bi arkadaş var hocalarda diyo iyi yapmışsın bu aralar metalurjide iş yok diye ben makine okuyorum yanlış anlama burda kendi bolumumu ovme maksadında değilim sadece hocalarımızdan ve çevremden gorduğumu soyleyeceğim .. tüm mihendisliklerin temeli makine mühendisliği insaat mühendisliği bile bana gore makinenin bi altdalı çünkü onlar bile cm ile çalışırken biz mm ile çalışıyoruz makine insası yapıyoruz üstelik makine mühendisi eğer iyi gelişmiş biriyse kesinlikle işsiz kalmaz tuzla tersanesinde hala 13000 kalifiye mühendis aranıyor ağırlıklı olarak mak. müh. her fabrikada neredeyse bi makine mühendisi bulunuyor çünkü sanayi devrimi insanlara makine kullanma olanağı verdi e her işin makine ile yapıldığı bi dünyada kim mak. mühendisine ihtiyaç duymazki ben sahsen endüstrininde gereksiz olduğunu düşünüyorum çünkü onlarında tek yaptığı yüzeysel mühendislik gormek ve ağırlıklı olarak işletme okumak yani işletmecilik ogreniyolar neredeyse sadece .. bu ülkede yapılacak en iyi meslek makine ve mekatronik mühendisliğidir bence mekatronik de aslında çok iyi değil güzel para alırlar ama ülkemizde kıymeti bilinmiyor genellikle bakımcı oluyorlar ama tatilleri olmuyor ah su ülke mekatronikçilerin kıymetini bilse neler olacak ama işte nato kafa nato mermer...


    @stigmata

    aklın varsa makine oku işler dışardan gozuktuğu gibi değil bugun türkiyenin en büyük fabrikalarından ford otosanda makineci/metalurji oranına bakarsan inan bu iddanda vazgeçersin metalurji çok bilinmediği için karizma gozukuyor insana fakat işin aslı bu değil aksine makineciler metalurjistlerden çok iş buluyor çünkü her fabrikada bi makine var ama her fabrikada bi dokum atolyesi yok;)



    @john lennon
    ben arkadaşa katılmıyorum iş olanakları o kadar da geniş değil bu sadece okumanın verdiği bi gaz diyelim gerçekleri yansıtmıyor soylenenler bugune kadar 3 arkadaşım bu kriz doneminde herkes iş buldu biz ortada kaldık diye askere gitti erkenden(metalurjist 3üde)

    bu arada soruna geliyim bende kou mak.müh 3. sınıftayım fakülte olarak mühendislik fakültesi barakalardan oluşuyor ama gelecek sene umuttepeye taşınacakmış sanırım oyle dediler ama biz yinede tecrübeli takımı olarak bu hikayeye inanmıyoruz onun dışında kocaeli tam bir sanayi kent canın çok sıkılabilir ama benim işim eğitim diyorsan sunları diyeyim: kocaeli üniversitesi ytü ve itü destekli bir üniversite makine bolumu ytü tarafından kurulmuş ve ogrencilerine verdiği eğitim bakımından ytüden daha iyi durudma çünkü ytü'de bizdeki kadar çok laboratuvar yok malesef.. eğitim olarak gerçekten iyi hocalar var hepsi türkiyede onemli işlerde bulunmuş profesorler kimisi tübitakta kimisi yine türkiyenin onde gelen arge kurumlarında gorev yapmış kişiler var...tek sorun dinamik hocası ferda goksin kendisini seven neredeyse yoktur hakkıdna sınav kağıtlarını sıranın üstüne atıyor masanın üzerinde kalan kağıtlar geçiyor diye iddalar bile var sebebini ise çok kısa bi anektotla ozetliyim:

    Ferda Goksin: evet sin0=1i de yazdık şimdi çözüme ge..
    ögrenci: hocam ozur dilerim ama sin0 nasıl 1 oluyor 0 olması gerek
    FD: evladım kes sesini sen matematikten diferansiyel denklemler gordunmu ?
    Ö: evet hocam geçen sene gordum
    FD: geçtinmi peki?bana pek geçmiş gibi gozukmuyosun
    Ö: evet hocam hemde ikisini de A ile verdim
    FD: sus otur yerine bizim matematikle işimiz yok bizim matematikle işimiz yok sin0=1 sin0=1

    ...

    yorum yok sanırım derdimi anladın:)


    kesinlikle katılıyorum. Bende 2 yıllık mekatronik mezunuyum, 2. sene tofaşta çalışma fırsatımız olmuştu gel gör ki yaptığımız işin amelelikten bir farkı yok.
    Mekatronik bana göre en iyi mesleklerden birisi ancak seninde dediğin gibi ülkemizde bunun değeri bilinmiyor. Koskoca Türkiyede 2 tane devlet üniversitesinde mekatronik müh. bölümü var, onlarında 1 tanesi bu sene açıldı(ytü), 2 yıllık desen hersene açılıyor ancak bu kadar mezuna mesleğiyle ilgili iş olanakları, yatırımlar yapılmazsa sonucu çok kötü olur ya bizim gibi iş bulamaz yada çarşıda, orada, burada simit satar...




  • öteki de kocaeli üniversitesinde...


    @tpcbrk
    haklı olabilirsin dediklerinde fakat şunuda unutmayalım bi makine üretecek kapasitede malzeme bilgisi makine mühendisliği dersinde de veriliyor diyorsunuzki herkesin metalurjiste ihtiyacı var aslında sizin bize ihtiyacınız var çünkü bi malzemenin akma çekme gerilme burulma değerleri yine makine mühendisinin işidir ben sizin bolumunuze kotu demiyorum ama sadece abartılacak bi bolum değil diyorum
  • Beyler yalnız konu 2006 yılında açılmış..
    @stigmata
    aklın varsa makine oku işler dışardan gozuktuğu gibi değil bugun türkiyenin en büyük fabrikalarından ford otosanda makineci/metalurji oranına bakarsan inan bu iddanda vazgeçersin metalurji çok bilinmediği için karizma gozukuyor insana fakat işin aslı bu değil aksine makineciler metalurjistlerden çok iş buluyor çünkü her fabrikada bi makine var ama her fabrikada bi dokum atolyesi yok;)

    Cliff -Lee- Burton ;dostum stigmata itü petrol ve doğalgaz bölümünde okuyor..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ssff_allthing

    Beyler yalnız konu 2006 yılında açılmış..
    @stigmata
    aklın varsa makine oku işler dışardan gozuktuğu gibi değil bugun türkiyenin en büyük fabrikalarından ford otosanda makineci/metalurji oranına bakarsan inan bu iddanda vazgeçersin metalurji çok bilinmediği için karizma gozukuyor insana fakat işin aslı bu değil aksine makineciler metalurjistlerden çok iş buluyor çünkü her fabrikada bi makine var ama her fabrikada bi dokum atolyesi yok;)

    Cliff -Lee- Burton ;dostum stigmata itü petrol ve doğalgaz bölümünde okuyor..




    ne kadar sığ bir bakış açısı.

    makineci mezun sayısı ile metalurjici mezun sayısını karşılatır bakalım bir de.

    böyle araştırmadan konuşuyorsunuz deli oluyorum....




  • Metalurji aslında önemli bir bölüm. hatta en az makina kadar. ama türkiyede değil. metalurji bölümü arge ye hizmet edebilecek bir bölümdür. bugün en büyük araştırma ve geliştirme malzeme üzerinde oluyor (nano tekn. misal veya uçak gövdelerinde kullanılacak malzemenin artık plastik olması vb.) .ama dediğim gibi ülkemizde arge olmadığı için bu bölümün çok a çok azı mesleğini yapıyor. geri kalanları , satış mühendisi , satınalma mühendisi gibi bölümlerde iş buluyorlar. o yüzden ülkemizde bu bölüme fazla heveslenilmesi taraftarı değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vovy


    quote:

    Orjinalden alıntı: ssff_allthing

    Beyler yalnız konu 2006 yılında açılmış..
    @stigmata
    aklın varsa makine oku işler dışardan gozuktuğu gibi değil bugun türkiyenin en büyük fabrikalarından ford otosanda makineci/metalurji oranına bakarsan inan bu iddanda vazgeçersin metalurji çok bilinmediği için karizma gozukuyor insana fakat işin aslı bu değil aksine makineciler metalurjistlerden çok iş buluyor çünkü her fabrikada bi makine var ama her fabrikada bi dokum atolyesi yok;)

    Cliff -Lee- Burton ;dostum stigmata itü petrol ve doğalgaz bölümünde okuyor..




    ne kadar sığ bir bakış açısı.

    makineci mezun sayısı ile metalurjici mezun sayısını karşılatır bakalım bir de.

    böyle araştırmadan konuşuyorsunuz deli oluyorum....



    Herkesde böylece konuşabiliyo
    varsın konuşsun
    konuşsunki ne kadar bildiğini
    kendisi de bilebilsin




  • biraz up gibi olcak ama 2006 dan bu tarafa neler değişti?Yine iş imkanı varmı ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.