Şimdi Ara

Metal Gear Solid V Phantom Pain Türkçe Yama Hazırlığı Başladı (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
7
Favori
10.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • cozepud C kullanıcısına yanıt
    DS3'te sen bir şey yapmadın zaten. Diğerlerinden bahsediyorum DS3 derken. Seni örnek göstermemin sebebi ise daha önceki sayfalardaki mesajların. Özür diledi isen bilemem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Az önce Oyunu Steamden 16.50 TL'ye aldım Türkçe Yaması Varmıdır Diye Baktım Ve Bütün Sayfaları Tek Tek Okudum.(Bu Arada Yanlış Bir Kelime Kullanırsamda Herkesden Özür Dilerim). Bu İşlerin NE Kadar Zor Olduğunu Biliyorum Yamacı Abilerimizin 1 yıl Kadarını alıyor yada dahada fazlası şunu gördüm herkes baskı yapıyor (KarapathiaN) adlı abiye hatta hakaret bile ediliyor. Bence Dahada Zorlamayalım İsterse Yapar İsterse Yapmaz O Konun Uzmanı Ne zaman Sağlıkta Uzmanlara Karışmıyorsak Onlar Biliyor Diye Yamacılarada Karışmayalım Gecelerini Gündüzlerini Sırf Biz 5 6 Saat Rahat oyun oynayalım diye harcıyorlar. TEKRARDAN ÖZÜR DİLERİM YANLIŞ CÜMLE VEYA KELİME KULLANDIYSAM..
  • Sorun maddi karşılık ise (tabi ki bu kişinin emeğidir hakkıdır, herkes emeğini bedavaya da verir satabilir de bedavaya da verir) geçmiş sayfalarda sorunun bu olmadığını da söylemiş. Satıcı-müşteri ilişki talebini dile getirenler olmuş ve onları da geri çevirmiş.

    Şimdi gördüğüm kadarıyla sözlü destekte istemiyor yada sözlü desteklerimiz çevirmen arkadaşa ulaşamıyor.

    Biz bireyler olarak ancak ve ancak ya maddi karşılığını veririz yada elimizden geldiğince manevi desteklerimizi sözlü olarak sağlarız. Birileri yada topluluklar senin emeğine saygı göstermiyorsa buna benim bireysel açıdan başka bir destekleme gücüm ve potansiyelim malesef yok. Keşke konuyla alakalı bir birey olsam ve toplulukları da ona göre yönleridip emeğin hakkın neyse onu verebilsem fakat bu malesef mümkün değil.

    Kurunun yanında yanan yaşlara "yaş" nedir diye sormuşsun? Belki de benim gibi düşünen kişiler kendilerini "YAŞ" olarak görüyordur. Ha demiyorum ki "biz bunu hak etmiyoruz yamayı bize ver". Bir topluluk neyi hak ediyorsa içindeki tüm insanlar hatta ve hatta canlılar bedelini öder, bu benim fikrim değil doğanın kanunudur. İster bu doğa kanunu yürütürsün ister neyi ne için amaçlıyorsan emeğini paylaşırsın.

    Emeklerinin adını dahi umursamadığım ve bilmediğim gruplar tarafından sömürülmesine üzüldüm. Eğer bu sömürücüler belli bir topluluk değil de bireylerse bu toplumumuzun eğiliminden kaynaklanan tüketim sapıklığıdır (bana göre). İnançlarımıza rağmen korsan oyunculuk, emek sömürücülüğü gibi kavramlar toplumumuzun kafadan haramı helal kıldığı olgulardan. Maalesef sorun buysa buna da bir şey yapamam. Fakat bireysel olarak hakkı gözetmeye çalışırım. Bunu da ya elimi cebime atacak durumdaysam atarım yada sözlerimle sapkın gördüğüm kalabalığa karşı cephe alırım.

    "BU YAMA çıkar veya çıkmaz. Haa çıktı diyelim... daha haftasında unutulup gidecek bir şey için bu kadar duyar kasmak, onu ulaşılmaz görmek neyin kafasıdır?" demişsin.
    Burada bir çoğumuz emekçi veya işçiyiz (şu anda işsiz olsam da eskiden işçiydim) Bizler EMEĞİN DEĞERİNİ bilmemiz lazım ve burada senin güzel bir emeğin var. Böyle deyip geçiştirdiğimizi (benim gibi elbet sayısı çoktur) düşünme. Sende yer yer insanlardan hizmet alıyorsun ve onlara aynı şekilde değer veriyorsundur.

    Çöp çevirler mevzusuna da gelince insanların kalite anlayışı farklıdır. Eğitim seviyesi arttıkça kalite anlayışı değişir ve tüketim çılgınlığı denilen kavram daha tutarlı hale gelir. Gerçi hoş eğitim kalitesi yüksek olsa bu çevirilere de ihtiyaç duymazdık. :)

    Kendi düşüncemi yazıp belirteyim dedim
    Bir topluluk bir hizmet bekliyor ve o hizmeti bekleyenlerden benim gibi düşünenlerden birisinin fikri sadece bunlar.
    Ha diyelim ki bu hizmet sağlandı sağlanamadı
    Şimdiye kadar ki tüm hizmetlerin için oyunları oynamamış olsam da teşekkürler. :D

    Sürç-ü lisan ettiysem affola dostum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazan8742 -- 2 Temmuz 2020; 18:5:4 >




  • bu konu niye kapanmıyor acaba ? ajitasyon ve ego kasma devam ediyor sürekli böyle bir hazırlık da yok, ego kasma konusu oldu burası.

    @BlogKaan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecan12bjk -- 2 Temmuz 2020; 18:13:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KarapathiaN

    Kurunun Yanında "YAŞ"

    Bu yaş olanlar kimler oluyor tam olarak ben onu bir türlü anlayamadım. Bugüne kadar hangi çalışmam olursa olsun hepsi sömürü grubuna meze oldu. Neticede her çalışmamda öyle veya böyle bir talebim ya da davetim olmuştur, gelin görün ki bunlara layığıyla icabet eden çıkmamıştır. Özellikle dikkat edin, daha ilk çalışmam bile final sürüme ulaşabilmiş değil, geriye kalan önemli bir kısmı da alfa beta gibi sürümlerden çıkmış değil. Çoğunu daha kendim deneyimleyebilmiş değilim. Tablo böyleyken hanginiz yaş oluyorsunuz tam olarak? Yalnızca "İNDİR" butonuna basarak o düşündüğünüz KURU'dan bir farkınız olabileceğini mi sanıyorsunuz?

    3-5 çocuk ruhlunun, daha hayata gözlerini açamamış asalak zihniyetli insanların yazdıkları benim ne kadar umurumda olur sanıyorsunuz?? Defalarca ifade etmeme rağmen hâlen aynı bahanelerin arkasına sığınıyorsunuz. Neden bu kadar sığ düşüncelisiniz ya da şöyle söyleyeyim neden işin içinde olmadığınız hâlde mevzuları bizden daha iyi biliyormuş gibi bize bir şeyler izah etmeye çalışırsınız? Hemen hepiniz burası forum eleştiri yaparız fikrimizi özgürce ifade ederiz kafasındasınız. Öyle bir özgür dünya, özgür forum falan yok. "Bilgi sahibi olmadan fikir beyan edemezsiniz."

    BU YAMA çıkar veya çıkmaz. Haa çıktı diyelim... daha haftasında unutulup gidecek bir şey için bu kadar duyar kasmak, onu ulaşılmaz görmek neyin kafasıdır?

    Pek çoğunuzun umurunda değil biliyorum, "olsun da taştan olsun, yeter ki iyi kötü bir şey anlayalım" diye yaklaşıyorsunuz. Bu yüzden de eldeki zibilyon tane çalışmanın ezici çoğunluğu çer çöp durumda. Ancak eşek değilsinizdir herhalde, ürettiğim çalışmalarımın kusursuz olmasalar bile o çer çöpten ciddi ölçüde fark taşıdıklarını görüyorsunuzdur. Ancak kalite tesadüf değildir, çok emek ister. Ben o kadar emek verip bu tüketim düzeninin kurbanı olmak istemiyorum. Diğerleri gibi bu da öyle olacaksa varsın çıkmasın. Sizin zaten öyle olmaması için kılınızı kıpırdatacağınız yok. Tabii buna rağmen aranızda "yaşlar" var, onlara yazık değil mi? Bana hiç yazık değil...

    Sizler olayın bambaşka yerindesiniz, beni anlamanız mümkün değil...


    Edit: Her zamanki gibi eleştirimi bir kişi özelinde yapmadım, üzerine alınmasın.
    Bu yorumunuzu yeni gördüm kusura bakmayın ama İNSANLARI GENELLEYEMEZSİNİZ. "Yaş" diye tabir ettiğimiz insanlar bir emek görürse teşekkür eder veya ufak bağıs yapar Yaş diye tabir ettiğimiz insanlar bunlardır. Bunlar dışında siz kötüleri gördünüz diye iyileri YOK SAYAMAZSINIZ. Türkçe yama bölümünde takılan arkadaşlara "emeğe saygı gösterilsin" diye uğraşanlardan birisiyim. Ancak bu yorumunuzu gördükten sonra sizin bu yaptığınız "bana ne ben oynamam" demektir yani çocukluktur. Emeklerinize saygı gösteriyorum, başkalarının da saygı göstermesi için teşvik ediyorum ancak sizin anlamadığınız şey ülkemizde orjinal oyun alma bilinci bile yeni oturuyor, o yüzden sizin gibi insanların emeklerine olan değer bilinci de zamanla oturacaktır. 5 sene önceki durumla şu an ki durum farklı bundan 5 sene sonra da farklı olacak. Şu an neredeyse emekleme aşamasındayız o yüzden sesi çok çıkan azınlık yerine gerçek oyuncuları ve emeğe değer veren "Yaş" diye tabir ettiğimiz insanlara bakın.

    Kolay gelsin
    İyi akşamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 2 Temmuz 2020; 20:36:2 >




  • ramazan8742 kullanıcısına yanıt
    İlgili konudaki mesajların satır aralarında yakındığım pek çok şeyin somut örnekleri mevcut.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/94694378



    Ancak asıl beklentim tek başıma değil birlikte bir ortak çalışma ürünü ortaya koyabilmek. Doğrudan bir ekip olamasak bile en azından geri bildirimlerinizle bu işte benimle beraber olduğunuzu gösterebilirsiniz. Ancak buyurun, tablonun hali maalesef böyle...

    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1KjXNBJuAVrWTEOXAo5F1Wk8wylJROaBoVh1bEmmrGbc/edit#gid=1175146501

    Şimdi bu tabloya bakıp ortadaki alakasızlığa şahit olduktan sonra o hedef kitleyi ne kadar samimi bulur onlara ne kadar alaka gösterirsiniz? Zira o hedef kitle mevcut çalışma onları kesmemiş olacak ki benden oyunun gelişmiş sürümü için yama talep ediyor. Ben bir 6 ayımı daha gömeceğim onlar sadece keyfini sürecekler. Bunun adı arsızlık değil de nedir? Normalde mahcup olmaları gerekmez miydi, ben mi yanlış tanıyorum insanlığı...


    Başka bir oyun çeviriyorum... aslında çevirmiyorum, çevrilmesi isteniyor, birilerini de bunu çevirmek istiyor. Biz de üzerimize düşeni yapmakla kalmayıp üstüne cebimizden ücret ödeyerek beklentilerin önünü açıyor, çeviriyi mümkün kılıyoruz. Ben ve gönlü zengin dostum bunları yapmışken "artık gerek yok, hevesimiz kaçtı" deniyor. Ben emek ve para boşa gitmesin diye oyunun bir facebook hayran grubunda duyuru yapıyor ve ekip toplamaya çalışıyorum. Bu davete de icabet gelmiyor ve ilgim alakam olmayan bir oyunu daha çeviriyorum. Sonra ilgili çeviri oyunun korsan sürümünü desteklemiyor diye istedikleri gibi sallama hakkını kendilerinde görüyorlar. Hatta ve hatta kendilerini oyunun cemaati gibi gören başka bir topluluk sanki kutsal kitaplarını çevirmişim gibi beni yerden yere vuruyor, ardından serinin bir diğer oyunu için de böyle bir çalışmanın gelmesini bekliyorlar. Halihazırda bunun zaten var olduğunu öğrendiklerinde de "şuna da bir göz atsaydık, eğreti dursa da, anlamını bulmasa da hiç değilse dilimizdeki hâli nasılmış görmüş olurduk" gibi arsız bir tavır sergileyebiliyorlar.

    Hangisini sayayım... Kendinizi yerime koymayı deneyin. Ben sizler için nasıl bir anlam ifade ediyorum, sizin için neyim ben?

    Kurular yaşlar iyiler kötüler şunlar bunlar... elmanın yarısı çürük yarısı sağlam, en azından kendimizi bunlarla kandırıyoruz, soyut olarak... ancak tablo ortada, somut olan da bu. Nerede hani bu elmanın diğer yarısı? Bunu bana sözle ifade etmeniz mümkün mü, o tabloya yazılanlara çizilenlere bu denli alakasızlığa rağmen, o sağlam duruş eyleme dökülmedikçe benim buna ikna olmam mümkün mü?

    Ben tüm yaşamımı kendi ülkemin topraklarında geçirmiş olsam da ailem Almanya gurbetçilerinden ki hiçbir toplum kusursuz olmasa da onların ne kadar disiplinli olduklarını, hakka hukuka riayet ettikleri bilinir. Hâliyle ben de o kültürün bir parçasıyım, o ahlakla yetiştirildim. Ben her yaptığım işi her daim mükemmeliyetçi yaklaşımla layığıyla yapmak isterim ve onları sadece layık olanlarla hak edenlerle paylaşmak isterim. Mevcut tablo tersine çevrilmedikçe de bu durum değişmeyecek. Bazen bazı zaruretler istisnalar doğurabiliyor, o ayrı...




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.