Şimdi Ara

Mesleğimi bırakmalı mıyım ? (yardımınıza ihtiyacım var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese.Hayatımla ilgili bir karar alma aşamasındayım ve fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var.Antalya/Kumluca da yaşıyorum.28 yaşına gelmek üzereyim.Yaklaşık 6 yıl önce babamı kaybettim ve üniversiteyi bırakıp,baba mesleği olan sebze meyve komisyonculuğunu devam ettirmeye başladım.İşimi sevmiyorum.Hep denedim sevmeyi ama olmuyor ve günden güne hayallerimi kaybediyorum,mutsuzlaşıyorum.Çok güzel bir kazancı var bunu inkar edemem.(Çok riskli bir iş,paranızı tüccarlardan alabilirseniz eğer).İşin risk durumu ve stresi sizi çok yıpratıyor.Konuyu uzatıp sizi daha fazla sıkmak istemiyorum.Kafamda iki düşünce var;

    1-Mesleği bıraksam dahi aylık kira ve diğer gelirlerimle elime iyi bir para geçiyor.Eşimle birlikte Antalya merkeze taşınıp bu parayla dikkatli harcamalar yaparak birkaç yıl kendimizi geliştirmek istiyoruz. (yabancı dil,spor,dans,müzik aletleri vs.).Daha sonra yeni bir işe atılmak istiyorum.

    2-Mesleğimi sevmeye çalışarak,gençliğimi bu işte ve bu bölgede harcayarak çok iyi para kazanmaya devam etmek.Kendini geliştirememiş az yönlü bir birey olarak kalacağım ama iyi para kazanacağım.(tabi ki ülke ekonomisinin durumu ortada.Riskli iş olduğunu söyledim.Çalıştığım firmaların tüccarların batması demek benimde bir anda batabileceğim anlamına geliyor)

    Siz olsanız ne yapardınız ?







  • o işi sevmiyosan senin yerine ben öğrenirim abim. Bana mesleği öğret senin yerine ben yapayım senin zaten kiradan gelirin varmış.. Gez eğlen
  • Yaptığın yorumun ne bana ne sana bir faydası yok.Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir insanın hayatta yapacağı en kötü şey istemediği şeyi zorla yapmasıdır. Eğer işi bıraktığınızda maddi yönden sorun olmayacağından eminseniz ve gerçekleştirmek istediğiniz hayallerinize engel oluyorsa bırakın gitsin. Hapisten farksız olur yoksa hayatınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kendinizi hobileri ve dünya görüşü olmayan, sığ bir insan olarak kabul edebiliyorsanız devam edip paranıza bakın. Yok hayatınıza değer veriyorsanız bir an önce o işi bırakın.
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin başına bir adam bulun, merkezde bi kaç sene deneyin, büyük ihtimal zorluklar sizi yıldırır bari eski işinize dönersiniz! Kurulu düzeni bozmayın, sıfırdan başlamak, elde avuçtakini hazırdan yemek pişmanlık getiriyor, bi şeye yetişemiyorsunuz. Denenmiştir...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam inşallah troll değilsindir.Ben yine sana cevap olarak iyi niyetimle ciddiye alarak yazıyorum.



    Yaşın gelmiş 28 e .O dediklerini öğrenmek (dil, müzik aletleri vs.) belirli bir yaştan sonra çok zor.Çünkü beyin eskisi gibi taze olmuyor.Ha illaki öğrenecem diyorsan da şak diye olmaz o işler.Önce yavaş yavaş, sindire sindire öğrenmen lazım.

    Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, kurulu düzenini bozma.Kursa falan vereceğin paraları at köşeye kriz zamanında kullanırsın.


    İnternetten yabancı dil öğrenme setleri falan var öyle başlamalısın bence.

    Kendini hazır hissettikten sonra diğer şirketlere başvuru yaparsın.Her zaman iş ara.Piyasanın nabzını hep tut ve hiç bırakma.

    Hiç vakit kaybetmeden hedefini belirle ve o yol üzerinde kendini geliştir.Seminerlere falan katıl.Ne bileyim. 2. öğretim bile olursa üniversiteye falan yazıl


    Şu an da diyeceklerim bu kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 15 Şubat 2019; 21:17:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamivural

    İşin başına bir adam bulun, merkezde bi kaç sene deneyin, büyük ihtimal zorluklar sizi yıldırır bari eski işinize dönersiniz! Kurulu düzeni bozmayın, sıfırdan başlamak, elde avuçtakini hazırdan yemek pişmanlık getiriyor, bi şeye yetişemiyorsunuz. Denenmiştir...
    Yaptığım iş sürekli takip gerektiren bir iş.Başkasına güvenerek bırakıp gidemem.Sonuçları çok daha kötü olur yoksa.Dediğim gibi bir iş yapmasamda aylık gelirim üst seviyede olacak.Har vurup harman savuran bir tip değilim çok şükür.Emin değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sarımsaklasak

    Tesekkur ederim
    Rica ederim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.