"Pollyannalar için Türkiye'ye dair kısa bilgilendirme:
1- İsrail ya da Yeni Zelanda'da değilsin, bu iki ülkenin toplam nüfusu İstanbul yapmıyor.
2- ABD değilsin, tam kapitalizmi uygulamıyorsun. Dolayısı ile nakit akışını riske atamazsın, ekonomin bu manevradan yoksun.
3- Hindistan, İngiltere, Çin, Rusya değilsin. Aşı üretmiyorsun. Buna rağmen aşılama hızın çoğu zaman bu ülkelerin önünde.
4- Almanya değilsin. Tüm skeri gücü eritilmiş, bundan dolayı enerjisi ekonomiye kanalize edilmiş, teknoloji, sanayi üssü değilsin. Herkese yardım edemezsin.
5- Suudi Arabistan değilsin. Petrolün yok. Yan gelip yatma lüksün yok. Sistemi ne olursa olsun üretime ve verimlo üretime devam ettirmen gerekiyor. Aksi halde enflasyon, işsizlik ve kur etkisini kotaramazsın.
Nihayetinde Türkiye'sin. Üç beş istisnayı saymazsak 100 yıldır ürettiğin domates patlıcan biber. Katma değerli üründen yoksunsun. Markalaştırma, lobi çok eksik. Nüfusun arttıkça artıyor. Nitelik yine aynı oranda artmıyor. Petrolün yok. Terör ve istikrarsız bölge problemin var.
Yani dezavantajın çok. Ve buna rağmen avantajı olan ülkeleri örnek alıyorsun - ki neredeyse hiçbiri bu kadar sert kapanma yaşamadı-, neye dayanarak alıyorsun? Üç beş doktor bir araya gelsin, sıfır siyaset sıfır ekonomi, ve tüm akış böyle belirlensin? Hakikaten yazık."
Kardeşim siz şaka mısınız?Kapanma olmamalıydı ama buna mecbur kalındı.Vaka sayısı 60.000 lere çıkmışken,ölüm sayısı 300 lere dayanmışken neyin itirazını yapıyorsunuz?Yapılacak şey bu günlerde iktidarın işçinin ve işverenin yükünü karşılamasıydı.Eleştirilecek nokta bu.Bizi bu kapanmaya mecbur eden iktidarın yanlışları söz konusu olmalı.
Klasik, Türkiye’nin güçlerinden ve avantajlarından bihaber muhalif solcu kız Eleştiri yapacak, fakat gerçeklerden o kadar uzak ki, hatalar arasında kala kala oradan bir doğru çıkarma çabasına bakmaya değmiyor.
Nüfusunun %70 ini aşılamadıktan sonra bu kapanmalar sorunu sadece öteler. Yüksek aşılama oranına ulaşan ülkeler maskeyi terketmeye başladı bile.. Ne yazık ki bu konuda yalandan başarı hikayeleriyle avutuluyor toplum..