Şimdi Ara

Merkezi Hekim Randevu Sistemi ve Google Analytics

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugun T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile randevu almaya calisirken sitenin google analytics tracker ile izlendigini fark ettim. Bu sadece ana sayfada degil randevu alma suresince butun sayfalarda aktif idi. 3 derece ozel bir kurumun benim ozel hayatimla ilgili devlet kurumunda yaptigim islemleri izlemesi ne kadar mantikli?

    bunun yasal bir dayanagi var mi?
    yazilim destegi sayfasindan da mail attim bu konu ile ilgili fakat yasal bir bilgim olmadigi icin biraz bodozlama bir yazi oldu. bu konu hakkinda bilgisi olan varsa cok buyuk yardimi ddokunur simdiden tesekkurler.

    not: tracker'i ghostery adli chrome eklentisi ile tespit ettim.



  • brky270 B kullanıcısına yanıt
    Yasal olarak bir sorun oluşturmaz. Neredeyse bütün web sayfaları google analytics kullanmakta. Web sitesinin trafiğini kontrol eden bir uygulama. Kişisel verileri depolayan bir uygulama değil

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama bu sirf bilgilendirme amacli bir sayfa degil. benim kimlik no ve sifre ile giris yaptigim bir sayfada calismakta. hangi bilgileri topladigi hakkinda bir bilgim olmamakla beraber benim kisisel verilerimin oldugu sifre ile giris yapilan bir yerde boyle bir seyin calismasi korkutucu geldi.

    bir analoji yaparsam ozel bir sirketin ssk genel mudurlugu binasinda kisisel verilerimle ilgili bir islem yaparken ozel bir sirketin islem hakkinda bilgilendirildigini dusunun. ya da doktor muayinesi sirasinda. bu cok sacma.eger boyle istatiski bir bilgiye ihtiyaci varsa bunu devletin kendisinin yapmasi gerekmez mi? vatandaslarin guvenligi acisindan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brky270 -- 20 Mart 2016; 19:40:10 >
  • brky270 B kullanıcısına yanıt
    Google Analytics sizin kişisel verileriniz ile ilgilenmez. Hangi ilden ulaşım sağlanmış, sayfa da kaç dakika kalınmış, sayfa yönlendirme hızı nedir, sayfa indexi yeterli mi bu tip genel verileri toplar. Bu yüzden için rahat olsun hocam orta da gayri resmi bir durum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hugo Grotius kullanıcısına yanıt
    google'in benim gereksiz dahiliye randevumla ilgilenecek diye bir endisem yok fakat burda ilkesel bir sorunla karsi karsiyayiz gibi gelmekte.
    ozel bir sirket benim doktor misal ahmetin 10:00 da randevu alip alamiyacami sectigim sayfadaki bulunma surem uzerinden para kazanmasi ve bunun benim kisisel ozel verim olmasi sikinti bence.
    ki burda bu trackerin icerigini, ne gibi aciklari, ne gibi sonuclara neden olabilir var onu bile bilmiyoruz.bildigim sadece google aramalari ile alakali(pagerank arttirir vs)

    yasal olarak bunu engelleyen kurallarin olmasi gerekir kanimca. he google napacak senin boklu verilerini demek de mumkum ama kazin ayagi oyle degil.

    amacim kimseyi sikintiya sokmak degil. bu konu ile ilgili hukuki baglayicilar var midir onu ogrenmek istedim.

    sonucta dns kullanarak bugun yasal olarak yasak olan bir cok siteye girilmekte ama bu eylemi yasal kilmiyor.

    kafa utuluyorsam kusura bakmayin yine de tesekkurler.
  • Arranger. kullanıcısına yanıt
    ghostery ve benzer bircok eklenti de ayni isi yapmakta google analytics dahil bircok tracker'i engellemekte. Zaten onun sayesinde fark ettim yani zaten bu tarz cozumleri kullanmaktayim.

    benim niyetim yasal olarak bu uygulamanin bakanlik tarafindan calismasina izin verilmesini engelleyen yasal mevzuat var midir onu ogrenmek. Eger bu hukuksuzsa ben niye devlet serverinda boyle eklentilerle ugrasmak zorundayim. Ayrica fark eden var etmeyen var.
    yine de tesekkurler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.