Şimdi Ara

Merhabalar. Lenovo laptopun alt kasası açılma yapıyor bi yardım eder misiniz??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bisorusorucam -- 25 Kasım 2022; 1:52:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çok fazla zorlamayın biran önce menteşelerine bakın yada baktırın, bağlantı yerleri kırılmışsa yeni kasa alabilirsiniz, kırılmamışsa veya vida yuvası bozulmamışsa vida ile çözülür.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O kısım sonsuza kadar öyle kalmaz, onu yaptırmasanız yaz gelmeden önce başa büyük bela olacaktır. Başta böyle, sonra elle bile yerine oturmaz veya kırılabilir. Lenovo laptoplara bakan güvenilir, şehrinizde bir tamirci bulup tamir ettirmeniz gerek. Yaza kadar 300 liralık tamir 500 lira da olacaktır.

  • daquied kullanıcısına yanıt

    vida yuvası bozuk. Yani zaten elime vida yuvası olduğu belli parçalar filanda gelmişti bi ara.. büyük ihtimalle alt kasayı tümden değiştirmek lazım olur... hiçte anlamam bu işlerden içi sağlamsa alt kasanın değişmesi mümkün di mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sreylare kullanıcısına yanıt

    az önce Ankara Lenovo Çankaya servisi ile konuştum 420tlden başlıyor dedi...benim alt kasa değişecek bence komple... en az 600 700 lira veririm gibi hissettim.. helvam fıstıklı olsun a dostlar yanına da dondurma ile verin cenazeme gelenlere...

    şansa bu arada tam bitirme projem üzerinde uğraşıyordum. uzun süren bi işleme olursa Okuluma da zorluk çıkarır. Evet 21 yaşındayım ama hala çok tırsıyorum... 😟😟


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçini, montajını görmeden birşey diyemem. Abimin lenovo da Menteşe bağlantı yerleri kırılmıştı Menteşe metal olduğu için sadece kasayı değiştirmiştim. Şöyle düşünün bir 3 parçayı birbirine bağlıyorsunuz Menteşe 2 parçanın arasına giriyor ki genelde böyle olduğunu düşünüyorum. O civatayı tutacak kısım kırılmıştır. Klavyenin olduğu yer civatayı tutan yerdir, yani en dış kasadan giren civata menteşeden geçetek klavyenin olduğu kasaya monte olup 3 parçayı bir arada tutmaya ve laptopun monitör kısmını açarken menteşenin sabit kalıp açılmasını sağlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 11 Kasım 2022; 14:3:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anladım teşekkür ederim.. illa söylemem lazım sanırım sonra ekran filanda çıkar gider baksanıza koyduğum fotoğrafta ekranı tutan parçalar filan gözüküyor..başıma daha büyük bela almıyım

    Teşekkür ederim yardımınız için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal üst kasadaki cıvata yuvası kırılmıştır. Vida da tutmadığı öyle kalkıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deníz kullanıcısına yanıt

    evet evet bence de aynen öyle oldu. peki bunun tamiri nasıl olur ? Ne yaparlar? alt kasa komple mi değiştirilir? Birkaç saatlik işi mi vardır sizce yoksa günler mi sürer?

    Yani biliyorum çok kötü ama mümkünse aileme haber vermeden halletmem lazım. Ölmek için çok gencim çünkü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bisorusorucam B kullanıcısına yanıt

    Menteşe Ekran ile alt kasayı birbirine somun ve vida yardımıyla tutuyor buradaki hasarı görmeden yorum yapmak doğru olmaz tabi fakat kasa değişimi bana kalır ise en son tercih olmalı bu tarz durumlarda çoğunlukla laptoplarda metal somunlar plastiğe gömülü oluyor ve plastik yer bir süre sonra kırılıyor bu durumda yapılması gereken somunu çeşitli yapıştırıcı kaynakları ile bunun için özel alaşımlar var yapıştırmak gerekiyor benimde başıma gelmişti Sunfix, Japon ve pamuk ile yapıştırmayı denemiştim en sonunda beni bezdirmiş çözüm olarak arka kapağı matkap ucu ile delip dıştan somun vida bağlantısı yapmıştım tabi ki tavsiye etmiyorum yapılması gereken işin ehli bir yere gidip bunlar için özel somunların laptop modellerine göre kalıpları var bilgi alabilirsin bilgisayarcılardan işin ehli birisine danışıp yapman olucaktır kendin denemeni tavsiye etmiyorum söküm aşamasında dahi laptop elinizde kalma ihtimalı var.


    " Ölmek için çok gencim çünkü. " Ağır bir ironi olmuş sanki Teknolojik aletlerde bu tarz sıkıntılar herkesin başına gelebilir ve Ailenden birşeyi saklamanı tavsiye etmiyorum yaşın küçük ise tamircilerle çokta muhattap olmamanı tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erenk53 -- 16 Kasım 2022; 1:25:54 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.