Şimdi Ara

MERCEDES CLA ANA KONU (CLA45 AMG geldi) (279. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.398
Cevap
81
Favori
566.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bdurmus

    quote:

    Orijinalden alıntı: vires

    Arkadaslar bende araniza yeni katildim. Araci durdurunca otomatik park frenine almiyor onun cozumu nedir bir de cd calar yok muydu bu aracta hic dikkat etmemistim alirken ? Cevaplarsaniz cok sevinirim :)


    hayırlı olsun

    otomatik park freni için frene sert basın. takometrede ekranda HOLD yazacak. hold fonksiyonundayken aracı stop edin

    cd çalar tabiki var. göremediniz mi? radyoyu açma tuşunun hemen üstünde cd giriş yeri

    Cd calari buldum :)) ama hold isini cozemedim. Frene basiyorum sonra vitesten P ye aliyorum araci bekliyorum bir sey cikmiyor. Kontagi kapatiyorum gene park frenine almiyor. Mecbur kendim basip aliyorum artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vires kullanıcısına yanıt
    sıcaklık ve saat göstergesi nin ortasında HOLD yazmalı, resimdeki gibi

     MERCEDES CLA ANA KONU (CLA45 AMG geldi)

    bunu yapmak içinde frene normalden sıkı basmanız lazım. yani ayağınız normal frene basar gibi olsun. sonra birazdaha güçlü şekilde gidebildiği kadar bastırın. o zaman HOLD yazısı çıkar.

    yazı çıktıktan sonra aracı stop edince otomatik park freni devreye girecek. sesinide duyarsınız göstergede de ikonu çıkar.

    vitesi P ye almanıza gerek yok, kapıyı açtığınızda yada anahtarı kontaktan çıkardığınızda otomatik olarak P pozisyonuna geçiyor vites




  • Anladim cok tesekkurler ben vitesi P ye alarak hata ediyorum sanirim :)
  • vires kullanıcısına yanıt
    yok vitesi kendinizde P ye alabilirsiniz. ben sadece illa almanıza gerek yok araç kendisi otomatik alıyor demek istedim. boşuna tuşa basarak zahmet etmeyin
  • bdurmus kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler. Bende aracı 125 bin tl ye aldım 2013 model cla 200 amg, 2400 km'deydi araç. Bmw x1 den sonra uçak gibi geldi bana :))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda benim de aracım gümrük işlemleri bitmiş vaziyette beni bekliyor

    Bugün yarın şu plaka işlemleri de hallolursa eğer, bi aksilik çıkmadan elimde olacak inşallah. Sağolsun yetkili bayi baya bir hızlı çalışıyor.
  • vires kullanıcısına yanıt
    Sizin park freni dediginiz tam olarak ne? Onu yanlıs anlamamak icin soruyorum.

    Aracta yokus destek sistemi var ki bunu zaten arkadas anlatmıs.Ekranda hold gordugunde arac normal ayakla frene basıyormussunuz gibi hareketi durdurur.
    Bunun icin durmak uzereyken biraz daha hızlıca frene basarsınız devreye girdigini gorursunuz.

    Bunun dısında aracınızın el freni otomatik devreye girmiyor.El ile manuel devreye almak zorundasınız.
    Eger holdu devreye alma konusunda sıkıntı yasıyorsanız bu durumda arac duruyorken el frenini devreye alın start/stop da devrede oldugu icin arac motoru da durdurup hareketi engellenmis olacaktır.
    Gaza bastıgınızda el freni devreden cıkacagından yine holdu dolaylı yoldan saglamıs olursunuz.

    Park Freni aslında P. Aracınızı park edip motor durdururken P'ye almazsanız yeniden motor calıstırdıgınızda arac kendini ileri atma egiliminde calısıyor.

    Saygılar.
  • Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah..... İlanlara baktığımda fiyatı yüksek gibi geldi. Sürekli takip ediyorum bende alacağım kısmetse 2. el olarak. Sadece AMG ise ekstra paket yok ise fiyat sanki 10 bin fazla gibi geldi örneğin

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-aslanoglu-plaza-dan-2013mercedes-cla-200-amg-cam-tavan-led-xenon-189884518/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-car-leo-cla-200-amg-paket-bayii-cikisli-panoramik-cam-boyasiz-190624733/detay

    gibi tabi sizin aracınızın km si bunlara göre düşük bir hayli ama model yılı aynı. Bu gibi araçları da pazarlıkta 2000 tl gibi bu fiyatlardan indirim yapılıyor ( yaklaşık olarak ) dolayısıyla km ye göre fark açılıyor. Ben km için söz konusu mercedes olunca bunları alır okadar fark vermezdim ama şahsi görüşüm tabi.

    Yinede tekrar hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...




  • black-or-white B kullanıcısına yanıt
    Kırmızı renkte İzmir içi bir tek bu araç vardı aslında sıfır alıcaktım ama kardeşimin ds4 aracını takasa vermek istedik galeri fiyatının çok uzağında bir teklif yaptılar. Takas yönünden de karlı oldu açıkçası. Kardeşimle değişmeli kullanıyoruz artık x1 ile cla'yı. Kimse x1'i almak istemiyor bir sene daha geçsin onu da C serisi ile takas edicem inşallah :)
  • Bugun deneme fırsatı bulamadım açıkçası işlerim yoğundu ancak elektronik park freni olup da otomatik devreye almayan araç hiç görmedim hyundaisi, renaultsu bile otomatik devreye alıyor. Yukarıda bdurmus arkadaşımızın tarif ettiği şekilde bir de siz deneyin isterseniz olucaktır diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vires -- 19 Aralık 2014; 18:46:46 >
  • vires kullanıcısına yanıt
    benim dediğim şekilde benim aracım oluyor a180. benimki oluyorsa cla da kesinlikle oluyordur. ben bu özelliği aracı aldıktan 8 ay sonra tesadüfen fark ettim

    @GKN_GKN hold moduna aldıktan sonra kontağı kapatırsanız el freni otomatik olarak çekiliyor. sizin basmanıza gerek kalmıyor. bi deneyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 19 Aralık 2014; 21:28:40 >
  • Hold durumunda araci kapatinca otomatik el frenine aliyor vites de P konumuna geciyor bugun denedim. Yalniz park mesafe sensorunde sesli uyari yok arkadaslar o nerden aciliyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bdurmus kullanıcısına yanıt
    Verdiginiz bilgi icin tesekkürler. Ben de bugun denerim. A serisinde oluyorsa zaten ayni arac Clada da olur.


    Aslında anahtarı cektiginizde otomatik el freni devreye girse daha guzel olurmus. Nasıl vites otomatik P 'ye geciyor onu da yapsalarmıs keske.

    Park mesafe sensoru hemen radyonun altında P harfi var oradan aktiflestirebilir ya da kapatabilirsiniz. Su anda aklıma gelen baska bir sey yok
  • Görsel uyarı olduğu için ayrıca sesli uyarı yok sanırım çok yaklaşınca kırmızı ışık yanıp ötmeye başlıyor. Bugun aracın kendi kendine park etme sistemini denedim başarılı buldum. Artık çoğu araçta var ama daha önceki araçlarım da yoktu güzel bir şeymiş :)
  • vires kullanıcısına yanıt
    bizim araçlarda ses yakınlaşınca geliyor. öncesinde görsel uyarı barları birbirine yaklaşıyor. sonra kırmızı olunca aralıklı ötmeye başlıyor. iyice yaklaşınca kesintisiz olarak ötüyor sürekli ses çıkarmaması iyi aslında.

    benim tek eleştirdiğim olay şu. bu sensör ötmeye başladığı zaman müzik sisteminin sesinin kısılması gerekir bence yada kapanması gerekir. 2007 chrysler 300c aracımızda bu şekilde. onda da aynı mercedeslerdeki gibi sensörler. birçok parça mercedes ile ortak yani.

    hatta daha önemli bi olay, çarpışma önleme uyarısı devreye girdiğinde müzik sisteminin sesinin komple kapanması gerekiyor. yükses sesle müzik dinlenirken uyarı verse bile o ses duyulmuyorki. bi kaç kere başıma geldi sesi resmen duyulmuyor uyarı sisteminin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 20 Aralık 2014; 15:01:20 >




  • Arabadan ciktikdan sonra camlar acik kaldiysa normalde kilit tusuna basili tutuldugunda camlar kapanir ama bu aracta yapamadim. Farkli bir yolu var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vires kullanıcısına yanıt
    malesef çok saçma ama standartta yok bu özellik
  • bdurmus kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç nerdeyse 2000 model araçlarda bile vardır bu özellik. Araç kendi kendine par ediyor ama camlarını kapayamıyor :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vires kullanıcısına yanıt
    aynen
  • hakikaten bu kumandayla camları kapatamama nın gerekçesi ne acaba gerekçesi de yok sanırım bir paketle birlikte bu özellik geliyordu sanırım forumda okumuştum.

    bu araba için trajikomik bir durum hakikaten bende CLA alacağım ama bu olay gerçekten tuhaf arabadan inen biri camın acık kaldığını farkedecek sonra geri binecek kontağı açacak camı kaldıracak geri inecek.....
  • 
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.