Şimdi Ara

Mengerler kaporayı geri vermiyor (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
2
Favori
28.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
256 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam şöyle birsey var. Araç dan vazgeçtikten sonra kapora geri ödenir ibaresi nasıl saçma bir ibaredir. Kaporanin manası ne o zaman. Havadan benim param var gibi gözükmek için almıyorlar ya sizden o parayı. Sözleşme de sıkıntı var. Bende paylaşın o paragrafı. Herkes bilgilensin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam imzaladıktan 7 gün içinde vazgeçilir yazıyor , 2 ay sürmüş o yüzden 7 gün kaçmış. Kapora yanıyor gözüküyor. Burada 7 gün süre verilip 2 ay sürmesi nedeniyle sözleşmenin geçerli olup olmadığı önemli , eğer sözleşme geçerliyse kapora yanmıştır, geri alınmaz. İmza atarken okuyup imzalasaniz keşke. Avukata danışın veya internetten emsal karar arayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanb53 -- 13 Ocak 2021; 9:55:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapora zaten müşteri mali almaktan vazgeçerse verilmez geri. Vazgecince geri vereceksem aldım diye söz vermeside yeterli niye kapora alıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebediezel kullanıcısına yanıt

    Ürünü taahhüt etttiği sürede veya taahhut ettiği fiyattan temin edemeyen satıcı anlaşmadan cayan taraf sayılır.


    Burada temin süresi kısıtı ya da sabit fiyat taahhudu olup olmadığı önemli.


    Şikâyetçi arkadaş sözleşmeyi paylaşsa her şey açıklığa kavuşacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zam gelme ihtimalini bildiriyor bayiler. Paranın tamamını ödersen araç gelmeden zam yansitmiyorlar doğal olarak sözleşmeyi falanda boşverin kaporanin espirisi budur zaten geri veren firmalar varmış yazılanlara göre onları tebrik ederim ama kaporayi geri vermeyene de kizamam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle durumlarda dava açılıyormuş diye biliyorum. Hakimler, avukatlar falan varmış. Mahkemeler bu tür işler için kurulmuş galiba. Ama yine de siz şikayetvar'a yazın. Onlar çözer.
  • sakiiin S kullanıcısına yanıt

    Araba değil ama annemin Evkur tarzı bir yerden bana sormadan aldığı, sonra iade edemediği bir üründe buna benzer bir şey yapmıştım. Mağaza çalışanları şok olmuştu.


    İşin içine araba gibi pahalı girince iş biraz daha büyüyebilir ama mantıklı bir öneri kesinlikle.

  • Konu kapora fırsatçılarıyla dolmuş. Sahibinden'deki kapora dolandırıcılarıyla akrabalıkları var mı acaba?  

  • Kapora geri verilmez ne demek , araba zamanında gelmediyse eşek gibi geri verecekler. Geçen yıl doğuş otodan sıfır araç aldım, kaporayı verdim , araç geldi diğer aracımı satamadığım için bir süre beklettim aracı , satış danışmanı aradı isterseniz kaporanızı iade edelim sıkıntıya düşmeyin diye.

    Bu şekilde 1 ay da beklediler , her seferinde de kaporanızı geri alabilirsiniz dediler.


    Zaten sürekli fiyatı artıyor araçların, gelen aracı müşteri almasa bile daha pahalıya satabiliyorsunuz. Mengerler gibi bir firma da bunu yaparsa vah halimize, sıfır araç alacağım zaman kesinlikle bu firmayı tercih etmem artık.

  • Verirler ya koca Mercedes bayisi çalacak değil ya
  • Sana bir sır vereyim bu ülke hakkında yanılıyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BumberShoot

    Sana bir sır vereyim bu ülke hakkında yanılıyorsun.

    Gündemi sıkı takipteyim, her şeyin farkındayım, teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiyede genelde firmalar haksızdır ama bana kalırsa bu durumda firma haklı. Konu sahibi aracı istediği gibi donatip siparişini vermiş, sipariş verilirken fiyatın artabilecegi, gelişin uzun surebilecegi, vazgeçmesi halinde kaporanin ancak araç satışından sonra kendisine ödeneceği belirtilmiş. Bu durumda firmada sıkıntı yok,araç satıldığı halde para iade edilmiyorsa çek noterden ihtari al paranı.
    Arabayı alırken satışını zorlastiracak bir özellik secmemissindir umarım, bu gözler sırma sarı renkte BMW siparişi gördü, öyleyse geçmiş olsun simdiden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gidakontrol

    Turkiyede genelde firmalar haksızdır ama bana kalırsa bu durumda firma haklı. Konu sahibi aracı istediği gibi donatip siparişini vermiş, sipariş verilirken fiyatın artabilecegi, gelişin uzun surebilecegi, vazgeçmesi halinde kaporanin ancak araç satışından sonra kendisine ödeneceği belirtilmiş. Bu durumda firmada sıkıntı yok,araç satıldığı halde para iade edilmiyorsa çek noterden ihtari al paranı.
    Arabayı alırken satışını zorlastiracak bir özellik secmemissindir umarım, bu gözler sırma sarı renkte BMW siparişi gördü, öyleyse geçmiş olsun simdiden

    Kapora aldıktan sonra fiyat değiştirmek mi  

    Genelde firmalar haksız diyorsunuz ama bu haksızlık sözleşme ile yapılırsa haklı mı olunuyor? böyle bir sözleşme varsa yasalara da aykırıdır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 13 Ocak 2021; 15:18:39 >




  • Aracımı satın alırken benden de bir miktar kapora istediler. Eğer fiyat artışı olursa kaporanın iade edileceği, fakat aracın anlaşılan fiyatta olursa ve almazsam kaporanın iade edilmeyeceği söylendi. Herhangi bir sözleşme yapmamıştık, satıcı ile yazışmalarımız ve telefon konuşmamız vardı. Kaporayıda eft yaptım ve açıklama kısmına '' kapora '' diye belirttim. Eğer parayı eft yaptıysanız, dekontu da ekleyin dosyanıza.

  • Satış sözleşmesine konu menkul/hizmet kişiye özel olarak üretiliyorsa ve üretiminde olması gerekinin dışında özel durumlar içeriyorsa (üretim için özel ekipman yada personel temini vs. gibi) kaporayı ödeyen tarafın cayması halinde kaporasını alamayacağı aşikardır. Lakin eldeki durumda satış sözleşmesine bahis seri olarak üretilen bir otomobil olduğundan, ve sizin bu otomobili satın almaktan vazgeçmiş olmanız karşısında, sözleşme tarafının ürünü yeni(kullanılmamış) olarak 3 kişilere satışını yapmasında bir engel teşkil etmediğinden, hem aracın teslimindeki ciddi gecikme süresi, hem de aracın fiyatındaki beklenmedik aşırı artış sonucu sözlemeden tek taraflı olarak cayma hakkınızın olduğu ve kaporayı geri alabileceğiniz kanaatindeyim. Sözleşmeyi göremeden bir fikir beyan etmek elbette ki doğru değildir. Hukuki destek almanızı tavsiye ediyorum.

  • Geçen hafta pazartesi bursada bir galeri de sıfır bmw 1 için kapora yolladım sözleşmesiz görmeden , adam adabayı ilandan kaldırdı . Perşembe günü vazgeçme durumum oldu ; satıcıya belirttim adam dedi ki ben sana cuma gününe kadar opsiyonladım almazsan kaporanı geri yollarım dedi. Ama aracı aldım . Basit bir galerici bile sözleşme vs yokken kaporayı geri yolluyorsa mengerlerin bunu yapması ayıp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awp92 -- 13 Ocak 2021; 16:46:41 >
  • gündemi yanlış kanaldan takip ediyorsun, yapma.
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyatta anlaşılmamış. Araç geldiğinde fiyat neyse ondan alırsın diye yazmış. Kaparo ise bu araç benim kimseye satmayın demek. Geldiğinde neyse ödeyip alcam demek.almazsan da aracı senin için getirdiklerinden kaparoyu yakarlar, mutlaka dayanakları vardır.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.