Şimdi Ara

Memur olarak atandım ama okumak da istiyorum yaşım 19

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
4.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 19 yaşında mezun senesinde bir yks öğrencisiyim. Psikoloji okumak istiyorum. Kpss ortaöğretimden 80 puan aldım ve yaklaşık 2 ay önce hacettepe üniversitesi alım yaptı. Aile zoruyla hizmet personeli olarak başvurdum ve kazandım. Üniversite okumak istediğimi söyleyince hocalarım, ailem ve birçok kişi devlet memuru oldun gerek yok dandik bir bölüm oku yükselmeye bak dedi. Sizce doğru mu düşünüyorlar? Ayrıca sonradan fark ettim ki hacettepe hastaneleri falan yazıyor. Çalışma yerim hastane olursa çok yoğun geçer ve derslerim etkilenir. Hastane yerine fakülteye verme ihtimalleri var mı? Veya ben konuşsam ayrıcalık yaparlar mı? Siz ne tavsiye edersiniz?



  • Kardeşim seni anlıyorum, yaşın henüz genç olduğu için hayatını yaşamak, yaşıtın insanlar gibi eğlenmek istiyorsun. Okumak, akademik kariyer yapıp toplum nezdinde saygın bir insan olmak istiyorsun. Ama emin ol okumanın prim yaptığı zamanları geçtik. Artık her yerde üni var, herkes boktan bölüm de olsa, dağ başında da olsa okuyor. Kendini geliştir, yazılım öğren gibi klişeler de dillere pelesenk olmuş ama onlar da öyle söylendiği gibi kolay değil. Emek isteyen, para isteyen şeyler.

    Bana kalırsa sen memurluğu tercih et, vardiya saatlerin uyarsa yine okursun. Şimdilik evet temizlik yaparsın ama nasıl olsa kurum içi yükselme sınavlarına, ünvan değiştirme sınavlarına falan girme hakkın olacak. Onları değerlendirir basamak atlarsın. Yaşıtların okurken sen birikim yapmış, araba belki ev sahibi olmuş olacaksın ve dönüp baktığında iyi ki memurluğu tercih etmişim diyeceksin. Ben üniversiteyi Eskişehir'de okudum, uluslararası ilişkiler bölümünü bitirdim. Okurken de 5 yıl baristalık yaptım, çeşitli kafelerde çalıştım. Hem eğlendim hem paramı kazandım hem de zoraki de olsa okulumu bitirdim. 2.58 gno ile mezun oldum, ortalama bi öğrenciydim yani. Sonra askerlik derken baktım hiç bana göre iş yok. Hep deneyim istiyorlar, şunu istiyorlar, bunu istiyorlar vs. Sonra kpss aklıma geldi asker dönüşü oturdum 7 ay kpssye hazırlandım, sonra yaşadığım şehirdeki üniversiteye büro personeli olarak atandım, hayırlısıyla bu perşembe de işbaşı yapıyorum. Yaşım 28 oldu anca düzgün bir iş bulabildim. Ben daha hayata yeni atılmışken evlenip çoluğa çocuğa karışan, evi arabası olan bir sürü arkadaşım var. Çoğu da okumadı. Okumak güzel şey tabii ki ama erken yaşta mesleğini eline alıp paranı kazanmak seni gerçekten çok fazla öne taşır.

    Yaşıtların devletin verdiği krediyle, ailesinden aldığı parayla zar zor geçinirken sen paranla rahat rahat gezip tozacaksın. Ekonomik özgürlüğünü sağlarsan çok rahatlarsın. Sen memur olmana bak.
  • Hizmet personeli dediğin hademe gibi mi? Good Will Hunting gibi olacaksın sanırım.  Bence çalış. Aynı zamanda sınavlara hazırlan. Bilkent Psikoloji kazanacak kadar puan alırsan direkt bırak işi. Bilkent hem yurt hem de iyi cep harçlığı veriyor. Bir güzel okursun. O zamana dek birikim yaparsın. Psikolog olmak istiyorsan acele etmene gerek yok. Ne kadar yaşlı olursan o kadar iyi ki yüksek hatta doktora şart.

  • Oku istiyorsan ama memurluğu salma memurluk candır
  • Arada ücretsiz izne falan ayrılırsın hem oku hem çalış maaşta iyi olsa gerek
  • Memurluk önemli. Tadını çıkar. Zaman var okursun fazla acele etme
  • Memur olarak çalış, 2. öğretim olarak oku. Sınavlarda da iş için rapor alırsın girersin.


    Hem erken başlamaya çalıştığın için zengin olursun 2. 3. sınıfta falan araba alır arkadaşlarına hava atarsın.

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Herkes öyle diyor ama temizlik hizmetleri ne kadar can olabilir ki
  • Efrasiyabb kullanıcısına yanıt

    En düşük kamu işcisi 25 bin alıyor dostum bu devirde yaptığın işin falan önemi yok inan kazandığın para kadar adamsın kaldıki hastanede öyle sabahtan akşama kadar çalışmıyor temizlik personelin

  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt
    Yine de toplum nezdinde temizlikçi olmak var; psikolog, öğretmen falan olmak var.
  • Efrasiyabb kullanıcısına yanıt

    Psikolog olup yada öğretmen olup atanamayan evde oturan binlerce işsizde var bide bu yandan bak sence hangisi iyi

  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt
    O konuda haklısın da idealleri yüksek olup akademik çalışacak insanlar da yok değil. Bilemiyorum artık bakalım.
  • Efrasiyabb kullanıcısına yanıt

    Hocam burası Türkiye akademi ideal falan hikaye bi an önce para kazanıp hayata atılmaya bakmak lazık bu ülkede yaptığın işe bakmazlar emin ol kazandığın para kadar adamsın 24 yaşındaki hayat tecrübeme dayanarak söylüyorum

  • Efrasiyabb kullanıcısına yanıt

    Kardeş memur olmadın mı?

    Temizlikçi falan değilsindir büyük ihtimal yazı işi falan yaparsın yani işin kolay olur büyük ihtimal. Maaşında 22 bin olacak temmuzda iyi para. Eğer istersen diğer arkadaşın dediği gibi ikinci öğretim bir bölüm okuyabilirsin istediğin bölüm doğrultusunda ya da direkt AÖF ten işletme falan oku daha rahat olur senin için

  • Arkadaş büyük bi nimete sahip oldu ama yaşı çok genç olduğu için anlamıyor ilerde nimetini anlar çünkü arkadaşlarının çoğu evde işsiz oturacak yada asgari ücret alacak

  • Memur statüsünde ama temizlik personeli diye geçiyor ne iş yapacağımı bilmiyorum
  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt
    Evet anlamıyorum memurluk sanki beni ve özgürlüğümü kısıtlayan bir şeymiş gibi geliyor. Ve içimden çalışmak gelmiyor. Okumayı seviyorum ve bir yerlere gelebileceğimi düşünüyorum.
  • Efrasiyabb kullanıcısına yanıt

    Neden kısıtlasın en az 25 bin alacaksın okusan hedefin ne mesela

  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt
    Psikoloji alanında akademik ilerlemeyi düşünüyorum hedefim akademisyen olmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efrasiyabb -- 11 Haziran 2023; 9:36:58 >
  • memurluğu bırakma bu ülke de yapabileceğin en rahat para kazanma yoludur

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.