Şimdi Ara

Mekkenin fethi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ramazan ayı her sene on gün geri geliyor,mekkenin fethi yerinde sayıyor,sebebi nedir🤔


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Noel baba noel gecesi tüm çocuklara hediye nasıl veriyor? Cvp basıt... zamanı durduruyor... 

  • Dini ibadetlerde (oruç, hac vb.) hicri takvim esas alınıyor, Mekke'nin fethinde ise öylesine anılan bir gün. Normalde Mekke'nin fethi hicri takvimde Ramazan'ın 20. günü (20 Ramazan 8).

  • Mekke'nin fethi miladi takvime göre 10 Ocak 630 olması lazım ama son yıllarda Türkiye'de özellikle 'şeriatçı' kesim tarafından yılbaşına alternatif olsun diye 10 gün öncesinden anılıyor.Böyle bir anma müslüman nüfus yoğunluklu başka ülkelerde yok sanırım.Sadece bizde 31 Aralık'ta anılan bir gün haline getirilmiş durumda.


    Hatta Mekke şehrinin bulunduğu Suudi Arabistan'da 2019'dan beri yılbaşını kutlamak serbest.En sonda geçen yıl devlet eliyle 31 Aralık 2021'de yılbaşı kutlaması yapılmıştı.







  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    FETÖ'cülerin etkin olduğu dönemlerde seküler ve milli bayramlara alternatif olsun diye bu tür yeni dini bayramlar türetilmeye çalışılıyordu. 23 Nisan - Kutlu Doğum Haftası, Yılbaşı - Mekke'nin Fethi vs. FETÖ'nün çöküşüyle birlikte bu çabalar da azaldı.

  • Yahu kimse de demiyor ki arapların ay ile zoru nedir? Takvim aya göre , ibadethanelerinin en yüksek noktasında ay sembolü var , kabenin giriş kapısında ay kabartması vs vs
    Arap mitolojisinde ay tanrısı nedir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekkelilerin böyle bir derdi yok yorumlardan bunu anladım,aarapların dert etmediği şeyi dert etmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müslümanlar başkalarına saldırırsa fetih. Başkaları müslümanlara saldırırsa işgal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni yılı kutlamak için sahte nedenlerin arkasına sığınmak da nedir? Bir türlü anlamadım gitti. 31 Aralık'ta 1 takvim yılı bitiyor ve yenisi başlıyor. İşte kutladığımız şey bu. Bununla ilgili sorunu olan hastadır bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 31 Aralık 2022; 22:52:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cokbaska kullanıcısına yanıt

    al-lah =el-ilah=ay tanrısı

    ay tanrısıysa islam öncesi o bölgedeki putperest arap kabilelerin baş tanrılarından biri(kureyşliler ya yahudi yada pagan olabilir=40 yaş öncesi hz.muhammedin hangi dine inandığı bilinmiyor ve oda kureyşlidir)

    en basit şekliyle aya tapma nasıldır diye bakarsanız

    elleri havaya kaldır,aydan gelen ışığı nuru topla içine çek/yüzüne sür


    şimdi uzun uzun yazmaya gerek yok ,herkes sorgulamadan inanıyor,sonra saygı duy diyor

  • Türkiye'de malum kesim miladi olarak 10 Ocak 630'da fethedilen Mekke'nin fetih gününü 10 gün geriye çekip kutlarken,Mekke şehrine sahip olan Suudi Arabistan'da dün gece yaşanılanlar;



    Life in KSAyoutube
    Riyadh Celebrates the new year with fireworks across the city. Here is the video for fireworks at Kingdom Tower & Faisaliah Tower. #saudiarabia #newyear #KingdomTower #fireworks #ksatourism #Riyadh #Saudi #KSA #Tourism #trendingksa #SaudiArabia #Lockdown #Covid19 #LifeInKSA #KSA #SaduiArabia For more videos please subscribe to the channel at https://www.youtube.com/c/LifeinKSA1
    https://www.youtube.com/watch?v=eBtT4VMLm_0&ab_channel=LifeinKSA

    Bu da BAE'den ;



    LiveNOW from FOXyoutube
    Dubai rang in 2023 with a record-setting fireworks display! Watch video of the celebration from United Arab Emirates. Subscribe to LiveNOW from FOX! https://www.youtube.com/livenowfox?sub_confirmation=1 Where to watch LiveNOW from FOX: https://www.livenowfox.com/ Follow us @LiveNOWFOX on Twitter: https://twitter.com/livenowfox Raw and unfiltered. Watch a non-stop stream of breaking news, live events and stories across the nation. Limited commentary. No opinion. Experience LiveNOW from FOX.
    https://www.youtube.com/watch?v=rAAormDOfGQ&ab_channel=LiveNOWfromFOX




  • Amac sanirim su: Yeniyil kutlama adeti hiristiyanlardan geliyor ve bu adet bizim ulkedede yerlesti. Bizde hiristiyanlar gibi yeniyili degilde Mekkenin fethini kutlamis olalim.

    Aslinda Yeniyil ve ondan 5-6 gun once ayin 25 inde kutlanan Noel kutlama, hediye verme adeti Hiristiyanlik oncesi Gunese tapilan pagan bir dinden geliyor. Buna gore ayni 25 inde Gunler uzamaya baslar ve insanlar sinirsiz cinsellik ve birbirine hediye verirlerdi. Roma Imparatoru Sezar hiristiyanligi Romada din olarak kabul ederken bu eski dinden kalma gunleri hiristiyanligin icine gomdu ve 25 inde sinirsiz cinselligi kaldirip hediye verme adetini surdurdu.
    Gunes takvimine gore 1 Ocakta yilbasi olarak kutlanmaya devam edildi.

    Muslumanlar her ne sebeple olursa olsun bu tarihte kutladiklari sey, Islamka celisir ve sonlarj Roma Imparatorunun hiristiyanligin icine gizledigi Gunese tapanlarin Gunes Tanrisini kutlamaktan bir farki olmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • O zaman milletin noel'i değil yeni yıla girişi kutladığını kabul etmek zorunda kalırlardı.Bunlara göre nasıl ki Mekke 10 Ocak'ta değil 31 Aralıkta fethedildiyse Noel'de 25 Aralıkta değil 31 Aralık gecesidir.Bu kesim kadar tarihi eğen,büken,işine geldiği gibi yorumlayan başka bir kesim yoktur...Araplar bile Arapları geçtim Mekke şehrini elinde tutan Suudiler bile 31 Aralık gecesi böyle bir saçmalığa girişmezken Türkiye'de Mekke'nin fethi kutlanıyor...Üstelik fetih günü bile değil...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 1 Ocak 2023; 15:29:57 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.