Şimdi Ara

Mekkeden gelecek, 1500 TL ye Xperia Z2 mi 1150 TL ye Note 3 mü tercih ederdiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xperia Z2 paralel ve ana konularından bilen bilir tanıyan tanır.

    Nisanın başından beri Xperia z2 yi büyük bir hevesle bekliyorum fakat ha geldi ha gelecek sony nin bize 3. dünya ülkesi muamelesi yapmasıyla sinirlendim soğudum, bizdeuygunun o fiyat dolandırıcılığı(dolandırıcılık diye adlandırırım ben stok bitti diyip fiyat artırıp eski ürünleri satmalarını) görünce.


    2200 tl paralel ithalat isteniyor garantili.

    Bir akrabamız dün akşam medineden mekkeye geçmiş sanırım 1 hafta daha oralarda ve Jarir Bookstore var Kabe nin 5-6 şar km civarında yakınmış. Sitesinden baktığımda 2700 riyale (1500 tL) z2 2800 riyale HTC one M8 (1550 tl) getiriyor. Buraya kadar sıkıntım yok ciddi takıntım oluştu xperia ya ama. Extra stores da (yine mekkede yine yakınmış kabeye) fiyatları incelediğimde yine 1500 tl ye xperia z2 geliyor. Fakat 1150 tl gibi komik bir rakama Galaxy Note 3 geliyor. Neo olmayan normal iyi olan versiyonu.

    Samsung gibi plastik bir telefona asla ve asla para vermeyecek birisiyim türkiye şartlarında fakat Note serisinin hakkını yememek lazım öncü oldular. S serisi gibi rezilleştirmediler git gide seriyi.


    1150 TL ye 32GB LTE Note 3 mü almalıyım (2099 Suudi Riyali)
    1500 TL ye 16 GB LTE Xperia Z2 mi almalıyım. (2699 Suudi Riyali)

    http://www.extrastores.com/en-sa/Mobiles/Smartphones/Samsung-Galaxy-Note-3-LTE-Black-Gold-3562074

    http://www.extrastores.com/en-sa/Mobiles/Smartphones/Sony-Xperia-Z2-White-3738087

    http://www.jarirbookstore.com/html/jarir_smartphones.asp Katalogda aynı fiyatları Xperiaların. Jarir de Note 3 ün fiyatını göstermemiş sanırım


    Arabistan sınırları içerisinde 1 yıl garantisi var deniyor ama türkiyede geçmeyeceği aşikar bunun bilinciyle aldıracağım cihazı.

    Zaten ekrana garanti hiç kimse vermiyor fakat bi sıkıntı olduğunda garanti kapsamında yaptırsam yine türkiyedeki fiyat farkını geçmeyeceği için sıkıntı yok o kadar para döktükten sonra da özenli kullanırım artık cihazları yani.

    120 tl pasaport kaydı ile birlikte türkiye fiyatlarına göre komik bir rakama geliyor cihazlar.

    Gönlüm Note 3 ten yana çünkü epey ucuz çakma vesaire yok o firmalarda özellikle araştırdım Jarir ve Extra store larda çakma değil orjinal satılıyormuş.


    Siz olsaydınız ne yapardınız bi yorum yapın hele.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahsepya -- 24 Mayıs 2014; 3:06:30 >







  • Z2 tabiki..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stevejones

    Z2 tabiki..

    +1
  • Z2 daha iyi...
  • Z2 daha iyi ama Note 3'te kötü değil iki telefonla her istediğini yaparsın fiyat farkı 350 TL senin için önemliyse Note 3 al.

    Sonuçta snapdragon 800 , 3 gb ram var.
  • garantisiz olacağı için 1500 tl z2 ye vermek biraz koyar bana 1950 ye düşecek neticede garantilisi ithal de olsa.


    2000 tl civar var yine note3 . şimdi garantisizi 1150 tl civar falan bozulsa da aradaki fiyat farkı kadar problemi çıkmaz ekranı kırılsa dahi ama z2 arıza çıkardığında aynı şeyi söyleyemem şuan tek düşündüğüm endişe duyduğum şey o

    note3 kırılsa dahi hiç canım yanmaz ama z2 de sıkıntı çıkarsam biraz acırım o verdiğim farka yani.

    ve z3 söylentileri var bir de . çocuk oyuncağı yapıp satar gibi habire sürüm çıkartıyorlar o fiyatı vereceğim 6 ay sonra çıksa yine aynı ücreti vermek varken z2 ile takılacağım gerçi habire telefon değiştireceğimden değil ama note4 enazından bi 8-10 ay daha sonra çıkar sony gibi cılkını çıkartmaz işin güncelliğini korur telefon gibime geliyor.

    Edit: Türkiyede paralel note3 yokmuş resmi garantilisi 2000 tl geçiyormuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahsepya -- 25 Mayıs 2014; 12:02:55 >




  • öncelikle 2700 riyal 1300 tl ye denk gelir
    bu aralarından tabiiki z2.
  • Z2.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyahsepya

    garantisiz olacağı için 1500 tl z2 ye vermek biraz koyar bana 1950 ye düşecek neticede garantilisi ithal de olsa.


    2000 tl civar var yine paralel note3 . şimdi garantisizi 1150 tl civar falan bozulsa da aradaki fiyat farkı kadar problemi çıkmaz ekranı kırılsa dahi ama z2 arıza çıkardığında aynı şeyi söyleyemem şuan tek düşündüğüm endişe duyduğum şey o

    note3 kırılsa dahi hiç canım yanmaz ama z2 de sıkıntı çıkarsam biraz acırım o verdiğim farka yani.

    ve z3 söylentileri var bir de . çocuk oyuncağı yapıp satar gibi habire sürüm çıkartıyorlar o fiyatı vereceğim 6 ay sonra çıksa yine aynı ücreti vermek varken z2 ile takılacağım gerçi habire telefon değiştireceğimden değil ama note4 enazından bi 8-10 ay daha sonra çıkar sony gibi cılkını çıkartmaz işin güncelliğini korur telefon gibime geliyor.

    Note 4 , İphone 6 ile benzer zamanlar çıkar diye tahmin ediyorum.Note 4 çıktığında Z3 belki duyurulur.Eski yeni diye bakmamak lazım.Ona bakarsan android tarafında telefon alınmaz.Güncelliğini korusun üstüne model çıkmasın diyorsan bekleyip İphone 6 alacaksın başka yolu yok.




  • Tabiki note3 ikinci eli de para ve cihaz çık tuttu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Note 3 almalısın.
    Sonyden uzak dur.
  • Note 3

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • z2note 3 de fena cihaz değildir hani
  • Mekkeden dubai ye kaydı alım yeri pasaport var sıkıntı değil ama yine kafam karışık.


    Z2 alırsam havuza pek gitmesem de üzerine kola bira su döküldüğünde çok içime oturmaz. Ama bozulursa 1500 tl verdiğim bi cihaza 500 tl vermemiş olacağım ve o fiyat farkı garantiye değer mi bilemiyorum
    Note3 4G LTE 32 GB alsam 1100 tl gibi bişey vermeyeceğim 900 tl ye bozulsa bile koymaz bana gider yenisini de getirtebilirim. Aradaki fiyat farkına garantili olmuş olmamış tamamen değer bana göre.


    Telefonda yapacağım işler de çok ekstrem şeyler değil hani net facebook whatsapp ufak tefek oyunlar. Oyun bilgisayarı aldım oyun oynamıyorum o derece... Çok ta performansı önemli değil güncelliğini koruması yeterli.

    Türkiyede satılan Note 3 ler de büyük ihtimalle 3G olacak, 4G lte ve 32 gb almak daha mantıklı geldi bana her ne kadar Xperia da da 4G lte olsa da 16gb. Hafıza kartı olayı hoşuma giden birşey değil zaten.

    Haziran 1 de dubaiye gidecek yakınım 4-5 Haziran gibi de dönüş sağlayacak.
    Aynı tarihlerde de diğer bir yakınım mekkeden gelecek ama o umre ziyaretinde olduğu için vakit bulamıyorum diyor dubaiye giden sırf gezmeye gittiği ve telefondan anlayan daha güvenilir bir kişi olduğu için ona aldırmaya karar verdim.


    Z2 + lar

    Su geçirmez
    Stereo speaker
    Daha stabil arayüz
    Alüminyum kasa
    Noise Cancelling(bisiklet sürerken rüzgar sesini ne derece keser kulaklık bilemem ama önemli bir artı bana göre)
    Kamera uygulamaları (Slow-mo vs)

    Note 3 + lar.
    Kalem(çok ta önemli değil)
    250-350 tl civar daha uygun
    32GB (hafıza kartına ihtiyacım kalmayacak)
    Z2 ile aynı kasa boyutlarına sahip olmasına rağmen daha geniş ekran kullanımı ve ekran içi tuşların olmayışı.


    Genel olarak aynı ram aynı cpu(800-801 ahım şahım farklar yok) aynı GPU kullanıyorlar.

    3GB ram bi telefonda olduktan sonra çok ta kasacağını zannetmiyorum sakin kullanımda.

    Samsung almam diyorum ama note serisi cidden önde bir seri ve daha çok işimi görür gibi geliyor(günlük kullanımda aynı boyutlarda daha geniş ekran)

    Sizlerin kendinize göre + - leri nelerdir benim gözden kaçırdığım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahsepya -- 25 Mayıs 2014; 14:04:20 >




  • Note 3 N9005(snapdragon 800+4g+32gb) olanı sipariş etmeye karar verdim arkadaşlar.

    orjinal yedek bataryası ve flip case ile birlikte 1150 tl gibi bir fiyata gelecek. bataryanın değiştirilebilir olması itti beni note 3 ü almaya günlük kullanımda aralarında fark olmayacağı kanısına vardım pek oyun oynayan biri de değilim. Xperia z2 ye vereceğim 350 tl fazlasına garantisiz olması içime sinmedi o parayla güneş gözlüğü almaya karar verdim

    Teşekkürler fikir ve beyanatlarınız için
  • Beyler bır akrabam su an da mekke de htc one m8 almak ıstıyorum dun sormus 2800 rıyal demısler daha ucuz a bulma ıhtımal ı yok mudur 2500 rıyal e falan cunku dubaı de tanıdıgı olan bırısıne sordurdum orada 2500 oldugunu ıletmıs yardımınızı beklıyorum acıl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LawLess437

    Z2 daha iyi ama Note 3'te kötü değil iki telefonla her istediğini yaparsın fiyat farkı 350 TL senin için önemliyse Note 3 al.

    Sonuçta snapdragon 800 , 3 gb ram var.

    +1
  • Garantisi yoksa direk note 3
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAYKOOO14

    Beyler bır akrabam su an da mekke de htc one m8 almak ıstıyorum dun sormus 2800 rıyal demısler daha ucuz a bulma ıhtımal ı yok mudur 2500 rıyal e falan cunku dubaı de tanıdıgı olan bırısıne sordurdum orada 2500 oldugunu ıletmıs yardımınızı beklıyorum acıl

    Note 3 aldım dememe rağmen Son dakika gölü ile z2 aldım ama şöyle birşey var o souq sitesinde gördüğümüz fiyatlar ile şehirlerdeki Shop fiyatlarının alakası yok. 1979 riyal diye hesapladığım note 3 ün 16 gb sine 2400 riyal fiyat verdiler biz de z2 2500 riyale falan geldi iki tane birlikte aldığımızda . Onlar Arabistan garantili cihazlar fiyat.ondan.dolayı yüksek.orda Arabistan'da da garantisi olmayan cihazlara yönelsin o da gezmek lazım her yerde yoklar.

    Banada yüksek geldi fiyatları mesela benimkinin Arabistan'da garantisi var ama burda yok mesela.orda da garantisiz olanı tercih edin ki fazla ücret vermeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • siyahsepya kullanıcısına yanıt
    Kardesım kaldı artık bende tekrar rahatsız etmek ıstemedım yarın donus yapacaklar z2 yı bulamamıslar galıba lg g3 sordurdum hıcbır yerde lg satmıorlar dedı bana bulundugum yerde yurtdısından getırıp satanlar var onlardan alacagım kayıtsız
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.