Şimdi Ara

Megane3 1.5DCI Soguk ve cok sicak havada calismiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracim 2012 megane 1.5Dci Sport tourer.

    Gecen yilin Temmuz ayinda aldim araci, yani aldigimda yaz mevsimiydi. Aldiktan 1 ay sonra bir sey farkettim, butun gun gunesin altinda sicakta beklediginde aksam araci calistiramadim enjeksiyon arizasi verdi ve mars almadi bir turlu.


    Youtubedan arastirirken bir sey buldum, kaput altinda bir el pompasi var, o pompayi elle sikarak yakit verdim sonra marsa basinca aldi. Birkac kez bu olayi yasadim ve her seferinde boyle cozdum. Araba 7-8 saat bir sure calismadan beklediginde oluyordu bu sorun.


    Son uzun sure bu sorunu yasamadim, yaz bitti kis geldi. Gectigimiz gunlerde havalar asiri soguyup 2derecelere dusunce yine calismamaya basladi. Bu sefer elle pompayi sikmaya calismadim bir sure denedikten sonra calisiliyor. Ama 1 haftadir her sabah sogukta ilk calistirirken boyle. Hatta bu sabah 1 dereceydi, o kadar zor calisti ki aku bitekcekti neredeyse. 5-6 kez denedikten sonra calisti. Aku zayifladi ve airbag arizasi yakti hatta. Bunun akuyle bir alakasi var mi bilmiyorum ama o an yandi airbag.





    -Bu arada araci aldigimdan beri depoyu daima fulleyerek kullaniyorum ve ceyrek depo seviyelerine geldigi gibi tekrar fulluyorum. Depoda az yakit birakmiyorum. Mazotu shellden aliyorum surekli.

    -Ve arac yetkili servis bakimli, alindigindan veri yetkili serviste bakilmis ve 7 yildir ayni bayiye gidiyor.

    -Enjektorler 120binde yetkili serviste degismis, su an 143binde.



    Bunun sebebi ne olabilir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scottsteiner -- 13 Ocak 2024; 10:15:25 >







  • scottsteiner S kullanıcısına yanıt
    Yakıt sisteminde problem var hocam. Mazot filtresini değiştirdiniz mi hiç? Mazot filtresi veya pompasında problem olabilir. Sizin kaputu açıp elle pompaladığınız şey mazot hocam. Yakıt sistemi hava yaptığı zaman mazot motora gidemeyince elle pompalayarak havasını alıp yakıtın motora gitmesini sağlıyorsunuz.

    Soğukta dizel araçlar kızdırma bujisi sayesinde çalışır. Kızdırma bujisinde problem varsa zor çalışır veya çalışmaz. Birde üstüne motora yakıt gelmiyorsa hiç çalışmaz.

    Kızdırma bujilerinizi ve yakıt sisteminizi kontrol ettirin. Depoyu temizletip filtrenizi yenilerseniz muhtemlen mazot sorunu çözülür. Kızdırma bujilerini de ölçtürüp kontrol ettirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Ocak 2024; 10:41:41 >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. Yakit filtresi yskin zamanda değişmedi, alsinda filtre seti aldığımda yakit filtresini de almistim ve bakima goturdugum yer filtre yeni degismis buna gerek yok istersen sende dursun bir sonraki bakimda degisirsin demisti. Olmazsa onu değiştirteyim.


    Kizdirma bujisine baktırmak için normal bir reno ozel servise gitsem bakarlar mi?

  • scottsteiner S kullanıcısına yanıt
    Bakar hocam. Yanlız benim söylediğim harici birşey de çıkabilir benimkisi sadece tahmin. Ustalar daha iyi bilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.