Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (536. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27.027
Cevap
139
Favori
3.057.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 534535536537538
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yirthan

    arkadaşlar bu 60 bin bakımı tam olarak serviste ve dışarda kaça mal oluyo neler değişiyor...
    yazabilirmisiniz...


    benim bir önceki msjlarımda bulabilirsin. ama yetkili servisin nekadara yaptığını bilmiyorum tahmini özel servisin yaptığı fiyata bir 400tl koy.
  • bende 1200 civarı tutar diye düsünüyorum yüzde 20 indirim var galiba 3 temmuza kadar faydalansak iyi olur...
  • Arkadaşlar Araştırmanız İçin Çok Teşekkür Ederim. Öncellikle Suan Aracta Kazadan Sonra Sonar Marka Bir Angel Eye Tip Far Aldım. Ancak Gelin Görünki Berbat Bir Aydınlatma Var. Sis Farlarıyla Beraber Kullanmazsak Burnunuzun Önününü Göremiyorsunuz. Sözde 8000K'ymış. Neyse. Çııkmacılarda Cok Aradım Ancak Bu Farlardan Bulamadım. O Verilen Linkteki Farları Görmüştüm. Ancak O Model Üretilen Kasalar Yerli Olduğu İçin Kalitesi 2004lere Göre Bayağı Düşük. Çünkü O Farlara O Parayı Vermeye Değmez. Maksimum 1 Yıl Sonra Ön Camları Sararıyor. Merceklerde Titreme Başlıyor Vs Vs.. Zaten Takılan Angel Eye'lar Yakışmadı Araca. İçi Full Krom. Araçda Çağla Yeşili. Biraz Sırıtıyor Açıkçası...











    Kesinlikle Herşeyin Orjinali Güzel...





  • gerçekten çok tuhaf olmuş orjinal çıkmalara bakın bulabilirsiniz veya sahibinden.com da arayın bir ara orjinal sıfırını 350 tl ye satıyorlardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yirthan

    arkadaşlar bu 60 bin bakımı tam olarak serviste ve dışarda kaça mal oluyo neler değişiyor...
    yazabilirmisiniz...


    Özelde 500'e yaptıran var.
    Yetkilide 800 küsür...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barısİnce

    Arkadaşlar Araştırmanız İçin Çok Teşekkür Ederim. Öncellikle Suan Aracta Kazadan Sonra Sonar Marka Bir Angel Eye Tip Far Aldım. Ancak Gelin Görünki Berbat Bir Aydınlatma Var. Sis Farlarıyla Beraber Kullanmazsak Burnunuzun Önününü Göremiyorsunuz. Sözde 8000K'ymış. Neyse. Çııkmacılarda Cok Aradım Ancak Bu Farlardan Bulamadım. O Verilen Linkteki Farları Görmüştüm. Ancak O Model Üretilen Kasalar Yerli Olduğu İçin Kalitesi 2004lere Göre Bayağı Düşük. Çünkü O Farlara O Parayı Vermeye Değmez. Maksimum 1 Yıl Sonra Ön Camları Sararıyor. Merceklerde Titreme Başlıyor Vs Vs.. Zaten Takılan Angel Eye'lar Yakışmadı Araca. İçi Full Krom. Araçda Çağla Yeşili. Biraz Sırıtıyor Açıkçası...




    Arkadaşım yanlış anlama ama sana diyeceklerim var :
    1) Dediğin gibi sonar ya da junyan angel farların kalitesi ve mercekleri adi ki ışığı odaklayamıyorsun.
    H1 mercek tipine sahipler ve H serisi zaten xenon için uygun değildir. Ki açıklamasını okursan bu farlar xenon için uygun değildir yazıyor.
    Ki mercek montajı yapabilirsin. Ben kendi angel eye farıma H7 valeo mercek taktım. Ve 6000k aydınlatma süper. Şu an meggy 2 faz2 kasanın merceği takılı.
    Sahibinden.com da var ilanım. Farı yapalı 6 ay oldu tık demedi. Ve bu angellerin halka ledleri ve balastları çabuk yanar.Biz kendimiz balast devre kurduk. Senin eğer ileri de yanarsa balastın döküm olduğu için ve piyasada olmadığı için bulamazsın dikkatli ol.
    Su geçirmemesi içinde sista ile güzelce silikonla.

    2)O linkte verilen farlar yakın tanıdığımın ve fabrikanın orj. verileni neyse onun ki kadar temiz ve sorunsuzdur. Satma nedeni ise aynı farın içi siyah olanından aldığı içindir. yani kaza bela vs yok. Ki kaçırılmayacak bir fardır.
    3) Çıkmacılarda aradım bulamadım demişsin . nerde oturuyorsun ? Söyle ben sana istediğin kadar bulayım. Ben koskoca ist. da kartal da minicik sanayide buluyorum. Olmadığı zamanlarda maslak sanayisi veya bostancı sanayisinde tekini 150 tl den satıyorlar. Biz arkadaşımızın kine aldık hemde onarımsız yani ayak vs tamiri yoktu. Çiftini 280 tl ye aldık. Arka kapakları ile birlikte.
    4) O kasalar yerli üretim değildir. Bunu nereden çıkardınız? Sedanlar bursa imalatı . HB ler ise ithal. Ki hepsi değil.
    Yani faz 1 hb ithal faz2 hb yerli diye birşey yok. Üretim serisine göre değişir bu. Ama genelde sedanlar bursadır.
    5) MAx. 1 yıl sonra camlarında sararma mı oluyor? ne alaka . Alakası yok ve tamamen sallamasyon bir tabir bu.
    Sizin farınızda bu far da VALEO tarafından üretilmiştir. İkisinin de camları ve silikonları o derece kuvvetlidir ki kolay kolay açılmaz.
    Sararma vs yoktur. Kalitesiz değildir.
    5) Merceklerde titreme olayı da tamamen sallamasyon .
    Sebebi ise :
    Sizin farlarınız yani full + full farlarınız d2s mercek kullanır.Ateşleyicisi farklıdır ve xenon fardır. Yükseklik ayarı otomatik yapar beyin tarafından.
    Beyine ise akslarda bulunan x-y eğim kaptörü tarafından sağlanır. İlk far yandığından mercek yukarı aşağı yapar. Ve elektronikdir. Beyinde oluşan arıza ye da kaptörlerde ki yanılmaya göre mercek titreme yapar bu sorun sizin d2s merceğinizde olur. Genel de bu xenon farlarda yani sizin kinde ampül arızası çok olur ve xenon ampülü kırpma yapar.
    Ama diğer far faz2 farıdır ve H7 mercek kullanır. Kaptör yoktur. Tamamen içerinden yukarı-aşağı yapılır. Daimi olarak sizin mercek kadar hareket etmediğinden bozulma riski sıfıra yakındır. Elektriklidir.
    Ki 2 far arasında biri servo diğeri ise step yükseklik ayar motoru kullanılır.
    6) sizin kendi orj. camınız çatlamış. Buna tek yapacağınız şey fiberglass cam dökümü uygulanır ki tek far için kalıp dahil 100 tl den aşağı kurtaramazsınız ya da kendiniz TUZ dan deneyerek belki onarım yapabilirsiniz.
    7) Bu arada sizin farınız faz1 mercekli far diğeri ise faz2 mercekli far. faz2 merckli farı alsanızda aracınıza uymaz. Uymaz derken tampon far çatış yerleri denk gelmiyor. Sizin farın panjura denk gelen kısmı daha kalın . faz 2 farının ise daha ince olduğundna arada boşluk kalır. Ha siz polyester ya da fiber kalıp ile doldururum derseniz aracınıza uyar ama far yükseklik motoru çalışmaz. step motor vs farklı. O işe hiç bulaşmayın ama olmaz diye birşey yok olur.
    Bunları yazarken art niyetim kesinlikle yoktur. Beni yanlış anlamayın.
    HAyatım xenon ve bu tarz şeyler arasında geçtiği için İNSANLARI yanlış yönlendirmemek adına bunları yazdım.
    Sen kimsin diye soracak olursun meganeforum.net/akhn.
    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifatuning -- 1 Temmuz 2010; 4:21:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turusan

    quote:

    Orijinalden alıntı: fottili


    quote:

    Orijinalden alıntı: turusan

    aynı mesafede bir artış olmadı 2 kartta aynı mesafede işlem görüyor acaba 6 yıldır kullanıldığı için ömrü bitiyor olabilirmi?

    Benim araçta 7 yaşında ama dediğiniz gibi bir sorun yok. 1 senedir bende daha hiç pil değiştirmedim ama 150-200 metreden bile rahat alıyor.Bu tarz şikayet te hiç duymadım.


    kartların ikisininde cıkan anahtar kısmının plastiğinin uç kısmı kırık acaba arka cebine koyup kırdımı ilk sahibi kartlarmı bozuktur bu işi ucuz yollu anlamanın bir formülü varmı yoksa servise paramı bayılacaz yine.birde şu kapı kollarının içinde siyah kapaklar var onlar ne işe yarar niye ordalar?


    1) 80 tl ye kart alacaksınız (boş)
    2) Kod Anahtarcılarda (netten bakabilrsiniz) ORJ. kartın bilgisi aktarılacak.
    Toplam maaliyeti 150 tl civarı ama hepsini 100 tl den daha aşağı yapan da var. Güvenirlilik açısından tanıdığınıza gidin bu konu da.
    3) O kapaklar renault bursanın çaldığı ama fr de standart olan bir donanım. Siz gelmeden anahtar ebinizde iken orda sensörler var . Ve geldiğinizi anlayıp kapaıları açıyor. aynalar dahil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifatuning -- 1 Temmuz 2010; 2:10:57 >




  • Arkadaşlar uzun zamandır planladıgım orjinal kornayı güçlendirmek için bugün kolları sıvadım.

    2 Adet dat.

    2 Adet dit.

    Tabiri caizse marş taşagı aldım.

    Orjinal kornası yine direk baglı muayane zamanı sadece yeni kornaların akü beslemesinden - ucu sökmek yeterli.






  • 2


  • Ses istedigim gibi oldu.Daha önce bir kaç defa uzun süreli basınca orjinal korna bayılmıştı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganizm -- 1 Temmuz 2010; 16:20:35 >
  • 2006 yada 2007 model dizel hb almak istiyorum sizce nekadar bir bütçe gerekir, birde dizellerde max km bu yaşta kaçsa alınır??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlugonen

    2006 yada 2007 model dizel hb almak istiyorum sizce nekadar bir bütçe gerekir, birde dizellerde max km bu yaşta kaçsa alınır??


    max km diye birşey yok araçvar 20bin km de motoru haşat araç var 300bin km de motor saat gibi çalışıyor sizin yapmanız gereken aracın moturuna ve diğer aksamına yetkili serviste ekspertiz yaptırmak sahibinin ne iş yaptığı aracı nerelerde kullandığı çok önemli fiyat aralığı ise 25bin ile 27bin arasında oynar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barısİnce

    Arkadaşlar Araştırmanız İçin Çok Teşekkür Ederim. Öncellikle Suan Aracta Kazadan Sonra Sonar Marka Bir Angel Eye Tip Far Aldım. Ancak Gelin Görünki Berbat Bir Aydınlatma Var. Sis Farlarıyla Beraber Kullanmazsak Burnunuzun Önününü Göremiyorsunuz. Sözde 8000K'ymış. Neyse. Çııkmacılarda Cok Aradım Ancak Bu Farlardan Bulamadım. O Verilen Linkteki Farları Görmüştüm. Ancak O Model Üretilen Kasalar Yerli Olduğu İçin Kalitesi 2004lere Göre Bayağı Düşük. Çünkü O Farlara O Parayı Vermeye Değmez. Maksimum 1 Yıl Sonra Ön Camları Sararıyor. Merceklerde Titreme Başlıyor Vs Vs.. Zaten Takılan Angel Eye'lar Yakışmadı Araca. İçi Full Krom. Araçda Çağla Yeşili. Biraz Sırıtıyor Açıkçası...



    Dostum bende Junyan marka Angel far var siyah tabanlı. Bunlarım merceği çin işidir. Sen merceği değiştir orjinal Valeo veya Hella mercek taktır. Ozaman farkı görürsün. Bu farlar xenon kullanımı için değil. Xenon ile kullanıcaksan merceği değiştireceksin Ayrıca Xenonda K sayısı arttıkça aydınlatma artmaz düşer. En ideal Xenon 4.300 K dır. Tüm Mercede Bmw vs. araçlar hatta Megane orjinal Xenon far bile bu K da dır. K arttıkça reng maviye döner ve verimlilik azalır. Bende 6.000 k var renk beyazımsı ve memnunum. Yanlış bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeyelim :)

    Edit : Arkadaş yukarıda çok güzel bir açıklama yapmış sonradan okudum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eser_83 -- 2 Temmuz 2010; 17:22:12 >




  • arkadaşlar 2004 medel 115 binde megane dinamik aracım var araçta brc lpg mevcut ankaradayım araç 2005ten beri bende sağ arka kapı ve çamurluk boyalı bu aracı kaça satabilirim sizce nekadar eder bilginiz varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 3 Temmuz 2010; 9:17:24 >
  • bente taktıramıyorum bütçem atiker diyor takanlar brc diyor takınca kelebek kutusu enjektör temizliği
    bide bobinler çıktımı astarı yüzünü geçiyor kafam karışık kazıklanarak benzine devam...
    imkanım olsa megane2 dizele geçmek isterdim ama imkanım yok.. aracımdan gayet memnunum yakıt hariç..
  • merhaba arkadaşlar.
    silecek kollarının nasıl söküldüğünü bilen varmıdır?

    kapakları çıkarıp somunları söktüm ama bir türlü yerinden oynamadı bile.
  • silecek kolu sinyal kolu ile bir bütün ve direksiyon sökülmeden çıkarılamıyor....
  • pulpa arkadışım yanlış anladın, camları silen sileceklerden bahsediyorum.yerinden sökmem gerek ama çıkmıyorlar.
  • Herkese iyi akşamlar .Arkadaşlar sağ arka kapı perdesi sarmıyor.Tamir ettiren oldu mu acaba yada tamir eden yer biliyormusunuz?Cevaplar için teşekkürler.Bir de bosch servisinde triger değişimi yaptıran oldu mu?Ankara da tavsiye edeceğiniz özel servis var mı?
  • arkadaşlar megane 2 dizel arıyorum
    satan arkadaşlar varsa pm atsın
  • 
Sayfa: önceki 534535536537538
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.