Şimdi Ara

Megane II 1.4 Yüksek Yakıt Tüketimi Nedenleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu forumdaki ilk mesajım bu. Hayırlısı olsun :)

    Sadede gelirsek,

    2006 HB Megane II 1.4 sahibiyim. Araç kışın yoğun trafikte 10 litre/100km üstü yakıyor. Bunun normal olup olmadığı onusunda şüphelerim var. Çünkü her sabah işe giderken 12 km yol yapıyorum. Bunun ilk 500 metresi çok dik yokuş, 7 km'si 4. vites, kalan 4,5 km'si de yoğun trafik (1.-2. vites). Bu neden oluyor olabilir mi?

    Geçen ay 500 TL'ye yakın masraf yapıp 3 motor bobinini ve bujileri değiştittim sırf bu nedenle. Ancak değşen bir şey olmadı. Şimdi hava filtresinden şüpheleniyorum sizce neden bu olabilir mi?



  • Arkadaşlar önerisi olan yok mudur hiç? Bu tüketimin normal olup olmadığı da belirsiz. Forumda şehir için 7 litre yaktığını söyleyenler bile olmuş ama fabrika verisi 9 litre.
  • Kışın Sabah hava soğuk olur motor bu yüzden kışın daha fazla yakar taaki motor normal sıcaklığına ulaşana kadar bide dik yokuş varmış bunları göz önünde bulundurursak 10 lt nin altına inmemesi normal yaz aylarında düz yolda sehir ici 8--8.5 litre yakmalı
    Bizim 1.5 dci 80 bg Megane 2005 model suan ortalama 7 litre sehir icinde yaz aylarında 5.5 litre oluyor
  • @CCeVViKK teşekkürler yanıt için. Biraz olsun içimi rahatlattı... Ben en iyisi evi değiştireyim :)
  • 1.4 olmasında dolayı da çok yakıyor 1.6 olsa belki o kadar çok yakmaz kaldıramıyor kasayı
  • Yok ya bende clio da aynı motor var oda 9 litre şehir içi
  • Arkadaşlar ben ölçümü hep yol bilgisayarın ortalama yakıt tüketim bilgisine göre yapıyordum. Servis ona güvenmememi söyledi. Ben de manuel olarak ölçtüm. Ve sonuç, yol bilgisayarının 9,5 litre gösterdiği tüketim aslında 7,7 çıktı. Şimdiye kadar ölçümü kendimin yapmamış olmam ayrı bir eşeklik kabul ediyorum, ama bu kadar da fark olmamalı. Sanırım işimin teknoloji ile ilgili olmasının da etkisiyle teknolojiye fazla güveniyorum :)

    Özetle, yol bilgisayarına güvenmeyin.
  • Değerler normal boşu boşuna masraf yapmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bargizey

    Arkadaşlar ben ölçümü hep yol bilgisayarın ortalama yakıt tüketim bilgisine göre yapıyordum. Servis ona güvenmememi söyledi. Ben de manuel olarak ölçtüm. Ve sonuç, yol bilgisayarının 9,5 litre gösterdiği tüketim aslında 7,7 çıktı. Şimdiye kadar ölçümü kendimin yapmamış olmam ayrı bir eşeklik kabul ediyorum, ama bu kadar da fark olmamalı. Sanırım işimin teknoloji ile ilgili olmasının da etkisiyle teknolojiye fazla güveniyorum :)

    Özetle, yol bilgisayarına güvenmeyin.

    bir önceki aracım megane2 idi....yol bilgisayarı uzun yolda hemen hemen sapmadan doğru sonuç verebiliyor...

    Fakat şehiriçinde yol bilgisayarına güvenebilmeniz için km'yi uzun süre sıfırlamadan en 400-500 km yol yapmak lazım...




  • Benim yol bilgisayarının sensöründe de bir bozukluk olabilir. Çünkü eskiden bu kadar değildi onun gösterdiği değerler de...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.