Şimdi Ara

megane 2 rölanti sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar abiler. 2004model megane 2 1.6 16v aracım var Lpg yok.
    2hafta önce 100km kadar bi yol yaptım dönüşte araç rölantsi düşüyor tekliyomuş gibi çalışıyor. gaza basıyorum hiç tık yok. vites aralarında takılıyor. örneyin 2.vitesteyim gaza dibine kadar basıyorum duruyo duruyo bianda fırlıyor. tekrar duruyor bi süre sonra tekrar fırlıyor. elektrikçiye götürdük oksijen sensörü arızalı cıkıyor ama bundan yapmaz dedi.. bogaz kelebeğini temizleettik. yine aynı. en son elektriksel bi sorun yok dedi usta yakıt ile alakalı dedi. gittim ucuz yoldan halledelim diye benzin filtresini değiştirdim. sorun çözüldü gibi oldu. şimdi ki sorun şu :::
    aracın rölantisi soguk iken normal çalışıyor herhangi bi sorun yok. araç ısınmaya başlayınca rölanti düşüyor 10saniye kadar düşük rölantide stop edicekmiş gibi yada tekliyomuş gibi çalışıyor, normale dönüyor. bu olay motor sıkakken start stop yaptıgım her zaman yapıyor sonra normale dönüyor. yola cıkıyorum dipgaz gidiyorum ne gaz kesmesi var nede başka bişey var. gösterge panelinde herhangi bir arızada varmiyor.. şimdi sorun nedir acaba ? :
    https://youtu.be/CDnwQjSIqTs videodaki gibi rölanti düşüyor sonra normale dönüyor.







  • Kardeşim benzer sıkıntılar bendede vardı en son rölanti sensöründen çıktı sorun usta eliyle sıkıştırdı sorun düzeldi ama sonra tekrar oldu. Tekrarlayınca gittim söktü baktı değişime gerek yok dedi yerinden oynamış şuan sıkıntı yok. Bende boğaz kelebeği temızlettim hatta başka bir boğaz kelebeği taktılar düzelmedi kimse akıl etmedi deneye yanıla bulundu bi baktır rölanti sensörüne saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cosqunturk C kullanıcısına yanıt
    Buraya da çözümü yazarsanız herkes faydalanır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.