Şimdi Ara

Megane 2 benzinli+lpg li araçta soğuk motorda rolanti dalgalanması ve stop etme sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Böyle sorunlar yaşamak istemiyorsanız honda civic dışında araç bakmayınız. Lpgye en uyumlu motor hondalarda.

  • Map sensörünü söküp balata spreyi sıkın...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • subap erimesi dalgalanma ve soğuk motorda stop ettirme yapar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ateşleme sistemlerini kontrol et bobin ve buji kontrol nasıl edildi buna benzer bende de sıkıntı vardı sorun bobinde çıktı orjinal voleo marka ile değiltirdik Bujiler değişti sorun düzeldi aracım c4 bu arada yani kontrol den kontrole fark var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Megane 1'in kronik sorunuydu rolanti dalgalanmasi. Benim tanidigim usta var renaultta servis sefi ayrica kendi atolyesi var isinden cok memnunum zaten onda da megane 2 var umraniyede isterseniz no vereyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle böyle detaylı cevap yazdığınız için teşekkür ederim.


    Rolanti valfine bakılmadi, ustayla konuştum uygun bir zamanda aracı götürüp ona bırakacağım birkaç gün onda kalacak. Araçta biraz değişiklikler oldu önceden sadece soğuk motorda sabahları ilk çalıştırmada rolanti düşüklüğü olurken şimdi soğuk sıcak fark etmez ilk marşta sürekli devir 400-800 arası oynayıp motor stop edecekmiş gibi gürültülü çalışıyor ve araç gaz yemiyor az az gaza basmak gerekiyor. Üç dört dk az az gaz verince devir 800 lere sabitleyip motor sesi normale dönüyor tabi o arada araç lpg ye geçmiş oluyor. Araçta gaz kesici olduğundan lpg ye geçtiğinde benzin pompası devreden çıkıyor. Benzin pompasıni değiştirmiştim ama yine benzin pompasıdan şüpheleniyorum çünkü araç gaza geçtiğinde problemler bitiyor çekiş sorunu filan olmuyor. Dün aracı biraz denedim seyir halinde motor ısındıktan sonra benzine çekince ara ara gaz yememe sorunu ve çekiş sorunu oluyor. Gaza alınca hiç sorun yok. Ama anlamadığım şey madem problemler benzinde çalışırken oluyor, aracı ilk çalıştırırken direkt gazda çalıştırmayi denediğimde hiç benzine geçmediği halde yine rolanti düşüklüğü sorunu oluyor. Ne lanet bir soruna denk geldim ya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Prof. Dr. MEZARCI P kullanıcısına yanıt
    Hocam söküp takmayı hatta parçanın nerde olduğunu dahi bilmiyorum kolay bişeyse YouTubedan bakar yaparım zorsa zaten aracı bayramdan sonra ustaya bırakıp birkaç gün almayacağım. Kendisi kullansın birkaç gün belki sorunu anlar da çözer. Günübirlik gidince her gittiğimde başka parçaya odaklanıp çözemedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Bu subapları birkaç kişi daha söyledi hocam eğer diğer çözüm önerileri geçersiz olursa buna da batıracagim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarum_58 kullanıcısına yanıt
    Hocam usta bobinleri ve bujilero tek tek çıkarıp kontrol etti sağlam dedi. Hatta bujileri elinde olan başka bujilerle değiştirdi. Bobinler zaten yeni dedi. Başka bir ustaya daha baktırmistim o da sorun yok demişti. Zaten bildiğim kadarıyla ateşleme sisteminde sorun olsa araç lpg'de giderken de sorun çıkartır. Lpg ye geçtikten sonra ne tekleme var ne motorda ses var canavar gibi araç. Benzinde giderken yapıyor bunları ve ilk çalıştırmada lpg ye geçene kadar yapıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SayınOzi kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Mersinde yaşıyorum Adana ve Mersin civarında olsaydı giderdim ama İstanbula bu sorun için gidersem yolda başka bir sürü sorun daha çıkartır bana bu araç :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maf sensörü(Debimetre) kontrolü yaptırın. Gerekirse sprey ile temizletin. Yalnız iyi bir usta bulun. Sensör zarar görmesin.

  • teteni T kullanıcısına yanıt
    Maf sensörünü de not aldım ustaya söyleyeceğim bayram sonrası gittiğimde. Teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunlar yeniden baş gösterdi map sensörü de değişti araç aynı. Hatta daha kötüye gidiyor artık soğuk havanın da etkisiyle ilk marşta ya hiç çalışmıyor ya çalışıp iki sn sonra stop ediyor. Şanslıysam ikinci üçüncü marşta çalışıyor bazen hiç çalışmıyor. Çalıştığı anda gaza yüklenip 4-5 bin devirde üç beş dk gaz verirsem motor toparlıyor daha stop etmiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.