Şimdi Ara

megane 1 otomatik sorun var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
42.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • megane 1 otomatik aracım var. Yaklaşık iki ay önce otomatik vites arıza lambası yandı. ( auto yazan sarı lamba) Aracı stop ettirince sorun ortadan kalktı. son zamanlarda dikkat ettim yokuş yukarı çıkarken deviri düşürünce lamba yanıyor. Stop edince tekrardan düzeliyor. Arabanın gidişinde bir sorun yok. yakın da servise gideceğim fakat bulunduğum bölgede gerçekten anlayan insan bulmak sorun. Konu hakkında bilgisi olan varsa yorum yapabilirse sevinirim.



  • Koray Bey bendede aynı sorun var.Ben 8 bin kmdir biniyorum bişey olmadı yaptırmadım,siz yaptırdıysanız eğer problemin nerden kaynaklandığını söyleyebilir misiniz?Burdaki ustaların hepsi ayrı bişey dedi güvenip yaptıramadım bende.Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar, iyi bir şanzıman ustası bulup baktırmanızı tavsiye ederim. Aksi halde var ise şanzıman arızası büyüyebilir.
  • Merhabalar, ben de 2000 model otomatik vites megane 1 kullanıcısıyım, auto sorunu bizim aracımızda da vardı ancak şöyle bir çözüm olduğunu farkettik umarım sizde de işe yarar: Aracı sabah ilk kez çalıştırırken olduğu yerde 5 dakika çalıştırıp motoru ısıtırsanız, auto sorunu olmuyor. Sırf bu mesajı yazabilmek için üye oldum. Umarım işe yarar.
  • benim 2001 megane rxt otomatik vites aracım var vites geçişleri çok geç oluyor ve son vitese geçmiyor bu arızayı arada sırada veriyor bilgisi olan arkadaş var mı ?
  • bendede 2002 megane 1 otomatik şanzumanlı bir araç var aynı sorun bendede mevcut.bayır aşağıya inerken veya bayır yukarı çıkarken bu sorun oluşuyor.kütt diye bir ses gelip o lamba yanmaya başlıyor.servise götürdüm bu hatadan sonra şanzuman 3. viteste takılı kaldığını ve üst viteslere geçmediğini söyledi.Kapatıp yeniden açarsanız sorun almaz dedi.eğer bu lamba seni çok rahatsız edecek vaziyette gelirse yani devamlı yanmaya başlarsa şanzumanda bir parçanın değişmesi gerek dedi herşey dahil fiyatı 600 TL imiş şimdilik biniyoruz.zaten şehir içinde bir problem yok sadece köyde bunu bazen yapıyordu.
  • aynı sorun bende de var. buradan ve diğer forumlardan öğrendiğim kadarıyla bu arıza selonoid valfi denen parçanın bozulması sebebiyle oluyor. kendi aracımı 2 ayrı şamzuman ustasına gösterdim. her ikiside sorunun selonoid valfinden kaynaklandığını, bu parçaların değişmesi gerektiğini söyledi. 2 adet selonoid valfi değişim ücreti 500 TL.
  • Merhaba arkadaslar, konunun acilmasindan 4 sene gecmis olmasina ragmen o isigin benim aracimda nasil duzeltildigini anlatmak isterim belki bazi arkadaslara yardimci olurum.

    Aracta az benzin kaldiginda veya aracin calistirma konumunda yamukluk oldugunda veya ikisi birden oldugunda aracimda auto arizasi yakiyor ki sanzimanimi daha yeni gosterdim yagi degisti vs vs.

    Araciniza en az 20tl lik benzin atin oraya gidene kadar sakin araci zorlamayin.

    Benim aracimda ise yarayan bu cozum umarim heskesin isine yarar.

    Bu arada aracin soguk havalarda isitilmadan yola cikmasi da buna bir neden olabilir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Auto hatası bende de var. 2002 otomatik. Özellikle yeni çalıştırınca soğukken. Bir sesle beraber vitesden düşüyor. Ve auto yazısı çıkıyor. Arabayı yeniden çelıştırınca geçiyor. Ciddi bir problem çıkarır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu aracın temizini vbulursam almayı düşünüyordum fakat bubarizalari görünve fikrim değişti gibi. Aslen evladiyelik araba diyorlar ama otomatigi mi sikintili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Bende de 2001 RXT otomatik var. Söylediğiniz yokuş aşağı inerken inatla vites arttırmama ve bazen de düz yolda giderken vites arttırmama sorununu bende yaşıyorum. Ama vites geçişlerinde herhangi bir sertlik vs. yok.

    Bu sorunun Sebebinin Selenoid Valf'lerden olduğuna dair söylentiler olsa da bir kısım da şanzımanın çok ısındığı zaman kararsızlaştığını söylüyor. Bizim araçlarda kullanılan şanzıman tipi DPO - AL4 şeklinde anılıyor. Bizim kuşak fransız arabaların tamamnında bu şanzıman mevcut Peugeot, Citroen ve tabiki Renault.

    Yokuş yukarı çekmeme sorununun ise aşırı ısınmadan olduğunu düşünüyorum. Bizimle aynı aracı kullanan başka bir arkadaşın yorumu ise bu yönde. Sakin sürüşlerde gerek vites geçişleri gerekse hızlanma araçta olması gerektiği gibi. Eğer bu mesafe esnasında birkaç yokuş iniş ve çıkışı varsa işte şanzıman o zaman kararsızlaşmaya başlıyor...

    Bu gibi durumlarda benim şahsi çözümüm fazla yüklenmemek! Çünkü siz gaza ne kadar basarsanız basın araç bir üst vitese geçmemekte inat ediyor. Çözümü ise çok komik belirli bir eğim çıkılana kadar gaza nazik davranıp yol düzleşmeye başladığı anda herşeyin normale döndüğünü görmek.

    Okuduğum bazı konularda da bununla ilgili olarak aracın belirli bir eğime kadar vites arttırımını engelleyen bir sensör olduğu ama bunun görevini doğru yapmadığını söyleyen bir kaç değerli arkadaş var. Kendi deneyimlerimden de çıkan sonuç bu. Şanzıman kendini çok zorlamasın diye sanıyorum ki vites arttırmıyor araç. Ama bu bize ısı ve ses olarak geri dönüyor tabi.

    Ben ilk aldığımda Triger Seti motor yağı vs. değiştirdiğim zaman şanzıman yağını da değiştirmiştim. Aracım o zaman 124.000'de idi sanırım o zamana kadar da şanzıman yağı değişmemiş... Neyse ki şuan çalışması sorunsuz. Şanzıman yağınızı her 40.000 de bir değiştirin, bunun için Renault'un tavsiyesi "Elf Renaultmatic D3 SYN"dir.

    Aynı Şanzıman yağının Mobil1 karşılığını bilen varsa o arkadaşların da tecrübelerinden yararlanmak isterim

    Ben konum olarak izmirdeyim Şanzıman ile ilgili ufak sorunlarda Maalesef iyi bir otomatik şanzıman ustası olmadığı için Renault servisine gidiyorum. Ama Ankara içerisinde bu konu ile uzun yıllar uğraşmış gerçekten sağlam özel servisler var. Eğer bir sıkıntı olursa aracı bu servislerden birine götürerek arıza büyümeden Revizyon ve tamirini yaptırmak olur herzaman tercihim.


    Saygılarımla.




  • Megane rte 2000 otamatik vites aracım var. araç soğukken tak diye ses gelip otomatik vites arıza lambası yanıyordu. 3-4 ay araç giderken kontağı açıp kapatıp devam ettim. daha sonra arıza sıklaştı yani ilk sürüşte 1-2 defa yaparken 3-4 kereye çıktı. servis 1300 tl masraf çıkarttı yaptıracaktım ki lpg yi söktürmeniz lazım denildi.

    SONUÇ: Aracı özel otomatik şanzıman servisine götürdüm (Antalyada koç şanzıman diye kayserili bir usta) elektrovalfler(selenoid valfi 2 adet) değişti 450 tl (200 işçilik, 130+130 parça) sıkıntı ortadan kalktı.
    NOT:şanzıman inmeden dışarıdan değişti.
    sırf benim gibi sıkıntı yaşayanlara çözüm için kayıt oldum İnşallah faydasını görürsünüz.
  • Arkadaşlar konuyla alakalı olarak; bende geçen ay megane coupe 2002 model aldım. Kısa bir süre içinde vites geçiş sıkıntısı başladı. Öncelikle marşı geç alıyor 2-3 saniyede ancak marş alıyor. vitesler de geçmemeye başladı. Bostancı oto sanayine şanzumancıya götürdüm. Gazlı olduğu için biz yapamayız dedi. Sanayide olan bir arkadaşım, Aracın önce elektirik aksamına baktırmam gerektiğini daha sonra şanzumancıya gitmem gerektiğini söyledi. Çünkü böyle araçlarda beyine giden bazı bilgiler eksik gittiği dolayısıyla vites geçirmediğini söyledi. Yokuşta kalıp kalkamayan arkadaşlar vitesi 1 alıp kalkabilirler. Çünkü yokuşa 2-3 ve daha üstü vitesle giren arkadaşlar aracın beynindeki sorundan dolayı vitesi 1 düşürmediğini dolayısıyla aslında o andaki vites ne ise onunla kalkış yapmaya çalıştığını söyledi. neyse ben henüz karar veremedim. İstanbul Anadolu yakasında olup konuyla alakalı iyi bir renault elektirik ve şanzumandan anlayan usta tanıdığı olan var mı?




  • İyi akşamlar arkadaşlar. 2003 megan 1 otomatik aracım var . 116 bin km de aldım iki sene önce şu an 141 bin km de.s şehir içi kullanımda bi sıkıntı yok. Denize köye giderken kullanıyorum genelde. Normal 2 bin 2 bin 200 devirlerde vites arttırıp giderken son vites de 110 km ve üzeri viteslerde artık devir katranı 2500 ve üzerine çıkıyor. Buraya kadar bi sıkıntı yok. Fakat böyle biraz fazla gittim mi oto lambası yanıyor. Motorun çalışması ve performansı değişiyor. Devir katranı ve vites değişmiyor. Dün burdur'a gittim geldim. Giderken fazla devirli kullanmadim bi sıkıntı olmadı. Dönüşte Aydın otobaninda bastım dönerken. Bir saat gibi devirli kullandım. Sorun belirdi. Sanırım şanzıman fazla zorlanınca yapıyor.stop ettim. Tekrar marş. Sanırım bu beşinci defa oluyor. Yarın ustayi arayacagim. Şanzıman yağı ile selonoit valfi mi artık neyse. Tekrar yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lamba bazen yanıyordu durup kontağı kapatıp tekrar açınca düzeliyordu. çözüm iki tane selonoid valfini değiştirmek zamanında bazıları 1700-2500 arası para istediler 125x2=250 selenoid valfleri + 200 de işçilik 450 tl ye halledildi. çok şükür 8 seneden fazladır sorun yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atamat -- 11 Ağustos 2022; 9:0:23 >
  • S.a bende Megane 1 var bu arabayı otomatik vitese cevirebilirmiyiz ceviren olduysa yardımcı olabilirmi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende boyasız 205 binde 2002 otomatik var çok temiz takas edebiliriz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.