Şimdi Ara

2001 MAKYAJLI SCENİC 1.6 RXT İÇİN NE DERSİNİZ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
20.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıkta da yazdığım gibi uzun araştırmalarımdan sonra Scenic 1 Faz 2 (1.6 RXT) de karar kıldım.2001 veya 2002 düşünüyorum, bir iki parçası haricinde tamamen Megane sedan kasası üzerine oluşturulmuş bir araç olduğu için parça sıkıntısı yaşamayacağımı tahmin ediyorum. ancak bu araçtan hiç kullanmadığım için alırken nelere dikkat etmeliyim ne tip kronik sorunları vardır yardımcı olurmusunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik -- 22 Aralık 2009; 20:39:59 >



  • Arkadaşım motor ve mekanik parçaların tamamına yakını megane ler ile aynı, fark kaporta aksamında bir de ağırlık farkı var 1250kg civarında boş ağırlığı olması gerek ideal bir aile aracı kaporta ve aksesuar parçalarını bulmakta sorun yaşayabilirsin aracın kaportası, camları ve diğer aksesuar parçaları tam ise (kapı kolu, ufak tefek plastik parçalar..vs) gönül rahatlığı ile binilebilir. Tavsiyem lpg siz olanını almandır. LPG li olup uyduruk kaydırık marka taktıranlar var lpg li diye alıp sorun yaşama benzinli al lpg sini kendin taktır. km fazla yüksek olmasın bu araçların bakımları 60.000-120.000-180.000 diye gider. 115.000km de alacağın bir aracın bakımı yaklaşmış demektir. triger seti, su pompası, baskı-balata..vs aşağı yukarı 1000TL civarı masraf demektir. Bakımlarının ne zaman yapıldğını özellikle triger setinin ne zaman değiştiğini hem tarih olarak hem km olarak mutlaka öğren varsa faturasını iste. triger seti 5 yıl ya da 60.000km de bir değişir. onun haricinde güvendiğin bir servis ya da sanayide ustaya arabayı almadan önce yine bir göster neyi var neyi yok öğren lokal boyaları takıntı yapma önemli olan arabanın şasesi, podyeleri ve tavan direkleridir. Diğer küçük kazalardan dolayı veya sürtünmeden dolayı kapı sacı boyanmış, çamurluk değişmiş...vs çok da önemli değil ancak fiyatta bu hususlarıda pazarlık payı yapmayı ihmal etme iki parça lokal boya varsa bi 500TL kır fiyatı, rengi sizin zevkinize kalmış. Son bir not bu arabaya bineceğiniz süreyi gözönüne alın çok kısa vadede satılan bir araba değil yani sürümü biraz zayıf megane yi bir hafta da satarsan scenic i de 15-20 günde satarsın Allah hayırlısın versin güle güle bin arabanın tramer (sigorta/kasko şirketindeki kaza kayıdı)+vergi dairesinde borcunun olmadığına dair temiz kağıdını mutlaka al, vekalet almadan direkt satışını noterde yapın eğer çok kuşku duyduysan alacağın kişiden aracın trafikteki dosyasına da bakın derim. haciz falan varsa belli olur.




  • vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim. daha önce Laguna 1 imiz vardı bir 6 ay kadar, malesef parçaları çok pahalıydı. şimdi bir tane araç var adam tıpkı sizin dediğiniz gibi podyeleri nde oynama falan yoktur diyor da o kadar otomotiv muhabbeti yapmışımdır/takip etmişimdir ilk defa böyle bir kelime duyuyorum. nedir bu podyeler?
  • aracın ön tarafında bulunan amartisörlerin içine girdiği kalın metal bölümdür . Araba çamurluk kısmından kaza yaptıysa ufak tefek kazalarda çamurluk ya düzeltilir ya da yenisiyle değiştirilir ancak çamurluk kısmını geçipte amartisörlerin bulunduğu kısıma kadar darbe almışsa yani podye tabir edilen kısım zarar gördüyse o araç pek makbül sayılmaz. Belki tam tarif edemedim ancak motor kaputunu kaldırınca amartisörlerin tepe kısmında yuvarlak lastik onun da üstünde büyük somunlar vardır ordaki çıkıntı bölüm podye
  • yardımınz için çok teşekkür ederim. scenic severler topic inden de gerekli bilgileri aldım para işini hallldersem yakın zamanda alacam. tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.