Şimdi Ara

MEB'in yeni müfredatına 'CİHAT' geldi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MEB'in yeni müfredatına 'CİHAT' geldi!


    MEB'in yeni müfredatına 'CİHAT' geldi!

    Yeni Milli Eğitim müfredatında "cihat", birçok dersin ‘değerler’ başlığı altında sayıldı. Tartışma yaratan Irak-Kut’ül Amare kuşatması da yeni eğitim müfredatında.

    Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), milyonlarca çocuğun eğitimini, okuyacakları kitapları ve derslerin işlenişini belirleyecek müfredat taslaklarını açıklaması yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Atatürk’ün anlatıldığı derslerin kapsamını daraltan MEB, tarih kitaplarına sene içerisinde hükümet tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na alternatif etkinlik olarak gerçekleştirilen Kut-ül Amare’ye de yer verdi. Demokrasi anlatımında 15 Temmuz vurgusu ile dikkat çeken MEB, 7. sınıftan itibaren de çocuklara "cihat" kavramını anlatacak. Ayrıca yeni müfredatta cihat kavramı birçok dersin ‘değerler’ başlığı altında sayıldı.


    'CİHAT' ANLATILACAK


    Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, MEB Bakanı İsmet Yılmaz’ın yeni müfredata ilişkin tanıtım toplantısında Evrim Teorisi hakkında “Bilim ne söylüyorsa biz onu takip edeceğiz. İlim midir, varsayım mıdır, kuramsal mıdır” ifadelerini kullanmasının ardından, lise son sınıf biyoloji kitaplarından Darwin’in evrim konusunun çıkarılması ciddi tartışmalara neden oldu. Ancak bakanlık başka alanlarda ise tartışmalı konuları yeni müfredata taşıdı. Artık imam hatip ortaokulları için hazırlanan temel dini bilgiler dersi kapsamında "cihat" konusu da işlenecek. Ders kapsamında imam hatip ortaokullarında 7. sınıflarda okutulacak “Tevhid ve vahdet medeniyeti” konusunun kazanımlarında medeniyetin temel esaslarının önemi anlatılırken ‘cihat’ kavramı, temel hak ve özgürlükler ve vatan sevgisi konularıyla birlikte ele alınacak. 8. sınıf “Allah’a kulluk ve ibadet” ünitesi başlığı altında ise “Allah yolunda mücadele: Cihat” konusu başlı başına işlenecek.

    TARTIŞMALI TARİH

    Türkiye’de son dönemde tarihçiler arasında ciddi tartışmalar yaratan Kut-ül Amare kuşatması yeni eğitim programında kendisine yer buldu. Artık müfredatta, 8. sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi kapsamında “Milli uyanış: Bağımsızlık yolunda atılan adımlar” konusu başlığı altında “Irak - Kut’ül Amare Zaferi” çocuklara öğretilecek.

    DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

    MEB’in tartışmaya açtığı yeni müfredatta din kültürü ve ahlak bilgisi dersine ait eğitim programlarının yer almaması da dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’ın bine yakın kişinin çalışarak oluşturduğunu belirttiği yeni müfredatta din kültürü ve ahlak bilgisi dersine yönelik içeriğin bakanlığa ait sitede yer almamasının gerekçesi ise yetiştirilememesi olarak belirtildi.

    Haber:
    http://www.abcgazetesi.com/mebin-yeni-mufredati-darwin-gitti-cihat-geldi-40245h.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahruj -- 15 Ocak 2017; 14:1:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • 2 viyana 3 gazze kudüs muharebeleri onları da nasıl kazandığımızı anlatsinlar (yerse)
  • İyi de ''cihat'' yeni bir kavram değil,müfredatta da yeni değil.Ben 90ların sonunda ortaokul ve 2000lerin başında lise okurken Tarih ve Din derslerinde ''Cihat amaçlı savaşlar'' konularını işlediğimizi hatırlıyorum sanki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzole Bant -- 15 Ocak 2017; 14:10:37 >
  • Cihat ne demek ya? 10 yıl sonra bu ülke Suriye olacak bunlar ne yapmaya çalışıyorlar?
    Cihatçı militanlar çıkacak bu ülkede!
  • Herkes her şeye hazırlıklı olsun.
  • 28 subat acisini cikartiyorlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihat zaten vardı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben size Yeni müfredatın olası hikayelerini anlatayım.

    - Gazi Mustafa Kemal'in ordusu tam cepheyi kaybederken Tepenin ardından 3 hilalli ak sakallı dedeler gelip kafir düşmanın kellelerini bedenlerinden ayırmıştır. Cihat başarı ile sonuçlandıktan sonra Sema da kaybolmuşlardır.
  • İmam hatip okulları boşuna açılmıyor arkadaşlar.
  • Hemen anlatıyorum. Kafi topluluğa çağrı yapılır. Ya müslüman olun veya bizimle savaşın. Kendi dininizi yaşamak isterseniz ağır cizye(vergi) ödersiniz. Cihad yoluyla ele geçilen yerlerde 3 gün süreyle şehrin talan edilmesi kadınların köle olarak alınması serbestti. Bir aksilik olmaz ise cihad a maruz kalan topluluk 3-4 nesile kalmadan aynı ideolojiyi savunmaya başlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prinergy -- 15 Ocak 2017; 16:15:30 >
  • Zannedersem tek eksiğiniz cihattı.
  • elitist yobaz çatışmasına zemin hazırlama hareketleri sanki.
  • Cihat kelimesinden rahatsız olan varsa bi zahmet şu ülkeyi terketsin artık, ulan kurtuluş savaşı, kıbrıs savaşı bunlar neydi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley

    Zannedersem tek eksiğiniz cihattı.

    Yakında her taraf böyle dolacak
    MEB'in yeni müfredatına 'CİHAT' geldi!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drejtc

    Cihat kelimesinden rahatsız olan varsa bi zahmet şu ülkeyi terketsin artık, ulan kurtuluş savaşı, kıbrıs savaşı bunlar neydi

    Ne yani? Bu savaşlar cihat mıydı? Yani kaybettiğin toprakları geri almak ve egemenliğini kazanmak değil de din savaşı mıydı? Veya Kıbrıs'ı ele alalım oraya İslam'ı götürmek için mi savaştık? Komik olmayın.




  • Cihad her müslümanım diyen kişinin zaten bilmesi gereken bir kavram, önemli olan Cihadın ne olduğunu doğru anlatabilmekte. Sen devlet olarak müslümana doğrusunu öğretmezsen, "Cihad etmek,masumları öldürmek, katletmek değildir" demezsen başkaları gelir yanlışını öğretir, ortaya da teröristler çıkar. Ondan sonra da İslam'a laf atarsınız.

    E tabi, sizin niyet başka olunca bunlar pek düşünülmüyor. Bu toprakları vatan yapan, Osmanlıyı 3 kıtanın hakimi yapan, Cihad kavramının doğru uygulanmış olmasındandır.

    Müfredata koyarak çok da iyi yapmıştır devletimiz. Çocuklarımız işin doğrusunu öğrensinler. Büyüdükleri zaman, dini duyguları sömürülen, beyinleri yıkanan yetişkinler olmasınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YazıYorum -- 15 Ocak 2017; 18:4:10 >
  • cihadın ne olduğu amerikan-ingiliz terör örgütü deaş ve türevlerinden öğreneceklerine, meb in müfradatından öğrensinler

    ayrıca yeni birşey değil eskiden de vardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drejtc

    Cihat kelimesinden rahatsız olan varsa bi zahmet şu ülkeyi terketsin artık, ulan kurtuluş savaşı, kıbrıs savaşı bunlar neydi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayva -- 26 Ocak 2017; 23:43:10 >




  • Kütul Amare zaferi 1950 yılına kadar kitaplarda olan Demıkrat Parti iktidarında İngiliz'lerin baskısıyla Adnan Menderes tarafından kitaplardan çıkarılan tarihi bir olaydır.



    Bu tür olayların kitaplarda yer alması anormal değildir.Eğer milli mücadele etkilerini unutturmak,alternatif tarih olgusu oluşturmak için yapılıyorsa da doğru bulmuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.