Şimdi Ara

MAZDA 2 İLK YORUMLAR. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
1
Favori
61.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eranmania

    1.3 Mid 86 bg metalik renk + Park sens
    Fiyat 26 küsur civarına geldi.

    High donanımı ile Mid donanımı arasındaki fark 3000 edecek kadar etmez bence.




    bence en doğru seçimi yaptınız arabanızı güle güle kullanın
  • Teşekkür ederim.
  • Mazda 2 mid : 23000 inanılacak gibi değil. Param olsa kaçırmam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: n a v y_35

    Mazda 2 mid : 23000 inanılacak gibi değil. Param olsa kaçırmam.

    özaydın otomotivde 21.900 e düşmüş peşin para ile 21.000 e bile alınır.
  • sanırım alınmaz bayii ye maliyetinden verseler fiyatı 21864e geliyor...

    belki zararına 21500e gelir..Ayrıca bayiiler ellerindeki arabayı vermeye çalışıyor. Distribütörden çekecekleri arabalara genelde liste fiyatı uyguluyor. Bildiğim kadarıyla opak beyaz 1.3 mid hiç kalmadı (sonuncuyu kararsızlıktan kaçırdım )..1.3 high günışığı (metalik) gri siparişi verdim...
  • 20 Aralıkta opak beyaz 1.3 Mid 86 bg mazda2 yi 22 750 ye aldım. demek sonunculardan birini ben aldım. pahalıya mı geldi o zaman şimdi? yılbaşından sonra teslim alacağım. deneme sürüşü yaptım sadece. ama çok memnunum bunu aldığıma. aslında uzun süredir aklımda peugeot 207 vardı ama sıfırlarında arada baya bir fiyat farkı vardı, hem de bu kadar özellik yoktu donanımında. inşallah iyi bir karar vermişimdir.
    ha bu arada satıcı mazda için distribütörün aradan kalktığını japonların ülkelere aracısız direkt satış yaptığını söylemişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angel10 -- 27 Aralık 2008; 1:16:29 >
  • Tahminimce bu arabanın fiyatı ocak ve şubat aylarında biraz daha düşücektir.Belki ötv veya kdv indirimi belkide japonyanın yapmaya çalıştıgı maliyet düşürme çabalarıyla..
  • Daha nereye düşecek ..

    Bu fiyatlar distribütörün 3-4 ay önce düşük kurla getirdiği ve o zaman koyduğu yüksek fiyatlar nedeniyle satamadığı arabalar...Bence gelecek arabalarda zam olması kaçınılmaz. Paramız 2-3 ayda neredeyse %30 devalüe oldu...

    Ayrıca rakiplerin baz fiyatları 25 civarlarında. Mazda 2 mid donanımındaki opel, ford, vw , röno, sanıyorum 27 civarlarında şu an ...

    bence daha dip fiyat yok ancak sadece pazartesi salı zararına satışlar olacaktır.
  • dün 1 saat kadar inceledim mazda 2'yi mid donanımlı versyonu yarım saat te aracı test ettim.
    araç 1.3 olmasına rağmen gayet yeterli aracın yol tutuşu limitlerde gayet iyi, ses yalıtımı idare eder.
    bence fiyat donanım olarak şu an en mantıklı araç mazda 2 gibi..
    hayırlısıyla ocak 15'ten sonra alacam.
    engelli indirimi ile 17.000'e geliyor %37 ötv'den muaf..
    bu ara arkadaşlar satış temsilcisi arkadaşa 1 depo benzin ile ne kadar yol aldığını sordum test aracının 480 km sonra full ışık yanmaya başlamış..
    yani 7 lt gibi bi tüketim söz konusu.
    test aracı olması ve daha 5500 km de olması da %10 etkili desek 100 km 'De 6-6.5 lt seviyelerine çekmek mümkün..
    saygılar aracı alan arkadaşların yorumlarını bekliyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: x-rayted

    Daha nereye düşecek ..

    Bu fiyatlar distribütörün 3-4 ay önce düşük kurla getirdiği ve o zaman koyduğu yüksek fiyatlar nedeniyle satamadığı arabalar...Bence gelecek arabalarda zam olması kaçınılmaz. Paramız 2-3 ayda neredeyse %30 devalüe oldu...

    Ayrıca rakiplerin baz fiyatları 25 civarlarında. Mazda 2 mid donanımındaki opel, ford, vw , röno, sanıyorum 27 civarlarında şu an ...

    bence daha dip fiyat yok ancak sadece pazartesi salı zararına satışlar olacaktır.


    Açıkcası ben gelecek arabalarda zam olcagını sanmıyorum çünkü zaten zar zor araç satan bayiler kendilerini bile döndüremez duruma gelebilirler bu durumda.Henüz krizin etkilerini bile doğru dürüst görmedigimiz bu zamanlarda bu fiyatlar varken önümüzdeki 3-6 ay içinde bu fiyatlar dahada inicektir gibi geliyor bana.Yıllardır resesyon görmemiş japonyada resesyon oldu bence bu fiyatlarada yansıcaktır japon arabalarında hatta tüm arabalarda umalımki öle olsun




  • bende aynı sizin gibi kararsızlıklar yaşadım..o mu bu mu derken 26.100 e baya bir aksesuar ilavesiye ve + 2 yıl garantiyle (toplam da 5 yıl ) metalik boya toyota yaris 1.3 terra aldım..

    mazda 2 nin fiyatlarının buralara kadar düşeceğini tahmin etseydim ciddi ciddi düşünebilirdim..ki mazda ile toyota yı kalite açısından ayırt edemem.. ancak yaris hiç aklımda yokken aldım aracı bir sürdüm resmen aşık oldum 1.3 vvt-i 87 bg motoru gayet seri ve yeterli..

    mazda 2 ye göre vergi servis yedek parça ve ne olursa olsun toyota avantajı var mazda2 az bir farkla üst dilime giriyor vergi açısından senelik 620 gibi olacak vergisi yarisin 390 yakıt değerleri hemen hemen aynı ..yaris daha seri bir araç ..donanımda mazdanın üstünlüğü söz konusu mazda 2 yi test etmedim ama yarisin sürüş kalitesine ve frenlerine aşık oldum ve daha fazla kafayı yememek için hiç düşünmeden aldım..hiç sürmediğim için mazda hakkında da yorum yapamıyorum ama en az toyota kadar kaliteli olacağına şüphem yok.. araba alacak arkadaşlar bence çok fazla düşünmesin düşebilirde artabilirde fiyatlar ama 1.70 - 1.80 lerden 2.20 lere dayanmış euro bazında düşünürsek daha ne kadar düşer insanın aklı sırrı ermiyor..yanlız bu fiyatlardan yükselirse çok üzülürsünüz ben dahada düşeceğini sanmıyorum..belki mazda bu fiyatlarda gidebilir bir süre daha oda türkiye piyasasına yeniden yerleşmek adına ki çok uzun tutacaklarını sanmıyorum bu çalışmayı..

    ne alırsanız alın hayırlı ve mutlu günlerde binin İNşallah..tüm araç alan ve alacak arkadaşlar için bunu diliyorum Allah tan..




  • evet arkadaşlar tahminlerin aksine mazdalar yeni yılda zamlanmış. mazdanın sitesinde 23.700 dü 24.167 olmuş indirimli fiyatı.
  • aslında buna zam denilmez ..çünkü anahtar teslim fiyatın içinde plaka harç sigorta mtv v.s var bunlar her sene artıyor ..doğal olarak 2008 deki bu masraflarla 2009 daki aynı olmayacak bunun farkını koymuşlar..yaris terra 1 aydır 27.300 dü anahtar teslim bugün baktım 29.800 olmuş ben 1 hafta önce 26.100 e almıştım + 2 yıl garanti ve bir takım aksesuar ilavesi ile..
  • bende dun itibariyle artik bi mazda 2 kullanicisiyim dunden beri 350 km yaptim araci balikesirden aldigimdan bugun istanbul a geldim. oncelikle sunu soolim bazi arkadaslar icinden memnun olmadigini surus pozisyonunu iyi olmadigini soolemisler ama bu herhalde tamamen yapiyla alakasi var bana da tam tersi cok rahat geldi oncelikle sunu soolim ilk 3 viteste aracin motorunun 1.3 olduguna inanamiyosunuz 4 ve 5. viteslerde fena degil ama ilk 3 vitesten sonra cok atak gelmiyo. tabii ben bu kiyaslamalari eski aracima gore yapiyorum eski kasa yaris kullanicisiydim.arabanin en sevdigim yani icindeyken c sinif bi arac kullandiginizi saniyonuz cok tatli yumusak ve sakin bi surusu var 115 120 lerde dahi motor sesi duyulmuyo. yol sesi ise yarisle ayni ozellikle puturlu asfaltta ama o da asiri derecede rahatsizlik verici duzeyde degil.gorus acisi yarise gore cok daha genis ve otobanda ozellikle tirlari ve otobusleri gecerken yakin gectim savrulcak mi diye cunku yariste ki en buyuk tedirginliklerimden biri oydu uzun yolda ancak bana misin demedi hic hissetmedim.tabii bu izlenimlerim beklentiyle alakali tabii ki bana yaristen sonra daha rahat daha performansli ve gorunus acisindan daha guzel geliyo ama dedigim gibi hersey beklentiyle alakali cok seyler bekleyen biri icin uygun olmayabilir ama ben simdilik son derece memnunum.eksik yanlarina gelirsek herkesin dedigi gibi ic dizayni biraz daha gosterisli olabilirdi ama tabii bu fiyata bu bile gayet iyi bi de kol dayama yeri olsa cok daha rahat olurdu ozellikle vites icin bu arada vites ilk bastan bana cok yuksekte gelmisti test surusu yaparken ancak bugun uzun yolda kullandiktan sonra yarisinkinden daha rahat oldugunu dusunuyorum ic isiklandirmasi cok iyi gozukuyor ama gostergeleri biraz daha buyuk (ozellikle motor devir) olabilirdi yakit acisindan simdilik bisey soylemek yanlis olur ama balikesirden beylikduzune yarim depo civariyla geldim yaklasik 385 km.simdilik pek eksiklik sayamiyorum ama dedigim gibi bu beklentiyle ilgili beni en cok etkileyen yanlari yol tutusu inanilmaz ic mekan ve ilk 3 vitesteki performansi almayi dusunen arkadaslar sorulari olursa elimden geldigince anlatmaya calisirim bu arada son bisey daha eklemek istiyorum ben 1.3 mid modelini aldim celik jantsiz olanini ancak o dahi (heralde benim arabam diye :)))) cok guzel gorunuyo die dusunuyorum ve yanaklar celik janttakinden daha kalin oldugundan cukurlarda yaristen daha kotu diyemem herkese kazasiz belasiz surusler.....




  • Ben geçen hafta arkadaşımın aldığı mazda 2 mid paketli aracı biraz kullandım.Araç 1.3 86 ps olmasına rağmen çok ama çok şaşırtıcı şekilde ilk iki viteste adeta patlayarak gidiyor.Sert süspansiyonla yol tutuş harika.22bin küsür ytlye alınan bir aracın bu kadar iyi olmasına çok şaşırdım.Araçta 6 airbag mp3 soketi katlanır ayna gibi iyi özellikler var.(baz modelde)
  • arkadaşlar şu mp3 soketinin aparatını nasıl edinebiliriz? mp3 ümü nasıl takacağımı bilmiyorum.
  • suan mazda 22.50 beyler ben bu arabayı almak ıstıyorum sızce ne yapmalıyım dızel yada benzınlımı alayım?
  • Türkiye'ye dizel Mazda 2 getirilmiyor.
  • arabayı aldığımdan beri sadece şehir içinde kullandım. 100 liralık benzin koymuştum, bu benzinle 350 km. yaptı. yakıt tüketimi oldukça iyi gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angel10 -- 28 Ocak 2009; 5:00:28 >
  • 1.3 Mazda'nın şehiriçinde 7lt/100km tutturması lazım. Bu da yaklaşık şehir içi 600 km demek. Ancak araç halen rodajda herhalde. Fazla yakmış gibi geldi bana.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.