Şimdi Ara

Maxtor 1Tb Hdd OKumuyor Bozuk Ya da Ölmüş--Yardımcı Olun Arkadaşlar..--

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Benim Maxtor 1tb taşınabilir hdd'm vardı ve içi %95 doluydu.Normal verimde çalışan hdd me bi gün aniden giremez oldum Yani Bilgisayarımda hdd gözükmüyor. Acaba usb kablosu mu arızalandı dedim Yeni usb kablosu ile denedim o da olmuyor. Isığı yanıyor Hdd'nin Fakat Bilgisayarımda gözükmüyor. Harddiske elimle dokunduğumda çalıştığını hissediyorum yani içindeki sabit diskin döndüğünü.Bios'a girdim Bios'da donanım olarak gözükmüyor.Yani Boot ayarlarından normalde maxtor 1tbdesktop yazardı ama şimdi o da yazmıyor.

    Arkadaşlar ne olmuş olabilir.Elektrik kesintisi olmadı evde bildiğim kadarıyla.Garanti süresi dolmadı.Problem ne olabilir.Verilerim kesinlikle Kaybolmuş mudur.Yardımlarınızı Bekliyorum Çok Teşekkür ederim..


     Maxtor 1Tb Hdd OKumuyor Bozuk Ya da Ölmüş--Yardımcı Olun Arkadaşlar..--







  • sagokey1368, arkadaşım Hdd'nizi başka bir Pc'de deneyin başka bir Pc'de çalışmazsa şayet bilin ki Hdd cenete gitmeye gün sayıyordur, yok başka bir Pc'de çalışırsa sizin Pc'de sorun vardır. Genelde yüksek elektrik geldiğinde Hdd yanar.
  • Yüksek elektrik mevzuu bana biraz tuhaf geldi, sonuçta kendi adaptörü var. Voltaj değişimini yansıtırmı bu adaptör ? Bende de maxtor 1 tb var şu anda bir sorun yok, kullanmadığım zaman fişini çekiyorum. İlk okumalarda biraz zaman alıyor ama şu anlık gayet iyi (maşallah) :)
  • conqierors, arkadaşım size çok mu tuhaf mı geldi isterseniz bir deneyin yanar mı yanmaz birde o adaptörlere fazla güvenmeyin can simidi değiller. Bende Airtes modem vardı adaptörlü üzerine yüksek elektrik geldi hem adaptör yandı hemde modem de yandı buna ne diyeceksiniz.
  • Yok ben biliyorum demedim, bilmediğim için sordum. Demekki adaptör direk gelen enerjiyi çeviriyor. Giriş ne ise çıkışta ona göre orantılı. Üzerinde yazan değer çıkmıyor demekki. Sinirlenmenize gerek yok
  • diskiniz garantili ise servisine başvurup çözüm isteyebilirsiniz.şayet garantisi bitmiş ise içindeki hdd yi çıkararak pc nize takıp deneyebilirsiniz en azından harici kutu adaptör kablo arızalarını kontrol etmiş olursunuz kolay gelsin
  • aşırı güç yüklemesi neden olabilir ki?

    hdd yi başka pclerde de denedim ama yine çalışmadı...
    Garantisi daha dolmadı eğer götürürsem verilerimi kurtarabilirler mi
    Ya da dediğiniz gibi sabit disk olarak kullanma ihtimalim yüzde kaç?
  • sagokey1368, arkadaşım bu gibi durumlarda veriler uçuyor tabiki servisin insiyatifine kalmış.
  • Allah Razı olsun arkadaşlar kusura bakmayın..
    Telaşa geldim beni de anlayın yani o kdaar film oyun dizi hepsi gitti..

    Teşekkürler yine de..
  • Konuyu hortlattım belki ama ben mecidiyeköyden tekli usb kablo aldım 5 TL'ye, çiftli olanı 10 TL'di. Bendeki HDD 500 GB 2,5" olanlardan.

    http://urun.gittigidiyor.com/Blue-TD-USB-5-PIN-DATA-POWER-Y-KABLO-2-5-HDD_W0QQidZZ18363738
  • chipte bi sayıda data servisi reklamı vardı 40liraya kurtarıyolardı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.