Şimdi Ara

Maximus VI GENE vs GRYPHON Z87

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Corsair 350D'li, H100i ve 4670k'lı micro atx oyuncu sistemi topluyorum arkadaşlar.

    Bu iki anakart arasında kaldım. Maximus yaklaşık 200TL kadar daha pahalı ancak biraz araştırdığımda fazladan usb ve sata girişleri dışında pek fazla +sını göremedim. Birde mPCIe Combo II diye bir zımbırtısı var maximusun ama ne işe yaradığını çözemedim.

    Bir miktar oc de yapıcam işlemciye.

    Kasa içi görselliğe de önem veririm. Görsellikten yola çıkarak seçim yapsam direk birinden birini alıcam ama görsellikte ikiside fena durmuyor. Seçim yapmak oldukça zor.

    Maximus:http://content.hwigroup.net/images/products/xl/187675/2/asus_maximus_vi_gene.jpg

    Gryphon:http://rog.asus.com/wp-content/uploads/2013/06/PR-ASUS-TUF-Gryphon-Z87-with-Gryphon-Armor-Kit-installed.png

    Bu iki anakartın artılarını eksilerini konuşabilirmiyiz arkadaşlar?

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faradayy -- 2 Nisan 2014; 18:41:11 >







  • Maximus VI GENE 3000 mhz oc potansiyeli yüksek bir anakart 1600 mhzden sonra ramler oc yapılmak zorunda
    GRYPHON Z87 1866 mhz yani oc yapmadan çıkabiliyor oc yapmadan direk 1866 mhz ram takıp kullanabiliyorsunuz
    diğer özellikler aynı sayılır ben olsam GRYPHON Z87 alırdım parayıda diğer bileşenlere harcardım
    oc yapılacaksa Maximus VI GENE derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fetih1453|TR -- 2 Nisan 2014; 18:57:28 >
  • Rog olan anakartta dahili wifi,bluetooth var.Analog ses daha kaliteli.Sana MSI Z87M GAMİNG de önerebilirim.Gryphon Sabertooth gibi TUF serisi anakarttır.Rog anakarttan aşağı değildir.Bu arada Gryphon daki kit ayrı satılıyor.Resimdeki gibi değil yani.
    Asusun en sevdiğim özelliği;
    Sadece 24 pin anakart güç girişini takarak bios güncelleyebilmek.(ram,ekran kartı,işlemci,hdd,ssd,cpu güç girişi felan takmana gerek yok sadece 24 pinlik anakart güç girişini takıp,arkadaki beyaz çizgi içine alınmış USB 2.0 portuna içinde güncel bios yüklü flahı takıp ardından arkasındaki bios yazılı veya geri dönüşüm işarteli olan butona basmak.)

    Gryphon anakartta kit bulunmayınca o kadar da güzel durmuyor yani standart anakart gibi.

     Maximus VI GENE vs GRYPHON Z87




  • genede gryphon'a göre daha kaliteli ses kartı var ve daha satabil oc yapma imkanı sunar gene. z67 olanı bende var zamanında 350tl vermiştm şimdi bakıyorumda fiyatlar uçmuş. Sana önerim oc yapacaksan ve ses konusundan benim gibi takıntılıysan gene al.
  • @Fetih1453|TR Yorumunuz için teşekkürler hocam. Ramler o kadar sorun yaratacağını düşünmüyorum çünkü 1600mhz ram kullanıcam ve ikiside destekliyor.

    @trktlh Aydınlattığınız için teşekkürler hocam. Z87M Gaming hem Türkiye'de yok hemde faz sayısı maximus ve gryphona göre düşük. Bu yüzden onu esgeçmiştim. Maximus VI GENE ile şimdi ethernet kablosuna gerek olmadan modeme bağlanabileceğimi söylüyorsunuz yani? Bu çok güzel bir özellik benim için GENE'yi +1 puan öne taşır çünkü kablolardan nefret ederim. Gryphon'da evet kit yok Türkiye'de ancak 1-2 ay sonra Gryphon aldığım takdirde Armor Kit getirticem. Yani kit olucak öyle yada böyle kitsiz halini bende sevmedim.

    @Lazeran Teşekkürler hocam. Elbette OC yapıcam ancak SteelSeries 5Hv2 7.1 Surround Ses kartım mevcut. Piyasa fiyatı 100TL gibi birşey şuan bunun. Ses konusunda sıkıntı yaşıycağımı düşünmüyorum. Ancak dediğiniz gibi OC performansı daha iyiyse GENE'yi 1 adım ileri taşır bu benim için.




  • Faradayy kullanıcısına yanıt
    yanı 200telye hayli hayli deger

    dahali wifi bluetooth ses karti zaten 200tl disaridan almaya kalksan. Ayrica ses karti okdr iyiki steel seriesi kullanirmisin bilmem
  • Maimus VI Gene kutusundan "mPCIe Combo II " bu parça çıkmıyor olabilir.O zaman wifi ve bluetooth özelliğini kullanamassın.Maximus VI Extreme kullandım.Oc paneli vardı.Bunu anakarta kablo ile bağlıyorsunuz.Aynı serinin FORMULA modelinde bu oc paneli yok.Sadece takabilmek için anakartta girişi var.Gene içinde durum böyle sanırım.Yani mPCIe Combo II desteği var fakat kutudan ürün çıkmıyor büyük ihtimalle.
  • @Lazeran Görünen köy klavuz istemez hocam gerçekten 200TL için değer dediğiniz gibi ki zaten yurtdışından gryphon armor kit getirince hemen hemen ikisi aynı fiyata denk geliyor...

    @trktlh Hocam dediğiniz üzere şimdi youtube'dan bir unboxing videosu izledim. Sanırım çıkıyor geneden o parçahttps://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=dfVZxRFAJxI#t=110 şu videoda dakika 1.55 de gösteriliyor kutu açılışında doğrumudur? Yoksa farklı bir parçaya dahamı gereksinim var modeme bağlanmak için?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faradayy -- 2 Nisan 2014; 19:23:51 >
  • Faradayy kullanıcısına yanıt
    Youtube da ki videonun ismini yazarmısın?
    Malum engelli DNS,VPN felan uğraşmıyorum :)
    Sen video ismini söyle ben başka yerden bakar izler doğruysa onaylarım.
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    "Asus Maximus VI Gene Haswell Motherboard Unboxing & Overview" videonun tam ismi budur hocam. Dakika 1.55'te gösteriyor sanırım zenci eleman ama başka bir aparatada ihtiyaç varmı yoksa o yeterlimi bilmiyorum. Bakarsanız sevinirim. Teşekkürler
  • Faradayy kullanıcısına yanıt
    Üzgünüm altta resimde verdiğim ASUS un kendi modem gibi küçük anten görevi gören parçanın da kutudan çıkması lazım.Yada gidip kendin anten alacaksın :)
    Anakart çok şık bende bayıldım.Lakin en son kullandığım Rog anakarttan sonra bidaha üst seviye ROG anakart kullanmamak üzere sattım.Bana gereksiz geldi.Fakat bu tam alınası bir kart.Kasa içi kırmızı bir tema oluşturursun.Çok hoş olur :)
    Birde CF veya SLI yaparsın.350D içinde çok yakışıyor.Çift ekran kartı kullanmak.

    Aparat BU;

     Maximus VI GENE vs GRYPHON Z87




  • trktlh kullanıcısına yanıt
    http://rog.asus.com/wp-content/uploads/2013/07/mPCIe-Combo-II-1.jpg

    GENE den çıkan aparatta bu hocam. Sanırım bu wifi alıcı görevi görmiycek dediğiniz üzere. Zaten ROG alırsam kırmızı-siyah tema Gryphon alırsam siyah-beyaz tema düşünüyorum ama ROG şuan için ön planda oldu dedikleriniz vasıtasıyla. Teşekkürler hocam.
  • Faradayy kullanıcısına yanıt
    Anten almayı unutma ama :)
    Bişey değil..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.