Şimdi Ara

Matematik Ne İşimize Yarar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
1.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thundercry

    hayır bak şöyle düşün, öncelikle kırmızı veya yeşil renkteki dokusu yumuşak bir meyveyi tarif etmek için "elma" sözcüğünü kullandık. bundan sonra, senin bir elman olsun benim de bir tane elmam olsun. ikimiz elmaları bir araya getirirsek 2 elmamız olur. bunu genellemek için "1 + 1 = 2" olayını icat ettik. bunu yapmak için apayrı bir semboloji ortaya getirebilirdik, ama yapmadık. soyutlamalar bir icattır, mantık değil. matematikse bir soyutlama.

    Alıntıları Göster
    Dogru simdi ayni yere geldik iste. Ayni seyden bahsediyormusuz zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: General Tao

    Mat olmadan fiziği nasıl kanıtlarsın ?
    Kanıtlama olayı matematiğe özgüdür. Her şey kanıtlanma gerektirmez. Bazı şeyler hissedilir. Bizim fizikçimizin bir lafı vardı. Matematik fiziğin eşeğidir derdi. Şimdi daha iyi anlıyorum. O zaman fazla ciddiye almazdık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: General Tao

    Mat olmadan fiziği nasıl kanıtlarsın ?
    Bir şeyi kanıtlayıp kanıtlayamamak o şeyin gerçekte var olup olmadığını değiştirmez.

    Fizik en üstün bilim olarak kabul edilir genellikle ve tüm bilimlerin fiziğin alt dalları olarak görür bilim adamları. Tabi bu otoritede böyle. DH da nasıldır bilinmez
    Ayrıca matematik bir türevdir. Yani daha sonradan insanoğlu tarafından doğayı ve evreni anlamlandırmak için uydurulan bir dildir diyebiliriz. Gelişmekte olan bir bilimdir. Keşfedilmekte olan bir bilim değildir. Matematikte bir şeyi keşfedemezsin, üretirsin. Bknz. teoremler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Young Sinatra

    Matematik olmadan evrenimiz olmazdi.
    Evren de her şey sebep sonuç ilişkisine dayanır. Bu sebeple belirli fonksiyonlar belirleyip matematiği bunun içine dahil edebiliriz ama matematik olmadan evrenimiz olmazdı demek biraz garip.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Young Sinatra

    Fizik maddesel bir sey matematik duragan haldedir elinizde matematik varsa tum fizik de vardir ama aynisi tam tersi icin soylenemez, fizik matematigin uygulama alanidir yani en fazla, her sey matematiktir. Fizikciler aglamasin
    çok çocuksu bir tavır değil mi bu ? bazı kelimeler için herkesin algısı farklı oluşmuş durumda aldıkları eğitim sonucu ve tanımlamalarında farklı yapılması gayet doğal bir şey. Matematik ve fiziğin tanımını karıştırmamız veya kendimize göre yorumlamamız bu kelimeleri öznel yapıyor forum içerisinde.

    Madem ki fizik kümesi matematik kümesinin alt kümesi oluyor. O zaman matematik kümesinden fizik kümesini çıkarıp elde ettiğin sonucu bize de söyler misin ?




  • Hiç resim derslerinizde falan portre çizdiniz mi veya bir yüz resmi? En basitinden burada bile o suratı, yüzü çizerken matematik kullanıyoruz. Buna ne deniyordu unuttum bir kafa ve yüz çizerken kalemi çizeceğimiz şeye doğru dik tutup tek gözümüzü kapatarak çizeceğimiz şeye göre ölçü alırdık. Mesela suratın yukarıdan aşağıya boyu 1 birimse o 1 birimlik kalem üzerindeki yeri parmağımızla işaretleriz ve kağıda o yüzü çizerken bu aldığımız ölçüye göre çizeriz. Çizdiğimiz yüz bize uzaktaysa mesela kağıda o yukarıdan aşağıya 2 birimlik mesafe ayırırız. Yüzün boyu 2 birim belirlenir, sonra soldan sağa genişliği de yine kalemle ölçülür kağıda buna göre geçirilir. Gözünüzü, ağızını, burnunu falan da bu aldığımız birime göre çizeriz. Gözü 3/4 birim, burnu 3/5 birim falan.


    Tam anlatamadım ama belki anlaşılır ne dediğim. Bu tekniğin adını unuttum.




  • Matematik olmadan bulamasında karmaşık şeyleri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: General Tao

    Matematik olmadan bulamasında karmaşık şeyleri.
    Banyo terliği kardeşim sen kafanı yorma fizik yolunu bulur. Matematik kendi başına anlamsızdır. Diğer bilimler olmadan nir şey ifade etmez. Boş sayı ve işlemlerden ibarettir. Amacı olmayan matematik anlamsızdır. Ona anlam veren diğer bilimlerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.