Şimdi Ara

Mateka HYM 430T trifaze hamur makinası monofaze sistemde nasıl çalıştırırım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir hamur makinası aldım aldığım model 20kg 220v monofaze olması gerekirken mateka HYM 430m monofaze değil HYM 430T trifaze 380v geldi firma iade hakkınız var iade edin yeni ürün alın dedi ama bir ay sürecek yenisinin gelişi ve beklemem gerekecek.


    Firma bir inverter ile çözülecek iş için iade sürecini yeni siparişi teslimatı beklemeyin önerisinde bulundu ama ben bu konuda net bir bilgiye sahip değilim çünkü alanım bilgisayar ve bilgim olsada bu konuda yetersiz kalıyor.


    220V ev elektriğini bir inverter ile 380v trifaze hale getirip kullanın diyor firma ben biraz bakındım ama işin içinden çıkamadım çünkü %100 bilgi sahibi kişiler varken %50 civarı bilgi ile yola çıkmanın mantığı yoktu ayrıca pc lerdeki sistem ayrı bu ayrı.


    Yaşadığım yer müstakil iki katlı köy evi köydeki ana trafo çok eski 30 yıldan fazla yaşı değişecekler inşallah ama kim bilir ne zaman.


    Saate kadar gelen kısım 2x10mm siyah kablo eski kablo hasar görünce bunu şart koştu hizmet sağlayıcı daire içi 3x2.5mm prizlerde bir televizyon bir buzdolabı hariç evde daimi çalışan aygıt yok sadece elektrik süpürgesi çalışıyor arada bazende planya ve matkap kullanıyorum o kadar.


    Mateka HYM 430T trifaze 380V 0.75kw makinayı iade mi edeyim yoksa daha kısa sürede farklı bir yolla çözebilir miyim konuyu inventer ile filan konu çözülür mü kullanabilmenin bir yolu var mı.


    Netten baktım ama çok uçuk fiyatlı bir kaç ürün denk geldi sadece onlardan da pek bir şey anlamadım o nedenle çözülür diyen marka model belirtsin 1kw yada 1.5kw ürün işimi görür mü acaba tek aygıt çalışacak ne de olsa diye düşünmekteyim.








  • inverter her zaman bu sorunu çözer. 2.el de satılmakta. Daha önce de çok konuştuk. Bazı uyduruk devrelerle faz kaydırma ve çoklama yapılıyor ama böyle sıfır makina için mevzu bile edilmez.


    -EN güzeli evinize 3 faz çektirtmek.

    -Makina motoru kolay değişiyorsa firmadan tek faz motor isteyebilirsiniz, hatta hem tek faz hem de 3 faz motoru elinizde bulundurabilirsiniz.

    -Düşük güç bu gibi motorlarda, 3 fazı kondansatör ile birlikte tek fazda çalıştırmak mümkün oluyor. Ama sorunlar sorunlar sorunlar... 3 faz için olan 3 ucun ikisine faz ve nötr veriyorsunuz ve boşta kalan uca da kondansatörün uçlarından birini bağlıyorsunuz. Kondansatörün diğer ucunu da faza bağlarsınız. Klemens kutusu içinde karşılıklı 2 adet 3 uçlu bağlantı civataları vardır. Prize giden kısmın karşısı komple yan yana kendi aralarında bağlı olmalıdır. Priz tarafı uçları o tarafa bağlı olmadan motordan gelen uçlarla müstakil bağlı olmalı. Ancak motor çıkışları buna uygun değilse -genelde tamir edilmiş motorlarda farklı çıkılşar olabilir- en başta sorun olur. Bu tip bağlantı yapsanız dahi motoru devamlı ısınmasını kontrol etmelisiniz emin olana kadar.


    Motor klemens resimleri lütfen.





  • Peki inverter bu konuyu çözer dediğinize göre nasıl bir ürün edinmeliyim ki bu makineyi çalıştırsın kaç kw ürün olmalı hangi marka olmalı ne özellikte olmalı netice de artvin de ikamet ediyorum ilçedeyim mecburen bursa yada istanbuldan bulduracağım yada netten alacağım ürünü...

    Makinenin içini hiç açmadım açmaya da pek niyetli değilim açmadan direk inverter alır montajı yaptırırsam olur mu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

    İnerter dediğimiz ac motor sürücü tek başına çözümdür. Devir ayarı da yaptırabilir. Siz de farkında olmadan inverteri anormal devirlere ayarlamş olmayın. Dikkat edin devire.


    Marka vb konusunda tecrübeli arkadaşlar buyursun. 2. el düşünülebilir. güç fazla seçilirse başka uygulamalr için de elde bulunmuş olur.

  • Devir ayarını filan ben ayarlamayacağım uzman bir elektrikçi yapacak asla tam hakim olmadığım konuda işin içine girmem arkadaşımdan rica edeceğim...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

    Devir ayarı inverter üzerinden her zaman yapılabileceği için bilmeniz gerekli. Bi-sebep zamanla devir ayarı değişirse ne yapmayı düşünüyorsunuz??? Sınır dışı uygun olmayan devirlere düşerse müdahale etmek mecburi.


    50Hz normal şebekeye ayarlamalısınız. ANcak inverter bozulabilir ya da ayarı değişmiş olaiblir. Devir değişmişse farkında olmalısınız.

  • Ürünün isternetteki resimlerinde motor kısmı görünmüyor. Motorun elektrik kablolarının bağlandığı bir kapak varsa ve orada 6 adet bağlantı vidası bulunuyorsa, inverterli bağlantıdan verim alabilirsiniz.


    Aşağıdaki açıklamalar motorda 6 adet bağlantı ucu varsa geçerlidir:


    0,75KW lık motorlarda 380VAC giriş için sargılar YILDIZ bağlanmıştır. Sargıları ÜÇGEN'e (3 faz 220VAC) çevirerek monofaz girişli invertere bağlayıp yine motordan 0,75KW güç alabilirsiniz. Sargıları değiştirmeden bağladığınızda motor yine çalışacaktır ama kabaca anma gücünün yarısı kadar güç alırsınız.


    Mevcut kontrol panosunda şalter, emniyet switcleri vb. veya başka bağlantılar varsa, bunların da uygun şekilde inverterli yapıya göre yeniden düzenlenmesi gerekebilir.


    İnverter olarak işinizi görecek çok fazla alternatif var.


    Seçeceğiniz inverter gücü, motor gücünüz ile aynı olmalıdır. 0,75 yerine 1,5kw alırsanız sürücün motor ayarlarını 0,75kw ya göre yaparsanız yine çalıştırır ama fazla para ödemek haricinde size bir faydası olmaz. :) Parametreleri motor gücüne göre ayarlamazsanız, anormal bir durum oluştuğunda motorun zarar görme ihtimali var.


    Fiyat performans açısından genelde Delta marka sürücüler daha uygun olabiliyor. Fiyatları kıyaslayın.


    Örnek:

    Mateka HYM 430T trifaze hamur makinası monofaze sistemde nasıl çalıştırırım...
    Mateka HYM 430T trifaze hamur makinası monofaze sistemde nasıl çalıştırırım...www.otomasyoncu.net
    0.75 Kw VDF-L AC Sürücü İnverter I DELTA I 978,99 TL
    https://www.otomasyoncu.net/urun/0-75-kw-vdf-l-ac-surucu-inverter




  • Motordan çıkan kablo dörtlü altılı değil onu biliyorum ve kapak yok yandan girişi var üst kısımda vidalı kapak kısmı var sanırsam ve orada cihaz bilgileri yazıyor.

    Şu anlık yeterli bilgi sahibi olmasamda öğreneceğim elbet o şart.

    Acaba EURA DRIVE E2000 0.75kw işimi görür mü?

    Ürünün içini açmadığım için iç bağlantıyı bilmiyorum ne şekilde ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 27 Temmuz 2021; 1:33:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yukarıdaki mesajda kast ettiğim bağlantı terminali aşağıdaki resimdekine benzer şekilde olması lazım. Buradan 6 terminal olmasına rağmen 3 canlı 1 toprak toplam 4 kablo çıkar.


    Motorunuz bu şekilde ise ilgili kapağı açıp resimlerini paylaşın, sonraki yapılacak işlemleri o resim üzerinden izah etmeye çalışalım.


    Motorunuz buna benzer birşeyse herhangi bir marka 220VAC girişli 0,75kw sürücü işinizi görür.


    Bir üst mesajda belirttiğim tadilat ile ilgili hususları gözden kaçırmayın.




    Mateka HYM 430T trifaze hamur makinası monofaze sistemde nasıl çalıştırırım...




  • rafet32 kullanıcısına yanıt

    İnverter gücü fazla olduğunda anormal bir durumda motora zararı olur gibi düşünülüyorsa, şebekedeki güç zaten inverterden çook fazla. Anormal durumda şebeke daha yakıcıdır... Motor için endüstriyel tedbirler var, makinasında bulunmuyorsa mal sahibi düşünebilir.


    2.el alması halinde güçlü inverterden bahsetmiştim. Sıfırda da düşünebilir tabi. Birçok uygulama 1kWnın üstünde. Çok amaçlı, kullanışlı ürün bulundurmak evladır. 3 faz elektriğe ulaştığında inverter boşa çıkacktır. Hem satılması hem de başka amaçla kullanılabilri olmasını düşünmek gerek. Ayrıca zorlanmaya karşı güçlü inverter daha dayanıklı değil midir?

  • Makine merkezde ben köydeyim gidince bakmam lazım yada bu konuyu üreticiye sormam gerekecek ona göre karar vermem gerekecek...

    Üretici firma monofaze hatla çalışmanın mümkün olmadığını bildirdi inverter ilede bu işi başaramazsınız motorun tamamen değişmesi lazım dedi iadeyi başlatıyorum artık mecburen bekleyeceğim bir süre muhtemelen yenisinin gelişi bir ayı bulacak iade süreci nedeniyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 27 Temmuz 2021; 13:40:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Motor için endüstriyel tedbirlerden kastınız sanırım sigorta ve/veya termik manyetik şalterler.


    Malumunuz sürücülerde de motorlar için çeşitli koruma parametreleri/devreleri bulunur. Sürücün bu özelliklerinden de faydalanmak akıllıca olacaktır. Mekanik koruma yöntemlerinden çok daha kısa tepki sürelerine sahiptirler. Buradan mekanik koruma yöntemleri gereksizdir manası çıkartılmasın.



    Anlaşılmayı kolaylaştırmak için vereceğim örnek değerler biraz abartılı olacak.


    Motorumuz 0,75KW


    1- Motor 3 faz 220vac bir sistemde yaklaşık 2,5A akım çeker.


    2- İlk senaryo: 0,75kw lık bir sürücü kullandığımızda bunun varsayılan motor parametreleri 2,5A e göre ayaranmıştır. Fazla akım çekildiğinde sürücü alarma geçip motoru korumaya alır.


    3- İkinci senaryo: 7,5kw lık sürücü kullandığımızda bunun varsayılan motor parametreleri 25A e göre ayarlanmıştır. Bu sürücüyü kullandığımızda, motor mili / iş mili bir şekilde sıkıştığında sürücü 25A çekilinceye kadar alarm durumuna geçmeyecektir.


    Güçlü inverterin motor parametrelerine girip ilgili akım ve varsa diğer parametreleri 0,75kw lık motora göre ayarlarsanız yine sorun olmaz, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.



    Son cümle; neyi ve nasıl kullandığınızı biliyorsanız sorun yok, sistem çalışır Mateka HYM 430T trifaze hamur makinası monofaze sistemde nasıl çalıştırırım... 





  • Firma ürünü iade edin motor tamamen değişmeli bağlantı kısmına müdahale şansınız yok çalıştıramasınız diyor...

    İade sürecini başlattım monofaze model alacağım...

    İade talebim kabul görmez ise EURA DRIVE markasının 1.5kw modeli işimi görecek midir ayrıca montajı içerideki sigorta kutusundan bir ek sigorta ile çıkış alarak mı yoksa farklı yolla mı yapacağım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 27 Temmuz 2021; 16:20:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

    Sağlıklı cevaplar için motorun resmini paylaşın.


    En kötü ihtimal: Üreticinin cevabından motorda sargı değiştirme imkanının olmadığı anlaşılıyor. Sürücüyü bağlarsınız çalışır ama motordan düşük güç alırsınız.


    12V luk araba ampülünü 7V da çalıştırdığınızı düşünün. Aradaki ışık kaybına benzer motorda güç kaybı meydana gelecektir.

  • İçini açma imkanım yok şu an köydeyim makine ilçe merkezinde değiştirme imkanı da yokmuş motorda il servisi dedi onuda haliyle iade sürecindeyim monofaze olan HYM 430M modelini alacağım...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rafet32 kullanıcısına yanıt

    Pek tabii güçlü inverterde de koruma değerleri ayarlanabilir ama güçlüden kastımız da 7.5kW değildi.... Çok büyük bu. Genelde kullanılan birçok uygulamanın altındaki yarım kW vb değerlerdense 1kW üstü değerlerden bahsetmiştik. Ancak şu da unutulmasın ki, inverter belki korumaya alıyor ancak, şebekeye bağlı motorda hiçbir koruma yok. Bunu göze almış kullanıcı, inverterde hiç koruma olmasa da kayba uğramış sayılmaz. Koruma değerlerini ayarlayamasa bile elinde imkanı hazırsa, güçlü inerverteri bağlayabilir.

    tartıştıkça konuyu gören kişilere ekstralı bilgier çıkyor. Forumun artan verimidir bu ...


    Sayın konu sahibi, firma neden inverter kullanamazsın diyor? Tam sinüs yani şebeke ile aynı 380 elektrik değerlerini veren inverter kullanmanın sakıncası nedir?

  • İç bağlantıları değiştirme imkanı yok ya motoru değişeceksiniz yada trifaze hat alacaksınız diyor motoru değişse deyince de ürünün iç aksama ve bağlantılara müdahale etmeyin diyor bende iade işlemlerine başladım iade olumlu sonuçlanmaz ise bunu EURA DRIVE E2000 1.5kw inverter ile dayımın eve montaj ettirip kendim alacağım monofaze ürünü kullanacağım öyle karar aldık...

    İlçe merkezine geçmeden ürünü detaylı incelemeden uzman bir elektrikçiye göstermeden net durumu hakkında detaylı bilgide veremiyorum tabii ki...

    Mutlaka bunun bağlantılar değişiyordur firma müşteri kurcalamasın diye kestirip atıyordur diye il servisi ile konuştum oda benzer şeyler dedi...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

    Mekanınıza 3 faz elektrik almayı da düşünün. 3 fazlı motorlar daha verimlidir.

  • Tamam alayım ama kullanım yerim köy müstakil ev ve ana trafo en eski modellerden demir direğe asılı hatta biraz arızalı da alamazsınız o trafo ve hat değişene kadar deniyor proje çizimi kapasite beyanı derken süreç uzuyor olacak en kestirme yol değişim umarım sorun çıkmaz ama kargo şirketi de haftada bir gün geliyor ürünü cuma günü alacak tabi iadesi ödemesi yeni siparişi süreç uzayacak...

    İade talebim kabul olmaz ise aldığımız karar dayımın eve inverter ile kurmak tabii ki onun köy farklı yerden alıyor elektriği ama oda en kenar mahallede maalesef oda inverter kullanmak zorunda imiş hayrını görür artık...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

    220Voltluk motorla 3 fazlı jeneratör döndürüp sizin sistemi çalıştımk da akla geliyor ama uygun sayılmaz. Jeneratör direk hareketten elektrik üretir ve hareketi 220Volt motor verir. Teferruatlı masraflı bi sistem. AMa ekipmanı hazır olsa yapılmaz da değil...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.