Şimdi Ara

Marmara Üniversitesinin Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olması ! (EDİT)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
2.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ gibi bir kaç üniversiteden sonra Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olduğunu düşünüyorum. Bu okula girmeden önce içeriye girip okulu görmek istemiştim. Ve beni o kadar heyecanlandırmıştı ki. Bir kere öğrencileri çiçek gibi, çok kaliteli düzgün insanlar. Giyimleri , konuşmaları, eğitim seviyeleri, aldıkları puanlar hepsi kalitelerini öne çıkarıyor. Bunu daha ilk günlerde farkettim.






    Okulun içinde(Kadıköy Göztepe Kampüsünden bahsediyorum) 4-5 tane çok güzel kafe var. Sanırım bir tane daha yapılacak. Her şey o kadar güzel ki. Spor salonu da var. Kartınızla gidip boş olduğu zaman ücretsiz basketbol oynayabiliyorsunuz. Dışarıda da basket sahaları var. Genelde boş oluyor. 3-4 tane var. Kütüphanesi 3-4 katlı. Bilgisayarları biraz eski. Yenilenmesi lazım. Eksikleri var. Düzeltilmesi gereken şeyler var. Ama her şeye rağmen okulumuzun harika olduğunu düşünüyorum.






    Bu okula girmek için kendimi çok yıpratmıştım. Ama ben en iyilerini hak ediyorum. Sağlam bir üniversitede olmam gerekir diye düşündüm hep. Bu yüzden ya Marmara ya hiçbiri mottosu ile hazırlandım sınavlara. Sınavı kazandıktan sonra yaşadığım duyguları size anlatamam. Okula girdikten sonra ilk bir kaç ay bürokrasi yavaşlığı nedeni ile okuldan biraz soğumuş olsam da okula gitgide alıştım. Ve şu anda burda olmaktan, burda kurduğum arkadaşlıklardan, üniversite ortamından çok çok memnunum.




    İstanbul Üniversitesi mi Marmara Üniversitesi mi diye düşünüyordum buraya girmeden önce. Puanlara baktığımda Marmara'nın daha yüksek olduğunu görmüştüm. Marmara'nın bir tık daha iyi olduğunu farketmiştim daha girmeden, sadece gözlemlerimle. Okula girdikten sonra ise İstanbul Üniversitesinin, Marmara Üniversitesinin ayağının tozu bile edemeyeceğini anladım. Marmara çok açık ara, İstanbul Üni den kat be kat daha iyi. Burayı seçtiğim için çooooook mutluyum. ❤❤❤




    Yakında youtube kanalımda Marmara Üniversitesi ile ilgili bir video çekeceğim. Kanalıma abone olursanız sevinirim. Gelişmelerden de bu sayede haberdar olabilirsiniz.



    Kırmızı Elmayoutube
    #kütüphane #yks #tyt #dgs #ales #yeninesil
    https://www.youtube.com/watch?v=WFgpv85Dk9A

    EDİT:


    tercih sıralamaları
    Marmara Üniversitesi (İstanbul) 2022 Taban Punları ve Sıralamaları
    https://www.tercihsiralamalari.com/uni/marmara-universitesi

    Şu sıralamalara bakın hele. 3 milyon kişinin girdiği TYT-AYT de bu sıralamalara erişmek her baba yiğidin harcı değil !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 7 Eylül 2022; 18:31:22 >







  • Oldukça güzel bir üniversite ama biraz abartmışsınız gibi geldi.
  • Blitz. kullanıcısına yanıt

    Puanını sürekli arttırıyor. Bazı bölümlerin taban puanlarına baktım. Devlet üniversiteleri içinde hep ilk 5 de yer alıyor Marmara. Bazı bölümlerde YTÜ yü bile geçmiş puanları. Boğaziçi'yi tutturamadığı için Marmara'ya gelen çok öğrenci biliyorum. Emin ol, az bile söyledim. Ben Marmara'dan önce İstanbul Üniversitesindeydim. YTÜ 'nün de içini gördüm, ODTÜ nün de. Marmara Üniversitesi gayet iyi bence. Biraz daha kendini geliştirebilse, kütüphaneleri yenilese, kitap takviyesi yapsa, türkçe bölümlerini ingilizce bölüme çevirse BOUN gibi, İTÜ ve BOUN ile yarışacak seviyeye gelebilir. Mümkün, inan ki mümkün. Burdaki öğrenciler zehir gibi, çok zeki öğrenciler var. Sınıfın en tembeli, dersi dinlemeyen adam oturmuş ders çalışıyor arkada. Gerisini sen düşün. 😊





  • Cross Thread kullanıcısına yanıt

    Ben de önce Yıldız sonra Marmara istiyordum, ikisi de olmadı, beceremedim. Puana göre bakmak da yanlış bence, Yıldız'dan iyi midir kötü müdür çok araştırmadım ama İstanbul'un belki de Türkiye'nin en iyi üniversiteleri içinde olduğu doğru.

  • Türkiye'deki unilerden olmaz.
  • Eğitim fakültesinde mi okuyorsun

  • İTÜ ODTÜ ile çok fark var Marmara arasında. BOUN ile arasındaki farktan bahsetmiyorum bile.

  • Kütüphane ortamı çok gergin oluyor ya
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

    Hayır.

  • letgome kullanıcısına yanıt

    Hayır. Fark var ama çok değil. Puanları yakın. Hatta BOUN'u 330 puan alarak, 333 taban puanla en son giren BOUN lü kişiyi geçemediği için Marmara'ya gelen öğrenci var. Bunun gibi bir çok örnekler gördüğüm için yazdım bunu. Bu örnekde fark sadece 3 puan mesela. YTÜ ve İstanbul Üniversitesi ise daha aşağılarda kalıyordu puan olarak. Marmara aynı zamanda puanlarını sürekli olarak yükselten bir üniversite. Çoğu üniversitenin ise puanı düşüyor.


    Bak emin ol, şimdi Marmara kampüslerini tek çatı altında toplayacaklar ya Maltepe'de. Yüzde 90 ihtimal veriyorum Üniversitenin kalitesi daha da artacak, puanları da artacak. Marmara'nın YTÜ den eksiği kampüsünün daha küçük olmasıydı. Şimdi ise kocaman olacak. Binalara youtube dan baktım hepsi gıcır gıcır. Kütüphanesi ve yemekhanesini de iyi yaparlarsa on numara beş yıldız olacak. Bir de BOUN deki gibi sokak spor salonları, calisthenics street work outlar falan koysalar aslında pek de fena olmazdı. Harika olurdu. Umarım her şeyin en iyisini yaparlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 2 Eylül 2022; 18:28:2 >




  • Ulpro kullanıcısına yanıt

    Bence gayet güzel. Ben seviyorum. En yoğun sınav dönemlerinde bile erken gelirsek yer bulabiliyoruz. 3 katlı. Maltepeye taşınınca umarım daha da büyük bir kütüphanemiz olur.

  • hahah olum ulkede unversite yok adam gitmis bogazici itu falan sayiyor. sor bakalim turkiyeden baska nerede bogazici biliniyor.

  • Blitz. kullanıcısına yanıt

    İstanbul Üniversitesi dandik kanka. Sen Marmara'ya ve Ytü ye giremediğin için oraya İstanbula gitmişsin. Ben orda okudum kısa bir süre. Okul 2 ye bölününce kalitesi daha da düştü. Hiçbir şey yok ki o okulda. Sen bir Marmara ya gel de üni gör. Her açıdan çok çok daha iyi.


    Eskişehir Anadolu Üniversitesi İstanbul Üniversitesinden daha iyi bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 3 Eylül 2022; 12:1:31 >
  • hynx kullanıcısına yanıt

    Demek istediğini anladım. Haklısın da. Celal Şengör den esinlendin sanırım. O zaman şöyle diyelim adına üniversite denen yerlerden sıralama yaparsak.

  • Cross Thread kullanıcısına yanıt

    Hocam ya yanlış kişiye cevap verdiniz ya da yanlış anladınız. Ben İstanbul Üniversitesi'ne gitmedim. Hatta yazdığım yorumda İstanbul Üniversitesi'yle ilgili bir şey yok.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitz. -- 4 Eylül 2022; 2:6:6 >
  • marmara üniversitesi dünya startlarında bir okul. Boğaziçi, bilkent, koç, odtü vs. Halt etmiş

  • Blitz. kullanıcısına yanıt

    İstanbul un belki de demişsiniz ya. Orta İstanbul Üniversitesini kast ettiniz sandım. Peki o yorumda hangi üniversitenin dünya çapında olduğunu kast ettiniz?

  • Koç ve Bilkent Özel. Ben devlet ünilerini kıyaslıyorum sadece. Marmara, ODTÜ ve Boğaziçinden daha iyi diye bir yorum ağzımdan çıkmadı. Sadece onlarla yarışacak seviyeye yaklaşıyor gitgide diyorum. Maltepeye yerleştikten sonra puanı daha da artacak. Ytü yü de geçicek. Anlatmaya çalıştığım bu. Mizahın güzel ama ben öyle bir şey demedim.

  • Marmara mezunuyum sen okul gormemissin
  • Altı üstü bir üniversite kazanmış diye okuduğu okulu yüceltmeye çalışmış. Marmara dediğin pek adı sanı duyulmamış okul.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.