Şimdi Ara

MANYETIK KIREÇ ÖNLEYICILER HAKKINDA BILINMESI GEREKENLER. GERÇEK Mİ, EFSANE Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
6
Favori
23.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Miramak Gold aldım hiç bir işe yaramadı ısıtıcı ketıl tabanında testler yaptım aralıklarla zerre kadar fark göremedim taban olduğu gibi kireç kapladı ..
  • Bahadir90 kullanıcısına yanıt

    Selâmûnâleykûm, beyefrndi.forumunda okudum,yazd8klarinizi,,şuan durum nedir,hâlâ kullaniyorsaniz,bilgi alabilirmiyiz.

  • Adım Hüseyin Baydar, çok güzel ayrintili bilgi almak,için iletişime gecebilirmiyiz,,cep numatami yaziyorum,05334589454

  • Bunun işe yarayacağına inanıp taktıranlar seneler önce aynı mıknatısla benzin tasarrufu sağlanabileceğini düşünüp arabasına benzer ürünü taktıranlar olabilir :)
  • Kondansatör ile elektrik tasarrufu edildiğini iddia edenler gibi manyetikle kireci önleyeceklermiş

    Memleketin dolandırıcısı bitmiyor
  • Miramak Manyetik Kireç Önleyicilerinin 18 Yıllık Üretici Firmasıyız. www.miramak.com Sitemizde kafanıza takılan tüm soruların cevapları mevcut, kireci yok etmediğimizi kirecin kombi,şofben, rezisdans,çamaşır ve bulaşık makinesi gibi ürünlere zarar vermeyeceğini. Kirecin yapışma özelliğini kaybedeceğini sitemizde ve bizimle iletişime geçen tüm müşterilerimize söylüyoruz. Ayrıca ürünümüz 6 ay iade garantilidir. Memnun değil iseniz ürünümüzü kargolayıp geri gönderebilirsiniz. Bu sayfada paylaşılan odtü raporu firmamıza ait değildir. Fakat antalya bayimizin paylaştığı referanslar tamamen firmamıza ve bayilerimize aittir. Belediyeler ve Büyük Fabrikalar bu ürünleri denemeden almış olabilir mi? 1 köy hattında bir fabrikanın hattında 6 ay 1 yıl denemeler yapıldı ücretleri daha sonra ödendi. Resimde görülen ürünün fiyatı 60.000TL bunu fabrika aldığında işe yaramasa olsun ya dursun artık mı diyecektir. Filtreleme sistemleri boşa mı yapılıyor şeklinde ifadeler de gördük firmamız tezgah altı su arıtma sayaç filtresi silifozlu filtre de satmaktadır. Filtreleme sistemleri suyun içindeki tüm madde zararlı bakteri virüs vs gibi herşeyi arıtmak için kullanılmaktadır. Manyetik kireç önleyici kireç hariç hiçbir maddeye tesir etmemektedir. Kireci yok etmez kirecin yapışmadan sistemden akıp gitmesini sağlar. Durağan sularda kettle gibi içerisinde su bırakmazsanız kireç oluşmayacaktır. eğer kullanımdan sonra su bırakırsanız kireç oluşumu gözlenecek fakat yumuşak bir tabaka oluşacaktır. Akan sistemlerde kireç oluşumu gözlemlenmeyecektir. Tüm iletişim adreslerimiz sitemizde mevcut olup her türlü sorunuz için bize ulaşabilirsiniz. Teşekkürler Saygılar.


    https://www.miramak.com/kategori/manyetik-kirec-onleyici

    https://www.miramak.com/kategori/su-aritma-cihazlari

    https://www.miramak.com/kategori/su-filtreleri


    MANYETIK KIREÇ ÖNLEYICILER HAKKINDA BILINMESI GEREKENLER. GERÇEK Mİ, EFSANE Mİ?




  • Arkadaşlar herkese merhaba. Uzun zamandır foruma girmemiştim. Birçok yeni yorum gelmiş. Hatta Ürünün üretici ve pazarlama yöneticileri de yorum yapmış gördüğüm kadarıyla.

    Daha önceki yorumumda yazmıştım aslında düşüncelerimi. Adadan geçen 1.5 yılda aslında fikirlerimde bir değişme olmadı diyebilirim.

    Cihaz hala daire girişindeki sayaç önünde takılı. Kireç muslukların uçlarında, musluk bataryalarında, kovaların dibinde banyo bataryalarında vb. yerlerde tutunmaya devam ediyor. Iğdırda sular çok kireçli olduğu için bir ay gibi bir süre hiç temizlik yapmasaydık eminim kireç ciddi bir tabaka yapardı bu yüzeylerde. Yine de şunu belirtmekte fayda var bu ürün zaten kireci yok ettiğini veya tutunmayı tamamen engellediğini iddia etmiyor. Akıp giderek son yüzeye kadar gideceğini iddia ediyor. Yani çamaşır makinesinin içinde tutunmayıp dışarı akacağını veya boruların içinde korozyon yapmayıp musluktan akacağını iddia ediyor. Bu durumda musluğun üzeri veya kovanın içi suyun gideceği son yer olduğu için o son yerlerde kireç kalmasını normal karşılamak gerekiyor.

    Yani demek istediğim şey gerçekten kesin bir yargıya varmak için o suyun geçtiği boruların içini gözlemlemek veya çamaşır, bulaşık makinesinin içindeki rezistans gibi parçaları incelemek gerekir. Bunları inceleme şansım olmadığı için yorum yapamıyorum maalesef.

    Bu tip ürünleri kullanan firmaların listesi falan atılmış önceki yorumlarda. 5-10 farklı şirket aranıp doğruluğu teyit edilebilir ve hangi amaçla kullandıkları ve ne gibi bir sonuç elde ettikleri sorulabilir. Konuyla aktif ilgilenen birisi varsa bu bilgileri elde edip burada yazarsa çok daha aydınlatıcı bir forum olmuş olur.

    Beğenmezseniz 6 ay içinde iade olayına gelince. Bu ürünü kullanan bireysel kullanıcıların %100 olarak bu yola gitmeme sebebi şu sebepler diye düşünüyorum.

    1. Ürünün gerçekten işe yarayıp yaramadığından emin olamaması ve uğraşmak istemeyip kullanmaya devam etmesi.

    2. Bu Ürünü sökmek için tesisatçı çağırıp en az 100-200 TL de tesisatçıya işçilik parası verecek zorunda olması.

    Şahsen ben bu 2 sebeple iade edemedim. Takan tesisatçıyı çağırmayı düşündüm ve 100 TL gibi para istedi zaten 200 TL ye almıştım çıkarsaydı yarısını kafadan geri vermiş olacaktım. İşe yarayıp yaramadığını da tam olarak anlayamadığım için uğraşmak istemedim. Birçok kullanıcı benzer sebeplerle iade etmiyordur diye düşünüyorum.




  • bugün almayı düşünüyordum şu an okudum ve vazgeçtim.

    6 ayda tuzu değişen sayaca takılanlar daha işlevli geldi.

  • Ben 2 sene önce 2 tane manyetik kireç önleyici almıştım, eski evde kireç pek yoktu takmamıştım. Yeni eve taşındım sudaki kireç bulaşık makinasında yıkanan bardaklarda beyaz lekeler oluşturuyordu. Kenarda duracağına birini bulaşık makinasına taktım ve bir süre gözlemledim. Bardaklarda kireç artık görmüyorum yada çok az görünmeyecek gibi. Yeni kesinlikle etki ediyor. Kimyasal reaksiyon ve kireç mıknatıs ilişkilerini fizik/kimya konularından biraz anlarım. Yukarıda arkadaşların da dediği gibi akan sularda kullanılmalıdır.

    Benim önerim şunlardır:

    1. Kombi, Bulaşık ve çamaşır makinası girişlerine kesinlikle takın.
    2. Daire girişi uygun ise takın ama daire girişinde mıknatıstan geçen su musluğu açınca size 10dk sonra gelir ve bu süreçte çözülebileceğinden sürekli su açık olmuyor ise bence daire girişine takmayı önermem.
    3. Banyo, Duş ve Mutfak musluklarının alt girişlerine bağlayın.
    4. Cihaz kirecin akmasını sağlar, su kireçsiz olmaz, bunu bilmelisiniz.
    5. Suyu alır ısıtırsanız kaynatırsanız reaksiyon oluşur ve kireç çözülür, kettle/demlik bulaşır.
    6. Demlik/kettle için bu cihaz olmaz, kireci tutan arıtma almalısınız.
    7. Suyu yıkamada kullanabilirsiniz ama ıslak bırakırsanız kireç oluşur. Akıp gitmeli.


    Şimdilik görüş ve önerilerim bunlar.





  • Bütün arkadaşlar kireci önleyip önlemediğinden bahsetmiş. Benim asıl öğrenmek istediğim ise;


    -Bu ürünün içindeki mıknatıs suya her hangi bir zehir/kostik madde salgılıyor mu?


    Malum çoluk çocuk içecek..

  • Satıcı şöyle bir açıklama getirdi;


    -Mıknatıslar ürünün içinden geçen suya temas etmezler (sanırım mıknatısları suyun geçtiği borunun arkasına falan konumlandırmışlar)


    -Mıknatıslar Nikel-Bakır kaplıdır, Nikel-Bakır şu an kullandığınız tesisattan daha sağlıklıdır


    dedi.


    Bu arada üretim fabrikasına gittim. Mıknatısları gördüm hakikaten çok güçlü, bildiğimiz o siyah mıknatıslarla alakası yok. İkisini birleştirdiğinizde ayıramıyor sunuz.


    Parlak gümüş gri renkliydi mıknatıslar. Nikel-Bakır dedikleri de bu olsa gerek...

  • arkadaşlar çamaşır makinesinde var arçelik servis taktı. quick and shine marka.

    baktım 220 liradan başlıyor 400 lira falan internette.


    basınçlı su makinası için bakıyorum. araba yıkamak için.


    birde uygun bulursam bulaşık makinesi ve oluyorsa banyo da kombi termosifon için de düşünüyorum.



    tavsiyeniz var mı ?

  • Manyetik kireç önleyicilerin en pahalılarını işyerimde ve evimde kullandım. Kesinlikle hiç bir işe yaramıyorlar. Sakın boş yere para vermeyin. Kesinlikle para tuzağı ve aldatmacadan ibaret.

  • sonuc gazoz yani

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.