Şimdi Ara

MANYETIK KIREÇ ÖNLEYICILER HAKKINDA BILINMESI GEREKENLER. GERÇEK Mİ, EFSANE Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
6
Favori
23.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyla alakalı başka başlıklarda vardı fakat çok eski tarihli ve baştan sona detaylı kullanıcı yorumları olmadığı için yeni konu açma gereği duydum.

    Yaşadığım ve 4-5 yıl daha yaşayacağım şehir olan Iğdırda sular aşırı kireçli. Suyun değdiği her yerde çok kolay bir şekilde birkaç gün içerisinde kireç tabakası oluşmaya başlıyor. Kireç sadece beyaz eşyalara, kombiye, tesisat ve musluk bataryalarına, duşakabin camına ve duvarlarına zarar vermemekte, aynı zamanda insan vücuduna da zarar vermekte. Saçların çok sert ve kabarık kalması, zor taranması, cildin kuruması, kıyafetlerin yıkandıktan sonra sert olması ve zor ütü tutması gibi birçok sorunu da beraberinde getiriyor.

    Bu kireç sorunundan nasıl kurtulurum diye araştırmaya başladım ve internette bina tesisatı çıkışına veya şaire sayaç önüne takılan çeşitli su arıtma filtreleri olduğunu gördüm. Bu filtrelerin 3'lü, 2'li, tekli gibi olanları var ve tıpkı içme suyu arıtan su arıtma cihazları gibi kiri, çamuru, tortuyu, kireci süzen kokuyu değiştirdiğini iddia eden filtreler var. 3'lü olanlar bunun hepsini yaptığını iddia ediyor. Bu filtrelerden 2'li olanı gidip bir dükkanda inceledim ve oldukça büyüktü ve benim sayaç panosunun olduğu yere asla sığmayacagini ve alırsam dışarıda bırakıp ek borular ile dışarı montajlamak gerektiğini fark ettim.

    Bilgi almak adına dükkan sahibinden bir tesisatçı numarası istedim ve o kişiye bunu sorunsuz takip takamayacağini sordum. O kişi de bana daha önce bu tip filtreleri 7-8 farklı tesisata taktığını ama o kişilerin randıman alamadığını, beğenmediklerini söyledi ve tavsiye etmedi bunun yerine manyetik kireç önleyici önerdiğiniz söyledi. İşte ilk kez o an duyduğum bu cihazın ne olduğunu o dakikadan itibaren araştırmaya başladım. Tesisatçı bu cihazı kendi evi dahil birkaç yere yaptığını ve çok iyi olduğunu kireci parçaladığı için kirecin yüzeylerde tutunmadığını söyledi. Cihazın takılı olduğu ve satışının da yapıldığı su arıtma cihazı satan dükkan sahibini de arayıp ürünü sordum o da aynı şekilde hem evinde hem dükkanda kullandığını ve kireç tabakasının oluşmadığını, dükkanda 4 yıldır kullandığını ve musluk ve bataryalarin durumunu gösterdi. Çok az miktarda yüzeysel kireç vardı onun da çok önceden olduğunu söyledi. Faydası olmasa para için bunu satmayacağını, sattığı hiç kimseden de olumsuz geri bildirim almadığını söyledi.

    İnternet üzerinden de uzun araştırmalarım sonucu sayaç önüne takılan daire tipi Miramak MK-37 Manyetik Kireç Önleyici ürünü adamın kendisinden satın aldım ve ürünün tesisata montajını dün akşam yaptırttım. Aynı ürün an itibariyle internet 449 TL olarak birkaç sitede satılıyor.

    Başka marka ürünler de var ve daire tipi olanların fiyatları 500 TL civarında. Bu ürünün bulaşık ve çamaşır makinesine takılan ufak olanları dahil birçok cihaz ve işletme tipleri için olanları da var.

    İnternette bu ürünlerin sitelerindeki iddialı sözlere rağmen manyetik olarak bu durumun gerçekten olup olmayacağı konusunda tatmin olmadığım için araştırmaya devam ettim. Burada başka konularda başka marka ürünler altında olumlu kullanıcı yorumları ve olumsuz kullanıcı yorumları dışında hiç kullanmayıp, saçmalık olarak gören ve mıknatısla bu işin olmayacağını yazan başka birçok yorum da mevcuttu. Türkçe yorumlarda da tatmin edici ya da kesin olarak çürütücü bir bilgi olmadığı için İngilizce olarak araştırmaya karar verdim.

    Bu arada ürünün üretimini yapan firmayı arayarak onlarla da iletişime geçtim ve internette okuduklarım söyleyerek beni tatmin edecek birkaç cümle bekledim ve 15 yıldır üretim yaptıklarını ve birçok otele, devlet kurumuna, işletmeye satış yaptıklarını ve kesinlikle ürünlerinin arkasında olduklarını ve 6 ay koşulsuz iade edebileceğimi söylediler. Alın kullanın ve beğenmezseniz işe yaramadığını düşünürseniz iade edin dedi. Üstüne başka bir kişiye beni aramasi için söyleyecegini ve detaylı bilgi vermek için memnuniyetlm duyacaklarını söyledi. Başka bir yetkili aradaki ve zaten okuyup öğrendiğim şeyleri söyledi ve bana ürünü kullanan büyük firmaların referans mektubu ve mesajlarını gönderdi. Gerçekten de birçok otelden, işletmeden olumlu yazılar var.

    İngilizce olarak Wikipedia da girişi olan Magnetic Water Treatment (Manyetik Su Arıtma) konusunu okudum ve orada yöntem bilimsel değildir ve kanıtlanamamı?tır diyor. Ayrıca bunu savunan firmaların kontrol altında yapılmış deneyleri olmadığını söylüyor. Kısaca işe yaramaz ve efsane ürünüdür demeye getiriyor.

    Başka bir ingilizce kaynakta ise tam aksine manyetik alan ile kireç tutulmasının azaldığının yapılan testlerle azaldığını iddia ediyor ve konuyla ilgili testleri ve onların da bu konuda yaptıkları araştırmaları anlatıyorlar. Uzun bir makale olduğu için çeviri işine girmeyeceğim. İngilizceniz iyiyse aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

    https://www.kjmagnetics.com/blog.asp?p=water-treatment

    Öncelikle bazı bilgi kirliliklerini ortadan kaldırmak için bu ürün ne yapıyor, ne yapmıyor, üretici ve satıcıları neyi iddia ediyor neyi iddia etmiyor bunlara bakalım.

    ~~~ işaretleri arasındaki yazılar üreticilere aittir, benim yorumlarım değildir.

    Ürünün satışının yapıldığı sitelerde ürünün ne yaptığına ne yapmadığına dair ürün bilgi yazısı aşağıdaki gibi:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Miramak Mk-37 Manyetik Kireç Önleyici 3/4 Boru

    MK37 Villa Tipi ¾ Kireç Önleyici:

    MK 37 Manyetik Kireç Önleyicimiz, Bir villa veya eşdeğer bir işyeri için kullanılan ürünümüzdür. Su girişi 3/4 İnç (Üç Çeyrek) olan tüm yerlerde kullanabilirsiniz. Ürünümüz su saatinin bulunduğu yere takılır. Sisteminizi kireç sorunlarından kurtarır. Tesisatınızın boru çapıyla ürünün boru çapı aynı olmalıdır. Ürünümüzü sıhhi tesisatçılara boruyu keserek bağlatabilirsiniz.

    Miramak Manyetik Kireç Önleyici

    Miramak Manyetik Kireç Önleyici Cihazlar suyun içerisindeki minerallerin fiziksel olarak şartlandırılması prensibi ile çalışan su içerisindeki minerallerin kristalize yapısını değiştirerek çeperlere yapışmasını engelleyen ve mevcut kireçtaşıtabakalarına etki ederek zaman içerisinde temizlenmesini sağlayan bir cihazdır. Manyetik Kireç Önleyici Cihazlar,suyun içindeki kireci kesinlikle yok etmezler.Oluşturulan manyetik alan sayesinde yüzey gerilimi değişen kalsiyum minerallerininyapışma özelliği kalmamış olur.

    Niçin Miramak?

    Miramak kireçtaşı oluşumuna izin vermez ve daha önce oluşan kireçtaşlarını da yavaş yavaş çözer. Buna karşılık daha önce icat edilmiş olan kireç önleyici cihazlar takıldığı noktadan geçen suya NOKTASAL etki ederler ve bu etki bir süre sonra kaybolur.Yani bunlar pasif cihazlar olarak nitelendirilir.İşte Miramak’ın bu aktif özelliği fiziksel su terbiyesinde dünyada yeni bir çağ açmıştır.

    Sert sular sanayide ve günlük evsel kullanımlarda kimyasal ve fizyolojik değişimlere uğrayarak temas ettikleri yüzeye yapışırlar. Borular, rezistanslar ve esanjörlerde biriken kireç taşları, başta enerji kayıpları olmak üzere pek çok zarara neden olurlar. Evlerde armatürlerin ve cihazların sık sık arızalanması, ev aletlerinin arızalanması, artan temizlik kimyasalları tüketimi, yıkanan giysilerde oluşan kireçlenme...

    Sanayide kullanılan ısıtıcılarda, rezistanslarda, esanjörlerde ve kullanılan makinelerde kireç taşlarından dolayı oluşan arızalar.. Boruların tıkanması, rezistansların verimli çalışmaması nedeni ile büyük enerji kayıpları ortaya çıkar.

    Suyun sertliği su içerisindeki minerallere ve yüzey gerilimine bağlıdır. Dengeyeulaşamamış ve düzensiz moleküller arasındaki kuvvet bu gerilimi ve dolayısı ile sertliği arttırır. Manyetik kuvvetle düzenlenmiş ve dengelenmiş suyun yüzey gerilimi düşer ve fiziksel bir yumuşama sağlanır. Sudaki yüksel mineral içeriğin yüksek yüzey gerilimi yüksek sertlik oluşturur. Manyetik cihazlar ile su ve mineral parçacıkları arasındaki manyetik çekim arttırılarak minerallerin sertlik etkisi düşürülmüş olur. Manyetik cihazlar hiçbir şekilde suyun kimyasal sertliğini düşürmezler ve suyun içerisindeki kireci yok etmezler.

    Ancak; günümüzde suyu yumuşatmak ve sertliğini düşürmek arıtma sistemleri ile mümkündür. Manyetik cihazımız sadece su içerisindeki kireç minerallerinin sisteme zarar vermesini önleyen bir cihaz olup, suyun sertliğini düşürmek için kullanılan bir cihaz değildir.


    Başka bir üreticinin websitesinde ise aşağıdaki bilgiler yer almakta ve daha anlaşılabilir bir biçimde açıklamakta.
    https://www.buzsu.com.tr/manyetik-kireç-önleyici

    Manyetik Kireç Önleyici Sistemlerinin çalışma sistemleri cihazımızın içinden geçen su, cihazdan geçmeden önce kireç şekli kristalize olup iğne uçlu görünümdedir.
    Kalsiyum ve Magnezyum molekülleri (-) ve (+) yüklü oldukları için, birbirlerini çekerek boru çeperlerinde kireç taşı oluşumunu sağlarlar.

    Cihazın içersinde ki manyetik alandan geçen suyun kalsiyum ve magnezyum bileşenlerinin yapısal formunu değiştirdiği gibi, aynı zamanda bütün elektrik yüklerini (+) ya çevirir. Kristalize olamayan bu bileşiklerdeki elektrik yükleri (+) elektrikle yüklendiği için, suyun içinde birbirlerine değmeden suyla beraber dışarıya atılımını sağlar.

    Aynı zamanda bu elektrik yükleri ters tepkileme yaparak, eskiden oluşmuş olan boru çeperlerindeki kireç taşını zaman içinde çözünmesine yardımcı olur. Sabit mıknatıslar alaşım türlerine, özelliklerine ve tasarımlarına göre farklı kuvvetlerde manyetik alanlar oluştururlar. Manyetik alan kalsiyum karbonatın kristal yapısını, suyun yüzey gerilimini, minerallerin yüzey yüklerini değiştirir ve kristal gelişimini azaltır.

    Manyetik alanın etkisiyle sudaki kalsit büyük oranda aragonite dönüşür. Suda çökelen kireç kalsit yerine aragonitten oluştuğu için sert bir tabaka yerine yumuşak bir tabaka halindedir.
    Manyetik alan aynı zamanda suyun iletken olması sebebiyle bütün tesisat boyunca taşınır. Bu sayede tesisatlarda daha önceden oluşmuş kalsit tabakaları aragonite dönüşerek sistemden uzaklaşır.

    Manyetik Kireç Önleyici işe yarıyormu?

    Manyetik Kireç Önleyici Sistemlerinin çalışma sistemleri cihazımızın içinden geçen su, cihazdan geçmeden önce kireç şekli kristalize olup iğne uçlu görünümdedir.
    Kalsiyum ve Magnezyum molekülleri (-) ve (+) yüklü oldukları için, birbirlerini çekerek boru çeperlerinde kireç taşı oluşumunu sağlarlar.

    Cihazın içersinde ki manyetik alandan geçen suyun kalsiyum ve magnezyum bileşenlerinin yapısal formunu değiştirdiği gibi, aynı zamanda bütün elektrik yüklerini (+) ya çevirir. Kristalize olamayan bu bileşiklerdeki elektrik yükleri (+) elektrikle yüklendiği için, suyun içinde birbirlerine değmeden suyla beraber dışarıya atılımını sağlar.

    Aynı zamanda bu elektrik yükleri ters tepkileme yaparak, eskiden oluşmuş olan boru çeperlerindeki kireç taşını zaman içinde çözünmesine yardımcı olur. Sabit mıknatıslar alaşım türlerine, özelliklerine ve tasarımlarına göre farklı kuvvetlerde manyetik alanlar oluştururlar. Manyetik alan kalsiyum karbonatın kristal yapısını, suyun yüzey gerilimini, minerallerin yüzey yüklerini değiştirir ve kristal gelişimini azaltır.

    Manyetik alanın etkisiyle sudaki kalsit büyük oranda aragonite dönüşür. Suda çökelen kireç kalsit yerine aragonitten oluştuğu için sert bir tabaka yerine yumuşak bir tabaka halindedir.
    Manyetik alan aynı zamanda suyun iletken olması sebebiyle bütün tesisat boyunca taşınır. Bu sayede tesisatlarda daha önceden oluşmuş kalsit tabakaları aragonite dönüşerek sistemden uzaklaşır.

    Manyetik kireç önleyiciler minerallerin yüzey yüklerini ve yüzey aktifliğini değiştirerek de sistemdeki korozyon oluşumunu engeller.

    Manyetik kireç önleyiciler yaptıkları tüm işlevleri bir bakım onarım ve işletme giderlerine ihtiyaç duymadan yerine getirirler.

    Manyetik Su Etkin Çalıştığını Nasıl Anlayabilirim ?

    Kireç daha öncede belirttiğimiz gibi göremediğimiz yerlerde birikim yaptığı için cihazın etkinliğini kireçlenme yapan cihazların içini açmadan gözlemlemek zordur. Ancak birkaç noktadan cihazınızın etkin çalıştığını gözlemlemek yine de mümkündür. Bulaşık makinelerinde tuz bittiği zaman özellikle bardaklar buğulu gibi kireçli çıkar.

    Manyetik Kireç onleyici takıldıktan sonra makinenizi ışığı yansa da tuz koymanıza gerek yoktur, bardaklar temiz çıkacaktır. Çaydanlık ve su ısıtıcılar gibi kireçlenmenin çok hızlı gerçekleştiği yerlerde de gözlemleme yapabilme şansınız vardır. Bu cihazlarda suyu ısıtıp kullanıldıktan sonra içindeki suyu dökmek kaydıyla asla kireç tabakası oluşmayacaktır. Oluşabilecek toz şeklindeki kireci de bir sünger vasıtası ile kolayca temizleyebilirsiniz. Eğer dikkatli bir gözlemciyseniz cihaz takıldıktan sonra çamaşır makinesinin aynı deterjan kullanıldığında çok daha fazla köpürdüğünü gözlemleyebilirsiniz.
    Ellerinizi sabunlarken ya da şampuanlanırken çok daha iyi köpürdüğünü ve şaçlarınızın daha yumuşak olduğunu hissedebilirsiniz. Sanıldığının aksine duşa kabinlerde, muslukların üzerinde ve evyelerinizdeki lekeler MANYETİK SU ile giderilemez. Buraları sürekli olarak ıslak bıraktığımız için sudaki manyetik alanın kaybolması ile eskisine nazaran daha az ve çok daha kolay temizlenebilir nitelikte toz şeklinde bir yapıya sahip kireç lekeleri olmaya devam eder. Bu toz zerresi şeklindeki kireçte vucuda yararlıdır.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Kisaca, Üreticiler, cihazın kireci yok ettiğini veya azalttığını iddia etmiyor. Sudaki kireç miktarı tamamen aynı kalıyor. İddiaları ise sudaki kireç molekülerlerin manyetik alan etkisi ile en küçük birimlere ayrılıp + yüklü hale gelerek birbirine tutunmadan su içinde oluşan manyetik alan ile tesisat boyunca suyun olduğu her yerde devam ederek temas ettikleri yüzeyde tutunmadan devam ettikleri ve en son suyun durduğu yerde ise çok zayıf bir tutunma yaptığı ve kolay bir şekilde temizlediğini iddia ediyorlar.

    GELELİM 1 GÜNDÜR BENİM OKUDUKLARIM, GÖZLEMLEDİKLERIM VE YAPTIKLARIMA.

    Cihaz montajı yapıldıktan sonra belli bir süre suyu açık bırakarak tesisattakı suyun değişmesini sağladım. Daha sonra ilk testi yapmak için bir temiz, kireçsiz bir cezveye su doldurup kaynamaya bıraktım. Suyun 20-25 dk kaynamasını sağladım ve cezvede kireç oluşumu olup olmadığını gözlemlemek istedim. 25 dk sonra cezvenin kenarlarında çok incre beyaz kireç lekelerinin olduğunu gördüm. Suyu ocaktan aldım ve döktüm. Cezvenin tabanında kireç torunlarının olduğunu gördüm. Parmağımı cezvenin dibine sürttüm ve gerçekten kirecin kolayca parmağıma geldiğini ve bir nevi ayran gibi cezveden ayrıldığını gördüm. Cezvedeki diğer kısımlara da parmağımı sürttüm ve çok kolay bir şekilde tüm kireç cezveden ayrıldı.

    Burada kafamdaki soru şu oldu. Cihaz takılmadan önce aynı miktarda kireçli bir suyu kaynatıp aynı durumun olup olmadığını test etmedim. Bu yüzden bu etkinin cihazın etkisi mi yoksa ilk kaynatmadan dolayı sıcağı sıcağına dokunduğum için normalde de mi böyle olurdu bilemiyorum.

    Bunun dışında sıcak suyu açtığımda suyun daha sıcak aktığını hissettim. 50 derecede ayarlı duran kombi sıcak su çok uzun süre açık bile olsa eli yakmıyordu. Cihaz takıldıktan sonra düğün eli hissedilir şekilde yaktığını fark ettim. Bu da iddia edildiği gibi suyun ısınmasının daha kolay olduğunu destekler nitelikte. Ayrıca mutfak muslugunun soğuk suyun daha tazyikli geldiğini gözlemledim.

    Ayrıca musluk ve bataryaları, duşakabin musluklarını, aynaları, su kovalarını tamamen kireçten arındırıp temizledim. Zaman içinde kireç oluşumu olup olmadığını gözlemleyeceğim. Özellikle musluk bataryalarinin alt kısmı 1-2 aylık süreçte çok ciddi kireç tabakası yapıyor. Cihazın etkisini görmek açısından uzun süre temizlik yapmayarak etkisine bakacağım.

    1 günlük süreçte musluk bataryaları üzerinde kireç lekelerinin su buharlaştiktan sonra kaldığını gördüm ama elimle silince çıktığını fark ettim. Bu da yine lekelerin kolay söküldüğünü gösterir nitelikte.

    Bunlar dışında gözlemlediğim yeni şeyler olursa burada paylaşacağım.

    Şimdilik bu kadar.

    1. GÜNCELLEME (18 ŞUBAT 2021):

    Arkadaşlar herkese merhaba. Uzun zamandır foruma girmemiştim. Birçok yeni yorum gelmiş. Hatta Ürünün üretici ve pazarlama yöneticileri de yorum yapmış gördüğüm kadarıyla.

    Daha önceki yorumumda yazmıştım aslında düşüncelerimi. Adadan geçen 1.5 yılda aslında fikirlerimde bir değişme olmadı diyebilirim.

    Cihaz hala daire girişindeki sayaç önünde takılı. Kireç muslukların uçlarında, musluk bataryalarında, kovaların dibinde banyo bataryalarında vb. yerlerde tutunmaya devam ediyor. Iğdırda sular çok kireçli olduğu için bir ay gibi bir süre hiç temizlik yapmasaydık eminim kireç ciddi bir tabaka yapardı bu yüzeylerde. Yine de şunu belirtmekte fayda var bu ürün zaten kireci yok ettiğini veya tutunmayı tamamen engellediğini iddia etmiyor. Akıp giderek son yüzeye kadar gideceğini iddia ediyor. Yani çamaşır makinesinin içinde tutunmayıp dışarı akacağını veya boruların içinde korozyon yapmayıp musluktan akacağını iddia ediyor. Bu durumda musluğun üzeri veya kovanın içi suyun gideceği son yer olduğu için o son yerlerde kireç kalmasını normal karşılamak gerekiyor.

    Yani demek istediğim şey gerçekten kesin bir yargıya varmak için o suyun geçtiği boruların içini gözlemlemek veya çamaşır, bulaşık makinesinin içindeki rezistans gibi parçaları incelemek gerekir. Bunları inceleme şansım olmadığı için yorum yapamıyorum maalesef.

    Bu tip ürünleri kullanan firmaların listesi falan atılmış önceki yorumlarda. 5-10 farklı şirket aranıp doğruluğu teyit edilebilir ve hangi amaçla kullandıkları ve ne gibi bir sonuç elde ettikleri sorulabilir. Konuyla aktif ilgilenen birisi varsa bu bilgileri elde edip burada yazarsa çok daha aydınlatıcı bir forum olmuş olur.

    Beğenmezseniz 6 ay içinde iade olayına gelince. Bu ürünü kullanan bireysel kullanıcıların %100 olarak bu yola gitmeme sebebi şu sebepler diye düşünüyorum.

    1. Ürünün gerçekten işe yarayıp yaramadığından emin olamaması ve uğraşmak istemeyip kullanmaya devam etmesi.

    2. Bu Ürünü sökmek için tesisatçı çağırıp en az 100-200 TL de tesisatçıya işçilik parası verecek zorunda olması.

    Şahsen ben bu 2 sebeple iade edemedim. Takan tesisatçıyı çağırmayı düşündüm ve 100 TL gibi para istedi zaten 200 TL ye almıştım çıkarsaydı yarısını kafadan geri vermiş olacaktım. İşe yarayıp yaramadığını da tam olarak anlayamadığım için uğraşmak istemedim. Birçok kullanıcı benzer sebeplerle iade etmiyordur diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadir90 -- 18 Şubat 2021; 22:5:56 >







  • Üşenmedim; sitedeki odtü raporunu okudum. Metal boru etrafına konan aparatın (mıknatısın) Ca-Mg tuzlarının metal boru çeperine yapışarak sadece o bölgede kireçlenme yapmasını önlediği yazıyor. METAL BORU !!!!! Su tesisatında metal boru kullanan kaldı mı ? Ben bile paslanma yapıyor diye 30 yıllık evimin metal su borusu aksamlarını 13 yıl önce plastiğe çevirmiştim.
    Üstelik bu mıknatıslar sudaki kireci yok etmiyor. Sadece etrafına takıldıkları boru plastik yerine "metal" ise; o metal kısma yapışmıyor. Kireç suyun içinde devam edip; çamaşır makinası tamburuna giriyor !!!

    Bu alelade mıknatısları takanlar hep su girişindeki plastik boru etrafına taktıklarından; aparat hiç ama hiiiiiç bir işe yaramıyor.

    200 liraya mıknatıs almış oluyorsunuz o kadar.

    Not: Odtü'yü de sütçü imam üniversitesine çevirmişler anlaşılan. Eskiden böyle ucube bir raporu hazırlayacak karakterde birini bulamazdınız odtüde...

    MANYETIK KIREÇ ÖNLEYICILER HAKKINDA BILINMESI GEREKENLER. GERÇEK Mİ, EFSANE Mİ?
  • Manyetik alanın

    şebekenizdeki suyla
    veya benzer şekilde ara sıra konusu geçen;
    aracınızdaki yakıtla
    bilimum "manyetik malzeme" olmayan herhangi bir şeyle

    etkileşimi olmaz.

    ( Extra bilgi: Su ve yakıt gibi şeyler manyetik malzeme değildir, zaten manyetik alandan etkilenmez.)

    Bu ürünlerin tamamı üçkağıt.

    Zerre kadar etkisi olsa
    benzer alanlarda (su/kombi/kazan/çamaşır makinası üreticisi/yakıt/otomotiv/enerji tesisleri) çalışan on binlerce firmadan en az biri fabrikada takardı değil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 22 Eylül 2019; 20:14:8 >
  • 2-3 haftalık gözlemlerim sonucunda Manyetik Kireç önleyicilerin işe yarayıp yaramadığını yazacağım. Evet, hazır mı konuyu merak edenler? Sonucu merak eden konuya buradayım yazsın :)
  • Bahadir90 kullanıcısına yanıt
    Çamaşır ve bulaşık makinesi için almayı düşünüyordum. Konuyu takipteyim. Youtube'da bir video var işe yaradığı söylenmiş ama bizim suların kirecine etki eder mi bilmiyorum.
  • Elektrik elektronik ve manyetik alanlar ile ilgili tahsil yapmama rağmen manyetik alanın manyetik alandan etkilenmeyen nesnelerde nasıl etki yapacağını bilmiyorum. Geçen ay bulaşık makinesi için arçeliğin kendisinin sattığı manyetik kireç önleyicisini aldım. Lütfen bu aletler safsata çıkmasın yoksa alay konusu olurum. 90 lira verdim o alete.
  • Var mı 35 günlük kullanım sonucunu bekleyen? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bahadir90

    Var mı 35 günlük kullanım sonucunu bekleyen? :)
    Ben takipteydim bekliyorum :)
  • Bahadir90 kullanıcısına yanıt
    Evet
  • Bahadir90 kullanıcısına yanıt
    Evet ama bayağı zaman geçmiş artık bir netice olmalı.
  • eminkk kullanıcısına yanıt
    Üşenmedim; sitedeki odtü raporunu okudum. Metal boru etrafına konan aparatın (mıknatısın) Ca-Mg tuzlarının metal boru çeperine yapışarak sadece o bölgede kireçlenme yapmasını önlediği yazıyor. METAL BORU !!!!! Su tesisatında metal boru kullanan kaldı mı ? Ben bile paslanma yapıyor diye 30 yıllık evimin metal su borusu aksamlarını 13 yıl önce plastiğe çevirmiştim.
    Üstelik bu mıknatıslar sudaki kireci yok etmiyor. Sadece etrafına takıldıkları boru plastik yerine "metal" ise; o metal kısma yapışmıyor. Kireç suyun içinde devam edip; çamaşır makinası tamburuna giriyor !!!

    Bu alelade mıknatısları takanlar hep su girişindeki plastik boru etrafına taktıklarından; aparat hiç ama hiiiiiç bir işe yaramıyor.

    200 liraya mıknatıs almış oluyorsunuz o kadar.

    Not: Odtü'yü de sütçü imam üniversitesine çevirmişler anlaşılan. Eskiden böyle ucube bir raporu hazırlayacak karakterde birini bulamazdınız odtüde...

    MANYETIK KIREÇ ÖNLEYICILER HAKKINDA BILINMESI GEREKENLER. GERÇEK Mİ, EFSANE Mİ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan Turkoglu -- 26 Ocak 2020; 9:48:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yolte

    Ben takipteydim bekliyorum :)

    Alıntıları Göster
    Son durum nasil Bahadir Bey, bir sonuca ulastiniz mi, paylasir misiniz lutfen?
  • 200 TL lik "mıknatıslarını"
    çamaşır makinasının "plastik" su girişi hortumundan söküp
    Buzdolabına magnet yapmış.
    Bu şekilde daha yararlıymış...
  • Son durum nedir paylaşırmısınız ?
  • Arkadaşlar foruma çok girmediğim ve o dönemde pek ilgi olmadığı için yorumları geç farkettim kusura bakmayın.

    Lafı çok uzatmak istemiyorum. Bu Ürünü 8 ay önce aldım. İngilizce makaleler dahil birçok araştırma yaparak aldım.

    Açıkçası aldığıma pişman oldum. Gözle görülür hiçbir fark yok gibi. Yorum yapması bile çok güç gerçekten çünkü tamamen işe yaramaz da denilemiyor aslında ama işe yarıyor da denilemiyor. Örneğin musluk başlıklarında aynalarda vb. yüzeylerde temizlik yapılmazsa 1 ay içinde kireç tabakası ile kaplanıyor yine her yer. Amma ve lakin sanki kirecin tutunma gücü zayıflamı? gibi temizlik yaparken bulaşık teliyle 1 kere azıcık ovmayla sökülüyor. Bunun dışında banyodaki tuvaletteki plastik kovalarda kirecin dibe çöktüğünü ve kova yüzeyinde çok az kalıntı bıraktığını görüyorum. İnanın ben çözemedim. Çok az da olsa tutunma konusunda etkisi var gibi ama 200 TL verilip alınacak bir performans yok gibi. Aslında asıl performansı ortaya çıkarmak için bir yol var ama denemeye cesaret etmek lazım.

    Öyle ki satıcı iddia etmişti bulaşık makinemde 3 yıldır tuz kullanmiyorum diye. Bulaşıklar da kireçsiz lekesiz çıkıyor demişti. Makineyi tuzsuz birkaç kez çalıştırıp bulaşıklarda leke kalıp kalmadığına bakilabilir. Ya da bir tanıdık tesisatçı çağırıp çamaşır makinesinin rezistansina bakılıp kireç tutup tutmadığına bakilabilir.

    Ayrıca çaydanlıkta su kaynatınca kireç yine dibe çöküyor ve el ile silmeyle kolayca ele geliyor ve çaydanlıktan çıkıyor. Bu aleti taktirmadan önce bunu denemediğim için bilemiyorum alet olmasa böyle çıkar miydi yoksa her yerine yapışır miydi. Deneyebilirsiniz tartirmadiysaniz.

    Yani demem o ki kireç var olmaya ve yüzeylere tutunmaya devam ediyor ama kirecin tutunmasi zayıflamı? ve temizlenmesi sanki daha hızlı gibi. Sonuç olarak işe yarayip yaramadığını bile anlayamadım. O yüzden tavsiye etmiyorum diyebilirim herhalde.




  • Ben işe yaramadığı konusunda hem fikir değilim hali hazırda şuan Antalya bölgesinde miramak ürünlerinin satış ve montajını yapmaktayız birçok 90 ve 240 daire arası sitelerde çalışmalarımız var Antalya'da ve memnun kalmayıp şikayet eden hiç bir müşterimiz yok ayrıca fabrikalarlalada çalışmalarımız var HİLTON OTEL - LİMAK GRUP ÇİMENTO FABRİKALARINDA VE BASKİ ( Balıkesir atık su idaresi ) hali hazırda bu sistemi kullanan büyük firmalar ki BASKİ de Direk şehir şebeke hattında takılıdır.Daha çok endüstriyel olarak çalışıyoruz ve piyasadaki gibi hazır ürünler değil daha çok özel üretim yaptırıyoruz fabrikaya sipariş geçerek ama evsel ürünlerimizde mevcut tabiki.Yani demem o ki ben işe yaradığı konusunda kendi deneyimlerimce emin ve net konuşabilirim.şimdi çıkar biri derki ürünü pazarlamaya çalışıyor onunda canı sağ olsun :)

    şöylede ufak bir liste bırakayım bu ürünü kullanan fabrikalar ve üretim hanaler ile ilgili belki arayıp sorarsınız :)
    niye Balıkesir diye soracaklara firmanın fabrikası Balıkesir'de

    LİMAK ÇİMENTO FABRİKASI BALIKESİR ŞUBESİ BALIKESİR

    ➢ LİMAK ÇİMENTO FABRİKASI ERGANİ ŞUBESİ DİYARBAKIR

    ➢ LİMAK ÇİMENTO FABRİKASI TRAKYA ŞUBESİ PINARHİSAR/KIRKLARELİ

    ➢ LİMAK Ş.URFA ÇİMENTO FABRİKASI ŞANLIURFA

    ➢ BORÇİM BETON SANTRALİ BİGADİÇ/BALIKESİR

    ➢ KAY SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ FABRİKASI BALIKESİR

    ➢ EÜAŞ AFŞİN-ELBİSTAN A TERMİK SANTRALİ ELBİSTAN/K.MARAŞ

    ➢ ALMİNA TEKSTİL SAN.TİC.A.Ş BURSA

    ➢ GÜMRÜKÇÜ TEKSTİL SAN.TİC.LTD.ŞTİ BURSA

    ➢ DİZDARLAR TEKSTİL,BOYA,APRE,PLASTİKLEME TİC VE SAN A.Ş. BURSA

    ➢ SARICANLAR TEKSTİL BURSA

    ➢ MEDEX KAĞITÇILIK BURSA

    ➢ ORHANELİTERMİK SANTRALİ BURS

    ➢ BEYAZİNCİ ÖĞRENCİ YURDU SAFRANBOLU/KARABÜK

    ➢ PAMUKÇU TERMAL TESİSLERİ PAMUKÇU BELEDİYESİ PAMUKÇU/BALIKESİR

    ➢ HELEN OTEL ÇANAKKALE

    ➢ HOLİDAY CLUP KUŞADASI/AYDIN

    ➢ ALTINKUM OTEL ORTACA/MUĞLA

    ➢ ERZİNCAN İLHAN OTEL DİDİM/AYDIN

    ➢ BALIKESİR GÖĞÜS HASTALIKLARI HASTANESİ BALIKESİR

    ➢ BALIKESİR ASKERİ HASTANESİ BALIKESİR

    ➢ ÖZEL MANİSA TIP MERKEZİ MANİSA

    ➢ BURSA DÖRTÇELİK ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ BURSA

    ➢ MERSİN ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI MERSİN

    ➢ MUĞLA ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI MUĞLA

    ➢ BİLECİK ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI BİLECİK

    ➢ KIRIKKALE ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI KIRIKKALE

    ➢ BURSA ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI BURSA

    ➢ BALIKESİR ÖZEL İDARE KÖYLERE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI BALIKESİR

    ➢ DİLEKSAN KAĞITÇILIK TİC.LTD.ŞTİ BALIKESİR

    ➢ BİNTEPE TAVUK ÇİĞTLİĞİ BİGADİÇ/BALIKESİR

    ➢ AYYAVUZ EKMEK FABRİKASI DENİZLİ

    ➢ HCM BÜYÜKBAŞ HAYVAN ÇİFTLİĞİ BİGADİÇ/BALIKESİR

    ➢ SİLİFKE ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI SİLİFKE/MERSİN

    ➢ GÖNEN KADIOĞLU HOTEL GÖNEN/BALIKESİR

    ➢ YILDIZ TERMAL OTEL GÖNEN/BALIKESİR

    ➢ YAŞAR OTEL SULTANDAĞI/AFYONKARAHİSAR

    ➢ MOM HOTEL BORNOVA/İZMİR

    ➢ C&H HOTEL PAMUKKALE/DENİZLİ

    ➢ ESER PREMİUM HOTEL SPA BÜYÜKÇEKMECE/İSTANBUL

    ➢ ÜSTÜN DOĞAL GAZ ANKARA

    ➢ YILDIZ MAKİNA ANKARA

    ➢ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ KASTAMONU

    ➢ KARABÜK KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI SAFRANBOLU/KARABÜK

    ➢ T.C GIDA TARIM HAYVANCILIK BAKALIĞI TARIMSAL ARAŞTIRMALAR VE POLİTİKALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNCİR ARAŞTIRMA İSTASYONU ERBEYLİ/ İNCİRLİOVA/AYDIN

    ➢ CROWNE PLAZA BURSA CONVENTİON CENTER & THERMAL SPA NİLÜFER/BURSA

    ➢ DENİZ AĞAÇ İNŞAAT NAK. ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. BEŞİKDÜZÜ/TRABZON

    ➢ BOLU ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI (SERİ HARFİYAT)BOLU

    ➢ NİL HOTEL AYVALIK/SARIMSAKLI

    ➢ GRAND TEMİZEL HOTEL AYVALIK/SARIMSAKLI

    ➢ OVACIK BELEDİYESİ KARABÜK/OVACIK

    ➢ GÜNEŞ IŞIĞI HOTEL ADANA

    ➢ OLMUKSAN İNTERNATİONAL PAPER AMBALAJ SAN. TİC. AŞ. EDİRNE

    ➢ OBAM TERMAL RESORT OTEL SPA BALIKESİR/SINDIRGI

    ➢ WYNDHAM GRAND İSTANBUL KALAMIŞ MARİNA İSTANBUL/KALAMIŞ

    ➢ KAZIM KARABEKİR BELEDİYESİ KARAMAN

    ➢ KETEN TEKSTİL İSTANBUL/BEYLİKDÜZÜ

    ➢ HERA TERMAL BALIKESİR/BİGADİÇ

    ➢ BTS TEKSTİL BALIKESİR/BİGADİÇ

    ➢ MERKEZ SU ANKARA

    ➢ KÖRBEYOĞLU PETROL LTD ŞTİ DENİZLİ/BULDAN

    ➢ ÖZEL AYVAZ KIZ ÖĞRENCİ YURDU SAFRANBOLU/KARABÜK

    ➢ BOLU ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI BOLU/SEBEN

    ➢ EGE PLASTİK YENİŞEHİR/İZMİR

    ➢ HERAMİS TERMAL ALTINOLUK/BALIKESİR

    ➢ TESKON İSTANBUL

    ➢ ISI ÜRETİM A.Ş İZMİR

    ➢ KILIÇ TARIM ANAMUR/MERSİN

    ➢ TEKMAR MERMER YATAĞAN/MUĞL

    ➢ HİDRO PLAST KAHRAMANMARAŞ.

    ➢ KIRKLARELİ BETON STAR KİREMİT KIRKLARELİ

    ➢ MUĞLAÖĞRETMEN EVİ MENTEŞE/MUĞLA

    ➢ FAMANTE GLOBAL KÜLTÜR MANTARCILIĞI ÇUBUK/ANKARA

    ➢ PANELPOL ANKARA

    ➢ KAR-EL DEMİR TEL SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ALİAĞA/İZMİR

    ➢ SOLİMPEKS KARATAY/KONYA

    ➢ ASAMA İZOLASYON İNEGÖL-BURSA

    ➢ BOLU ÇİMENTO A.Ş

    ➢ ILIK SU YAŞAM KENT SİTESİ ZONGULDAK-KOZLU

    ➢ YAPI TEKNİK KARTAL-İSTANBUL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamiryo71 -- 22 Temmuz 2020; 13:24:30 >




  • Dünyanın en büyük firmaları yumuşatma cihazları için tam otomatik kontrol valfleri üretiyorlar;

    Çeşitli reçineler üretiliyor

    Bunları sistem haline getirip satışı yapılıyor

    sürekli bu cihazlara tablet tuz ekleniyor

    ama bunların üretimi dünyadaki dev firmalar tarafından yıllardır yapılıyor

    sonra biri çıkıyor diyorki;

    al sana mıknatıs tüm derlere deva

    Vay be helal olsun valla

    bu arada bu mıknatısların satıcısından başka kimseye faydalı olduğunuda görmedim hocam :)

    Not:Hakkınızı helal edin lütfen amacım kimsenin işini baltalamak değil fakat gerçek bu
  • Selamlar Sevgiler,

    Çalıştığım şirket filtrasyon sistemleri yapıyor çok büyük akvaryumlar için. Dev gibi cihazlar yapılıyor suyu tamamen deniz canlıları için filan yaşanabilir hale getirmek için.

    Bizim mühendislere soracağım mıknatıs ile halledilebilen bir şey için neden kocaman cihazlar üretiyoruz diye :) (sarkazm içerir ve evet filtrasyon cihazları sadece kireç için yapılmıyor biliyorum.)

    Bunun haricinde marmara suları ile ilgili yüksek lisans çalışması yapan arkadaşıma sordum. Kireç' in mıknatıs ile bir alakasını kuramadı o da benim gibi.
  • Tüketici zaten konuyu yanlış anlıyor burdaki olay kreci yok etmek değil bu sistem zaten kireci yok etmiyor suyun hareketli olduğu yerlerde işe yarıyor yaptığı iş ise suyunuz içerisinde ireç hala var ancak yapışma özelliğini kaybettiği için suyla beraber akıp gidiyor yani bu ürünün tek amacı evinizdeki ressistanlı ürünleri korumak ama tüketici bunu kireci yok edecek zannederek aldığı için hayal kırıklığı yaşıyor ve ürünün işe yaramadığını düşünüyor birazda satan satıcılarda suç var tabiki satabilmek adına biraz fazla sallıyorlar eee tüketicide umduğunu bulamıyor malesef

  • Açıkçası çok merak edip araştırdığım bir konu. Ama nedense hala bende mantıklı ve elle tutulur bir yanıt alamadım. Bu konu da bir kaç araştırma daha yapacağım. Burayı takipteyim

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.