Şimdi Ara

Manyetik alan ile çalışan beyin implantı geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Manyetik alan ile çalışan beyin implantı geliştirildi



    Bazı nörolojik hastalıkların ve nörolojik semptomların tedavisi için batarya içeren beyin implantları kullanılıyor ve implantlar beynin bazı bölgelerini uyarmak amacıyla kullanılıyordu. Özellikle Parkinson ve epilepsi gibi durumlarda bahsi geçen implantlardan yararlanılıyordu.



    İmplantların bataryaları şarj edilebilir olmalarına rağmen bataryaların da belli bir ömrü ve yıpranma payı olduğu için bahsi geçen implantların eninde sonunda cerrahi olarak çıkarılıp tekrar implante edilmeleri gerekiyor, bu durum da bazı ek komplikasyonlara sebep olabiliyor.



    Manyetik güçle çalışan implant



    Manyetik alan ile çalışan beyin implantı geliştirildi



    Bu durumu iyileştirmek amacıyla Houston-Texas Rice Universtiy kurumu araştırmacıları manyetik olarak çalıştırılabilen nöronal uyarı implantı geliştirdi. Yeni geliştirilen implantın yaklaşık olarak pirinç tanesi boyutunda olduğu ve 2 farklı katmandan oluştuğu belirtiliyor.



    İmplantın manyetorestriktif katman içerdiği ve demir, bor, silikon ve karbon içeren bu katman sayesinde manyetik alan içerisinde moleküler düzeyde titreştiği belirtiliyor. Ayrıca ikinci katman da piezoelektrik kristal içeriyor, bu katman da moleküler düzeydeki titreşimleri elektrik enerjisine çeviriyor. İmplantta bulunan elektrik devresi de voltajı ayarlıyor böylece nöronların implant uyarılarına yanıt vermesi sağlanıyor.



    Yapılan laboratuvar testlerinde yeni implant farelere implante edildi ve farelerin ödül merkezleri uyarılacak şekilde ayarlandı. Sınırlı alan içerisinde serbest dolaşım hakkı verilen farelerin implantın uyarıldığı manyetik alan içerisinde kalma ve o bölgelerde dolaşma eğiliminde olduğu gözlendi.



    Ayrıca Bkz.BTK inhibitörleri anaflaksiyi önlemek için kullanılabilir



    Yeni araştırma Neuron dergisinde yayımlandı.




    Kaynak:http://news.rice.edu/2020/06/08/rice-team-makes-tiny-magnetically-powered-neural-stimulator/







  • merak edenler iot energy harvesting olarak arastirip daha fazla kullanim alanina ulasabilirler. boyle bir alanda kullanilmasi muthis.

    manyetik alana ek elektrik alan, radyo dalgalari vb akliniza gelebilecek enerji tasiyan her sinyalden sarj olabilme durumu mevcut.

    basta kablosuz sensor agindaki enerji sorununu cozmeyi de amacliyor. frekans sorunu icinse cognitive radio yaklasimi var.

    energy harvesting in cognitive radio gibi terimlerle inceleyebilirsiniz.

  • Bizim hastanelerde ne zaman göreceğiz o önemli. Tıp konusunda böyle uçuk gelişmeleri pratikte göremiyoruz. Halen kablosuz cohler implant bekliyorum ama gelmiyor. Çıkartmıyor hayinler

  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    Onun sebebi çok fazla test ediliyor. Misal yazılım şirketleri gibi kervan yolda düzülür hesabı yapmıyorlar hata kaldırmıyor çünkü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ondan sonra zihin kontrolü, bilinçaltı programlama yok diyorlar nereye gidiyor bu iş?

  • açıkcası ben şu bölüme takıldım ''Yapılan laboratuvar testlerinde yeni implant farelere implante edildi ve farelerin ödül merkezleri uyarılacak şekilde ayarlandı. Sınırlı alan içerisinde serbest dolaşım hakkı verilen farelerin implantın uyarıldığı manyetik alan içerisinde kalma ve o bölgelerde dolaşma eğiliminde olduğu gözlendi.''

    iyileştirmek için mi? yönetmek için mi? hangi amaca hizmet ediyor, bunun gelişmiş versiyonu ağ sinyalleri üzerinden insanları uzaktan yönetmek içinmi olacak ülkelerin başındakiler ne isterse halk öylemi olacak bu sorular uzar gider hiç sorun yok ama ben teknolojinin artık hangi amaçlara hizmet ettiğini bir bilgi işlemci olarak anlayamıyorum

  • al işte zihin kontrolu , Bilinç altı programı hepsi var
  • Uygulanacak ve faydalı olacaksa yapsınlar. Ama hala en basitinden dişin ağrıdığında veya çürüdüğünde yenilenme yapmayıp çekiliyorsa ilk çağlardaki düzenden bir farkı kalmıyor. Sözde kök hücre ile organlar tedavi edilecekti. 30 yıldır aynı masal. Doktorlar bile inanmıyor.

  • Mit Üniversitesi insanlara yaptı belgeseli var

  • Golden Smile Diş Polikliniği olarak, dünyanin en iyi marka implantlarını uygun fiyata yapmaktayız. Marka ve fiyatlar için sitemizi ziyaret edebilir ya da bizimle irtibata geçebilirsiniz.
    Sitemiz:www.goldensmile.com.tr/implant-fiyatlari-2020/
    Mail: info@goldensmile.com.tr
    Tel: 0532 685 1662

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.