Şimdi Ara

Makine Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Adam haklı beyler. Şu bilince keşke tercih döneminde sahip olabilseydik. Aynı parayı kazanacağımız daha kolay bir sürü meslek varken neden ağır sanayide mühendislik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kisaca mak muh;

    Okumasi zor,alani genis.

    İs olanaklari fazla ama arkadasin dedigi gibi adam akilli uretim yapan yer yok.

    Kendinin birseyler uretme imkani cok zor,maliyetli.

    İş de çalısma koşullari cok agir.(genellikle)

    Maaşı cidden dolgun ama tecruben varsa,ornek vermek gerekirse bir cimento fabrikasinda calisan 10 yillik bir muhendis yaklasik 5 bin lira aylik(her yil %10 artiyor.) ayrica her yil yaklasik 70 bin lira (12 aylik maas) prim aliyordu en son bildigim kadariyla.

    Hayati ogrenirsiniz , etrafinizdaki cisimleri tanirsiniz bu bolumu okudugunuzda , kisacasi genel kulturunuz baya bir artar.

    Yazilimi ekstra olarak ogrenirsiniz ama makinayi ogrenemezsiniz.



    Makineye ilgi duyuyorsaniz, yukarda saydiklarima okey diyorsaniz , secin.Aksi taktirde bulasmayin hayattan sogursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 20 Haziran 2017; 16:22:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidin hemşirelik, itfaiye, paramedik falan okuyun daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin beceremediğiniz şeyi millete seçmeyin deyip mesleği kirletmeyiniz.
  • Aynı emeği bilgisayar mühendisliğinde verseniz çok daha iyi yerlere gelirsiniz. Okumayın zaten mezun cok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zwickau

    Ülkede savunma sanayii dışında ne geliştiriliyor makine adına? Tüm büyük markalar burada montaj yapıyor. AR-GE dediğiniz şey özel sektörde çok çok az. Siz makine mühendisinden ne bekliyorsunuz acaba? Ya de sektörle ilgili ne kadar bilginiz var?

    Açıkçası sizin ne okuduğunuzu merak ettim. Bu kadar ahkam kesebiliyor olmanız için makine okuyor ya da okumuş olmanız gerekir ki o zamanda sektör ile ilgili hiçbir bilginiz yok demektir. Okumuyorsanız da nereden geliyor bu özgüven?

    Ekleme için: O arkadaş doğru söylemiş. Ama burada bahsedilen durum "ülkemizde". Üretim yapmayan ülkede mühendisin bir alanı olmaz. Almanya'da olsaydık ben herkes makine okusun derdim.



    Ben piyasayı bilen bir mühendis olarak konuşabilir miyim peki ?

    AR-GE'de savunma sanayi ağırlıklıdır doğru. Ama devlet teşvikleriyle birlikte son yıllarda özel sektörde argeye yatırım çok ama çok fazla. Özellikle arçelik'in arge projelerini beğeniyorum. Özel sektörde mühendisi kısıtlayan şey maliyet oluyor tek dezavantajı o savunma sanayine karşı baktığımızda.

    Ülkeyi küçüksemeyin, bu işlere çok ciddi yatırım yapan firmalar var. Yeterli mi ? Hayır kesinlikle. Ama her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. arge yatırımları büyüyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nowhere Man X

    Çalışana, kendini geliştirene her meslekte iş vardır. O yüzden şu işsizlik,zor gibi laflar edip boş yorum yapmayınız.

    Boş yapmayın.

    Ülkede işsizlik var. Özellikle genç ve yeni mezunda işsizlik var.

    Bugün girin kendinize fake bir yeni mezun makine mühendisi profili oluşturup ilanlara başvurun 100 ilana başvurun eğer askerlik yoksa 1 i bile çağırmayacaktır. Askerlik varsa 2 3 görüşme daveti belki alabilirsiniz. Llinked inde millet ağlıyor, iş için secde ediyor resmen siz işsizlik yok diyorsunuz. Tuzu kuru olana yok tabi.

    Bazı firmaların 3-4 bin başvurusu oluyor. Sanki staj başvurusu gibi

    Maaş piyasaları çok düşük.

    Kendini geliştirme deidğiniz hikayenin bir sonu yok. Makine Mühendisliğinde pekçok iş zaten iş hayatında öğrenilir. Örneğin bir kalıp, hangi okuldan yeni mezun adam adamakıllı bir numunenin kalıbını tasarlayacak yetkinlikte mezun oluyor ? Hangi okuldan yeni mezun adam hastahane tesisatı yapacak yetkinlikte mezun oluyor ? Hangi okuldan mezun adam fabrikanın 3 aylık üretim planlamasını hatasız yapabilecek dzeyde mezun oluyor ?

    Makinede mezun sayısı çok fazla, her sene mantar gibi adam çıkıyor. Sektörde rekabet aşırı fazla. Siz olmasanız arkanızda bekleyen binlerce kişi var işverende buna güvenerek dip maaşlar teklif edebiliyor. Özellikle "çobanlık" olan pozisyonlarda okulun etkisi yok. İtü mezunu adamıda alsa çobanlık, imalat şefliği yapacak sivas mezunu adamıda alsa. Bu yüzden imalat pozisyonlarında okul etkisi minimal. Arge, tasarım pozisyonlarında okulun etkisi olabiliyor.

    Temel çizim programları ve yabancı dil zaten bir zahmet olacak, olsada esprisi artık yok. Youtubede 1-2 haftada solid öğrenir üzerine mastercamde iskelet işler hale gelirsiniz.

    Öyle yada böyle iyi bir yerden işe başlayıp aptal ve tembel bir adam değilseniz başladığınız sektör ve pozisyonda yükselir, uzmanlaşır yetkin olur ve daha fazla maaş talep edebilir hale gelebilirsiniz. Fakat ülkemizde özellikle yeni mezunlarda iş bulabilmek demek tanıdık demek, hal hatır demek, akraba demek, referans demek, bir telefon demek bunlarda yoksa şans demek.

    Heryer tecrübeli adam arıyorda e bukadar yeni mezun nerede tecrübe edinecek ? İşte buradada devreye tanıdık, çevre giriyor. En kötü ihtimal staj yaptığınız yerler orta-küçük ölçekli yerlerse buralarda işbaşı yapabiliyorsunuz. Tabiki dip maaşlarda.

    Devlet köylere bina kurmaya devam etsin bakalım, makine okumamış sayısı okumuş sayısından az olacak bu gidişle.


    Sektörün içinde olmadan gazete haberiyle gelin "ölködö argö vör" demeyin. Benim çalıştıım firma dahil pekçok firma devletten 2 kuruş almak için tubitakla uğraşır, arge desteği için birim oluşturur neler neler.

    Ülkede adamakıllı araştıra geliştirme, üretim geliştirme mühendisliği yapılabilien firma sayısı kısıtlı ve %80 i zaten sektörünün devleri. Yani 2000-3000 başvrusu olup 1 kişinin alınacağı pozisyonlar.

    Ülkemizde "mühendislik" yapan makine mühendisi sayısıda orana vurudğumuzda %30 u geçeceğini düşünmüyorum. Kalanı çobanlı-eli sopalı idarecilik, teknik ressamlık, temel planlamacılık, idari işler, satış-pazarlama yapıyor. Bu gözler "AR-GE" müdürlüğünde 2 makine mühendisi 5 teknik ressamı olan ve tümünün imalata 2d imalat resmi çıkartan "sektöründe öncü" şirket gördü. He pardon "mühendis" arkadaşların birisi cad dosyalarını hazırlayıp arşive kayıt ediyordu, dergi-katalog sorumlusuydu bakın onu unutmuşum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 20 Haziran 2017; 17:50:34 >




  • YTÜ makineyi hakkiyla bitirip İngilizceyi akici bir şekilde bilen biri yurtdışında iş bulabilir mı?

    Diş hekimliğini kazanamazsam eczacılık yada Mak muh düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hide and Seek

    Aynı emeği bilgisayar mühendisliğinde verseniz çok daha iyi yerlere gelirsiniz. Okumayın zaten mezun cok

    Ne yazıkki durum tam olarak böyle.

  • Neyi becerememişiz acaba? Bu konuda hangi cümleden "beceremediğimizi" çıkardınız, paylaşırsanız memnun olurum. @-RAUL

    Hocam ciddi anlamda kendi işini yapmak isteyen makine mühendisine bu ülkede kaç iş vardır? Tabii ki iş olanağı artıyor ama öbür taraftan da zorunlu olarak çalıştırıla makine mühendisi sayısı da artıyor. @Xreleave hocamın da bahsettiği gibi, ülkede nitelikli mühendise duyulan ihtiyaç oransal olarak düşüyor. Siz her yıl binlerle makine mühendisi mezun ediyorsunuz, bunların çoğu işsiz kalıyor. %95'lik kısım maalesef düşük ücretlere ve çok fazla çalışma saatlerine mahkum ediliyor. Çok küçük bir kısım ise istediği şekilde çalışıyor. Bu oran bence %1 bile değil. Birçok büyük kurumsal firmada çalışan ve kısa süre sonra işini bırakan arkadaşlarım var. Bunlar sanıyor musunuz işlerini yapamıyorlar ya da az maaş alıyorlar? Maaşlar lüks yaşamaya yetecek seviyede maaşlar. Ama ne hikmettir ki herkes yurt dışına kaçmaya çalışıyor. @Böck

    Nereye dikkat çekmeye çalıştığımı daha açık anlatabilmişimdir diye umuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zwickau -- 20 Haziran 2017; 18:44:51 >




  • floki20 kullanıcısına yanıt
    Yurtdışında iş bulmanın temeli dil değil, zaten dil bilmek zorundasınız. Kendinizi geliştirmeniz ve bunu bir şekilde göstermeniz gerekiyor. Yani elinizde somut, gösterebileceğiniz iyi bir deneyim olduktan sonra yurtdışına açılabilirsiniz. Ya da notlarınızı yüksek tutup yüksek lisansınıza yurt dışında devam edebilirsiniz.

    Düşündüğünüz meslekler kafa olarak yakın değil bu arada. Üçü de birbirinden farklı. İyice araştırmanızı ve puana göre tercih yapmamanızı, isteklerinizi göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
  • Daha makine mühendisi olmamış öğrenci sanırsın 40 yıllık makine mühendisi sen kimsin de çocukları bu bölümden soğutuyorsun? Belki ülkeyi kalkındıracak bi birey yetişecek.Üstteki elemana bilmediğin konuda ahkam kesme demiş bide bunu diyen eleman makinenin alnı dar bilgisayarın geniş diyor tam komedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coluk cocuk dolmus burasi.



    her genc "ben argede calisacagim" diye icinden gecirir okulda. ben gecirmedim, realisttim.



    en az yipranacagin ve en cok parayi kazanacagin yere git. her halttan biraz anla, yeter.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zwickau kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız hocam ama

    Maalesef puanima göre tercih yapmak zorundayım.Turkiyede yaşıyoruz ve geleceğimi sağlama almam gerek.insallah dış hekimliğini kazanirim.kazanamazsam çok çetin bir ikilem beni bekliyor olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heinz Guderian

    Daha makine mühendisi olmamış öğrenci sanırsın 40 yıllık makine mühendisi sen kimsin de çocukları bu bölümden soğutuyorsun? Belki ülkeyi kalkındıracak bi birey yetişecek.Üstteki elemana bilmediğin konuda ahkam kesme demiş bide bunu diyen eleman makinenin alnı dar bilgisayarın geniş diyor tam komedi.

    Heinz gardaş ben makine mühendisiyim ve tercih aşamsındaki gençlere tek önerim bilişim, yazılım, otomasyon alanlarında kendilerini geliştirmeleridir. Bireysel yetenek ve çabanın karşılık bulabildiği en mantıklı alanlar bunlar.

    Ülkeyi kalkındıracak bireyler kaçıp gitmek istiyorlar ne yazıkki, ülkede bilim üretebilecek insanlardaa ülkedeki akademik sistemin saçmalığını görüp kaçmaya çırpınıyorlar.

    Makinenin alanı geniş ama kime geniş ? Sermayesi olana geniş. Alanı geniş demeylede olmuyor o işler. Okulda alan seçilir, dal seçilir ders seçilir. Yani geniş olan alan mecburen daraltılır. Örneğin imalat anabilim dalını seçen bir öğrenci kafadan direkt enerji sektörünü siliyor. Yani o geniş denilen alan daraltılmış oluyor.

    Ülkenin asıl problemi akademik değitim düzeyinin çok düşük olması. Müfredatlar eski, mühendislik eğitimi vermekle yükümlü akademisyenlerin teknik yeterlilikleri yok, pekçoğu kendini ispatlamış insanlar değil, pekçoğu hayatı boyunca bir fabrikada 1 gün çalışmamış insanlar. Sadece okulda kalmışlar, sadece derleyip toplayıp makale çıkartmış insanlar. Bu saydıklarım özellikle anadoluda çok fazla olsada büyük şehirlerdede var emin olun.

    Yani kendi sanayi tecrübesi, üretim tecübesi, tasarım tecrübesi olmayan bir akademisyen kime ne öğretiyor. Kitap zaten ortada, o dersle alakalı 5856 tane kitap bulunabiliyor. Mesele işin inceliği, trickleri. Bunları bilen adamda genelde akademide kalmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 20 Haziran 2017; 21:27:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zwickau

    Neyi becerememişiz acaba? Bu konuda hangi cümleden "beceremediğimizi" çıkardınız, paylaşırsanız memnun olurum. @-RAUL

    Hocam ciddi anlamda kendi işini yapmak isteyen makine mühendisine bu ülkede kaç iş vardır? Tabii ki iş olanağı artıyor ama öbür taraftan da zorunlu olarak çalıştırıla makine mühendisi sayısı da artıyor. @Xreleave hocamın da bahsettiği gibi, ülkede nitelikli mühendise duyulan ihtiyaç oransal olarak düşüyor. Siz her yıl binlerle makine mühendisi mezun ediyorsunuz, bunların çoğu işsiz kalıyor. %95'lik kısım maalesef düşük ücretlere ve çok fazla çalışma saatlerine mahkum ediliyor. Çok küçük bir kısım ise istediği şekilde çalışıyor. Bu oran bence %1 bile değil. Birçok büyük kurumsal firmada çalışan ve kısa süre sonra işini bırakan arkadaşlarım var. Bunlar sanıyor musunuz işlerini yapamıyorlar ya da az maaş alıyorlar? Maaşlar lüks yaşamaya yetecek seviyede maaşlar. Ama ne hikmettir ki herkes yurt dışına kaçmaya çalışıyor. @Böck

    Nereye dikkat çekmeye çalıştığımı daha açık anlatabilmişimdir diye umuyorum.

    Hocam şimdi ben diğer üniversitelerdeki durumu bilemiyorum. Ama ben Türkiyenin en iyi okullarından birinden mezunum. Sınıf arkadaşlarıma bana bakınca işimden gayet memnunum sayılır. Tamam benim sektör biraz daha imalata yönelik ama makina mühendisliğinin hakkını veren arkadaşlarımı görünce mutlu oluyorum.

    Sizin eleştirinizi biraz daha alt seviye üniversite mezunu kişiler için haklı bulabilirim o zaman.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xreleave


    quote:

    Orijinalden alıntı: Heinz Guderian

    Daha makine mühendisi olmamış öğrenci sanırsın 40 yıllık makine mühendisi sen kimsin de çocukları bu bölümden soğutuyorsun? Belki ülkeyi kalkındıracak bi birey yetişecek.Üstteki elemana bilmediğin konuda ahkam kesme demiş bide bunu diyen eleman makinenin alnı dar bilgisayarın geniş diyor tam komedi.

    Heinz gardaş ben makine mühendisiyim ve tercih aşamsındaki gençlere tek önerim bilişim, yazılım, otomasyon alanlarında kendilerini geliştirmeleridir. Bireysel yetenek ve çabanın karşılık bulabildiği en mantıklı alanlar bunlar.

    Ülkeyi kalkındıracak bireyler kaçıp gitmek istiyorlar ne yazıkki, ülkede bilim üretebilecek insanlardaa ülkedeki akademik sistemin saçmalığını görüp kaçmaya çırpınıyorlar.

    Makinenin alanı geniş ama kime geniş ? Sermayesi olana geniş. Alanı geniş demeylede olmuyor o işler. Okulda alan seçilir, dal seçilir ders seçilir. Yani geniş olan alan mecburen daraltılır. Örneğin imalat anabilim dalını seçen bir öğrenci kafadan direkt enerji sektörünü siliyor. Yani o geniş denilen alan daraltılmış oluyor.

    Ülkenin asıl problemi akademik değitim düzeyinin çok düşük olması. Müfredatlar eski, mühendislik eğitimi vermekle yükümlü akademisyenlerin teknik yeterlilikleri yok, pekçoğu kendini ispatlamış insanlar değil, pekçoğu hayatı boyunca bir fabrikada 1 gün çalışmamış insanlar. Sadece okulda kalmışlar, sadece derleyip toplayıp makale çıkartmış insanlar. Bu saydıklarım özellikle anadoluda çok fazla olsada büyük şehirlerdede var emin olun.

    Yani kendi sanayi tecrübesi, üretim tecübesi, tasarım tecrübesi olmayan bir akademisyen kime ne öğretiyor. Kitap zaten ortada, o dersle alakalı 5856 tane kitap bulunabiliyor. Mesele işin inceliği, trickleri. Bunları bilen adamda genelde akademide kalmıyor.

    Abi sen demek istediğimi anlamadın benimde var bi arkadaşım makine mühendisi olmak isteyen dediklerinde haklısın ama benim kızdığım nokta 1 gün iş tecrübesi olmayan adamın buradaki küçük yaştaki çocukları soğutması sence doğru mu?Kim bilir ne hayali var çocuğun?




  • Heinz Guderian kullanıcısına yanıt
    Kim kimi soğutuyor ya? Siz konuyu ve dediklerimi okuduğunuza emin misiniz? Ayrıca 2006 yılı profilimde "öğrenci" yazıyor diye beni öğrenci mi zannettiniz?

    Siz sanırım makine sektörü gurususunuz, üslubunuza bakarsak. Bu sektörün içine doğup, alaylı olarak yetişmişsiniz. Ülkenin makine sektöründeki durumunu öğrenmek için ne iş tecrübesine gerek var ne de makine mühendisi olmaya. Burada tercih yapacakları doğru yönlendirmeye çalışıyorum, kimseyi meslekten soğutmaya falan değil. Büyük hayallerle okulu bitirip, o girdiği "büyük" firmada coupling çizince hayalleri suya düşmesin diye.

    Size tavsiyem konudaki yorumları tek tek tekrar okuyun ve özümseyin. Burada makine mühendisliğine laf atan kimse olmadı.




  • makina mühendisliği okuyan arkadaşlara makale yazdırmak istiyorum, ilgilenen bana özelden yazabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.