Şimdi Ara

makina mühendisiyim iş arıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar askerden geleli 2 ay oldu ve henüz iş bulabilmiş değilim. liseyi anadolu teknik bilgisayar programcılığı bölümünde üniversiteyi ise selçuk üni'de makina mühendisliğini bitirdim(mühendislik fakültesi). bursa'da yaşıyorum fakat yakın illerde de çalışmayı düşünebilirim. iş aramaktan kafayı yemiş bulunmaktayım. 25 yaşındayım ve henüz iş tecrübem yok. yardım ve destekleriniz için teşekkür ederim.



  • Çünkü piyasada o kadar çok mezun varki. Tecrübesiz adam 3000TL istiyor, iş veren vermiyor.

    İş veren 1700-1800 başlangıç diyor, mezun arkadaşlar bu parayı beğenmiyor.
  • ingilizcen yoksa iş bulman biraz zor
    Bende 26'ya yeni girmiş egede bir üniversiteden mezun makine mühendisiyim askerliğimi yaptım. Askerden geldiğimden beri 1.5 ayda kariyer.net, secretcv, yenibiriş ve işkur üzerinden başvurular yaptım. Staj yaptığım yerler büyük güzel firma olmasına ve beğenilmeme rağmen kendi salaklığımdan gitmedim falan. 1.5 ayda 5 iş görüşmesi yaptım şuan büyük sayılabilecek, ürettiği ürünlerin %90 ını yurtdışına ithal eden bir firmada ar-ge tasarım mühendisi olarak girdim. Hiçbir tanıdığım ve torpil olmadan. Haftanın altı günü çalışma ve 2.500 lira maaşla işbaşı yaptım. Maaş az yetersiz fakat 4 ayda bir değerlendirilip maaş artışı yapılacak ve bayramlarda yılbaşlarında ikramiye gibi bişey verilecek. Amacım 1.5 yıl çalışıp para biriktirip Almanya'da yüksek lisansa gitmek. Türkiye'de piyasa ölmüş. Heryer tanıdık torpil usülü olmuş. Ayrıca çalışana değer verilmiyor ve doğru düzgün para da verilmiyor.
    Sana önerim ingilizce bilmiyorsan ingilizce ye yoğunlaş ayrıca autocad, solidworks bilgin olsun. Staj yaptığın yerlere git sorumlu mühendisinle vs görüş. Şartlarını tam olmasa da büyük kısmını sağladığını düşündüğün her ilana güzel bir önyazıyla başvur. İlk girişte az çok demeden başlangıç yap birkaç ay çalıştıktan sonra farklı maaşı daha tatmin edici yere geçersin. Malesef piyasa cacık olmuş.

    Eklemeyi unuttum. Mail adresinle iyi bir önyazı oluşturup cv ni direk fabrikaların insan kaynakları departmanına at. elbet bitanesi dönecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avagadro -- 26 Mart 2018; 22:35:13 >




  • ben 2. sınıfım sakarya da. kime sorsam teknik bilgi vs demeden direk ingilizce diyorlar. anladığım kadarıyla dil her şeyden daha önemli sektörde.
  • catia biliyor musun?
  • ingilizce'yi iyi seviyede biliyorum. catia görmedim fakat autocad ve solidworks programlarını ortalama düzeyde kullanabiliyorum.
  • cv'ni yolla bana
  • USTA BUrsa gibi yerde nasıl iş bulamıyon sanayi şehri reno var fiat var br dünya fabrika var orda...
  • Valla hocam bir sürü ilan var, aranan niteliklere uyuyorsan bile dönmüyorlar, ben de Ges kurulumunda çalıştım yeni iş arıyorum o kadar deneyime rağmen dönüş yok ilginçtir ki. Autocad, catia falan orta düzeyi pek salladıklarını sanmıyorum. Aranan kişi olmak için çok iyi olmak lazım program dil vs.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.