Şimdi Ara

Maddi durumu kötü olan insanlara nasıl ulaşabiliriz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Darüşşafaka'ya aylik yada tek seferlik yardim yapabilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alkgs

    Lösev'e sık sık yardım ederim aslında tek güvendiğim vakıf lösev. Küçücük bedenlerin çektiği acılara derman olmaya çalışıyorlar. Ama elimdeki tüm imkanı lösev'e harcamak da doğru değil kanımca. Çünkü cidden akşamdan sabaha yiyecek ekmeği olmayan aileler de var.

    Çevrenizdeki öğretmenlere sorun mutlaka ihtiyaç sahibi öğrencilerinden haberleri vardır .Birde nacizane önerim Bim de satılan bim kartları var istediğiniz kadar yükleyip( en fazla 500 TL birden çok kartta verilebilir) verebilirsiniz..... kişiler kendileri ihtiyaçları doğrultusunda istedikleri kadar alıp bir yıl içinde tüketiyorlar ayrıca tekel ürünleri yok ...bimde ne varsa alabiliyorlar ...koli dağıtırken biri beyim zaten fakir bir yıl boyunca bunları yiyor bizim boğazımızdan başka bir şey geçmeyecek mi demişti.... Mahsur yavaş ın belediyenin verdiği kartlarda en çok alınan şeyin çikolata olduğunu söylediğinde ailelerin çocuklarına sevindirmek adına nelerden vazgeçtiklerini düşündüğümde çocuk gibi ağlamıştım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yukaridaki arkadasin dedigi gibi ogretmenlere sorun onlar sizi yonlendirirler. Ama kesinlikle ilkokul ogretmenlerine sorun. Ortaokul, lise ogretmenlerine sormayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hanimin iki yeğeni var 1.si esi ölünce 5 cocugu ile ortada kaldi kendini gecindirmeye calisiyor
    Digeri esi asgari ucretle çalışıyor 2 cocugu ile antalyada lirada yasiyor akrabalar olarak karar aldik fitre vs icin bu ikisine yardim edelim diye. Diyecegim o ki omce kendi ailemizden basladik biz arastirmaya tanıdık bildige yardim edelim oncelikle dedik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahalle bakkalına sor o söyler kimin ihtiyacı olacağını

  • Herkesin kendi takdiridir tabiki. Fakat ben lösev,ankara belediyesi ve haluk leventin derneği hariç hiçbiryere güvenmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    2000tl ye ekran kartı var mı ya?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz eskişehirde üniversitemizin bitirme projesi kapsamında ihtiyacı olanlara böyle bir şeyler yaptık ihtiyaç malzemeleri hazırladık o kadar çok ihtiyacı olan insan vardı ki boyle poşetleri verince gerçekten mutlu olmuşlardı. En iyi muhtarlar biliyor biz listeleri muhtarlardan almıştık. Muhtarlar iyi biliyor birde nerede oturuyorsan az çok hangi semtin daha fakir olduğunu bilirsin oranın muhtarıyla görüşmeni tavsiye ederim

  • evi arabası olan kişilerde fakirlik ayagına yatıp belediyeden vs yardım alıyor kim fakir kim zengin belli degil ülke dingonun ahırına döndü koparan koparana...

    gerçekten yardmına muhtaç insanlarda çok fazla yardım edecek arkadaşlar yardım edilecek kişiyi çok iyi araştırsın

  • Eskişehir'de yardım eden Yıldız tozu yardımlaşma Facebook Grubu var. Sadece gıda değil kıyafet, kitap ,oyuncak ev eşyası aklınıza ne gelirse yardim ediyorlar.kime ne verirlerse de hepsinin yüzünü kapatıp Facebook'ta paylaşıyorlar. Ev kurdukları da oluyor gıda kolisi+ çek verdikleri de. Yaşlı bir teyzeye bulaşık yıkamada zorlanıyor diye ellerindeki ikinci el bağış gelmiş bulaşık makinesini taktıkları da. Evde uydu alıcıları, küçük gelen kıyafetler, üniversite kitapları vs iş yapacak ne varsa onların depoya bırakıyorum yeri gelince ihtiyacı olana gidiyor. Sokaktan aileleri alıp adam akıllı bir eve yerleştirip doğalgazı elektriği suyu ne varsa açtırıp bir kaç ay kirasını ödeyip birde iş bulup yeni bir hayat sundukları dahi oldu. Kurban etlerinin dahi pay edip depolarındaki derin dondurucuda muhafaza edip zamanı gelince gıda kolileri ile dağıtıyorlar. Kim ne varsa elinde veriyor Eskişehir de öyle diyim. İşin sağI da solu da yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • deniz006 kullanıcısına yanıt
    Zaten en büyük korkum da bu. Geçen kolileri dağıtırken yoksul mahallede bir ailenin kapısını çalıp koliyi verdik. Ailenin ergen oğlu bir de üzerine para istedi. O an pişman oldum verdiğime çünkü gerçekten yoksul ve yardıma muhtaç kişi kendisine erzak yardımı getiren kişilerden bir de para dilenecek kadar gurursuzluk yapamaz. Belli ki dilenciliği meslek edinen bir aileye denk geldik. Neyse durumu iyi olmasına rağmen el açan insanların da vebali kendi boynuna.
  • alkgs A kullanıcısına yanıt

    Hocam oncelikle Allah azze Celle yaptiginiz yardımları emekleri kabul etsin.


    Ben kucukken çok fakir bir köyde yaşadım. İki tür fakir vardır. Birisi fakirligi meslek edinmiş olanlar. Devamlı birşeyler dilenir ve bulduğu gibi yer içer ve bunu meslek edindiği içinde o durumundan kurtulmak içinde hiç bir sey yapmaz. Bir versen iki ister iki versen 5 ister 5 versen neden 10 değil diye hiç bir zaman da memnun edemezsin bu tür fakiri.


    2. Fakir türünün ise fakir olduğunu anlaman neredeyse imkansızdır. Aç yada düşkün oldugunu asla soylemez.

    Onun ailesinden yada yakın muhitinden değilsen durumu hakkında da bilgi edinmen çok zordur. Şöyle diyim. Diyelim sokakta bir şey dağıtılıyor. En önde birbirini yiyenler üst üstte olan ve kendini almak için yirtanlar yüzsüz fakir , en arkada öylece bakan sakın sakin duranlar ise genelde 2. Kısım fakir oluyor.


    Ve ayrıca ben simdi kimseye akıl vermek gibi olmasında gidip bir kuruma vermek çok sağlıklı değil ya. İşin kolayına kaçmak gibi bir şey.

    Eğer yardım yapacaksanız o yardımın hem sizin maneviyatinizda hemde Allah azze Celle katında tam olmasini istiyorsanız biraz vakit ayırıp mücadele edip tam fakir bir aileye direkt siz kendiniz dokunun.

    Ben yaptim yapacagimi bundan sonrası kuruma kalmış demek çok fazla kolaycilik vr kolaya kaçma oluyor bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şehri iyi bilmeniz lazım, zaten gelir düzeyi düşük insanlar genelde şehrin epeyce dışında oturuyor dışarından da anlaşılıyor. Bu konuda mahalle muhtarı bence daha mahallesinde kim var kim yok doğru dürüst bilmiyordur bile. Eskiden di o muhtar mevzusu. Dilencilere kesinlikle vermeyin, onlar sizden bile zengin olabilir.

  • Varoşlarda çalışan öğretmenler vardır çevrenizde.
    Hayır işi anlatılmamalı ama... Eşim, görev yaptığı okul çevresindeki bazı insanlar için güzel organizasyonlar yaptı. Sağolsunlar, site komşularımız da oldukça iyiliksever insanlar.
    Bu devirde, kimliği bile olmayan ama bebek yapmış... Bez, battaniye bile alamayan insanlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasatka kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam sizlerin de. Tespitinize aynen katılıyorum. El açana yardım etmek farz ama bu devirde sokakta el açan kişi 10 dk sonra arabasına atlayıp evine dönüyor.

    Osmanlı zamanında-ramazan aylarında özellikle- ihtiyaç sahiplerinin faydalanabilmesi için sokaklara büyük kaseler konulurmuş. Durumu iyi olanlar bu kaselere bir kaç akçe bırakır, gerçekten ihtiyacı olanlarsa utana sıkıla bu kaselerden ihtiyacı kadar alır ve yoluna gidermiş. Durumu iyi olup bu kaseden para alan bir kişi bile çıkmazmış derler.

    Şimdi olsa araba dayayıp kaseyi komple götürüler.
  • fakirlara belediye valilik dernekler bakiyir. Öğrencilere verin faha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana verin Elon Musk a kıyasla durumum çok kötü.

  • gelirini bildigin insanlara

  • En yakındaki pazar yerinin kurulduğu gün 19:00-20:00 arası tezgahlar kalkmaya yakın git. Ortada kalmış çer çöpü toplayan insanları gözün arasın, belki biraz sulansın...

  • Gir bir bakkala, fırına onlar kimin zor durumda olup olmadığını iyi bilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 24 Nisan 2021; 0:55:44 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.