Şimdi Ara

Macbook Pro Retina Ekran Bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2013 Eylül'de aldığım 15" retina ekranın yarısı kullanılamaz hale geldi, ekranın alt tarafı siyah ya da titriyor çoğu zaman ve o kısım tamamen kullanılamaz hale geldi. Yetkisi servise sordum, 2200 lira fiyat çektiler (bu ekranı kendilerine vermem karşılığında indirimli fiyatmış), özel servise sordum 1600 lira dediler, eğer çatlak yoksa 1200 liraya sadece iç ekranı da değiştirebiliyorlarmış.

    Ifixit'de 400$'a var ekran (şu anda stok bitmiş heralde birkaç gün önce vardı, kısa zaman içinde gelir heralde)https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Pro-15-Inch-Retina-Mid-2012-Early-2013-Display-Assembly/IF117-010 ama tabi onu takmak da büyük mesele.

    Özel servis retina ekranların yedek parçalarının bulunmadığını söyledi, yani yetkili servisle aynı hizmeti vermiş olacaklar söylediğine göre. Sizce herhangi bir sorun olur mu yoksa riske girmeden Apple'ın yetkili servisine mi gitmeli?







  • özel serviste parça yoksa nasıl hizmet verecekmiş?
  • Gus Fring kullanıcısına yanıt
    Uzun zamandır ara ara titreme oluyordu, son zamanlarda da tamamen kullanılamaz hale geldi. Geçen sene yere düşmüştü ekranın köşesi ezildi, büyük ihtimal ana sebebi bu. Aslında garantisi bitmeden götürdüm ama ekranın kenarında ezilme var deyip ekranın garantisinin artık geçerli olmadığını söylediler.
  • Onlarda parça varmış, ben kendim Ifixit'den araştırıp link gönderdim parçanın fiyatını gösterebilmek için.
  • 2200 lira verdikten sonra garanti süresi de 6 aymış. rezillik resmen, yenisini alın diyorlar.
  • şu anda 15" retinalar konfigürasyona göre 6000 seviyelerinde. bir süre harici monitör ile idare edip orijinal serviste yapmak için para ayırın derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.