Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (271. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.671
Cevap
130
Favori
282.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 269270271272273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Safari için kullandığınız VPN programı nedir arkadaşlar ? var mı tavsiye ?
  • 2018 macbook pro klübü yok mu arkadaşlar buradan mı devam ediyor? yoksa daha iyi bir forum mu var?
  • Merhaba değerli forum yazarları;
    2015 model Aplle Macbook Pro almak istiyorum. Özellikleri aşağıya yazacağım. Oyun oynamıyorum. Montaj ve intenette rahatça dolaşmak istiyorum. Sizce 2019 yılında alınır mı? Hala güncel midir? Teşekkür ederim.

    Bellek : 8GB
    Camera : HD-Cam
    Ekran Kartı : İntel Iris Graphics
    İşlemci Hızı : 2.6 GHz
    İşlemci Tipi : i5
    LCD Ekran : 13.3
    Marka : APPLE
    Sabit Disk : 128GB Flash Disk
    Ürün Ailesi : MacBook Pro Retina Display
    Ürün Kodu : MGX72TU/A
    Yazılım : Mac
  • 2015 mbp Hala kullanılır, ben aynı makinenin 259 gb ligini sorunsuz kullanıyorum. Sizin için en önemli soru bu kapasite size yetermi. İnternet vs konusunda sıkıntı olmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidakontrol G kullanıcısına yanıt
    evet hafıza konusunda herhangi bir sıkıntı olacağını pek sanmıyorum. şu an ki kullandığım laptopta sadece 22 gb doldurmuşum 2 yıldır kullanıyorum.
  • ben de 2017 macbook pro almayı düşünüyorum.fiyatlardan dolayı 128 gb olan modelinden almayı düşünüyorum ancak ufak bir sorum var.Android studio ve xcode kullanmak için alacağım ürünü, eğer kullanan arkadaşlar varsa 128 gb yeterli olur mu? yoksa biraz daha bekleyip 256 gb mı almak gerekir.şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre_pks

    ben de 2017 macbook pro almayı düşünüyorum.fiyatlardan dolayı 128 gb olan modelinden almayı düşünüyorum ancak ufak bir sorum var.Android studio ve xcode kullanmak için alacağım ürünü, eğer kullanan arkadaşlar varsa 128 gb yeterli olur mu? yoksa biraz daha bekleyip 256 gb mı almak gerekir.şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
    Ne iş yapacağınız önemsiz. 128 GB maalesef yetersiz kalıyor. Mutlaka 256 GB tercih edin minimum.

    İşin kötü yanı şu;

    Apple, 2015 (yani eski kasa) retina Macbook Pro'ların RAM'lerini lehimli ama SSD'lerini değiştirebilir yapmıştı. Mesela 2015 Macbook Pro kullanıyorum ben, 128 GB SSD ve yetmiyor. Ama 1 TB'a kadar yükseltebilirim. Lakin çok tuzlu.

    Ancak 2016'dan itibaren yeni kasaya geçişle birlikte SSD'lerde lehimli olmaya başladı. İnternette yazan bir bilgiye göre giriş seviyesi 2016-2017 model Macbook Pro'larda (touch-bar olmayan sürüm) değiştirilebilir bir NVMe SSD konulmuş. Piyasada çözümler var gibi gözüküyor. Sonradan değiştirebilirsiniz.

    Ama eğer touch-barlı Macbook Pro alacak, veya 15 inç tercih edecekseniz kaçarınız yok. Aldığınızda SSD tercihinizi iyi yapmanız lazım yoksa yükseltemezsiniz. RAM zaten yükseltilmiyor.




  • Berkin Kayalar B kullanıcısına yanıt
    hmm demek öyle anladım teşekkür ederim. 2016 modeline bakayım bi' de.
  • Merhaba arkadaşlar, 15" 2015 Mid MacBook Pro kullanıyorum. Sıfır almıştım. Pil durumu: "Yakında değiştirin" diye uyarı verdi 2 gündür. Araştırdım, sadece daha az şarj tutar diyor. Tabii ileride değişmesi gerekecek. Yetkili servise mi yollamamız gerekiyor? Yakında pil değiştiren varsa, kaça mal oldu? Şimdiden teşekkür ederim.

    Bir de satmak istesem, kaça satabilirim bu cihazı? Başka bir sorunu yok. Çeşit çeşit, kafasına göre fiyat yazanlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silversmith -- 13 Ocak 2019; 22:57:6 >
  • Macbook pro retina 13 8 GB Ram 128 gb ssd i5 işlemci hala alınır mı yoksa 15 inc gt650m ekran kartı olanlarımı almalıyım. Photoshop fotoğraf düzenleme işleri için kullanıcam teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darwin7 kullanıcısına yanıt
    Photoshop icin kullanicaksaniz, daha iyi performans icin ne kadar iyi GPU o kadar iyi performans. Butceniz el verdigi surece en yuksek GPU modelleri almaya calisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: knaak23

    Photoshop icin kullanicaksaniz, daha iyi performans icin ne kadar iyi GPU o kadar iyi performans. Butceniz el verdigi surece en yuksek GPU modelleri almaya calisin.
    Anladım hocam teşekkür ederim ilginize 🙏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    Benim 2018 model yeni cihazimda da ayni durum açığa çıktı saçma bir şekilde. Dedim sonra götürürüm servise 1 hafta sonra pili değiştirin diye uyarı verdi pil hiç şarj tutmadı tatildeydim eve dönene kadar şarj aleti olmadan kullanamadım. Şuan serviste adamlar yeni cihazda bu tip sorunlar olmaz genelde ama teknolojik ürün herşey olabiliyor sonuçta dedi. Batarya değişimi yapıyorlar şuan. Batarya ayrı olmadığı için alt kasa komple değişiyor benim cihazda sizinkinde 2015 model olduğu için sadece bataryayı değiştirebilirler diye düşünüyorum dolayısıyla daha ucuz olacaktır. Ben ücretsiz yaptırdım garantiden ama herşey dahil 254€ ücret gözüküyor. Sizinki çok çok daha ucuza gelecektir.
  • Sağolun hocam. Sizin mac hiç şarj tutmamış. Bozulmuş pili demek ki. Benim 4-4.5 saatte bitiyor artık pili. Önceden 7-8 saat gidiyordu. Şarj devir sayısı 1250'den sonra bu durum ortaya çıktı. Sanırım 1-1.5 sene daha bu pil idare eder.
  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    1 ay normal kullandım. Sonra pili servise götürün normal şekilde kullanabilirsiniz diye uyarı verdi bu şekilde 1 hafta kullandım şarjı 6-7 saat rahat gidiyordu. Sonra 1 hafta sonra dediğim gibi şarj tutmadı pili değiştirin uyarısı verdi o yüzden pek güvenmeyin 1-1.5 sene idare edeceğine o uyarı geldikten sonra. SMC reset deneyin belki düzelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratito -- 18 Ocak 2019; 13:39:51 >
  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    Devir sayisi 1250 olduysa batarya omrunu tamamlamis demektir. 4-4,5 saat bu devir sayisna gore gayet iyi hatta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silversmith

    Merhaba arkadaşlar, 15" 2015 Mid MacBook Pro kullanıyorum. Sıfır almıştım. Pil durumu: "Yakında değiştirin" diye uyarı verdi 2 gündür. Araştırdım, sadece daha az şarj tutar diyor. Tabii ileride değişmesi gerekecek. Yetkili servise mi yollamamız gerekiyor? Yakında pil değiştiren varsa, kaça mal oldu? Şimdiden teşekkür ederim.

    Bir de satmak istesem, kaça satabilirim bu cihazı? Başka bir sorunu yok. Çeşit çeşit, kafasına göre fiyat yazanlar var.
    Selamlar,

    2015 Retina ise cihazınız kasa ile birlikte komple değişecek sizde de. Tutkallı şekilde geliyor dolayısıyla pilin sadece değişimi mümkün değil.

    Dolayısıyla,

    *Alt alüminyum kasa
    *Pil
    *Klavye
    *Trackpad

    Bunların hepsi değişiyor.

    Retinalar için fiyat 1339 TL (KDV Dahil). Tabii son fiyatı yine Apple Store veriyormuş. Ekran ve anakartınız hariç kozmetiksel olarak yenilenmiş oluyor aynı zamanda cihazınız.




  • knaak23 K kullanıcısına yanıt
    1000 devir sayısı ömür biçiliyor normalde. Çoğu sıfır laptop markalarının, şu an bile önünde.
  • Berkin Kayalar B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Cihazı, klavye koruma pedi ve kasa koruma şeffaf kapağıyla birlikte kullandım hep. Hiç eskimedi ama yapacak bir şey yok.
  • Berkin Kayalar B kullanıcısına yanıt
    Hocam, ben de 2015 retina modelin bataryasini degistirtmistim. Bildigim kadariyla trackpad degismiyor.
  • 
Sayfa: önceki 269270271272273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.