Şimdi Ara

macbook m1 ile yazılım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
17.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sagjir S kullanıcısına yanıt

    Ryzenli zenbooklar, hpnin envyleri filan o fiyatlarla guzel cozumler bence. 15 saat bataryanin lakefield veya qc cihazlari saymazsak windows tarafinda rakibi olmasa da bu cihazlarin sundugu 8 9 saatlik batarya omurleri de hic fena degil sonuçta.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben .net developerim ve flutter devim aynı zamanda ve macos kullanıyorum sorunsuz sıkıntısız ve stabil olarak. Winform dışında herşey oluyor zaten netcore kütüphanesi vardı şimdi net 5-net6 ya geçildi. Zaten .Net dilleri dışında diğer diller windows gerektirmiyor. E Net te gerektirmiyor artık. İntel işlemciler m1 kadar pahalı çünkü halen piyasaya hakim. Sana tavsiyem iyice arastır oku eksik bilgilerle girme yola.
    Windows pişmanlıktır.
    Not: 92-93 ten beri pc kullanıyorum ve windows3.1 den başladık en son win10 kullandım ama bana göre pişmanlıkmış macosta tanışınca gördüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 30 Ekim 2021; 23:9:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben veri bilimi uygulamalarını sanal makine ile linux üzerinde öğrenirken bir sürü node kurduğum için datanodelar ve masternode vesaire 16 gb ram dahi yetmemişti. Veri bilimi tarzı bir şey öğreneceksen ram resmen hayati önemde. Ama onun haricinde bu denli ram tüketmeyecek bir şey yapacaksanız siz bilirsiniz.


    Yine de bu işin en temizi 16 gb + 512 gbtır. 15kyı gözden çıkarmış olursunuz. Konu sahibine anlattım bunları yani.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımcı mac mi kullanır windows yada linux kullanman lazım ben yazılımcıyım dediğinde linux tecrubesi çok daha önemli bence


    m1 macdeki arm işlemci telefon işlemcisi gibi verimli hızlı


    linux native çalışıyor mu diye bakman lazım yazılım ile macin alakası nedir?


    birde mac yada 2016 intel diyorsunuz bu nasıl bir karşılaştırma gerçekten işlemci istiyorsanız compile için amd 5000 serisi ya da intelde 11800h gibi daha hızlı işlemciler mevcut


    m1 sadece low mac kullanıcıları için geliştirilmiş bir cpu mac intel işlemci kullandığında 15W yada 28w gibi düşük değerlere throttleladığı ve soğutması çok kötü olduğu için berbat performansı oluyordu apple m1 ile kendi yarattığı sorunu çözdü

  • berk70 kullanıcısına yanıt

    Hocam önceki mesajlarda dediğim gibi pek fazla bilmiyorum ve o yüzden sordum. Şu anda öğrenciyim ve bu öğrencilik zamanında bir çok şeyi denedikten sonra belirli bir alana doğru kayacağımı kendimi orada geliştireceğimi düşünüyorum.

    2016 macbook pro dememin sebebi bootcamp ile direkt windows kurabilmemiz. Ama fiyatlar aşırı pahalı geldiği için onu eledim.

  • Herkesin bir noktada haklı olması seçimi zorlaştırıyor.

    Belki de daha detaylı konuşursam şu anda yardımcı olmaya çalışanlara -herkese tekrardan teşekkür ederim- ya da gelecekte benzer sorunlar yaşayan insanlara daha çok fayda sağlayabilir.


    Şimdi şöyle ki, geçmişte ,yazdığım gibi, c# ve android studio da bir şeyler yapmıştım. Orada yapmak istediğim bir şeyi apple ekosistemine adapte etmek gerekcek bunun için macos gerek, bunların dışında şu anki eğitim indirimiyle sunduğu genel kalite ve şarj süresi çok iyi. Artı olarak okulda "c" ve "python" öğretiyorlar/cekler, bunların dışında kendim farklı bir alanda geliştirme yapsam mesela unity de, unreal engine de ya da sadece tasarım-edit tarafında bu konularda da yeteri kadar iyi olduğu söyleniyor. Ek olarak, okul ve kütüphane gibi bir çok yerde kullanacağımı düşünürsek fansız olması, az ısınması ekstra bir artı. Bunlar maci öne geçiriyor, en azından benim açımdan.


    Windows tarafında ise benzer fiyatlara kötü denmeyecek cihazlar var, ekranları daha büyük ve mac gibi upgrade sıkıntısı yok. Macos hiç kullanmadığımı düşünürsek alışma süreci diye bir şey çekmem gerekmeyecek. Bir çok program çalışacaktır tabii ryzen 5U serilerinde ne kadar verimli çalışır bilmiyorum şu an, ben onlara bakmıştım. Artı olarak visual studioyu tam anlamıyla kullanabiliyoruz - visual studio o kadar önemli değil belki de ama ben lisedeyken her şeyi buradan yapıyorduk, öğreniyorduk. Kolaylık sağlayacağını düşünüyorum, tek bir yerden birçok şeye ulaşmanın-. Windows un biraz daha açık bir işletim sistemi olduğunu, mac gibi kapalı bir ekosistem olmadğı söyleniyor hep. Ek olarak bir gün oyun oynamak istediğimde windows tarafı daha iyi bir deneyim sunabilir.


    Bunlar dışında yukarıdaki kullanıcı ile benzer düşüncelere sahibim. Yeni m1 in arm tabanlı olduğunu ve gelecekte neler olacağını bilmiyorum. Hangi programlar uyarlanacak hangileri uyarlanmayacak, nasıl sıkıntılar olacak bilmiyorum. Bu kafamı kurcalıyor. Windows tarafında ise ekran kaliteleri pek iyi olmuyor bu fiyat bandında-en azından benim gördüğüm, okuduğum kadarıyla-. Tüm gün ekrana bakacağımızı düşünürsek ekran önemli bir etken, hem alırken hem kullanırken.


    Ekstra olarak bilgi vermek gerekirse okulum biraz uzak. Oraya gittiğimde orada çalışmaya devam edip, yol yorgunluğu ile evde çalışmayı ya da çalışamamayı minumumda tutmak istiyorum ve aldığım cihazı uzun yıllar kullanabilmek istiyorum.


    Ek bir bilgi olarak da, şu an evde 3. nesil i5 li bir masaüstü var ancak ekran kartı çok kötü hatta yok gibi bir şey.





  • sagjir S kullanıcısına yanıt

    Hocam siz mac almayı kafanızda kurgulamışsınız ona göre bizden cevap bekliyorsunuz bence.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Numenorian Man

    Ben veri bilimi uygulamalarını sanal makine ile linux üzerinde öğrenirken bir sürü node kurduğum için datanodelar ve masternode vesaire 16 gb ram dahi yetmemişti. Veri bilimi tarzı bir şey öğreneceksen ram resmen hayati önemde. Ama onun haricinde bu denli ram tüketmeyecek bir şey yapacaksanız siz bilirsiniz.


    Yine de bu işin en temizi 16 gb + 512 gbtır. 15kyı gözden çıkarmış olursunuz. Konu sahibine anlattım bunları yani.

    Yanlız benim kullandığımda önerdiğimde intel işlemcili 16gb ram li bir macbook pro 2018 ve üstü farkındaysanız. Yukarıyı iyi okuyun.

    Macbook pro ya windowsta kuruluyor neden sıradan 3-4 yılda çöp olacak bir win laptop alalımki ?

    Hatta bakıyorum yukarıdakilerin çoğu aslında kullanmamış bile sırf muhalefet olmak için.

    Nedenmi ?

    1-Alacağı 10 bin ve üstü win laptoplarda da işlemci en az i5 4. Çekirdek ve en az 8. Nesil olacak
    2- ram 16 gb tam olacak
    3- bunun gibi m2 ssd si bile olmayacak normal ssd
    4- şarjı bunun kadar uzun gitmeyecek
    5- sadece ekran kartı biraz yüksek olacak ama bunda hem 4gb harici geliyor hemde external thunderbolt 3-4 ile yüksek ekran kartı bağlanamayacak.
    6- bunun gibi retina ekran olmayacak.

    E ikisinede windows kuruluyor ve win kurulduktan sonra 1-1 aynı işletim sistemi ve olanakları sunuyor Hatta macbooklarda extra bir tarafında MacOs olup daha avantajlı oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 31 Ekim 2021; 13:30:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Yani ezbere konuşanlar çok ve çoğuda macbook pro cihazına sahip değil o yüzden etrafta ezber kulaktan laflar ile geziyorlar.

    Karşılaştırın bakalım 12-13 tl bandında bir monster laptop ile en az macbook pro 2018 hangisi daha iyi avantajı fazla ?
    Tek fark düz win laptop olan monsterda ekran kartı 6 gb ve üstü ama macbook proda 4 gb harici geldiği gibi extra thunderbold ile bağlanıyor .
    Geri kalan herşey macbook pro daha iyi yüksek ve avantajlı
    BAHSETTİĞİM INTEL İŞLEMCİLİLER

    Winde kurulunca win laptoptan farkı yok tek avantajı ondada retina görüntü 4k hem birde ayrıca macos var avantajları ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 31 Ekim 2021; 13:37:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • OzMeN OzzY kullanıcısına yanıt

    Ben çok detaylı okumadım sadece 16 gb ram hakkında tecrübelerimi yazdım bir çeşit tartışma varsa haberim yok konu sahibine faydam dokunsun diye yazdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Numenorian Man

    Ben çok detaylı okumadım sadece 16 gb ram hakkında tecrübelerimi yazdım bir çeşit tartışma varsa haberim yok konu sahibine faydam dokunsun diye yazdım.

    Tartışma yok yani herkes fikrini beyan ediyor ne güzel sende etmişsin ama üstleride okumak iyidir anlamında dedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • OzMeN OzzY kullanıcısına yanıt

    Anladım sağ olun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sagjir S kullanıcısına yanıt

    hocam eski macbook performansları berbat windows laptop al çok daha hızlı olur seçimin m1 mac yada windows iyi işlemcili bir laptoptan yana olsun

  • 13 inch küçük.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk70 kullanıcısına yanıt
    Late 2009 MacBook'um var pili 7 saat dayanıyor + ısınmıyor. VLC Player ile 1080p videoları takılmasız oynatıyor. Bir tek Docker 'ı native olarak çalıştıramıyor ki o da işlemcisi i serisi olmadığı için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk70

    hocam eski macbook performansları berbat windows laptop al çok daha hızlı olur seçimin m1 mac yada windows iyi işlemcili bir laptoptan yana olsun

    Ezbere konuşuyorsun şuan. i5 işlemci 4 çekirdek 8. Nesil / 16 gb ram / m2ssd / harici 4gb ekran kartı. bunun neresi eski ve performans düşük ? Hiç kullanmamışsın bile.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dual core işlemci var neyi ısınsın 1080p video açıyor diyorsun zaten yapabilecekleri o kadar 1080p video açması hızlı olduğunu mu gösteriyor ısınmaması hızlı olduğunu mu gösteriyor ben ne diyorum sen ne diyorsun telefonlar 8k video açıyor artık 1080pnin hızla alakası yok

  • OzMeN OzzY kullanıcısına yanıt

    oda arkadaşımda vardı windows laptop aldı yavaş olduğundan depolaması ve rami de düşük olduğundan


    bende mac kullandım ama sevmediğimden hiç satın almadım


    eski mahalle arası pc satıcıları gibi yazmışsın i5 16 ram 4gb ekran kartı bu yazdıklarının tamamı eski bu arada 4 çekirdek işlemci 8. nesil 4 çekirdek herhalde 8300h dir kötü bir işlemci değil kesinlikle ancak yeni pc alacak adama da eskisini al denmez şimdi baktım monsterda 12600tlye intel 11800h işlemci alabiliyorsun 8 çekirdek 16 thread 10nm ve rtx 3050 bu neresi 4 çerkirdek işlemci neresi

  • Macbook pro 16inc modeline bak ozaman paraya göre üst konfig gör. Benim verdiğim en basic 8-9bin aralığı bir macbook. Paraya göre yüksek özellik konfig var. Yani yine ezbere konuşuyorsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.