Şimdi Ara

MacBook Air M1 video düzenlemek için uygun mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar arkadaşlar. Video düzenlemek için bilgisayar almak istiyorum. Masaüstü düşünüyordum ama yeni ekran kartları ve işlemcilerin stoğunu bulmak çok zor olduğu için, hem de üniversite öğrenciğisi olduğum için derslerimde, okula gidip gelirken kullanırım diye dizüstü almaya karar verdim. Ve gözüme yeni M1 işlemcili MacBook Air'i kestirdim. İnternette araştırmalar yaptım, test videolarını izledim ve M1 MacBook Air Premiere Pro ile 4K videoları ağır efektler ve renk düzenlemeleri olduğu halde hiç sıkıntısız işleyebiliyor. Ve ayrıca premire Pro henüz arm tabanlı M1 için optimize edilmedi, rosetta ile çalışıyor. Yani bu tam verimli olmayan hali. Ama yine de buradan güvendiğim kişilerin de görüşlerini ve yorumlarını almak istedim. Yapacağım iş çok ağır olmayacak. Genellikle 1080P, belki nadiren de olsa 4K video işleyebilirim. Yazılım olarak Premiere Pro kullanacağım dediğim gibi. Sizce M1 MacBook Air işimi görür mü? Görürse kaç GB RAM olan modeli almalıyım? 8 GB ve 16 GB arasında 2200 lira fark var. Bu fiyata değer performans farkı görür müyüm sizce? Yorumlarınızı, görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Benim için çok değerli olacaklar. Şimdiden teşekkür ederim.







  • UP UP UP

  • Ben de evde video editlemek için bir bilgisayar düşünüyorum. Artık Windows un problemlerinden gına geldi. Gözüm mac mini nin üzerinde. Fiatı diğerleriyle (MacBook air-pro) kıyaslandığı daha uygun , aynı işlemci , grafik birimi (hatta baz modelden bir gpu çekirdeği fazlası var) , küçük ve az enerji tüketiyor.(500-600 wat a karşılık 10-15 wat. Sırf elektrik parasından tasarrufla 2 senede kendini amorti edebilir) Mac mini ile alakalı ne kadar inceleme varsa seyrettim. 8k profesyonel video düzenleyen bile var. İlla taşınabilir olması şart değilse Mac mini iyidir bana kalırsa.
  • toretto310 T kullanıcısına yanıt

    Merahaba, 4k render testini yapıp paylaştım. İnş almadan önce faydalı olur.


  • MacBook Air M1 4k video işlemede gayet başarılı, ayrıca müjde, Premiere Pro native sürüm betası çıktı, %20 kadar performans artışı var gibi görünüyor. O kadar video izledim, sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki 8gb ve 16gb ram arasında şu anda performans anlamında az fark var. Geleceğe yatırım olarak 16gb ram almak isteyebilirsin ama şimdilik hiç gerek yok. Zaten ileride daha yoğun işler yapman gerekirse elindekini satıp yeni çıkacak modellere yönelirsin, gelecek işlemciler çok daha iyi olacak gibi duruyor.

  • Premiere ve After performansını ben de merak ediyorum.

  • Orta seviye görsel iletişim tasarımı için şimdilik çöp cihazlar bence uzak durun. Illustratorün m1 versiyonu olmaması ayrı bir terbiyesizlik. Madem bunlar hazır değil neden reklamını renderla menderla yapıyorsun. Benim işyerimde alındı perişan olduk. Aynı paraya 3900xli bir bilgisayar toplarsınız. Özellikle grafik tasarımda trilyon kat daha hızlı olur efekt preview render alırken. Bu cihazlar muhtemelen yine bütün applelar gibi hayvani bir throttlea girip 2dklık render süresini 5 saat yapıyor olabilir göçmelerden tam test edemedim ama bu betalar sıkıntılı adobenin emülatörlü açılan düz programlar da ryzen 3600den daha yavaş çalışıyor arayüzde. göya bu 15 wattla 65 wattlık 3600 civarı performans verecekti.


    Bütün uygulamalar ara ara göçüyor m1 hazır denilen uygulamaların çoğu FAKE mesela chrome sahte emülatörlü çalıştığını düşünüyorum çünkü aynı hızda ssd ram aynı geekbench skorunda ryzen 3600 falan barındıran bir bilgisayara göre daha yavaş çalışıyor üstelik macos. Photoshop beta çok iyi hızı mükemmel ama onun dışında çoğu göçme yapıyor photoshop betada da illustratorden vektör aktarırken bazen kilitleniyor kapanıyor. Şu an tam iş görebilecek yetiye sahip değil ben idare ediyorum. Emülatörlü versiyonlarda sıkıntı az ama onlar da beta versiyonlardan ççooooooook daha yavaşlar betalar tıkladığınız anda açılıyor direk ARM mimarisine göre yapıldığı için. Emülatörlüler i3 işlemci HDD varmış gibi açılıyor. Bikaç sene bu armye yalandan gizli emületörle değil de hakiki olarak optimize edilirse herşey o zaman alınabilitesi olur ama minimum bikaç senesi olduğunu düşünüyorum. Bu hamlenin asıl amacı intele ödenen paradan hayvani bir tasarruf yapmaktı ve paracıkları kurtarmaktı başarılı olundu. Şimdi ibn kişiden 3 kişinin kullandığı program göçüyormuş yok spotify appstoreda yokmuş bunlarla kimse ilgilenmiyor arkadaşlar mal gibi ortada kalırsınız haberiniz olsun.




    Ayrıca belirteyim mac mini m1 DÜNYANIN EN KÖTÜ HOPARLÖRÜNE SAHİP. Arkadaşlar bu hoparlörü bir duysanız şoke olursunuz bu fiyatta böyle bir apple cihazdan çıkan ses aman tanrım yabancı forumlara baktım horrible terrible meribıl yazıyo her yerde. İncelemelerde duymak istemezsiniz falan demişler. Önceki minilerde daha iyiymiş zaten buna geçenler de forumlarda konu açmış bozuk mu acaba diye.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.