Şimdi Ara

Mac OS X için isim değişikliği gündemde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mac OS X için isim değişikliği gündemde


    Apple’ın geleneksel yazılım etkinliği WWDC 2016’ya yavaş yavaş yaklaştığımız bu günlerde, farklı iddialar gündeme gelmeye başladı. iOS 10 ile ilgili iddiaların ardından şimdi de OS X ile ilgili bilgiler gündemde.


     


    Yeni bilgiler iddiadan ziyade, Apple’ın çevreye karşı sorumluluklarını duyurduğu yeni sayfa içerisinde yer alan bir ifadeye dayanıyor. Apple burada, masaüstü işletim sisteminden OS X yerine MacOS olarak bahsediyor.


     


    Elbette bu ifade kesinlik arz etmiyor ancak WWDC 2016 konferansında, muhtemel bir isim değişikliği duyurusunu akıllara getiriyor. Hali hazırda WatchOS, iOS, TvOS şeklinde devam eden yazılım platformları arasında, OS X isimlendirmesi biraz sırıtıyordu. Bu bakımdan, Apple’ın bir değişikliğe imza atması ihtimal dahilinde.


     


    Ayrıca Bkz.Apple Watch 2 daha ince olacak

    Aslında Apple uzun süre Mac OS isimlendirmesini kullanmıştı. 2001 yılında 10 numaralı sürüme geçerken Mac OS X olarak değiştirilmişti. 2012 yılında da Mac ibaresini atıp OS X olarak yola devam etmişti. MacOS ile Apple’ın köklerine döneceğini söyleyebiliriz.


     


    Yeni OS X sürümü hakkında henüz net bilgiler elimizde yok ancak Siri sanal asistanının masaüstüne getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İkinci olarak ise bu isim değişikliği gündeme gelebilir. 


     







  • iHaber.com
  • Bu Ekrem71'i bu haber sitesinde böyle haberler yazmasına göz yuman herkesi allah bildiği gibi yapsın suç bu adam(!)da değil

  • Ekrem os x koyalim

  • İlk önce habere baktım
    sonra yazara baktım
    sonra tekrar habere baktım
    sonra adres çubuğunda sitenin adına baktım
    sonra tekrar yazara baktım
    en son yine habere baktım

    Sonrada üyeliğimi sonlandırmaya karar verdim. Hoşçakalın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir Apple cihazım yok ama abartıyorsunuz teknoloji sitesinde böyle bir haber olması normal Windows isim değişikliğine gidiyor diye içerik girilse bu tepkiler gelecek miydi acaba

  • Yorumlarda Apple haberlerinden vazmedemeyen kişileri görünce Apple haberi olduğunu daha iyi kestiriyorum. Madem ilgilenmiyorsunuz niye takip ediyorsunuz size biri silah mı dayıyor kafanıza? Apple'ın haberi yapılmayacakta kimin haberi yapılacak bu teknoloji haber sitesinde çok merak ediyorum. Saygı göstermeyi öğrenmelisiniz. Sizi kimse zorla tutmuyor çünkü.

    Habere gelirsek MacOS zaten daha öncede kullanılmış bir isim. Sorun olmayacaktır Apple için.

  • Arkadaş haberi beğenmediysen okuma. Çok zor bir şey değil. Android ile ilgili 50 tane haber yapılıyorsa, belki 5 tanesini okuyorumdur.

    Neden?
    Çünkü ilgi alanım değil. Madem Apple seni ilgilendirmiyor, o zaman konuda ne işin var? Yetmiyor üstüne de konuya yorum yazıyor
  • Gitmeyin o zaman habere hayret bir şey kafalara bak pırıl pırıl...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X zaten 10 demek , hala 10 sürümünde de devam ettikleri için bunu sürdürüp artık 10. Sürümü sonlandıracakları için x i kaldıracaklar demek ki , isim değişikliği değil aslında, sürüm değişikliği.

  • MacOs daha başarılı isim olmuş...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.