Şimdi Ara

Mac Mini Harici Diske İşletim Sistemi Kurma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 2.el bir mac mini almayı düşünüyorum.
    1.Sorum: Normal bir hdd ile çalışan mac miniye harici olarak ssd baglasam işletim sistemini Harici Ssd'ye kurabilirmiyim acaba? Kendi HDD sidini depolama amaçlı kullanabilirmiyim?
    2.sorum: 1.Sorunun tam tersi, Mac minin içini açıp SSD taksam, birde harici olarak normal bir hdd baglasam, O normal HDD yi sürekli olarak büyük boyutlu dosyaları depolama gibi amaçlarda kullanabilirmiyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 9 Mart 2016; 0:19:39 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >



  • Dvd surucusunu cikartin. Cd surucusu yerine hdd aparati baglayin. Disarda birakmayin bilesenleri. Iciniz rahat olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 2012 mac mini almayı düşünüyorum, dvd sürücüsü yok, 2. Hdd takılabiliyor ama baya zor . O yüzden direk dışardan usb 3.0 la ssd baglasak işletim sistemini oraya kurabilirmiyim merak ettim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • modifix06 kullanıcısına yanıt
    Tabiiki hocam neden olmasin. Apple HFS ile bicimlendirin tamamdir.

    Ek bilgi icin;


    https://support.apple.com/tr-tr/HT202796

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 mac mini usb3 destekler ama siz tutarda osx veya windowsu usb3 de çağırırsanız kağnı gibi çalışır ve memnun etmez. işkenceye dönüşür..

    1. sorunuzun cevabı harici ssd bağlayarak verim alamazsınız çünkü usb portunun hız limitine takılırsınız ve 500 mb/s okuma yapacağına 70 mb/s ile okur ve mantıklı olmaz..

    ikinci yöntem en mantıklısı ama buradada içerideki hss yi ssd yle değiştirmek dikkat istyen mesaketli bir iştir bilginize.. hdd yi harici olarak bağlarsanız çok hız farketmeyebilir..
  • En güzel çözümü şöyle yapıcam sanırım: Kendi standart 5400Rpm HDD sini çıkartıp Hybrid bir disk alcam, hem ssd kadar hızlı olmasada hızlancak mac, hemde bol yerim olcak.

    Birde mac minide firewire 800 diye bir port girişi bulunuyormuş ordan HDD baglayınca sanırım hız sınırına takılmıyormuş ama pekte fazla bilgim yok açıkçası. O Portun mac miniye konuş amacını bilen var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 9 Mart 2016; 20:46:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • modifix06 kullanıcısına yanıt
    o dediğini kullandım dha önce hdd den pek farkını hissedemedim ben..yada bana öyle geldi..ben olsam o hdd yi çıkarır oraya bir samsung 850 evo 256 gb ssd takardım hdd yide harici kutuya takardım kulanırdım..osx hdd ile gerçekten işkence.

    2012 ye ikinci hdd takmak için yurtdışından bir kablo getirtmen lazım...zira ben bir sey sandıgım istanbul piyasasında yazıcıoğlu, mecidiyeköy. kadıköy ne kadar yer varsa gezdim bulamamıştım..

    tecrübeyle sabittir önerdiğim sekilde en mantıklısı olur ama karar senin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: modifix06

    En güzel çözümü şöyle yapıcam sanırım: Kendi standart 5400Rpm HDD sini çıkartıp Hybrid bir disk alcam, hem ssd kadar hızlı olmasada hızlancak mac, hemde bol yerim olcak.

    Birde mac minide firewire 800 diye bir port girişi bulunuyormuş ordan HDD baglayınca sanırım hız sınırına takılmıyormuş ama pekte fazla bilgim yok açıkçası. O Portun mac miniye konuş amacını bilen var mı acaba?

    oraya fireware 800 destekli harici disk bağlayabilirsin ama fiyatları çok fazla değmez..

    usb3 ve thendurbolt çıktıktan sonra popülaritesini kaybetti. ölü yatırım olur.

    ama elinde bu sekilde bir harici hdd varsa kablosu satılır alıp değerlendirebilirsin
  • Evet sanırım sizin dediginiz gibi yapıcam. Bu arada aşşagıdaki ilk linkteki resim Mart 2015 te çekildi. İkinci likteki resmi ise şimdi çektim. 1 yıldaki zam inanılır gibi degil gerçekten.

    http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/24/a89c73bfcd9ce29ec77d91f537a877b0.jpg

    http://i.hizliresim.com/7ggljr.png




  • elindeki 2012 nin i7 işlemcili modeliyse su anda varolan en iyi mac miniye sahipsiniz demektir..2012 den sonra çıkanlarda apple ram upgrade olayını sonlandırdı..yüksek ramli ve ssd li olan modellerde fahiş fiyat...elindekine 16 gb ram ve istersen 2 tb hdd/ssd takabilirsin..

    ne ise hocam sömürge olmuş bir ülkede elin oğlu işte böyle at koşturur...yapan onlar üreten onlar..bizim gibi ülkelerde istediği gibi borusunu öttürür..
  • Size katılıyorum hocam bu zamda ülke ekonomisinin belkide apple zamlarından daha büyük payı var çünkü bir senede tl dolar karşısında felaket bir değer kaybetti. Hocam benim elimde şuan mac yok, bu fiyatlar yüzünden 2.el 2012 mac mini bakıyorum işte. Uygun fiyatlı ve az kullanılmış bulabilirsim ssd takıp kullanmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.