Şimdi Ara

lütfen yardım vw passat 1.6 trendline 102 bg ile honda civic arasında kaldım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
53.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • accorddan önce 2007 düz vites premium sahibiydim. izmitte oturuyorum. izmit-tekirdağ arasını aciliyetim olduğundan 205 km yolu tam 2 saate aldım. TEMde 150-200 km arası yol aldım. ist ve köprü trafiği malum... buna rağmen ortalamam 10lt yi ancak buldu.
    izmit antalya arası c.contr ile sakin kullanım ve radar tuzaklarına karşı temkinli giderek 705 km lik yolda 5,4 ortalamam oldu. yol bilgisayarım 5,1 yazıyordu
  • iki sefer honda civic elegence otomatik kullandım. biri 2008 biri 2009 ancak aracı tanımak açısından, aşırı dikkatli kullandım, izlenimlerim
    eksiler,
    1- araç gerçekten bozuk yollarda tabiri caiz ise langır-lungur. yani TOk değil.
    2- İç mekan bana (kişisel) aşırı kötü geldi sevmeye çalıştım, ama olmadı. sert plastik ve bir çok bölümden oluşan konsolları sevemiyorum.
    3- performansını anlamak için gözüm sürekli devir saatinde idi ve manuel modunda sürdüm. 2. viteste 2000 devir civarında gaza asılıyorum aracı sanki bişi tutuyor. üst devirlerde güzel ancak otomatikten mi kaynaklanıyor bilemiyorum. alt devir performansı hoşuma gitmedi.
    5- araç rolantide sanki elektirik motorlu gibi sessiz ancak gaza basınca epey ses alıyor.

    artılar,
    1- direksiyonu çok güzel, ufak çaplı ve yumuşak.
    2- otomatik şanzımanın ilk kalkışı çok güzel, atik. (kalkış sonrası aynı değil)
    3- koltukları rahat koltuk kenarları yüksek.
    4- frenleri mükemmel değil ama iyi.
    5- içi dar gelmedi gayet yeterli.

    ancak, otomatik vitese çok ihtiyacım olmasına rağmen yinede tercihimi passat tan yana kullanıcam. civic düz vitesmi passat düz vitesmi diye zaten sorunlmaz arada 1000 tl var. kesinlikle passat
    otomatik civic mi manuel passat mı? surusunada passat cevabını veriyorum.

    aslında otomatiğe ısrar edersem 1.6 mpı dsg golf trendline 41700 ancak 15.inç kapak jant ve 195/65/15 lastikler var son parti trendline golflerde direksiyonu yenilemişler ama fonksiyonel değil




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanerm

     lütfen yardım vw passat 1.6 trendline 102 bg ile honda civic arasında kaldım

    sonunda resim eklemeyi başardım galiba resimde photoshop veya oynama yok. bu ortalamayı geçen sene izmit-antalya arasında elde ettim.izmitten yola çıkarken tabanca atana kadar doldurdum daha sonra antalya serik civarında tabanca atana kadar tekrar doldurdum.705 km de 40.370lt benzin aldı(ışık yanalı 2-3 km olmuştu, benzin fişi hala arabada).düz vites civic daha 5000 kilometredeydi.arabada bagaj dolu 2 kişiydik.



    2 yıl önce eklemiştim bunu....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerm -- 14 Nisan 2010; 14:06:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag

    1- araç gerçekten bozuk yollarda tabiri caiz ise langır-lungur. yani TOk değil.
    2- İç mekan bana (kişisel) aşırı kötü geldi sevmeye çalıştım, ama olmadı. sert plastik ve bir çok bölümden oluşan konsolları sevemiyorum.
    3- performansını anlamak için gözüm sürekli devir saatinde idi ve manuel modunda sürdüm. 2. viteste 2000 devir civarında gaza asılıyorum aracı sanki bişi tutuyor. üst devirlerde güzel ancak otomatikten mi kaynaklanıyor bilemiyorum. alt devir performansı hoşuma gitmedi.
    4- araç rolantide sanki elektirik motorlu gibi sessiz ancak gaza basınca epey ses alıyor.


    1- doğru
    2- bu konuda şaka yapıyor olmalısınız zira civic şu an piyasada bulunan birçok arabadan çok daha güzel bir iç tasarıma sahip, buna D segmentleri de dahil.
    3- otomatik viteste vites aralıkları uzun olduğundan düşük devirlerde motor boğuluyor.
    4- gaza abanmadığınız sürece herhangi bir ses yok abartmayın lütfen. 4000 ve sonrası devirlerde çıkacak olan ses ise gayet normal ve her arabada vardır ve güzel bir sestir... benzinli motor neticede.




  • zevk işte....
  • gerçekten şaka yapmıyorum otomatik ihtiyacımdan dolayı civic almak istiyordum ama, sevemedim aracı dıştan güze, donanım iyi ama zevk işte...
  • otomatik vitesten sonra
    düz vites alınacaksa nissan quashi alınır başka da bir araç alınmaz
  • qashqai olmasın o...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanerm

    accorddan önce 2007 düz vites premium sahibiydim. izmitte oturuyorum. izmit-tekirdağ arasını aciliyetim olduğundan 205 km yolu tam 2 saate aldım. TEMde 150-200 km arası yol aldım. ist ve köprü trafiği malum... buna rağmen ortalamam 10lt yi ancak buldu.
    izmit antalya arası c.contr ile sakin kullanım ve radar tuzaklarına karşı temkinli giderek 705 km lik yolda 5,4 ortalamam oldu. yol bilgisayarım 5,1 yazıyordu



    Sayın Cevizkabuğu şimdi geçmiş zaman olurki muhabbeti yapmayın, 2.4 kaç yakıyor efendim günümüze gelelim.




  • heyyy gidi eski günler,bende civic premium varkene....



    eee efenm şööle izah edeyim: geçmiş zaman şartlarını sağlamak içün halamın yurtdışı borçlanması evrakını yeniden tekirdağ SSK müdürlüğünden ve tekirdağ valiliğinden apostili ettirip acilen izmite yetiştirmem gerekecek.

    küheylanım kırbacına göre yem ister...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MitsubishiLancer

    Passat + chip + lpg + jant + yay + film cam = hayallerinizin aracı.Performans iyi olmasa da sinir krizleri geçirtmez tüketim çok çok iyi şekil süper dikkat çekicilik karizma deseniz çok çok iyi konfor deseniz tartışmaya gerek yok.Eee insan daha ne ister ki? Passata çok yakışıyor gerçekten bu saydıklarım göreniniz varsa ne demek istedigimi anlamıştır.


    bunlar basit şeyler bence....sonradan mdofıye tutmuyor...dogan gorunumlu sahın gıbı oluyor sonra....
  • Bence bu 2 aracı karşılaştırmakta haklısınız.
    C ve D segmenti vs. hep araba üreticilerinin cin fikridir. Paraları kapmanın bir yoludur. Aynı şekilde segmentler de yok Trendline, Comfortline, Highline veya benzeri şekillerde genellikle 3'e bazen de 4'e bölünür. Bu da yetmez metalik boya farkı alınır (bazen araç 1.6 iken mesela EUR 500 olan boya farkı, araç 2.0 olunca EUR 700 olur, boya miktarı değişmemesine rağmen anlayın artık).

    Bence klişelere kulak asmayın.
    Genç arabası, bayan arabası gibi deyişler de klişe.

    Benim görüşüme gelince,

    VW Türkiye'de torpilli, cok tutuluyor ama bunun en büyük sebebi 2. eli kuvvetli olması. Bu öyle önemli ki kimse beğenmemeye başlasa bile 2. eli kuvvetli diye 2. el alanlar bile VW alıyor. VW eski yıllarda çok başarılı bir politika uygulamış.

    Civic bariz daha güçlü ama bu güçler maksimum güç. Yani Civic 125 bg ama 6000 mi 6500 devirde mi ne. Arabaların güç eğrileri vites dişli oranları daha önemli olabiliyor. Ancak yine de sanırım Civic her devirde daha güçlü.

    Ben Passatları oldum olası sevmedim. Tip olarak bir önceki modeli de bu da şekilsiz geldi. Sirketin Passatını kullanıyorum bazen ve takır tukur bir araba. Ve yolda sanki teker üzerinde bir karyola varmış gibi gidiyor. Şirketteki dizel. Ama çirkin işte bence. Iç mekan da zevksiz ama kötü değil. Ferahlık açısından süper o kesin.

    Honda ise teknoloji olarak VW'den genellikle ileridedir hep. Motorları da daha iyi genelde ama VW TSI motorla ileri geçti. Ne yazık ki Civicleri de tip olarak çok beğenmiyorum ama VW!den çok çok daha güzel o kesin. Özellikle Civic'in ön tarafı olmamış. Bunun dışında dizaynı iç ve dış olarak daha güzel ama daha sıkışık. İşcilik olarak beğenmeyenler oluyor Civic'i vs.

    Benim tercihim Civic olurdu. Ama özel olarak Passat antipatim yüzünden. Her araba olur Passat olmaz hatta. Bunu bir kenara koyarsak bence test sürüşü yapın 2 araçla da ve beğendiğinizi alın.


    Edit: imla hatalarımı elimden geldiğince gidermeye çalıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fennezs -- 5 Nisan 2010; 0:56:01 >




  • tercihimi passat tan yana kullandım. araçtan fazlasıyla memnunum. araç çok sessiz, performansı kesinlikle otomatik civicten çok çok iyi. Passat 1.6 mpi alt devirlerde çok tatlı gaz yiyor. 1.6 motorlu passat alınır mı? diyenler test sürüşü ettikten sonra kesinlikle şaşıracaklar, bagajı hangar gibi.
    düz passat düz civic sorusu, direk PASSAT,
    civic otomatik mi passat düz vitesmi diye kararsız kalanlar için ben Passat aldım. debriyajı ve direksiyonu o kadar yumuşakkı otomatik gibi. auto hold zaten standart.
    saygılar...
  • passatın 102 liği kasa yı yeterince kaldırmıyor.her yokuşta bir vites aşağı düşürmek gerekiyor bizde 2005 es var bizim 5. vitete çıktığımız yokuşları passat 4. vitesle çıkıyor.kasayı taşıyamadığı için yakıtıda otomatik olarak artıyor.
    bence civic arabanın tipi passattan daha güzel bidefa

    Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahcasa

    passatın 102 liği kasa yı yeterince kaldırmıyor.her yokuşta bir vites aşağı düşürmek gerekiyor bizde 2005 es var bizim 5. vitete çıktığımız yokuşları passat 4. vitesle çıkıyor.kasayı taşıyamadığı için yakıtıda otomatik olarak artıyor.
    bence civic arabanın tipi passattan daha güzel bidefa

    Saygılar

    dostum sizin 1.6 FSI olabilir. 1.6 MPI, BCE kodlu motor alt devirlerde çok canlı. esli kasa civic kullanmadım bilemiyeceğim. ancak 2010 model civic ile 2010 model passat 1.6 ikisini karşılaştırdığımda passat çok daha seri. 3 vites 1000 devirde araç yürüyor. Bütün viteslerde gaza çok az basarak aracı kullanmak mümkün. ancak civic te 2. viteste 2000 devirde gaza bastığımda araç bir süre kalıyor. ha 4000-5000 devirlerde civic çok daha iyidir. ancak benim yüksek devirlerde pek işim yok. günlük kullanımda ben alt devirleri canlı aracı severim.
    şuan beşiktaş- çekmeköy hattıında 1.6 passat ile sakin kullanımda 8.0 lt tüketimimvar ve araç 500 km de ilerleyen kmlerde dahada düşeceğini tahmin ediyorum.
    çünkü araç hiç zorlanmıyor. ve dolayısıyla gaza çok az basıyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahcasa

    passatın 102 liği kasa yı yeterince kaldırmıyor.her yokuşta bir vites aşağı düşürmek gerekiyor bizde 2005 es var bizim 5. vitete çıktığımız yokuşları passat 4. vitesle çıkıyor.kasayı taşıyamadığı için yakıtıda otomatik olarak artıyor.
    bence civic arabanın tipi passattan daha güzel bidefa

    Saygılar

    dostum sizin 1.6 FSI olabilir. 1.6 MPI, BCE kodlu motor alt devirlerde çok canlı. esli kasa civic kullanmadım bilemiyeceğim. ancak 2010 model civic ile 2010 model passat 1.6 ikisini karşılaştırdığımda passat çok daha seri. 3 vites 1000 devirde araç yürüyor. Bütün viteslerde gaza çok az basarak aracı kullanmak mümkün. ancak civic te 2. viteste 2000 devirde gaza bastığımda araç bir süre kalıyor. ha 4000-5000 devirlerde civic çok daha iyidir. ancak benim yüksek devirlerde pek işim yok. günlük kullanımda ben alt devirleri canlı aracı severim.
    şuan beşiktaş- çekmeköy hattıında 1.6 passat ile sakin kullanımda 8.0 lt tüketimimvar ve araç 500 km de ilerleyen kmlerde dahada düşeceğini tahmin ediyorum.
    çünkü araç hiç zorlanmıyor. ve dolayısıyla gaza çok az basıyorum...



    Doğru tercih yapmışsın, güle güle kullan.
    Bu arada yukarılarda bir arkadaş metalik boya 1,6da başka fiyat 2,0da başka fiyat deyip bunu satıcı cinliğinden kaynaklandığını söylemiş. O fark ÖTV'den geliyor arkadaşım..
    Selamlar..




  • Arkadaşlar 2004 model 1.6 passat trendline aldım daha 30.000KM de orjinal Km si araç gayet güzel ama performansı beni tatmin etmiyor araç çok ağır kalıyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
  • yardımcı olunacak birşey yok, ya araca turbo takacaksınız ya da satıp daha iyi motorlu birşey alacaksınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rallier_61

    quote:

    Orijinalden alıntı: pckopat_6

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    Hitlerden kalma motorlu bir Passsat'a binene kadar canavar motorlu Civic'e binerim daha iyi. Bildiğim kadarıyla Civic 125 HP. Yokuşta bayılmadan çıkarsın. 1.6 Passat'a o kadar para verilmez.

    ''Hitlerden kalma'' da ağzınıza sakız olmuş. Civic'inki ney? Hitlerden kalma motorun basit yazılımlarla 125hpye çıkarılıp ''aaa bak bunun beygiri yüksek bunu al'' dedirteni. Tüm teknik özellikler ortada ufak farklarla önde civic'in motoru öyle bir bahsetmişsiniz ki sanki civic dağ tepe vites küçültmeden tırmanır ama passat ölür kalır? 1.6 passata sahip binlerce insan da gerizekalıydı değil mi?
    1.6 passat 102hp 148nm tork 0-100 12.4 1418kg D SINIFI BİR ARAÇ
    1.6 civic 125hp 152nm tork 0-100 10.3 1193kg C SINIFI BİR ARAÇ
    Nerde bu dehşet muhteşem ölümcül fark? Ne var şu civic'in motorunda? Abartmayın bu kadar. 300kg daha ağır araba! civic'e 300kg daha ekleyin bakalım ne olacak o ŞAHESER motoru? Biraz teknik bilgi okuyun da ezebere konuşmaktan vazgeçin artık. Passat nere civic nere....

    motor olarak karşılaştırıldığında passat berbat;her iki aracı da(ikisi de otomatik vitesler) kullanan biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum..vwin 1.6mpi motoru kalkışta ölü gibi,en azından gaza yarıdan fazla basmanız gerek o kasaya o motor vwe hiç yakışmıyor..civicte ise artık gaza dokunmak koltuğa yapışmak için yeterli.ben civici uzun yolda 5 kişi+ful bagaj kullandım;en az 400kg vardı araçta,kalkış-esneklik-sonsürat performansı yine çok iyi,ama o 1.6mpi üstelik 6 vites araç boşken bile kanser sebebi tüketim konusuna girmeye hiç lüzum yok..
    ama motor hariç tabii ki de passat,segmenti yeter...

    +1.6 vtec


    Bu bilgiler kesinlikle yanlış verilmiş.

    1) Yukarıda bahsi geçen motor artık üretilmeyen 1.6 FSI olsa gerek çünkü 1.6 MPI hem 5 ileri hem de otomatiği yok.

    FSI MPI motorlar karşılaştırıldığında MPI alt devirlerde daha canlı bir motor ve kanser ettiği pek yok.
    Yanlış bilgi vermeyelim.




  • SN.VW PASSAT VE HONDA CIVIC KULLANICILARI
    1998 VW PASSAT 1.8 TERNDLINE 125 HP KULLANDIM VE TAM 300.000 DE SATTIM, EGELER,AKDENİZLER AŞTIM, 4O DERECE BODRUM AĞUSTOS SICAĞINDA KLİMA AÇIK 5 KİŞİ VE BAGAJ FULL BODRUM İSTANBUL ARASI İBRE SÜREKLİ 160...210 GELDİM, BANAMISIN DEMEDİ,BENİ ÜZMEDİ,TIK DEMEDİ,YAHU HARARET BİLE YÜKSELTMEDİ,BENİ VW KALİTESİNE HAYRAN BIRAKTI,ARABADA BİR DEBRİYAJ VARDI,BASMAKTAN SOL BACAĞIM KAS YAPTI,ESKİMESİ AŞINMASI NE MÜMKÜN,BİZ YERLİ DOĞANLARLA,BROADWAYLERLE 150.000 DE MOTORU BİTİRİYORDUK, BU PASSATTAN SONRA GELEN EN PERFORMANSLI MOTOR ESKİ KASA MEGANE DE KULLANILAN 1999-2004 K9M KODLU 1.6 16V 110 HP LİK MOTORDUR,ÇOK İYİ KAÇAR ARA HIZLANMALAR İYİ GELİR,SÜRPRİZ YAPIP 5.20 BMW Yİ TOZA DUMANA KATAR BİZZAT KULLANDIM HIZLI ARABADIR,MEGANEDEN SONRA ESKİ KASA 1997-2001 TOYOTA COROLLA 1.6 16V 105 HP YİNE PERFORMANSLI BİR MOTORDUR,KESİNLİKLE EZDİRMEZ KENDİNİ ÇOK İYİ KAÇAR, HONDA CIVIC E GELİNCE 120 BEYGİR YAZAR ANCAK SİZE HİSSETTİRDİĞİ HASBEL KADER 90 BEYGİRDİR, BIRAKIN PASSATI 110 HP LİK MEGANEYLE BİLE OYNUYORDUM CIVICLERLE, HERDEVİRDE YAKALAR VE GEÇERİM HONDALARI,AKSELERASYON İÇİN TAVSİYE EDECEĞİM VW,RENAULT VE TOYOTA MOTORLARIDIR.PASSAT BİR EFSANEDİR,KAYA GİBİ YERİNDEDİR,ÇÜRÜMEZ,ÇAPTAN DÜŞMEZ,HURDASI BİLE PARADIR,ALTI ÇELİK ALAŞIMDIR,KARADENİZ BÖLGESİNDE NİÇİN HEP VW TERCİH EDİLİR ÇÜNKİ KARADENİZİN İYOT YÜKLÜ DENİZ ESİNTİLERİNE VE YILIN 8 AYI YAĞMURLU GEÇEN RUTUBETLİ HAVASINA ANCAK VW DİRENEBİLİR DE ONDAN. HERKESE SAYGILAR KİŞİSEL KULLANIM DENEYİMİMİ AKTARDIM HEPSİ BUDUR :)




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.