Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM! ÇÖZEBİLEN YOK. FİKRİOLAN...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde toshiba store art 1tb 3.5" harici disk, ve samsung tv var. samsung tv nin hem fat32 hemde ntfs desteği var. Elimdeki disk fat32 sistemindeydi tvde görüyordu ntfs e çEvirdim (pc görüyor) tv artık görmüyor. Elimdeki diğer 2tb ntfs (seagate) diski görmesine rağmen bu diski görmüyor. Yani hem fat32 hemde ntfs desteği olan tv fat32 formatlı diski sadece ntfs formata çevirince neden görmüyor? ntfs desteği olmasa ondan daha büyük 2 tb olan ntfs diski nasıl görüyor? Bu konuda fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Başka forumlardada yazdım ama hala bir cevap bulabilen olmadı?



  • tv nın gormediği diski yine ntfs ve fat destekli farklı bir tvde deneme şansınız olsa varmı bilmiyorum durum netleşecekdir..

    ama madem dönüştürdünüz .. bunu bir kez daha yapın .. yani yine fat32 yapın ..deneyin ve tekrar ntfs ye çevirin .. bazen bu işlerde mantık devre dışı kalabiliyor..çok kafayı takamyın ..deneyin sonucu paylasırsanız bizde öğrenmiş oluruz ..
  • tekrar fat32 tekrar ntfs yapıp denemedim ama lg tv (3tb lıklar problemli olmasına rağmen 3tb seagatei görüyor) de görmedi bir başka samsung tv de görmedi
  • o zaman siz tekrar dönüştürün .. eksik yanlış bişi olmuşdur demek anlamsız olur ama .. sonucda dediğim gibi bazen olabiliyor .. işyerınde 3-4 ad flash kullanıyurm ..ve flash disklere attığım programları cnc tezgahlarında çalıştırıyorum ..karta farklı bir pc den formatlayıp program attgıımda tezgah görmüyor..ama herzaman kullandıgım pcde formatladıgımda sıkıntı cıkmıyor ..yani ne alaka ama oyle


    konunuza yorumlarım doğaçlama oldu biraz ..teknik olarak net bir bilgiye sahıp olan arkadaşlarda umarım yazarlar.. yinede tavsiyem tekrar dünüştürerek denemeniz .
  • Şimdi diskin içindekileri başka bir diske aktarıyorum epey sürecek. :) Daha sonra formatlayıp deniycem. şimdi sizin durumunuzda mesala kullandığınız makina tek bir formatı destekliyor olabilir. Ama sorun şu: aynı cihaz hem 2tb ntfs diski görüyor hemde diğer 1tb diski fat32 iken görüyor, ntfs çevirince görmüyor. Ayrıca 2tb ntfs formatlı diski okuyan tv 3tb aynı marka ntfs diski görmüyor (tv nin 3tb desteği olmayabilir mantığı yürütülebilir) ama 27" lg tv-monitör ikisinide görüyor. Tv nin 1tb ada 2 tb ada ntfs ede fat32 yede desteği var.
    Bu durumun mutlaka mantıksal bir açıklaması vardır. Ama bilen yok...?
  • evet makına sadece fat32 destekliyor ama dediğim gibi değiştirmıyorum yine fat32 de sadece hızlı biçimlendiriyorum .. ve bende bir ara kafayı takmışdım nasıl olur diye ..baktım olan bana oluyor düşün düşün üstüne düşmedim ..

    haklısınız olabilir ..mantıklı bir açıklaması vardır elbet ..neyse sz deneyin sonucu konuya paylasın bakalım konunuz güncel gün içinde illaki yorumlar gelecekdir ..
  • firmware güncellemesi varsa yükleyip deneyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef frimware güncellemeside yok.
  • Kullanıcı kılavuzlarını okuyun bir bilgi yoksa televizyonu fabrika ayarlarına getirin ve gücünü bir kaç dakikalığına kesin. Bazı depolama cihazlarında Sürücü yazılımı bulunabilinir ve de bazılarında bu yazılım ön tanımlı ayarlarda çalışır diğerlerinde çalışmaz böyle bir durumda olabilir.
  • Tv le ilgili olmadığına eminim. Hem tv sürekli internete bağlı olduğu için güncellemelerini kontrol ediyorum hemde aynı ve benzer modellerede takıp denedim hep sonuç aynı...
  • Başka fikri olan...?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.